Scudo Sports

Yol bisikleti için patlamaya çok çok dirençli lastik önerisi

Scudo
Ben yinede ısrarlıyım patlak işi şans işidir :)

yol lastiklerinde continental cidden benim için de en güzeli.(bir yıldır önde michelin pro3 700X23 arkada continental grand prix 700X24 kullanıyorum ) continentali mtb lastiklerinde çok beğenmemiştim ama yol lastiklerinde ciddi bir farkı var.Türkiye yollarına da daha uygun (benim fikrime göre).Son bir tavsiye de 230 gramın altındaki lastikler çabuk deforme oluyor kaymak gibi asfalt istiyor üstündekiler normal kullanım için daha uygun geliyor.

Tur bisikletimde Continental Gator Hardshell 700x28mm kullanmıştım, patlamaya karşı oldukça dirençliydi.
(link)

Eser Beyin önerdiği lastikleri kullanıyorum (Continental Gator Hardshell 700x28 mm katlanmayan) 2000 km oldu bir kez patladı, onda da çelik tel çıktı lastikten, başka türlü patlamıyor çoğu zaman lastikten cam, diken ayıklıyorum. Ağır bir lastik (teki 410 gr. ) ama gözünüz arkada kalmaz.

Lastik işinde şansa ben de çok inanıyorum.Bunun yanısıra dikkat ve konsantrasyon da önemli.Kendi deneyimim 10 000 km Türkiye yolları.Asfalt,stabilize,doğru eğri,toz toprak,taş çukur...Aklınıza ne geliyorsa.Bontrager hardcase 700X28...Yenilerinin de siparişini verdim.Elbette 700x19-25 aralığını test etmedim ama kullandığım lastiğin dışında bir başka lastiği düşünmeyi bile sevgili lastiklerime haksızlık sayıyorum:) Abisini hiç yolda bırakmayan sevgili dostlarım:Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Yol bisikletine ilk başladığım,acemi olduğum günlerde açtığım bir konu.Meğer iç lastik aynı yerden gümleyip duruyormuş ve ben bunu 3.patlakta fark ettim.(Yamayı kendim yapmadığım için)Tabi bu da beni bir ön yargıya sevk etti yol lastiği çabuk patlar diye ama öyle olmadığını denediğim 8-10 lastikten sonra daha iyi anladım.Yol lastiği kolay patlamaz hele bi de 100 psı'ın üsündeyse hava 70'le giderken çivi girmesi lazım ki patlasın:)

conti süper sport plus kullanıyorum şuan 3500 km deyim 2 kez patladı biri içindeki telden diğeri yılan isirığıydı. ilk aldığımda ağır diye memnun kalmamıştım, Conti 4000 s de kullandım 4 kez yılan ısırığı olduğunu hatırlıyorum, ayrıca sport plasın yolu kavrama ve kayma durumunda halen deformasyon yok oysa conti 4000 s ler 3500 den sonra kaymaya başladığından çıkarmıştım.

Yeni başlık açmayayım, buradan sorayım.
Yakın zamanda bir cyclocross bisiklet almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra yapacağım ilk iş lastik değiştirmek olacak.
Performanslı, konforlu ve patlaklara karşı dayanıklı bir lastik istiyorum. (çok şey istiyorum :) )
Continental Grand Prix 4 Season veya Continental Gator Hardshell ya da Continental Touring Plus veya Schwalbe Marathon seçeneklerinden birini almayı düşünüyorum.
Yani ya yol lastiği ya da tur/şehir lastiği alacağım. Bisikleti spor amaçlı, haftada bir küçük tur ve yılda 1-2 hafta büyük tur için kullanacağım.
Siz olsanız hangini seçerdiniz?

Eski bir çift 21 mm tubular lastik bulun, iç lastik yerine o lastikleri kullanın. Yuvarlanma direnci ve konfor düşecektir ama buradan Çin'e gidersiniz.
Öyle bir şey yapmam derseniz Conti Grand Prix serisini ben de öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
arkadaslar öncelikle sunu söleyim ultremo zx hutchinson atom165gram lastiklerim oldu ömürleri hemen bitti 1000km kadar kullanabildim sonra anladimki bunlar yaris lastigiymis bunlar.size antreman lastigi öneririm maxis re fuse sanki 3 tane dia lastigi ust uste koymusunuz gibi

Michelin pro 3 aldım, 1000 km gitmeden ön lastik yanaklarda açılma yırtılma ve balonlama yaptı. Firmaya durumu izah ettim yenisini gönderdi, şimdide arka lastik balonlama yaptı. Biraz şans meselesi olsa bu durum, onunda yenisi isteyeceğiz artık. yine aynı durum ile karşılaşırsam Continental Grand Prix 4 Season yada 4000 sıı almayı düşünüyorum. Ancak Michelin pro 3 performans gayet başarılı, bu sıkıntıyı yaşamasaydım memnundum.

700 X 30 C ebat için öneriniz ne olur arkadaşlar ?

@celilcetiner Teşekkürler Celil. Neyseki firmadaki (özceylan bisiklet) arkadaşlar çok anlayışlı çıktı. Yeni bir ürün göndereceklerini söylediler. Bu konuda da satıcı firma gerçekten önemli diye düşünüyorum. Şansımızı birdaha dneyelim aynı lastik üzerinde, olmadı diğer tavsiyeleri değerlendiririz.

Patlak önleyici bant kullanılırsa ; dış lastiğe giren delici nesneler, iç lastiğe girip delmeden önlenmiş olur.Ortalama bir dış lastik alıp içine bu uygulamayı yapmak hem daha ekonomik hem de iç rahatlatıcıdır..

@Bilal Akbaş
Conti 4k s2 kullanıyorum. Performansından oldukça memnunum. Henüz patlama vb. bir durum ile karşılaşmadım, umarım başıma gelmez. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Dipnot: Genelde bozuk ve ufak tefek parçaları bulunan yerlerde sürmek zorunda kalıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bilal Akbaş
@celilcetiner Bu lastikler ile o kadar patlak sorunu yaşadım ki neredeyse ağlayacaktım sinirimden patlak işi şans işi galiba. Şuanda kullandığım lastikler Rubena Phoenix 700x23 yaklaşık 1000 km oldu bir kere patladı ondada eve gelince durduğu yerde indi lastiğim. Dışarıda hiç lastik değiştirmek zorunda kalmadım. (Maaşallah diyeyim)

patlamayan-lastik-yaptilar-4415264_o.jpg

Şundan bir dilim kesip, kullanmak gerek. Patlamaydı, iç lastiğiydi,dış lastiğiydi,havasıydı, jantıydı, akortuydu hiçbir dert kalmaz bunla.;)

Gönül isterki sürekli cont. gp4000 SII kullanalım ama fiyatı ateş pahası. Ben de cont. ultraspora yeni geçtim. şimdilik memnunum.

Geri