@Emre7055
Öncelikle, bisikletini güle güle kullan
@Emre7055. Müthiş bir lastik var bisikletinde; değerini bil. Kızaklayıp yırtmamaya çalış çünkü acayip kaliteli ve lastiğin ömrünü bu tip bir yırtıkla azaltmak istemezsin.
Bu lastiği evanscycles'tan alıp arkaya takmıştım. Sanırım 35 Euro civarıydı. Tam 1 yıl 1 hafta oluyor.
Türkiye'nin çok çeşitli yerlerinde çok farklı hava şartlarında 10800 KM gitti. Bu kadar yolda sadece 2 ya da 3 defa patladı.
Fakat dün ve bugün işe giderken 2 defa patladı. Hem sanırım artık ömrü bitti; hem de bir yeri nasıl olduysa kesilmişti artık o da iyiden iyiye genişledi. 100 PSI'a gelince artık oradan iç lastik baloncuk yapacak kıvama geliyor. Henüz iç lastiklerdeki patlak yerini kontrol etmedim fakat sanırım patlamalar da bu kesikten dolayı meydana geliyor.
Bu arada, işin ilginç tarafı, bu lastiği taktıktan 150-200 KM sonra Şarköy, Tekirdağ'daki İsmail Abi'den (linkte resmi mevcut: (link)) şans eseri şuanda piyasada olmayan ve daha önce hiç duymadığım Swallow marka bir lastik alıp öne takmıştım. Hayatımda gördüğüm en sert hamurlu bisiklet lastiği. Üzeri biraz düzleşmeye dursa da hâlâ hiç patlamadan devam ediyor.
Arkaya yine şuan modelini hatırlayamadığım ve Samsun Moda Bisiklet'teki arkadaşım Selim'in hediye ettiği Continental lastik takacağım bu akşam.
Siz siz olun Conti'den vazgeçmeyin. Doğru havayı bastığınız ve lastiği doğru yerleştirdiğiniz sürece pişman olmazsanız.
PS: Daha önce kullandığım lastikler: Michelin Pro III ve Schwalbe Lugano.