Onur DOĞRU
Aktif Üye
- Tepki
- 104
- Bisiklet
- b'Twin
700*25 lastiklerin ortalama basıncı 100PSI civarı (+-10PSI) Ben 75 kiloyum ve yaklaşık 12 kg (+-2 kg) yükle seyahat ediyorum. El pompası ile maks. 80PSI basabiliyorum. Tek başıma konforlu sürüş istediğimde yeterli geliyor; çok dikkatli sürmek kaydıyla, diğer durumlarda bisikletçilerde 105psı bastırtıyorum. Bisikletçi dediğin her yerde var yoksa ayak pompası illaki bir yerlerden buluyorsun
Ancak bu sizin lastiğinize yüzkünüze bağlı bir durum.(bazı lastikler daha sert , bazıları daha yumuşak) Lastiği kullandıkça ne kadar basınç gerektiğini daha iyi kavrayabiliyorsunuz. Her yerde olduğu gibi tecrübe yine ön planda 
Şu anda 700*28 leri 100psı bile çok yumuşak geliyor. Ancak; benim lastiğim yumuşak hamurlu. Arkadaşım 700*25 Schwalbe Green Guard kullanıyor; onun bisikletini kullandığımda 100 psı oldukça set gelmişti. Yani lastiğin hamuruna ve yüke bağlı biraz...
Bu arada jantın ölçüleride etkili 622 18 janttan 622 14 janta geçiş yaptım.. Buda konforu arttırdı. Sanırım lastiğin yaptığı bombe artıyor ; buda yan yanaklara daha fazla yük bindiriyor, yumuşak olan yan kısım konfor hissi yaratıyor. Tabii; bu benim düşüncem. Burda önemli konu bu ölçülerde bir janta alabileceği maks. lastik ebadının bir altı ölçüsünü takmak... Hem konfor hem güvenilirlik açışından...
Şu anda 700*28 leri 100psı bile çok yumuşak geliyor. Ancak; benim lastiğim yumuşak hamurlu. Arkadaşım 700*25 Schwalbe Green Guard kullanıyor; onun bisikletini kullandığımda 100 psı oldukça set gelmişti. Yani lastiğin hamuruna ve yüke bağlı biraz...
Bu arada jantın ölçüleride etkili 622 18 janttan 622 14 janta geçiş yaptım.. Buda konforu arttırdı. Sanırım lastiğin yaptığı bombe artıyor ; buda yan yanaklara daha fazla yük bindiriyor, yumuşak olan yan kısım konfor hissi yaratıyor. Tabii; bu benim düşüncem. Burda önemli konu bu ölçülerde bir janta alabileceği maks. lastik ebadının bir altı ölçüsünü takmak... Hem konfor hem güvenilirlik açışından...