Scudo Sports

Yol bisikleti lastik önerisi

michelin dynamic sport ve schwalbe lugano kullandım. dynamic sport yol tutuşu luganoya göre baya iyi

Scudo
@Emre7055yurt disi sitelerden getirin.cok daha uyguna gelir.Yurt icinden cok acil olmadikca almak mantikli degil bu fiyatlarla .Wiggle da bu aralar black friday indirimleri var takip edin derim.
Yada sahibinden.com a filan bakin.Yurt disindan getirip satanlar olabiliyor.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ozips

On arka farkli tip lastik olsa bir sorun olur mu yagmurda luganolar'in yol tutusu sifir bundan 3 sene once ilk tecrubem yagmurda yol bisikleti kullanirken fren siktim sert bastim ister istemez araba cikti karsima bisiklet baska yere ben baska yer uctum.20 ile gitsen bile yolda dans etmeye basliyor lastikler.O gunden sonra zaten yagmurda hic surmedim.

Arkaya Michelin Pro3 alip on tarafada dynamic sport yada lugano mu alsam

Michelin endurance pro kullanıyorum 2-3 aydır. patlak problemi yaşamadım.. ıslak zeminde bir kayma problemi yaşamdım. yol tutuşunu oldukça beğendim.

Kullandığım lastikler sırasıyla vera helios (700x28) fuji standart lastik. Patlak koruma 5 üzerinden 4, konfor 28 olmasından kaynaklı 5 üzerinden 5, yağışlı hava 5 üzerinden 3-4

Continental Ultra Sport (700x25) Patlak koruma 5 üzerinden 2-3 (Şanssızlıkta diyebiliriz), konfor 28 e göre 25 olmasından kaynaklı daha az, yağışlı hava performansı 5 üzerinden 3-4

Kenda Kriteruim (700x25) Patlak koruma 5 üzerinde 4-5, konfor conti ile aynı (yuvarlanma direnci çok fazla yoran bir lastik), yağışlı hava performansı evlerden ırak 5 üzerinden 1-2

Michelin Dinamic Sport (700x23) Patlak Koruma 5 üzerinden 4-5, konfor (karbon kadroya geçtiğimden pek anlayamadım.Aşırı konforlu ama kadronun karbon olmasından kaynaklı), yağışlı hava performansı 5 üzerinden 3-4.

Grand sport race lastiği nasıl bilirsiniz arkadaşlar? 2.500 km olmuş kullanmaya başlayalı. Bisiklete bu lastikle başladığım için farklı lastikler hakkında bilgim yok.

@alcest Biz size soralım kullanan sizsiniz. Grand sport race lastikleri nasıl bilirsiniz?:)

Bisikletimi alalı 4-5 ay oluyor. Üstünde CONTINENTAL GRAND PRIX 4000S II lastiklerle geldi.
Yaklaşık şimdiye kadar 1500-2000 km yapmışımdır. Lastiğin ömrü ne kadar bilmiyorum açıkçası konu başlığını gördüm daldım içeri fiyatları görünce şaşırdım araştırayım dedim.
Araştırdığım lastiğin yani CONTINENTAL GRAND PRIX 4-SEASON YOL DIŞ LASTİĞİN tek fiyatı 350 tl ise bana göre çok fazla bir fiyat lastik değişimine 700 tl para vermeyi doğru bulmuyorum ama çifti 350 tl ise alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@trainspotting35
Dediğim gibi başka lastik kullanmadığım için her şey normal veya sıradan geliyor. Yorum yapmak için en azından 3-4 lastik deneyimlemek gerekir diye düşünüyorum.

@Emre7055

Öncelikle, bisikletini güle güle kullan @Emre7055. Müthiş bir lastik var bisikletinde; değerini bil. Kızaklayıp yırtmamaya çalış çünkü acayip kaliteli ve lastiğin ömrünü bu tip bir yırtıkla azaltmak istemezsin.

Bu lastiği evanscycles'tan alıp arkaya takmıştım. Sanırım 35 Euro civarıydı. Tam 1 yıl 1 hafta oluyor.

Türkiye'nin çok çeşitli yerlerinde çok farklı hava şartlarında 10800 KM gitti. Bu kadar yolda sadece 2 ya da 3 defa patladı.

Fakat dün ve bugün işe giderken 2 defa patladı. Hem sanırım artık ömrü bitti; hem de bir yeri nasıl olduysa kesilmişti artık o da iyiden iyiye genişledi. 100 PSI'a gelince artık oradan iç lastik baloncuk yapacak kıvama geliyor. Henüz iç lastiklerdeki patlak yerini kontrol etmedim fakat sanırım patlamalar da bu kesikten dolayı meydana geliyor.

Bu arada, işin ilginç tarafı, bu lastiği taktıktan 150-200 KM sonra Şarköy, Tekirdağ'daki İsmail Abi'den (linkte resmi mevcut: (link)) şans eseri şuanda piyasada olmayan ve daha önce hiç duymadığım Swallow marka bir lastik alıp öne takmıştım. Hayatımda gördüğüm en sert hamurlu bisiklet lastiği. Üzeri biraz düzleşmeye dursa da hâlâ hiç patlamadan devam ediyor.

Arkaya yine şuan modelini hatırlayamadığım ve Samsun Moda Bisiklet'teki arkadaşım Selim'in hediye ettiği Continental lastik takacağım bu akşam.

Siz siz olun Conti'den vazgeçmeyin. Doğru havayı bastığınız ve lastiği doğru yerleştirdiğiniz sürece pişman olmazsanız.

PS: Daha önce kullandığım lastikler: Michelin Pro III ve Schwalbe Lugano.

@sccetin

Pro3 mu lugano mu sizce ?
Pro3,dynamic sport,lugano arasinda kaldim haftasonu alicam.
Suanda dusundugum arka pro3 on dynamic sport

@_Marrusia_ yurt dışı sitelerden çok daha uyguna bulursunuz dostum... Şu ya da bu demek istemiyorum. Saydıklariniz içinde pro3 değil 4 alın decathlon da bulursunuz. Hatta yurtdışından da getirmeniz en gerek kalmaz.

@_Marrusia_
@sccetin

Teşekkürler tecrübelerini paylaşıp yardımcı olduğun için.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Arkadaşlar bu lastik nasıldır?
Şu an grand sport race kullanıyorum ve başka lastik kullanmadım. Öğrenciyim ve fiyatı dolayısıyla cezbetti. Çok satılanlar arasında gözüküyor.

(link)

Arkadaslar, 2. el aldigim bisikletin uzerinde CST HP Super 700x28 lastikler mevcut, on lastikte yanakta ufak bir delik olusmus, iki lastikte de uzun sure beklemekten catlamalar meydana gelmis. Su an icin kuru havada bir sorun yasamadim ancak her ihtimale karsi önü degistirmeyi dusunuyorum.

Bu forumda genelde gorece pahali lastikler paylasiliyor. Ekonomik ve kendini kanitlamis bir lastik ariyorum. One aynisini al gec mi dersiniz, ikisini birden yenile mi? Yoksa tavsiye edebileceginiz bir cift lastik olur mu? (CST’nin teki 30 TL ;) )

CONTINENTAL GRAND PRIX 4 SEASON- 15000 km oldu ve hala ilk günkü gibi :cool:

Continental Grand Prix 4000S II lastikler konfor, yuvarlanma direnci ve kullanım ömrü açısından şahaneler.

Ancak; ıslak zeminde tutuşu vasat, kötü sayılmaz ama vasat. Patlama direnci konusunda ise; yolların bozukluğu, tümseklere sert girip inmek, ince çakıllara rastgelmek vs. gibi durumlarda hiç patlamıyor. Ama cam ile karşılaştığında, patlıyor. Cam şişe kırıklarından kaçın.

Sordugum sorudan sonra yazilanlar bana cevaben yazilmadi sanirsam zira bahsettiginiz lastiklerin cifti benim bisikletten daha pahali. :D

Fiyat performans orani iyi, ekonomik lastik kullanan yok mu? Herkes mi zengin burada?

Belirttiğiniz fiyat aralığında Rubena'nın Syrinx modeli var. Tanesi 35-40 lira. Kullanmadım ama fiyat / performans açısından övgüsünü duymuştum.

• Beğen
Tepkiler: specific
bir konuyu merak ediyorum bende treking bisiklet var 700*35 var buna bir yol lastiği taksam akıcılıkta farkeder mi? mesela schwalbe kojak 700*35 düşünüyorum

Geri