Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
@kemal.bahadır turuncuya yakışmış siyah jant ve lastik, güzel duruyor hayırlı olsun. Uzaktan bakınca yüksek profilli jant algısı yarattı bende :)
Teşekkürler. 🙏
@kemal.bahadır bir arkadas qr millerle 2.820 gram ölmüştü hemen hemen ayni.

Çok yakışmış hocam hayırlı olsun tekrar 👍
2kg civarıdır diye tahmin ediyordum açıkçası çok şaşırdım hissiyattaki farka. Teşekkürler bu arada. Kafasında bu tarz düşünce olanlara yol gösterir umarım.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@kemal.bahadır Hayırlı olsun maşallah diyelim. Cavalierler segmentine göre güzel bisikletler fakat orijinal jantları pek güzel gözükmüyor. Yeni jantlarıyla çok daha temiz olmuş. İlk hissiyatınızı da buraya yazarsanız sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Arkadaşlar merhaba
Bende vision team 35 kullanıyorum ikinci el olarak aldığım bisikletin üzerinde geldi,fakat arka jant’ın ön taraf kadar yoğun dönmediğini farkettim daha doğrusu akıcılık diyelim,kısa bir video çekmiştim göbek çok sert dönüyor gibi sebebi nedir acaba yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim.
@Sametali Göbek sökülecek. Rulmanlı mıydı bunlar hatırlamıyorum şahsen rulmanlı ise direk değiştiririm bakımla uğraşmaya gerek yok.

@kemal.bahadır güle güle kullanın vision ın jantları çok yakışıklı oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
@kemal.bahadır Güle güle kullanın. Ben jantları 2,7 kg ölçmüştüm. Maşası, gidonu, selesi çok ağır değil Cavalier'in. Lastikleri de önceden değişmişsiniz, boş ağırlık 9,5 kg gibi bir şey olmuştur sanırım.

merhabalar, scott speedster10 bisikletim için üzerinde ki stok jantlar yerine bir set Mavic Ksyrium Elite Ust jant buldum makul fiyata. bu jantların 28 mm lastik ile bir uyum sorunu olur mu? yada 28 mm'den 25 mm geçilir mi bu fırsat ile? 28 mm de lastik opsiyonları çok az baktığımızda. ne dersiniz?

merhabalar, scott speedster10 bisikletim için üzerinde ki stok jantlar yerine bir set Mavic Ksyrium Elite Ust jant buldum makul fiyata. bu jantların 28 mm lastik ile bir uyum sorunu olur mu? yada 28 mm'den 25 mm geçilir mi bu fırsat ile? 28 mm de lastik opsiyonları çok az baktığımızda. ne dersiniz?

Jant setinin iç genişliği 17mm.. 25-28mm lastiklerle kullanabilirsiniz rahatlıkla.. 28 için kadronun da müsade etmesi gerekiyor tabi

• Beğen
Tepkiler: RTFM
O janta 28mm Continental GP 5000 yakışır :)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve RTFM
@ucgokhan hali hazırda 28 mm lastik ile kullnıyorum.

@Bıyıkov Türkiye'de bulamadım hiç. wiggle yada diğer opsiyonlara bakmak gerekecek o halde :) Bursa'da karakış bizi biraz uzak bıraktı. şubat gibi sahalara döneriz inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan

@Bıyıkov Türkiye'de bulamadım hiç. wiggle yada diğer opsiyonlara bakmak gerekecek o halde :) Bursa'da karakış bizi biraz uzak bıraktı. şubat gibi sahalara döneriz inşallah :)

Mevcut lastiklerinizden memnunsanız sıkıntı yok o zaman👍

Ben de yeni bisikletin üstündeki hantal schwalbelerle kullanıyorum. Kış için birebir uygun bir antreman lastiği aslında. Ama bahar gelse de Conti leri tekrar taksam diyorum. 7000km kadar kullanmıştım, herhalde bir yaz daha atlatırım.

• Beğen
Ben de yeni bisikletin üstündeki hantal schwalbelerle kullanıyorum. Kış için birebir uygun bir antreman lastiği aslında. Ama bahar gelse de Conti leri tekrar taksam diyorum. 7000km kadar kullanmıştım, herhalde bir yaz daha atlatırım.
benimde epeydir aklımda stok jantları değiştirmek. bi fırsat değiştiriyorum onunla beraber güzel bi lastik alırım diyorum. Continental GP 5000 merlin fiyatı fena değil diğerlerine bakarak. bakalım bütçeye göre ilerleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
conti5000 i mi 7000km kullandınız. ve bu sezonu da çıkaracak?

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu peki son bir soru jantın ebatında 622-15c yazıyor ben mevcut jantıma yeni zaffiro road pro 700x28c lastik taktım ki onunda abatında 28-622 yazıyor bu lastikler rs11 e de uyar mı ?

Mavic'lerin linkini paylaşabilir misiniz?

Arkadaşlar Jant bakımlarınızı kaç bin km'de bir yaptırıyorsunuz?

Mevcut lastiklerinizden memnunsanız sıkıntı yok o zaman👍
aslında memnunum mevcut lastiklerden ama 25e geçersem hayatımda ne değişiri de tecrübe etmelimiyim burda acaba?

@Serkan Mıstınoğlu peki son bir soru jantın ebatında 622-15c yazıyor ben mevcut jantıma yeni zaffiro road pro 700x28c lastik taktım ki onunda abatında 28-622 yazıyor bu lastikler rs11 e de uyar mı ?

Uyum sorunu yaşamazsınız :harika:

——————————————————-

Arkadaşlar Jant bakımlarınızı kaç bin km'de bir yaptırıyorsunuz?

Kullanım koşullarına göre değişir. Özellikle suyla temas (Yağmur veya yıkama farketmez) ne kadar azsa, göbekler o kadar uzun süre bakıma ihtiyaç duymaz. Bakıma ihtiyaç duymalarının asıl sebebi, su sebebiyle yağın akarak azalması ve yağsızlıktan pas başlangıcı. Tabi bilyaların kalitesiyle de alakalı, zamanla bu bilyalarda şekil bozuklukları ve aşınmalar meydana gelebiliyor. Fakat aslında bu da yağlı olup olmadığıyla alakalı. Yağ hem koruyor, hem sürtünmesiz bir çalışma ortamı sağlıyor.
Ortalama önerilen bakım 5-10 bin km veya 1-2 sezondur ama ben şimdiye dek problem hissetmediğim hiçbir göbeği açıp bakmadım :D (Bilya ömrü farklı bir şey, ortalama 150.000 km ömür biçiliyor bir bilya seti için)

Problem tespiti aslında çok basit, sessiz bir ortamda jantı çevireceksiniz. Bisikletten ayırmanız daha iyi olur. Hızlı çevirmenize de gerek yok. Sessiz ve prüzsüz bir dönüşe sahipse sorun yok. Özellikle ön jant jağ gibi olmalı. Eğer bir ses, gıcırtı, hıtırtı varsa sorun var demektir. Aynı şekilde ses değil de bir sürtme geliyorsa içerden, yani kıtır kıtır sürterek ve zorlanarak dönüyorsa, yani elinizde çevirirken bu titreşimi hissediyorsanız yine sorun var demektir. Sorunu tespit ettiğiniz an müdahale etmek daha iyi. Çünkü bu şekilde kullanılmaya devam edildiği zaman sadece temizleyip yağlamakla için içinden çıkılamıyor, parça değişimine de ihtiyaç olabiliyor. Ne kadar erken müdahale, o kadar az masraf ve kolay bakım :harika:

Geri