Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Fire ve Allrounder bana biraz ters geldi ama sizin bisikletiniz siz daha iyi bilirsiniz diyecektim ama 13 cm lik bir boy aralığı tek kadro için söylediğiniz de biraz tereddüt etmeye başladım. Giant i bildiğim için yazıyorum Propel aero, Tcr Allrounder-Tirmanis, Defy ise endurance kadrosudur. Bu bisikletlerle Fire 3.3 u yanyana koyunca ben en çok Propel e benzetiyorum.
Propeli bilemiyorum ama Tcr kullandim epeyce firedan daha agresif geldi geometri olarak. Tabi geometri olayi kisiden kisiye degisiyor bana allrounder hissiyati birakti.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Bu kadro ile ilgili yorumları ben de merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Sametali
Merhaba, hali hazırda bir sedona 410 kullanıcısı olarak Mosso Tharsis Tiagra(58cm) bisiklet almayı düşünüyorum kullananınız var mı? Ya da bu fiyat bandında veya daha ucuza daha hafif bir 32mm takabileceğim (35 de olur eğer mümkünse) ve disk frenli hidrolik bir bisiklet var mı? Ve bu bisikletle alakalı yorumlarınız, önerileriniz ya da uyarılarınız varsa dinlemek isterim. Herkese çok teşekkür ederim 🖐🏻 (link ekleyemiyorum)

Dosyalar

• tharsis-105-gri.jpg
    tharsis-105-gri.jpg
    106,6 KB · Okunma: 36
...(link ekleyemiyorum)

(link)

Merhaba, hali hazırda bir sedona 410 kullanıcısı olarak Mosso Tharsis Tiagra(58cm) bisiklet almayı düşünüyorum kullananınız var mı? Ya da bu fiyat bandında veya daha ucuza daha hafif bir 32mm takabileceğim (35 de olur eğer mümkünse) ve disk frenli hidrolik bir bisiklet var mı? Ve bu bisikletle alakalı yorumlarınız, önerileriniz ya da uyarılarınız varsa dinlemek isterim. ...

fiyat bandı derken Tharsis Tiagra'nın biraz daha üstü mümkün olabiliyorsa 105 eşiğine ulaşmayı öneririm:

(link)
(link) (40 mm'yekadar lastik, hidro-mekanik fren)

@Spartiat
105 ve tiagra arasında okula gidip gelen, bazen tura gidecek ve genel olarak şehir içinde nadiren de arkadaşlarıyla orman-köy seyahati yapacak benim gibi sıradan bir kullanıcı için hissedilir bir fark var mıdır? Yoksa sadece o kadar bütçe varken bi 6 bin daha verilir diye mi dediniz? Bu arada ilgili yorumunuz için çok teşekkür ederim

@Spartiat
105 ve tiagra arasında okula gidip gelen, bazen tura gidecek ve genel olarak şehir içinde nadiren de arkadaşlarıyla orman-köy seyahati yapacak benim gibi sıradan bir kullanıcı için hissedilir bir fark var mıdır? Yoksa sadece o kadar bütçe varken bi 6 bin daha verilir diye mi dediniz? Bu arada ilgili yorumunuz için çok teşekkür ederim

Ben 105 den yanayımdır hep. Tam fiyat performans ürünü ultegradan ucuz ve kullanımı nerdeyse 🤨 Ultegraya eş 12 li sistem de mevcut.

Arıza yapması muhtemel parkurlar için fiyatı göz önüne almak daha doğru ayrıca aradaki ağırlık farkından da kaynaklanan bir fiyat farkı var 105 le tiagra arasında.
Küçük ağırlık farklarını önemsemiyor 10lu sistem 11 li sistem 12 sistem gibi bir önceliğiniz yoksa, fiyatına da bakınca tiagra öne çıkıyor.
Bunlar söylüyorum ama kendim sürüşte hep 105 den yanayım (şu anki bisikletimde ultegra olmasına rağmen😓)

@Spartiat

"o kadar bütçe varken bi 6 bin daha verilir" benim tarzım değil. Örneğin 6000 liralık bisiklet arayana 9000 liralık bisiklet önermem, en fazla 6500-7000 liralık ürünü öneririm, o da kampanyayla, kuponla, başka satıcıdan ya da taksit uzatarak alınabilir diye.

@Clal 'in ilk iki paragrafta yazdıklarına ek olarak şunları yazabilirim: Shimano yol grup set gamını Sora ve altı, Tiagra, 105 ve üstü diye ayırıyorum. 105, bence üst grubun en f/p serisi. Ayrıca, 11'li sistem aldığınızda fiyat, fırsat, bulunabilirlik ya da sadece tercih durumuna göre 105 7000, 105 5800, Ultegra 6800, Ultegra 8000, Dura-Ace 9000 serilerinden karıştırıp kullanabilirsiniz, bu esneklik sağlar. Örneğin yol bisikletimde arka attırıcı Ultegra 8000, ön attırıcı 105 7000, aynakol 105 üstünde osymetric yapraklar, frenler Ultegra 6800, fren-vites kolları Ultegra 6800, ruble Dura Ace 9000.

Carraro almayın da gidin ne alırsanız alın. Daha da birşey demiyorum.
1 haftadır itin g.tüne sokulup sokulup çıkartılıyorum. Verdiğim parayla rezil olmakla kalmayıp hizmet/parça için adamlara yalvarıyorum resmen

1 haftadır itin g.tüne sokulup sokulup çıkartılıyorum. Verdiğim parayla rezil olmakla kalmayıp hizmet/parça için adamlara yalvarıyorum resmen
Çok geçmiş olsun, umarım kısa zamanda çözülür derdiniz.

Tiagra ile 105 arasında kalınıyorsa, ben jant lastik ve iç lastik yükseltmesi için bütçe değerlendirilebilir diyenlerdenim. Mekanik vites grup setleri ise söz konusu olan, dişli oranları asıl belirleyici olmalı.. Bu benim kişisel düşüncem..Tiagrayı 105 e çıkarana kadar çok daha hafif ve çok daha iyi bir yuvarlanma direncine sahip lastik seti alınabilir. . Ama nedense aynı bisiklet bir tiagra ile bir de 105 ile olduğunda, tiagralı olan 6 bin TL den çok daha fazla değersiz kalıyor 😅

Abi geçmiş olsun? Hayırdır 😕? Carraro iyi bir firma bence.. Bisikletlerinde kullandıkları kompenentler ve görsel olarak da geldikleri nokta bence şuan en iyi yerel marka..ama sorun servisiyle aranda ise bilemem tabi..
"o kadar bütçe varken bi 6 bin daha verilir" benim tarzım değil. Örneğin 6000 liralık bisiklet arayana 9000 liralık bisiklet önermem, en fazla 6500-7000 liralık ürünü öneririm, o da kampanyayla, kuponla, başka satıcıdan ya da taksit uzatarak alınabilir diye.

@Clal 'in ilk iki paragrafta yazdıklarına ek olarak şunları yazabilirim: Shimano yol grup set gamını Sora ve altı, Tiagra, 105 ve üstü diye ayırıyorum. 105, bence üst grubun en f/p serisi. Ayrıca, 11'li sistem aldığınızda fiyat, fırsat, bulunabilirlik ya da sadece tercih durumuna göre 105 7000, 105 5800, Ultegra 6800, Ultegra 8000, Dura-Ace 9000 serilerinden karıştırıp kullanabilirsiniz, bu esneklik sağlar. Örneğin yol bisikletimde arka attırıcı Ultegra 8000, ön attırıcı 105 7000, aynakol 105 üstünde osymetric yapraklar, frenler Ultegra 6800, fren-vites kolları Ultegra 6800, ruble Dura Ace 9000.

Afedersiniz , bu melezleştirme konusu biraz hassas bir konu.. başka bir konu başlığı altında, sizinle aramız açılır gibi olmuştu abi 😅 aramız açılmadı da ufaktan ses tonumz yğkseldi 😁 ön 2 li olduğu sürece ben, sora/tiagra/105/ultegra/dura ace, arka 10 lu olduğu sürece de , yine bu seriler arasında kombin yapılabilir demiştim.Shimano ya çok hakim değilim, sram kullanıcısıyım ben ama uzun vadede çok sağlıklı olmayabilir. Tamam, shimano güzellik sunmuş ya da biz öyle düşünüyoruz ama tel gerdirme oranları, dişliler arası incelik / kalınlık ve mesafe gibi kriterler sorun olabilir. Şayet sizin temas ettiğiniz konu doğru ise, sadece dura ace kol ve arka aktarıcı ile, tiagra dişliler ve zincir kullanarak yarış bisikleti için bir setup gayet hazırlanabilir.

Son düzenleme:
Onlu tiagranın birçok parçası diğer onlu sistemlerle uyumlu değil. Barış Bey o yüzden tiagraları ayrı bir kategoride tutuyor bence.
Dokuzlu eski tiagralarla mevcut dokuzlu soralar uyumlu. Ama yeni tiagrayı farklı üretiyor Shimano.

Onlu tiagranın birçok parçası diğer onlu sistemlerle uyumlu değil. Barış Bey o yüzden tiagraları ayrı bir kategoride tutuyor bence.
Dokuzlu eski tiagralarla mevcut dokuzlu soralar uyumlu. Ama yeni tiagrayı farklı üretiyor Shimano.
Haklısın abi, zaten o da izahını yapmıştı ama mesela sramda zincir bakla genişliği, ruble dişlileri arasındaki genişlik , vites çeşitleri arasında değişiyor. Apex +/-2 vites büyütüp küçültürken, redde 3 olabiliyor. Bu da 10 lu red kola, 10 apex rublesi koymanın %100 sağlıklı çalışmayacağı anlamına geliyor. Benzer konu Shimano da da vardır..

Abi geçmiş olsun? Hayırdır 😕? Carraro iyi bir firma bence.. Bisikletlerinde kullandıkları kompenentler ve görsel olarak da geldikleri nokta bence şuan en iyi yerel marka..ama sorun servisiyle aranda ise bilemem tabi..

Ya sorun servis te olabilir, carraro da ama sorunum var.
Servisi aradan çıkartıp aramak istemiyorum servis sorun yapıyor bana. Naz niyaz işimizi hallettiriyoruz zaten koca bursa da. Doğu tarafında adam akıllı bisikletçi zaten yok. Gürsu dan kalk 25-30 km git bakım için. İşim haftaya kaldı bakalım. Olmadı önümüzdeki hafta bizzat arayacağım carraro yu.

... Şayet sizin temas ettiğiniz konu doğru ise, sadece dura ace kol ve arka aktarıcı ile, tiagra dişliler ve zincir kullanarak yarış bisikleti için bir setup gayet hazırlanabilir.

Hayır hazırlanamaz, yanlış anlamışsınız.
Benim saydığım tüm bileşenler 11'li. Tiagra ise 10'lu. 11'li Dura Ace kol ve arka attırıcı ile 10'lu Tiagra dişli ve zincir birlikte kullanılamaz.

Haklısın abi, zaten o da izahını yapmıştı ama mesela sramda zincir bakla genişliği, ruble dişlileri arasındaki genişlik , vites çeşitleri arasında değişiyor. Apex +/-2 vites büyütüp küçültürken, redde 3 olabiliyor. Bu da 10 lu red kola, 10 apex rublesi koymanın %100 sağlıklı çalışmayacağı anlamına geliyor. Benzer konu Shimano da da vardır..

Ben zaten SRAM setlerden ya da SRAM setleri Shimano ile karıştırmaktan hiç bahsetmedim. SRAM'ın setleri en basit modellerde bile Shimano uyumlu / SRAM'a özel diye ayrılıyor. Önü ayrı arkası ayrı olanlar bile var, örneğin (link) ürünündeki açıklamaya bakın:
"Sram 3.0 Comp Twister vites koludur. 1.1 Çalışma oranı ile hızlı vites geçişleri sağlar arka vites için sadece Sram arka vitesler ile uyumludur. Index geçiş sistemi sağlayan sol kol Shimano ön vitesler ile uyumludur. ..."
SRAM için bu tür bilgileri her ürün için ayrıca kontrol etmek lazım.

Benim Shimano için yazdıklarım Shimano için geçerli. Konu 105 ve Tiagra olduğunda SRAM ile ilgili hiçbir konudan bahsetmiyorum, SRAM ile kıyaslamıyorum, set uyumlulukları konusu SRAM ya da Campagnolo ilgili değil. SRAM'da her şey farklı olabilir, tamamen konu dışı. SRAM ile ilgili bir kıyaslama istenirse o zaman SRAM setlere bakarız.

...ön 2 li olduğu sürece ben, sora/tiagra/105/ultegra/dura ace, arka 10 lu olduğu sürece de , yine bu seriler arasında kombin yapılabilir demiştim.Shimano ya çok hakim değilim, sram kullanıcısıyım ben ama uzun vadede çok sağlıklı olmayabilir. ...

Özetle, genel olarak yapılamaz. Sora hiç olmaz (9'ludan daha yüksek Sora hiç olmadı), 105-Ultera-Dura Ace'in eski 10'lu modelleri arasında parça değişikliği yapılabilir ama @Özcan 'ın dediği gibi Tiagra ile diğerleri arasında 10'lu set olmasına rağmen uyumsuzluklar da var.

Son düzenleme:
Ya sorun servis te olabilir, carraro da ama sorunum var.
Servisi aradan çıkartıp aramak istemiyorum servis sorun yapıyor bana. Naz niyaz işimizi hallettiriyoruz zaten koca bursa da. Doğu tarafında adam akıllı bisikletçi zaten yok. Gürsu dan kalk 25-30 km git bakım için. İşim haftaya kaldı bakalım. Olmadı önümüzdeki hafta bizzat arayacağım carraro yu.
Konu nedir merak ettim.

@Spartiat abi zaten ben de aynı şeyleri söylüyorum, ön akt 2x olduğu sürece, yani sadece ön aktarıcı 2 li ise konuşuyorum ,böyle olduğunda setler arasında geçişler olabilir. Arka rublede bile sram set olmasına rağmen rubleyi ultegra kullananlar (oran bulunabilirliği ve ekonomik oluşundan) var... Ben de 20 li apexte 20 li red arka akt ve red ön alt kullanıyorum. Ruble 10 lu rival .. mesela.. Burada izin verilebilir setler, oranlar ya da markalar arasında geçişler mümkün.. İzin verilen oranlar ve vites sayıları dahilinde ben de kullandım, kullanıyorum da .. Bunda mütabıkız diye düşünüyorum.Ama yanlış anlamışsam özür dileirm fakat şu da var, ben tüm seti, setleri kafamıza göre karıştırmaktan, Shimano nun kendi içinde değil sramı campagnolo kompenetleri de dahil etmekten hiç söz etmiyorum zaten.. böyle anlaşılmasın benim söylediklerim de... Fakat malesef , bizi sorayı 105 i sevmek zorunda bırakan, karbon maşalı aliminyum bisikletlere ilah muamelesi yaptıran sisteme yazık..

• Beğen
Tepkiler: evrendogan
@Spartiat abi zaten ben de aynı şeyleri söylüyorum, ön akt 2x olduğu sürece, yani sadece ön aktarıcı 2 li ise konuşuyorum ,böyle olduğunda setler arasında geçişler olabilir. Arka rublede bile sram set olmasına rağmen rubleyi ultegra kullananlar (oran bulunabilirliği ve ekonomik oluşundan) var... Ben de 20 li apexte 20 li red arka akt ve red ön alt kullanıyorum. Ruble 10 lu rival .. mesela.. Burada izin verilebilir setler, oranlar ya da markalar arasında geçişler mümkün.. İzin verilen oranlar ve vites sayıları dahilinde ben de kullandım, kullanıyorum da .. Bunda mütabıkız diye düşünüyorum.Ama yanlış anlamışsam özür dileirm fakat şu da var, ben tüm seti, setleri kafamıza göre karıştırmaktan, Shimano nun kendi içinde değil sramı campagnolo kompenetleri de dahil etmekten hiç söz etmiyorum zaten.. böyle anlaşılmasın benim söylediklerim de... Fakat malesef , bizi sorayı 105 i sevmek zorunda bırakan, karbon maşalı aliminyum bisikletlere ilah muamelesi yaptıran sisteme yazık..

Evet, kahrolsun bağzı şeyler.

Geri