Scudo Sports

Yol Bisikleti Ergonomik Ayarlar (Kılavuz)

@Gökhan Toros
üzerine uzun boylu tartisilacak bir konu degil.

http://bildung.freepage.de/doc-hilli/VEROEFF/RUNDERTRITT14.GIF

burada da görüldügü gibi anataomik olarak arka tarafta cok hafif bir egim söz konusu, ama genelinde ayaklarin yere paralel tutulmaya calsilmasi gerekir. Baska yerlerden de arastirabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
Scudo
Sele ayarim tam ama genede droplardan tutunca onume bakmak istedigimde rahatsiz bir pozisyonda kaliyorum boyun agrisi cekiyorum ve numarali gozlugum var oda biraz gozumden dusuyor galiba en iyisi bir bisiklet gozlugu alip gidonu biraz diklestirmek. Sizce.?

Bisikletiini boyuna uygun olarak seçtiğinden emin misin?

Bana sanki s kadro kullanıp koltuğu çok yükseltiyormuşsun gibi geldi. Gidon aşağıda kaldığı için bu sorunu yaşıyor olmalısın.

@Tolga Çelebi

Dediğim gibi, boyun ağrısının genel nedeni büyük boy kadro kullanımı. Ya da olması gerekenden uzun boğaz kullanımı.
Ya da, bir diğer değişle, gidonun çok uzak kalması.

Daha kısa bir gidon boğazı ile sorun çözülebilir.

En doğru yorum için, en azından bi fotoğraf görmemiz lazım bisiklet üstünde.

böyle özenle yazılmış, araştırılmış yazılara bayılıyorum.
emeğine sağlık. teşekkürler.

Triceps kaslarında yaşanan ağrının kaynağını nerede aramamız gerekir? (Doğru boyda kadro , boğaz , gidon kullanıyorsak)

@GencerGümüşay

doğru boyda dediğiniz parçalardan biri doğru büyüklükte değildir. kağıt üzerindeki ölçüler size en rahat gelmeyebilir her zaman.

@Efe Yamac Yarbasi
Farklı boylarda gidon boğaz setleri denedim.Bunları kendi aralarında kombinasyon yaptım.Yine triceps kaslarında ağrı oluşuyor.

benim aklıma gelen, kendinizi bir şekilde itiyor olabilirsiniz gidondan güç alarak. ya çok yakınsınızdır gidona (sadece boğaz değil, üst boru da çok kısa olabilir. kadronuz neydi?) ya da seleniz fazla aşağıya bakıyor olabilir ki bu durumda da kaymamak için tricepsleri kullanıyor olabilirsiniz. şimdilik aklıma gelenler bunlar

@GencerGümüşay

Sele yere paralel mi tamamen?
Sürekli ağrı oluyorsa, bunun nedeni, kollarınıza çok yük binmesidir. İlk aklıma gelen ise, selenin burnunun aşağıya bakması sonucu öne kaymanız ve bunu kollarınızla dengelemek zorunda kalmanız.

@Gökhan Toros
Su terazisi ile dengeleme yapmıştım.
Full karbon sele kullanıyorum.Kaygan yüzeyi olduğu için üzerinde ufak ufak geziyor olabilirim.Elimde farklı sele mevcut birde onu takıp deneyeceğim.

@GencerGümüşay

Selenin normalde ortadaki 1/3lük bölümü için ayar yapılır. Bazı selelerde özel olarak nereden ayar yapılması gerektiği belirtiliyor. Ayar tam doğru yapılmamış olabilir yani.

Selenin ayarlarının doğru olmasına dikkat edecegim.
Birde aklıma takılan bir soru var.
120mm boğaz + 75mm reach sahip gidon ile 110mm + 85mm reach gidonda vites fren kolları hoodlardan tutuldugunda aynı uzaklıkta mı oluyor ?

benim mtb de olan ağrılardan hiçbiri kalmadı yol bisikletinde. hatta aynı seleyi kullanan bir abi ile sele konusunu konuştuk o sele mermer gibi hemen değiştir demişti. benden epey kilolu birisiydi. ben bir haftadır hiç bir ağrı çekmedim sanırım kilo ile de orantılı sele olayı.

emeğinize sağlık. çok teşekkürler.

@Gökhan Toros

Yukarıdaki yazıda böyle yazmışsınız ancak ben bel ağrısı şikayetiyle ilgili konu açtığımda arkadaşların tavsiyesi gidon boynunu kısaltmam yönündeydi. Ancak yukarıdaki yazdıklarınıza baktığımda gidon boynunu uzatmam gerektiğini görüyorum. Kafam karıştı :(

Konu linki : https://www.bisikletforum.com/f25/bisiklete-binerken-belde-yanma-hissi-141972/

Binişlerimde sürekli ayak tabanlarımın dış tarafına doğru bir ağrı oluşuyor, hayatımnda bilmediğim bir ağrı yürüsem koşşsam yine aynı ağrıyı hiç duymadım.
Sorun şu ki doğuştan bacaklarında hafif çarpıklık olanlarda kaller, pedal,sele ayaları tam dahi olsa ayakların durumuna göre baskı ayak tabanında iç yada dış tarafa daha fazla olabiliyor. Bende de buna yakın olarak ayaklarımın dışına daha çok basar durumum var ve dışları daha çok ağrıyor, araştırmalarım sonucu böyle kişilerinde kaç derece sorunları varsa o kadar derece ters tarafa destek eklemesi ile sorun çözülebiliyor. Bu desteği ayakkabı içine koymak geçici de olsa çözüyor fakat kaller ile ayakkabı altına koyulan desteklerle daha kalıcı ve sağlıklı çözülebiliyor. Ayrıca sağı yada solu daha destekli jelli iç tabanlıklar ile de sorun çözülebiliyor. Malzeme Cleat Wedge ismiyle piyasada az da olsa bulunabiliyor.

@Hasan Saylık hayati bir bilgi paylaşımı olmuş özellikle ingilizce bilmeyen ve bu tarz bir sorun yaşayan arkadaşlar için.. Cleat Wedge şekinde bi başlıkta açılabilinir..

@ToffieBoi abi ben bu kallerin içe dışa bakma olayını anlamadım :( ayakta durduğumda ayaklarım dışa bakıyo ne yapmam gerek kalleri içeri bakar pozisyondamı sabitlemeliyim ?

Bir soru sormak istiyorum, kaliteil bir taytım var. Bu konuda soru yok, ancak 40-45 dakika aralıksız bindiğimde alt takımlarda bir uyuşma seziyorum. Nedeni ne olabilir? normal midir?

Geri