Scudo Sports

Yol Bisikleti için çok mu geç?

Hem 74.5 km/saat hıza çıkacak bir yol imkanı bulunması, hem o hızda yol ve önündekine konsantre olma durumu, hem rüzgar sesi sebepleriyle bana makul gelmemişti. Ama öyle diyorsanız doğrudur.

Scudo
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Tekrar merhaba,
ben de konuya alttaki resimle katkı sunayım. Abonesi olduğum Cyclist Türkiye'nin geçmiş sayılarından birinde yayınlanan röportajdan bir kesit: Yaş:71, km: 81.

Screenshot_20210915-161906.png

Hem 74.5 km/saat hıza çıkacak bir yol imkanı bulunması, hem o hızda yol ve önündekine konsantre olma durumu, hem rüzgar sesi sebepleriyle bana makul gelmemişti. Ama öyle diyorsanız doğrudur.

Neler gördük neler :D Sizin için üşenmedim, forumun gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden; çöp kamyonunun arkasına yapışıp 178 km hız yapan forumdaşın o efsanevi mesajını buldum hem de direk alıntılıyorum! Yukarı ok işaretine basarak direk olarak konuya ve orjinal mesaja ulaşabilirsiniz :ssrtcbya:

bende çok eski yol bisikletçilerindenim size yaptığım hızın rakamını belirtiyorum iyi okuyun 178 km hız kamyon arkası hemde çöp kamyonu adam delirdi beni koparamadı felaket idi üstelik çöp kokusuydu abi inanabiliyormusunuz bana 178km dile kolay dişli kalmadı vızır vızır çevirdim afedersini köpek gibiydim dehşeti 178km abartmıyorum kabartmıyorum antalyadan kime isterseniz sorabilirsiniz hata kepez belediyesi çöp bölümü işlerine sorun bisikletçi olayı deyin hatırlarlar hep beni konuşmuşlar abiler 178 km hız ama öyle bir iki saniye değil 17 kilometre aralıksız 178km hız yaptım
i

Neler gördük neler :D Sizin için üşenmedim, forumun gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden; çöp kamyonunun arkasına yapışıp 178 km hız yapan forumdaşın o efsanevi mesajını buldum hem de direk alıntılıyorum! Yukarı ok işaretine basarak direk olarak konuya ve orjinal mesaja ulaşabilirsiniz :ssrtcbya:
arka rublede 3-4 dişli falan olması lazım herhalde :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
helal olsun 285 kadansla surmus arkadas.saniyede 5 kadans :)
disli 52/11 teker 700x25 oldugu varsayilmistir.
haa bide hersey 17 li,178 kmh 17 km boyuncaa

280 bpm metronom:

Screenshot_2021-09-15-21-53-18-040_com.google.android.calculator.jpg

Son düzenleme:
Bir şeyi irdelemeyi unuttum yukarıda pardon ... Hangi çöp kamyonetiymiş bu 178km/saat hız yapabilecek ? 8 silindirli özel yapım olsa gerek , aerodinamiği olmayan kalbur üstü tasarımla 120yi görürse öp başına koy.. İnsan olan atarken destekli atar biraz , utanma da kalmamış..

Arkadaslar forumdasin yalan soyeyecek hali yok. Ben üşenmedim kepez belesiyesi temızlık ıslerını aradım ve hangı cop kamyonlarını kullandıklarını sordum. Volvo İron Knight kullanıyorlarmış. Ufak bir arama yaptım:
1741434F-87C3-453C-B1FE-92ADD732A836.jpeg

178 km bilgisi bence dogru arkadaslar

Bir şeyi irdelemeyi unuttum yukarıda pardon ... Hangi çöp kamyonetiymiş bu 178km/saat hız yapabilecek ? 8 silindirli özel yapım olsa gerek , aerodinamiği olmayan kalbur üstü tasarımla 120yi görürse öp başına koy.. İnsan olan atarken destekli atar biraz , utanma da kalmamış..
Baştaki 1 fazla olmuş 78 demiş olsa neyse

Baştaki 1 fazla olmuş 78 demiş olsa neyse
Yoo bence fazla değil. Forumda MTB ile 70-80 bastım diyenler varken, kamyon arkasında 178 yaptım diyenin olması hiçte şaşırtıcı değil.

Asıl işin trajikomik yanı forumda böyle cevherler varken ülkemizin ne Avrupa nede dünya şampiyonasına 1 tane bile sporcu yollayamaması. Birisinin milli takım antrenörüne bisiklet forumuna üye olmasını söylemesi gerek. Onca cevherler boşa yatıyor forumda 😂🤣

Yoo bence fazla değil. Forumda MTB ile 70-80 bastım diyenler varken, kamyon arkasında 178 yaptım diyenin olması hiçte şaşırtıcı değil.

Asıl işin trajikomik yanı forumda böyle cevherler varken ülkemizin ne Avrupa nede dünya şampiyonasına 1 tane bile sporcu yollayamaması. Birisinin milli takım antrenörüne bisiklet forumuna üye olmasını söylemesi gerek. Onca cevherler boşa yatıyor forumda 😂🤣

178 bpm kalp hızı da olabilir bu arada :D klavyesi sürçmüştür belki :)

Zinciri,dişliyi,freni, vitesi söküp dağ bisikletiyle bayır aşağı harekeri yapıp 70, 80 olmazmış diyenlere strawa kaydını atasım geliyor. O kadar da değil yani, forumu aslan masalları anlatan kedi @hamlet2006 'ya mı bırakacağız?
Çok ayıp ama 40 lı yaşları geçmiş kocaman adamların yol bisikleti sürmesine karışıyormuyuz biz. :koptum: Bırakın efendim MTB'ci gençler ve benim gibi hissedenler diledikleri hız limitlerini aşsınlar. :)
Dimi yani @Semih Cavdar :harika:

Zinciri,dişliyi,freni, vitesi söküp dağ bisikletiyle bayır aşağı harekeri yapıp 70, 80 olmazmış diyenlere strawa kaydını atasım geliyor. O kadar da değil yani, forumu aslan masalları anlatan kedi @hamlet2006 'ya mı bırakacağız?
Çok ayıp ama 40 lı yaşları geçmiş kocaman adamların yol bisikleti sürmesine karışıyormuyuz biz. :koptum: Bırakın efendim MTB'ci gençler ve benim gibi hissedenler diledikleri hız limitlerini aşsınlar. :)
Dimi yani @Semih Cavdar :harika:
Bence bir yol bisikleti senin için de çok geç değil Necmettin kardeşim :D. Gerçi sende var mı bilmiyorum ama :hımm:... En olmadı bir toprak-yol (gravel) :ssrtcbya:.

Bence bir yol bisikleti senin için de çok geç değil Necmettin kardeşim :D. Gerçi sende var mı bilmiyorum ama :hımm:... En olmadı bir toprak-yol (gravel) :ssrtcbya:.
Abi ince teker korkusu var. Şu an kullandığım MTB graweldan farksız diyebilirim. Arazi ,şehir,dağ,taş heryerde rahat kullanımı var. Şehir tur düşünüyordum ondanda vazgeçtim. Şimdilerde Fatbike merakı sardı. Denk gelip test edersem ve hoşuma giderse alayım diyorum. :)

Bende hız tartışmasına giriyim:)
Bindiğim bisiklet şehir bisikleti.
7 Agustos Strava ya göre yaptığım max. hız 144 km. Kanıt aşağıda :) Tabi bu Strava ın hatası, 170 km yapan arkadasta da böyle böyle bir hata yapmış olabilir. :harika:
Screenshot_20210916-150621.jpg

Abi ince teker korkusu var. Şu an kullandığım MTB graweldan farksız diyebilirim. Arazi ,şehir,dağ,taş heryerde rahat kullanımı var. Şehir tur düşünüyordum ondanda vazgeçtim. Şimdilerde Fatbike merakı sardı. Denk gelip test edersem ve hoşuma giderse alayım diyorum. :)
Oooo, yeni oyuncak! :ssrtcbya:
Ben de gravel ve elektrikli bisikletleri merak ediyorum. Bir yerlerde bulup deneyebilsem ne güzel olurdu.
Ama ben biraz aç gözlü davranıyorum :D. Hem yol bisikletinin estetik görünümünden, hafifliğinden ve bunlara doğru orantılı hızından vaz geçemiyorum, hem de daha konforlu ve yumuşak olsun, aynı zamanda gerektiğinde toprak ve bozuk yollara da girsin istiyorum. Bunların birleşimi de hafif bir gravel bisiklet oluyor. Mesela bir All Trail Eco Sora iyi giderdi sanıyorum (Dişli oranları da benim Grand Tour Eco Sora'nın aynısı) :D

Son düzenleme:
Yarış otobanda oldu araçlar otobana dalınca yarış iptal oldu ! Haberlerden görmüşsünüzdür. Peleton yokuş aşağı bir durumda iken bu hıza çıktık. Ayrıca tabi ki
rüzgar var ses var kafe de oturur gibi sormuyorsunuz soruyu ! Biraz bağırmanız lazım. Yani orda olmanız lazım beni anlamanız için. O vakte kadar ortalama 50 ve üzerinde idi.Peleton sonra bir anda durdu zaten araçlar girdi vs. Ama müthiş hızlı ve bir o kadar heyecanlı bir ilerleyişti.Saygılar...

Geri