Scudo Sports

Yol Bisikleti için çok mu geç?

43 yasindayim.10 dakika once 3. bisikletim olarak 1980 model bir yol bisikleti satin aldim.hem de gormeden.
sizce cok mu gec :)
Dostum orta yaş bunalımına girmiş gibisin.:koptum: Bizim Kuşağı yere düşürme. Unutma düşük vites yüksek kadans yola devam. Daha everesting yapacağız.:harika:

Scudo
Dostum orta yaş bunalımına girmiş gibisin.:koptum: Bizim Kuşağı yere düşürme. Unutma düşük vites yüksek kadans yola devam. Daha everesting yapacağız.:harika:
orta yas bunalimina 6 sene once crf250 ile girmistim.1000 lige kadar cikip sonra tek beygire geri dondum :)
kadans icinde 120-140 lik metronom acip gidiyorum.tik tak tik tak sol sagg sol sagg :)

yukarıda bir abimiz 43 yaşındayım yeni bisiklet aldım demiş, alıntı yaptığımı düşünüp yapamamışım:) acemi forumdaş olarak ona hitaben yazdım: "pedalı çevirebiliyorsan gençsindir. bu kadar basit."

Son düzenleme:
Zamanında motosiklet kullanırken aramızda bi laf vardı;

"Motora binemediğin zaman değil binmediğin zaman yaşlamışsın demektir" diye.

Bisiklet için de aynısını düşünüyorum. Pedal çeviremediğinde değil çevirmeyi bıraktığında yaşlanmışsındır.

Başlığı açan arkadaşın son durumunu merak ediyorum. Şayet 20 yaşına gelmiş olmalı, ne yaptı aldımı yav?

• Beğen
Tepkiler: Redolivebike
Yol bisikleti öyle bir şey ki hiç bir zaman geç kalınmış sayılmaz

Kadınlar: "Tövbe tövbeee, şu erkek milleti yok mu! Hâlâ çocuk bunlar çocuk. İşleri güçleri oyuncaklar, oyun. Küçükken oynadıkları oyunlar ve aldıkları oyuncaklar yetmemiş, koca adam olmuşlar, hala oynuyorlar..."

İşte ben de 48 yaşındayım ve tam da bu adamlardan biriyim :hımm:.
Her gün bisikletimle oynuyorum :ssrtcbya:.

Hayatta, "çok geç artık" "geç kalmışsınız" denilmeden yapabilabilinen her şey zamanında yapılmış demektir.

Zaman görecilidir. Sizin için tam zamanında olan bir olay, başka birisi için erken, daha başka birisi içinse geçtir.

Sadece o işle geçireceğiniz süre azdır ya da çoktur.

Bu azlık ya da çokluk kavramı da niceldir. Nitel olarak değerlendirmek lazım. Keyifli, güzel anılar biriktirdiğiniz 1 yıl, boşa geçirdiğiniz 5 yıla bedeldir belki.

41 yaşında, evli, iki çoçuk babası ve göbekli bir insan olarak bisiklet taytı giyip, kilitli ayakkabımla evden çıkarken duyduğum ilk cümle "bunlar için biraz geç kalmadın mı?"

19-21 kasım Antalya Serik'de düzenlenecek olan var bir tane. Onun için yazdım.

Evet UCI Granfondo o tarihlerde .. Ücreti kısa için 35€ , uzun için 45€ ... Kısa parkur çok eğimli olmayan çok zorlmayacak ama 65km gibi tadında bir mesafede. Uzun parkur da 96.3km ve yaklaşık 200m kazanımla katılınası... Kısada olmaya çalışırım muhtemelen.

Merhaba,
ben de 45 yaşındayım ve geçen haziranda ilk yol bisikletimi aldım. Araştırarak, tıp doktoru yol bisikletçisi ve yarışçı arkadaşlarıma da bizzat sorarak ölçülerine dikkat ederek aldım. Ama sanırım bana biraz küçük gibi, bisan bike fit uygulamasına gidip bilgi alacağım. Ancak ilk izlenimimi söylemek isterim :), 26 jant tur bisikletini kullandıktan sonra kamyondan otomobile geçmiş gibi. Pedala bastıkça altınızdan kayıp gidecekmiş gibi. Hayatta hiç bir şey için geç değildir diye düşünürüm. Size de kazasız keyifli sürüşler dilerim. Sağlıcakla kalın.

Ankara Kazan da ki yarışta peleton ile 74.5 km hızla ilerlerken yanımdaki abiye dönüp sordum kaç yaşındasın ? 68 deyince maşallah dedim bu yaşta
bu enerji. O yüzden 40 lı yaşlarda da olsanız 50 de de olsanız hiç bir şey için geç değil.Sürün sürebildiğiniz kadar.Eğlenmenize bakın.Saygılar...

Ankara Kazan da ki yarışta peleton ile 74.5 km hızla ilerlerken yanımdaki abiye dönüp sordum kaç yaşındasın ? 68 deyince maşallah dedim bu yaşta
bu enerji. O yüzden 40 lı yaşlarda da olsanız 50 de de olsanız hiç bir şey için geç değil.Sürün sürebildiğiniz kadar.Eğlenmenize bakın.Saygılar...
74,5 km hızla giderken soru sormak? Hmmm :D

74,5 km hızla giderken soru sormak? Hmmm :D
Peletonda yeraldınız mı daha önceden. Ayrıca bunu yazan kişiyi de tanıyın derim. Düzde gidilmeyebilir , yokuş aşağıda giderkende peleton da gidilebilir. Yokuş aşağı geldi peleton dağılsın diye bir kaide yok ki.

Geri