Scudo Sports

Yol bisikleti için kışlık giyim

geçen günlerdeki yağmurlarda ayakkabılarım hep ıslandı ve azıcık üşüttüm gibi poşet geçirdim ayakkabılara bir kaç kez ama oda komik görünüyor onu da geçtim yırtılıyor gerçi benim seçtiğim amatörce modeldi :D bu botun su geçirmemesi dikkatimi çekti ama sürüş de zorluk olur mu bilemiyorum kılıf da benim işime yaramıyor ıslanıyor kirleniyor haliyle işe gidip geldiğim için sıkıntı doğuruyor

birde farklı konu ama kışlık giyime alternatif yan gıda ben denedim ve devam da ediyorum sabah evden çıkarken bir kaşık pekmez yiyorum hem doping gibi oluyor hem enerji veriyor hem sıcak tutuyor :D tavsiye ederim ama şekeri olan kişilere zararı var mıdır bilemem danışmak lazım uzmanına

Scudo
@galvaniz

Her türlü ayakkabı ile bisiklet sürebilirsin.

Bu kıyafet işini bir türlü çözemedim

Şimdi tam olarak ne giyiyorsunuz siz.
Mesela bisiklet montu ve içlik alsam üst kısım için bu yeterlimi. Mont yağmuru engelliyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@oktayakgoz
20150930_095626.jpg arkadaşım herkesin üşüme kat sayısı farklıdır o sebepten tecrübe ile öğreniliyor diye düşünüyorum örnekleme olsun diye kendi resmimi koydum canlı manken :D montu decathlondan aldım 100 tl sıcak tutuyor terden ötürü koku yapmıyor ve su ve rüzgar geçirmiyor kısa kollu tişört ile giyiyorum alt tarafı söylemeye gerek yok su alıyor :D yüz maskesini de decathlondan aldım 15 tl ye buda iyi rüzgarı kesiyor kulaklarım üşümüyor egzoz gazından koruyor :D kaskın altına da takke giyiyorum rüzgarı şimdilik kesiyor ama bu kıyafetleri en fazla 15 derece soğukta giydim ilerleyen dünlerde ki kış aylarında yeterli olur mu zamanla görecez

@galvaniz
Ben 15 derecelerde tshirt le geziyordum daha 0-5 aralığına yetebilir gibi duruyor gerçi rüzgar da etken.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@oktayakgoz
Ne kadar kıyafetin yeterli olduğu kişiden kişiye ve harcanan efor seviyesine göre değişiyor. Mesela ben bu sabah dizaltı tayt ve orta kalınlıkta uzun kollu forma ile sürdüm, fakat aynı sürüşü kısa tayt ve yazlık forma ile yapabilenler olduğu gibi kışlık tayt ve daha kalın bir forma + içlik giymek isteyenler de olacaktır.

Kaliteli bisiklet ceketleri yağmura karşı oldukça iyi seviyede koruma sağlıyorlar ve (en azından benim için) kışlık bir içliğin üstüne giyilerek İstanbul'un en soğuk günlerinde bile yeterince sıcak tutuyorlar.

İstanbul için bence havanın o kadar soğuk olmadığını varsayarsak bende uzun bir kışlık tayt üzerine termal içlik mont yeterli.Asıl korunması gereken yerler el yüz ve ayaklar bence çünkü bisikleti kullandıkça ısınıyoruz.Fazla kalın giyinmek bence vücudu saran sıkı kıyafetler giymek bence daha mantıklı.

Kışın Trabzon'da 5-8 C da Kak altı beremi takayım dedim, yokuşta akan ter inişte buzdolabı etkisi yaptı, kafam dondu, tabi gezi değil antrenman amaçlı sürüş yapmıştım. Amaca göre kıyafet olmalı, gezi de olsa bisiklet için olan ürünler tercih edilmeli.
2013 Milano- San Remo yu hatırlayın şimdiye kadar ki en soğuk yarışlardan birisiydi. Kolluklar, bacak ısıtıcılar, uzun eldivenler , bunların üstüne yağmurluk özellikli ceketler, tam bir kış yarışı izlemiştik. Hatta kar yağışı yüzünden yarış nötralize olmuş sonra tekrar başlamıştı. Ama kimse kalın, yünlü bişeyler gimedi, tabi o kıyafetlere sahip olmak için bir servet lazım. Ayrıca o gibi havada sürüş yapacak kaç kişi vardır Türkiye de bilemiyorum.(17 Mart 2013 Milano ve çevresi en düşük sıcaklık 0 C ,ortalama ise 2 C derece)

Kışlık seçimim aşağıdaki gibidir. Yazınızı okudum. 2 kat mı giyinmek lazım 3 kat mı ? bölümünde şahsi denemelerime göre kesinlikle 0-5 derece arası rüzgarlı havalarda aşağıda ekleyeceğim şekilde 3 kat kombinasyonu denemeniz önemle rica olunur. Denedim çok memnunum rüzgar felan hak getire. Hiçbir şekilde rüzgar ve soğuğu hissetmiyorum. Ama yağış dersen çok aşırı yağışlarda aşağıdaki ürünler de tabiki ıslanacaktır. Hafif yağışlarda sıkıntı olmaz eve kadar gidersiniz. Ama bir sağanak yağışta kesinlikle panço öneriyorum. Resimler aşağıda...
18-BTWIN İÇLİK.PNG 20-BTWIN MONT KIŞLIK.PNG 21-BTWIN ASKILI TAYT KIŞLIK.PNG 22-WEDZE KAR MASKESİ.PNG 23-CAPERLAN ŞAPKA ENSELİKLİ.PNG 19-BTWIN FORMA KIŞLIK.PNG
28-kışlık takımlar.png

@ÇaNakkaLeRuHu

3 kat giyinmeyi hiç denememiş birisi değilim, benim tecrübem sürüş düşük tempolu veya çok kısa değilse terimin birikip rahatız ettiği şeklinde.

Yanlış görmüyorsam önerdiğiniz ürünleri bu ay almışsınız, fakat İstanbul'da bu ay 0-5 dereceyi bırakın 10 derece bile pek olmadı...

Yarım turda termal içlik uzun kollu forma ve uyduruk bir rüzgarlık giymeyi düşünüyorum sıcaklık 5 derece olur tahminim yolda ben bile 1 kat azaltırım gibi geliyor. 3 kat ve kışlık mont varsa 0 derecenin altına inmesi lazım kanımca.

İstanbul Kadıköy Mor Outlet mağazasından, 15-30tl arası alabileceğiniz, tüm termal içlikler işinizi görür. Bir içliğe forma parası ödemek istemeyenler için, yazmak istedim.

@Murat B.

İstanbul derken hangi İstanbul... ben Arnavutköy deyim buradaki Karaburun havasını bi deneyin isterseniz...

Soğuk havalarda zaten insanın içini titreten en önemli etken de rüzgar ve özellikle darbeli dediğimiz hamlesi çok değişken rüzgarlardır ki 240 kiloluk motosikletteki 90 kiloluk sürücüyle bile 1.5 -2m şerit değiştirip yoldan çıkarabilmektedir..Doktorlarca TORAKS denen akciğer veya daha da kapsamlı olarak iç hastalıklarının tümünü kapsayan (dalak-böbrek -karaciğer ve diğerleri)ABDOMEN bölgenin kışın ciddi anlamda korunması gerekiyor ..

Harcı alem eldivenleri olan motosikletli arkadaşlarımın yol molalarında kaşık bile tutaamayarak çorba içemeyecek durumdaki taze kesilmiş et rengindeki elleriyle ızdırap içinde kıvrandıklarını bizzat ve kendim defalarca şahidim.ve aynı şekilde zayıf mont ve içlikleri kullananların sezon sonuna kalmadan idrar yolu enfeksiyonları hatta kan işediklerini de biliyorum...İşte bu yüüzden ağustos ayı bile olsa'' kidney belt ''denilen böbrek korumayı sürekli takıyoruz..
Şayet ciddi anlamda kışın da düzenli pedallayacaksanız halk ağzıyla cıbır ve zayıf olan giysilere itibar etmeyiniz , niyemi :Zaten koruyamadığı ve paranıza yazık olduğu için
hem hasta olacak hem de kendinize kızacaksınız..

KISACASI ÖZETLEMEK GEREKİRSE ''KIŞ SÜRÜŞÜ İHTİSAS GİYSİLERİ ve MALZEMELERİ İSTER '' VE DOĞAL OLARAK PAHALIDIR..Keşke bütçelrimiz elverse de hepsini adam gibi temin edip dik giyebilseydik ama herkez cüzdanına göre borazancıbaşıdır...

Soğuk havanın yanal parametrelerle hissedilen değerlerini kısaca anlatan ve tehlikenin boyutunu özetleyen tablodaki ana kriter her zamanki gibi RÜZGARDUIR...UNUTMAYIN

Dosyalar

• kıi çizelgesi.jpg
    kıi çizelgesi.jpg
    134,9 KB · Okunma: 69
@navigraph55

Motorsikletçiler için kesinlikle mükemmel diyebileceğim ve bu işin erbabı santini de aşağıdaki konumda da resmini eklediğim eldiveni, Sultangazi Atak Bisiklette 3 gün önce deneme fırsatım oldu. Ve çok ciddiyim inanılmaz ürün. Oradaki İsa Abinin dediğine göre dalgıç kıyafetlerinin yapıldığı malzemeden yapılıyormuş ve de elimi içine sokar sokmaz inanın yanmaya başladı o derece. Zaten Santini yani anlatmaya gerek yok. Konu aşağıda resimlere bakabilirsiniz...

Kış için almayı düşündüklerim sizce fazlamı nasıl ?

@ÇaNakkaLeRuHu
santini sayfası siz de nasıl türkçe çıkıyor bulamadım ben . ( translate içinse fazla düzgün gözüküyor çeviriler )

Geri