Scudo Sports

Yol bisikleti için Aerobar, kafamda deli sorular!

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Tepki
921
Bisiklet
Merida
860 lira 390 gram

(link)

bunlarda erdoğamlardaki aerobarlar bu fiyat aralığında vites kolu takılabilen model yok

artık rüzgardan iyice farketmeye başladım ilk bisikleti alırken söylemişlerdi bu şekilde çok rahat diye

diğer türlü rüzgara karşı eğilince çok yorucu oluyor uzun kmlerde

daha önce kullanan varmı

ağırlık sorun oluyormu rüzgara karşı çok kullanışlı gibime geldi

Scudo
134.99TL, 495gr

(link)

Sele ve gidon uzerindeki vucut agirligini dusunursen, gidona eklenecek yarim kg bir sorun yaratmaz. Aerobar takilmis yol bisiklet ile TT yarislarina katilanlar var, demek ki ise yariyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar merhaba. Aero kullanıma o kadar alıştım ki normal kullanım(lar) bana angarya gibi geliyor fakat özellikle fren kullanımı için aerodan çıkmam gerekiyor. Çözüm olarak şuna benzer (boynozlara harici fren kolu) bir şey yapılabilir mi?

elemnt_aero1_600x600.jpg

@Voltaire bu resimdekiler sanki vites kolu gibi geldi bana ama aliexpresste fren kolu da vardı. Fren kolu takılabilir aero barın ucuna.

@Voltaire Aerobarda fren olmuyor diye biliyorum ben de
@murat serbet 'in de dediği gibi onlar vites kolları. Zamana karşı yarışlarında dikkatli bakarsanız yarışçılar keskin viraja yaklaştıklarında TT pozisyonlarını mecburen fren yapmak veya bisikleti sağa,sola yatırmak için bozarlar.(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve HakanAydn
@Voltaire Aerobarda fren olmuyor diye biliyorum ben de
@murat serbet 'in de dediği gibi onlar vites kolları. Zamana karşı yarışlarında dikkatli bakarsanız yarışçılar keskin viraja yaklaştıklarında TT pozisyonlarını mecburen fren yapmak veya bisikleti sağa,sola yatırmak için bozarlar.(link)

Teşekkürler, resimdekinin vites olduğunu biliyorum :) zaten o yüzden "benzer" bir çözüm olur mu diye danışmak istedim. Muhtemelen burada bir resimde gördüm: örneğin frenler maşanın ön tarafında takılı hani ama frenin takılı olduğu delik maşanın arka tarafına kadar uzanıyor. O resimde çift fren takılı gibi gördüm sanki ama o zaman dikkat etmedim. Bende acaba diyorum, aerobar uçlarına "kelepçeli" olarak sıradan fren kolları, ve frenlerin monte edildiği deliklerin karşılarına ikinci frenleri takabilir miyim? Böyle bir çalışma yapıldı mı acaba?

Arkadaşlar merhaba. Aero kullanıma o kadar alıştım ki normal kullanım(lar) bana angarya gibi geliyor fakat özellikle fren kullanımı için aerodan çıkmam gerekiyor. Çözüm olarak şuna benzer (boynozlara harici fren kolu) bir şey yapılabilir mi?

elemnt_aero1_600x600.jpg
Şöyle ürünler var ama kullanım tecrübelerini öğrenmek lazım.

(link)

jjj.jpg

unnamed.jpg

tt-trekghbars1.jpg

durdurmaktan çok yavaşlatmak amaçlı olduğunu belitmişlerdi. sert bit frende öne doğru yük bindiğinde aerobarların kırılma olasılığı bulunuyormuş..

Geri