Lastikle 800 km civarı yaptım bu gün bir bira şişesi kırığının üzerinden geçerken bu hale geldi. kullanmaya devam etmeli miyim yoksa yeni lastik daha mı iyi olur daha gıcır gıcırdı çizik yoktu üzerin de
Yeni lastik almam lazım lastiğim patlak olduğu için yurt dışından alma gibi bir planım yok decathlon da Michelin Pro4 diye bir lastik var bundan alacağım sanırım internette başka uygun fiyatlı lastik bulamadım daha doğrusu lastik bulamadım ya piyasada lastik kalmamış 10 dolarlık lastiği 150 liraya satıyorlar
Benim patlayan lastiğin basıncı 100/130 PSI sadece arka lastiği değiştirmem lazım ama Michelin Pro4 70/100 PSI kabul ediyor şimdi ön lastik 115PSI arka 90PSI da olursa ne gibi sıkıntılar çekerim yoksa aynı lastikten mi almam lazım Maxxisler de bildiğiz karaborsada fiyatları 30-40 dolar Türkiye de satılmıyor hiç bir yer de bulamadım
Michelin Pro 4 f/p açısından baya iyidir, düşünmeden alın.
Yurt dışından almak isterseniz de chainreactioncycles.com'da güzel bir indirim var şu sıralar, Continental Ultra Sport II tavsiye ederim. Hatta bende bir adet 50km kullanılmış, bir adet de sıfır duruyor ilgilenirseniz.
Pro4 Service Course, 10 dolarlık lastik değildir. Yeni model olan Michelin Power serisi çıkmadan önce yurtdışı sitelerde bile ortalama 30$'dan satılmaktaydılar. Narin bir lastiktir ama muhtemelen Türkiye'de o fiyata alabileceğiniz en iyi lastiktir.
Verdiğiniz linkte uygun basınç 6-8 bar olarak belirtilmiş, bu da 90-115PSI yapar.
Ön lastiği neden 115PSI kullanmak istediğinizi anlamadım. Arka tekere daha çok yük bindiği için genelde arka lastik daha yüksek basınç ile kullanılır. Ön ve arka lastiği farklı kullanmanın temel sıkıntısı şudur: virajlarda gidebileceğiniz en yüksek hız, yol tutuşu kötü olan lastiğin yolu kavrayabildiği en yüksek hızdır.
Noktalama işaretlerinin önemini bir kez daha anladım teşekkürler. Decathlon haricin de ki satıcıların. Lastikleri olması gerektiğinden çok daha pahalıya sattıklarını anlatmaya çalışmıştım. Sahil yolun da pahalı lastik kullanmak da istemiyorum. Mıchelin pro4 alacağım ama bana dayanıklı bir lastik gibi görünmedi. Ufak bir cam kırığında çöpe atacakmışım gibi hissediyorum.
Ön ve arka lastiğin önerilen basınç değerlerinin farklı olması kafamı karıştırmıştı. Basınç hakkında İnternet'te herhangi bir kaynak bulamadım. Şimdi yeni lastik alırsam önerilen basıncı yüksek olan lastiği arka tekerleğe takacağım. Dün niye bu aklıma gelmedi bende anlamış değilim.
Merhaba schwalbe maraton 25 yada 28 mm lastik almayı düşünüyorum avantaj ve dezavantajları nelerdir dayanıklı olması birinci önceliğim kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını merak ediyorum
Mevsim farketmeden aynı sıklıkta bisiklet sürmem, bisikletforum, bicyclerollingresistance.com ve bikeradar gibi sitelerdeki yorumlar üzerine Continental GP 4 Season lastikleri aldım. İlk sürüşü dolu fırtınasının ertesi yapınca hem ıslak yol, hem patlama konusunda iyi bir deneme yapmış oldum. Daha önce Kenda kriterium'la kontrol kaybı yaşadığım su birikintilerinden başarıyla geçti 4 Season. Fırtına sonrası her yan cam kırıklarıyla doluydu. Çoğundan kaçamadım, hatta birkaç kere camları lastiğin altında kırılma seslerini duyunca farkettim. Yıkılan ağaçların dalları, yol kenarlarındaki sayısız çer çöp'üde katınca patlak konusunda güven verdi Yuvarlanma konusunda slick lastik gibi değil tabi. ama lastiklerin verdiği güvenle daha az fren yaptığımı söyleyebilirim. (Yurt içi fiyatı çok uçuk, ben forumun marketinden @Ali.K 'dan yaptım alış verişi)
@Pamuk İçten yama yaparak kullanabilirsin. Bende de ona benzer bir yarık var. İçten zımparalayıp yamaladım ve yaklaşık 1 buçuk senedir sorunsuzca kullanıyorum.
Yorumun için teşekkürler, ah bide yeni lastik almadan önce söyleseydin. İnternet'te araştırdım biraz araba için bir çok kaynak var idi, Yol bisikletiyle alakalı çok az makale bulabildim. Birisi yamanın geçici bir çözüm olduğunu yazmıştı birde yol bisikleti iç lastiklerinde bile yamanın tavsiye edilmediğini görünce zaman kaybetmeden yeni lastik aldım sezonun bitmesine az kaldı ne de olsa. Patlayan lastik de duruyor bir ara yama yapmayı denerim.
Alacağım lastikleri yurt dışından getirtmeye karar verdim ama gümrük limiti 30 Euro ya düştü diye biliyorum. Bu durumda iki lastiği aynı anda satın alırsam gümrük ödeyeceğim sanırım. Teker teker farklı günlerde yada farklı sitelerden mi almak gerekir?
Kış gelince lastikleri Schwalbe Durano Plus ile değiştirdim. Değişeli çok olmadı ama ıslak zeminde yüksek hızlarda oldukça başarılı. D400'de 15-16 km boyunca 50+ hızla seyahat ettim, tutuş konusunda tedirginlik hissettirmedi.
@Prometheus
Şimdi gördüm mesajı kusura bakmayın, ekstra bir patlak korumasından bahsetmiyor ama ben 100-110psi da kullandım, çok az patlak problemi yaşadım, tavsiye ederim bu lastiği, fiyat performans olarak kullandığım en iyi lastik.
Michelin Dynamic Sport,Pro3 ve lugano arasindayim.
Arka tarafa pro 3 on tarafa lugano ile devam mi etsem acaba ?
Fikri olan var mi fiyatlari
Pro3:86 Lira
Lugano:52
Dynamic:58