Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaslar bisiklet almayi dusunuyorum ve iki model belirledim MOSSO legarda 21/30vites Ve
BiSAN trx 8600 30 vites var ikisi arasinda kaldim tecrubeli arkadaslarin fikrini almak adina önerileriniz nedir .

Scudo
Çeliğin ağırlık dezavantajı eğer baskın olmayacaksa olabilir :kötü: alüminyumu daha içime sinerek düşünüyorum açıkcası. Tur bisikleti ve bagaj nasıl olur:hımm:
Hi-ten değil Chromoly çelik olacak. Hi-ten çeliğe göre daha hafif(en az bir alü kadro kadar)+daha paslanmaz.
Siz bütçeden haber verin :)
Merhaba arkadaslar bisiklet almayi dusunuyorum ve iki model belirledim MOSSO legarda 21/30vites Ve
BiSAN trx 8600 30 vites var ikisi arasinda kaldim tecrubeli arkadaslarin fikrini almak adina önerileriniz nedir .
Sitede yazılan doğruysa Bisan olan 2kg daha hafifmiş 🤔

Hi-ten değil Chromoly çelik olacak. Hi-ten çeliğe göre daha hafif(en az bir alü kadro kadar)+daha paslanmaz.
Bütçem ömürlük bir şey düşündüğüm için 10 bine yaklaşabilir lakin sanırım yol yerine gravel beklentilerime daha çok mu uyuyor diye düşünüyorum şuan. Gravel konusunda yorumları okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum. :)

Bütçem ömürlük bir şey düşündüğüm için 10 bine yaklaşabilir lakin sanırım yol yerine gravel beklentilerime daha çok mu uyuyor diye düşünüyorum şuan. Gravel konusunda yorumları okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum. :)
Seri üretimde zor bulunan bir malzeme maalesef, ben tur bisikletlerinde bulabilirsiniz diye demiştim. Toplama da yapabilirsiniz ama kim Gravel geometrisi için çelik kadro üretmiştir bilemeyeceğim.

Bütçeniz özel kadro yaptırıp üstüne diğer parçaları tamamlamak için de az doğrusu. Zorlamayı düşünürseniz Soulrider Frameworks Yasin abi tabiki.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Seri üretimde zor bulunan bir malzeme maalesef, ben tur bisikletlerinde bulabilirsiniz diye demiştim. Toplama da yapabilirsiniz ama kim Gravel geometrisi için çelik kadro üretmiştir bilemeyeceğim.

Bütçeniz özel kadro yaptırıp üstüne diğer parçaları tamamlamak için de az doğrusu. Zorlamayı düşünürseniz Soulrider Frameworks Yasin abi tabiki.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. :komik::harika:

• Beğen
Tepkiler: Taha_
Ben de 58 kadro Monza buldum almayı düşünüyorum boyum 187 ve iç bacak 87. Yoksa küçük mü gelir ? :( Kadro ölçüleri olsa da görsek, resmen piyango alışveriş yapacağım.

187cm boyunuz için 60cm kadro daha rahat diye biliyorum. Fakat küçük kadro kullanmanız büyük sorun yaratmaz, büyük kadro kullanmayın ama.

Merhaba arkadaslar forumda ve bisiklette yeniyim alanyada oturuyorum ogretmenim.Yillardir fitness yapiyorum antremanlardan sonra salondaki bisiklete heveslendim 1 gun 3 gun falan derken baktim hergun bisikletteyim madem oyle alayim bir bisiklet kendimi yollara vurayim dedim.Gittim bir bayiye tabi bilgim yok kadro boyu falan 1.65 boyum var bana 52 kadro bisikleti yukledi yolladi sagolsun.Tabi sonra basladi eziyet kollarda uyusma ayak parmaklarinda uyusma aşil tendonunda agri alisirim nasilsa deyip pes etmeden devam ettim ama nafile bu dediklerim ekim kasim aylari falan sonra arastirmaya baslayinca gercekleri ogrendim su an bisikletim satista kendi boyuma uygun bir kadro alip devam edecegim surmeye cunku ilk gunden itibaren cok sevdim hatta bu sene veya seneye bir granfondo hayalim var yani bundan sonra daha sıkı bir sekilde calisacagim.Soruma gelecek olursam hala acemiyim tabiki ama bir seyler kaptim ufaktan da olsa.Al sat cok zor is ben heyecanli bir insanim hemen atlarim begendigim seye hatta hayret ederim gunlerce aylarca arastirma yapan insanlara 😊 velhasil bana uygun bir bisiklet tavsiyesi istiyorum arkadaslar siz hepiniz benden tecrubelisiniz bilginize ihtiyacim var.Kadro boyu tamam 48 veya 49 ama bir granfonda da beni tasiyacak bir bisiklete ihtiyacim var surekli al sat yapamam maaslarimiz belli zaten aldigimda beni uzmeyecek 3,5 sene degistirme zorunlulugu hissetmeyecegim bir bisiklet onerirseniz sevinirim.Bu arada bildiginiz gibi 48 veya 49 kadrolar zor bulunuyor bitcem bisiklet satilirsa 8 veya 10 bin arasina kadar cikabilirim kendimi zorlarsam.Benim begendiklerim var tabiki ornegin yeni bir ilan gordum merida reacto 300 cok guzel fakat aero kadro tirmanisa gelmez diyorlar cok fazla degisken var benim henuz hakim olamadigim cok fazla konu var o yuzden lutfen yardimlarinizi esirgemezseniz sevinirim.Iyi forumlar dilerim
Arkadaslar bir yardim edin ya😊 tekrar tekrar kaziklanmayalim bir el atin sifir olur 2.el olur tavsiyelerinizi esirgemeyin lutfen

Arkadaslar bir yardim edin ya😊 tekrar tekrar kaziklanmayalim bir el atin sifir olur 2.el olur tavsiyelerinizi esirgemeyin lutfen

Reacto'yla tırmanışda çok bir problem yaşamazsınız. Reacto 300'ün zayıf yanı, göreceli olarak, rahatsız olması diyebiliriz, yoldaki titreşimi hissedersiniz yani. Ayrıca sürüş pozisyonu da agresifdir, bu kişiye göre olumlu ya da olumsuz bir özellik olabilir.

Herkes bisikletini arıyorken bu başlıkta ben de yeni çalınmış modifiyeli kron xc 150 imi unutturacak bir (yol)daş arıyorum. Boyum 170 iç bacak boyum 78-79 ama tekrardan ölçmem lazım. Bisikletten beklentim beni her yere götürsün, uzun yol da yapsın. Ben de onu her yere götürmek istiyorum çünkü. Yeri geldiğinde çadırımı matımı çantamı yükleyip konaklamak yeri geldiğinde de hadi sıkıldık şöyle bi gezelim diyeceğim bi yoldaşım olsun istiyorum. Önceli yoldaşım 5 yıl dostluk yaptı bana şimdikini de ömürlük düşünüyorum. Diyeceksiniz ki neden yol bisikleti bakıyosun gravel var şehir tur var. Haklısınız dicem ben de :) Görüşlerinizi merak ediyorum yol bisikletiyle bunlar yapılırsa nasıl olur carraro 062 peugueot r13 ile kesişti gözlerim biraz. Yokuşları yol bisikletiyle yüklü tırmanmak mantıklı mı ?

Merhabalar, aradığınız kriterlerin hepsini sanırım Fuji Touring karşılayabilir. Sıfırını ülkede getirten bayi var mıdır bilmiyorum fakat ikinci el segmentinde tüm arayışlarınıza derman olacağını düşünüyorum. Keyifli forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Hocam sizin bisikletiniz Scultura 300 ama arka aktarıcı ve ruble değiştirilmişi 11-32 veya 11-34 de yükseltilmiş olması lazım bir de 47 xs kadro olur size kendi bisikletimi söylüyorum ama satmıyorum bulursanız tavsiye ediyorum. İyi forumlar

IMG_20201218_094422.jpg

Edit satmıyorum yazdım satıyorum yazmış kalleş makine

Reacto'yla tırmanışda çok bir problem yaşamazsınız. Reacto 300'ün zayıf yanı, göreceli olarak, rahatsız olması diyebiliriz, yoldaki titreşimi hissedersiniz yani. Ayrıca sürüş pozisyonu da agresifdir, bu kişiye göre olumlu ya da olumsuz bir özellik olabilir.
Sahibinden sitesinde tam da 48 kadro bir ilan var tiagra setli ama aynakol fsa marka acaba sonradan mi degistirilmis yoksa fabrika cikisi mi oyle.
Hocam sizin bisikletiniz Scultura 300 ama arka aktarıcı ve ruble değiştirilmişi 11-32 veya 11-34 de yükseltilmiş olması lazım bir de 47 xs kadro olur size kendi bisikletimi söylüyorum ama satmıyorum bulursanız tavsiye ediyorum. İyi forumlar

257051 dosyayı görüntüle

Edit satmıyorum yazdım satıyorum yazmış kalleş makine
Sifir olarak bayilerde yok sanirim
Merhabalar, aradığınız kriterlerin hepsini sanırım Fuji Touring karşılayabilir. Sıfırını ülkede getirten bayi var mıdır bilmiyorum fakat ikinci el segmentinde tüm arayışlarınıza derman olacağını düşünüyorum. Keyifli forumlar :)
Hic denk gelmedim ama bakayim tesekkur ederim.

@Zeroplus

Yukarıda önerilen Merida Scultura modeline ek olarak Giant TCR, Cannondale CAAD, Canyon Ultimate AL, Specialized Allez, Focus Cayo gibi modellere de bakabilirsiniz.

Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli bir konu mevcut: Dünya klasmanında kendisini ispatlamış bu global markaların ürünleri uygun fiyatlı denk geldiğinde haşatı çıkmış vaziyette olabiliyor. Bu nedenle ikinci el alırken mutlaka görerek ve mümkünse yanınızda tecrübeli biri ile satın alın.

Instagram'da Atölye 25.4 müşterilerine ait bisikletleri kendi sayfasından satar, oraya da bakabilir hatta mesajla ulaşıp aradığınız bisiklet hakkında bilgi verebilirsiniz. Kulakları delik olduğu için sizin yakalamanız güç olan makineler denk gelebilir.

Son olarak seri dışı aynakol sorunuzu cevaplayalım. Bazı üreticiler kadrolarında Shimano tarafından üretilen orta göbek (bottom bracket) yerine kendi standartlarında göbek kullanırlar. Bu durumda Shimano üretimi aynakollar bu kadrolarla uyumsuz olduğu için FSA gibi 3. parti üreticilerin ürünleri tercih edilir. Bunda da herhangi bir problem yoktur. Örneğin Cannondale uzun yıllar kendi geliştirdiği BB30 standardını ve FSA üretimi aynakolları kullandı bisikletlerinde. Şu an SI (system integration) markasıyla aynakolu da kendileri üretiyor ve muadili Shimano aynakola göre de oldukça yüksek fiyatlarda.

@Zeroplus (link) gidip eziklerine bakar sonrada alıp arkama bakmadan yoluma devam ederdim.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Aero kadro yerine bence Endurance, hem daha hafif hem yokuşta daha kolay. Çok yönlü bir kadro gibi yani. Tabiki Aero kadroyla da gidilir ancak Endurance daha kolay olur diye düşünüyorum. Önerim disk fren almayın, sadece boş ağırlık gibi geliyor bana çünkü Yol Bisikletlerinde bir MTB gibi sert tepkiler verme ihtiyacınız çok fazla olmayacaktır ve zaten üstünde gelen frenleri V-Fren diye hor görmemek lazım çünkü bence çok iyi iş çıkarıyorlar. Tabi fren performansı Set'ine göre değişiyor. Tiagra ile 105 Freni arasında dağlar kadar fark olduğu söyleniyor. Daha Tiagra fren kullanmadım ama 105 tek kelimeyle mükemmel. Bence kadro boyu bulursanız 2. el güzel bir Merida Scultura 400 veya direk 0 olsun derseniz Giant Contend SL2, Peugeot R13 olabilir. Yinede 2. el sayfalarında gezmenizi öneririm, yeni bir bisiklet karşınıza çıkabilir. Umarım aradığınızı bulursunuz, iyi sürüşler. 👋🚴‍♂️

Merak ettigimden soruyorum, eger Chromoly çeliği en az alü kadar hafifse columbusu da titanyum kadar yada karbon kadar hafif diye bilirmiyiz? Ve ayrica cromoly neden paslanmaz? Cromoly alacak kisinin bütcesi neden cok olmasi gerekiyor, özel ve pahali bir celikmi?

Dikkat ediyorum da hep f/p makineler paylaşıyorsunuz. Fırsat bisikletler gerçekten özellikle giant da önemli kusur yoksa fiyatı çok iyi.
Karbon gidon kırıkmış, pedalsız verecekmiş. Kusur olarak görülebilir sadece bu 2 tanesi varmış.

Dikkat ediyorum da hep f/p makineler paylaşıyorsunuz. Fırsat bisikletler gerçekten özellikle giant da önemli kusur yoksa fiyatı çok iyi.
Bisiklete bakınca çok önemli bir kaZa yapmış galiba çunkü çok çizik var kadroda ezikvar demiş gidon da kırlmış bence bir sıkıntı çıkarabilir sonuçta karbon ezilmişse kırıladabilir her an

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
"Bugün savas çıksa bu jantlarla savasa bile gidebilirsiniz oyle güvenilirdir."

Favori bisiklet satış açıklamalarım arasına girdi. Gerçi öyle bi listem yok, bununla başlatmış olayım artık :D

Geri