Scudo Sports

Yol Bisikleti Ergonomik Ayarlar (Kılavuz)

Scudo
@hakan torun abi şu giantın tam bi fotosunu çekde koy yav gözlerim giantı arıyo nereye baksam bu makineyi görüyorum şöyle güzel bi foto at bari :D

• Beğen
Tepkiler: hakan torun
@alper 76 Belki selenizin ön tarafını biraz daha aşağı eğmek konforunuzu sağlayabilir

@Ulaş Çavuşoğlu @hakan torun
Bilgilendirme için teşekkürler,
deneyeceğim. Sanırım yol bisiletinin sele tipi ile ilgili bir durum, fotogrataki bisikletimde bu durum olmuyordu. O nedenle şaşırdım

@alper 76 yol bisikletinde öne ekstra eğilmeniz gerektiği için malum bölgeye baskı oluyo 1-2 derece önünü eğerseniz kalkacaktır sorun

bisiklet sürerken ellerim ve kollarım uyuşuyor. bel ağrısı çekmiyorum. gidon boğazının uzunluğu 105mm. acaba boynu kısaltsam kaç mm almalıyım?

El ve kol uyuşması boyun fıtığından kaynaklanıyor olablir mi?

@alper 76 Kolu bilmiyorum fakat, el uyuşması kalbin çalışma düzeninde aksamasından dolayı oluşabileceğini duydum. Başıma geldi uzun turda, nedenin anlamadığım şekilde uyuşuyordu hissizlik dahi oluştu. Eve gelip dinlendikten sonra geçti.

@Osman Tuğrul çok ilginç... ilk defa duyuyorum.
Bende uyuşmalar başka bölgelerde oluyordu... artık arasıra havalandırıyorum sorun kalmıyor :)

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
Bir türlü geçmeyen boyun Ağrı'sının sebebi ne olabilir ?

110 mm boğazım vardı 90'a geçtim,boğazı da pozitif açıyla taktım ama geçmedi. Başına gelen var mı ?

@alper 76 Bende de oluyor, olduğu vakit hemen kenara çekip squat hareketi yapar gibi yapıyorum sorun kalmıyor. Ben bu işte vücudun esnemesi ve kan dolaşımının gerçekten de büyük rol oynadığını düşünüyorum. Sürmeden çok az da olsa ısınma, açma germe lisede öğrendiklerimi 1-2 dk yapmaya çalışıyorum. Bunu şuna benzetirim, ısınmadan halı sahada top koşturamazsınız :D iki dakika sonra dalağınız şişer bacağını ağrı girer vs.
@Tolga Çelebi Boyun ağrınız sürüşten sonra geçiyor mu yoksa devam mı ediyor. Benim sürüş esnasında oluyor sağa sola çevirerek çözüyorum sonrasında hiç haberim olmuyor tabi ben düz gidon kullanıyorum. Siz eğiliyorsunuz orasını empati yaparak dahi anlayamam :D

Bende el ve kol uyuşması dışında hiç bir ağrı yok. Boynu kısaltacam bakalım.

Yol bisikleti kullanıyorum.En az pedalladığım gün 25 km oluyor.Klasik ayarlamalar (Bacak boyu,sele,gidon açısı ve yüksekliği) olunca hiç bir problem yaşamıyorum.Giydiğiniz ayakkabıyı bile değiştirirseniz ona göre milimetrik ayar yapmanız gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: guneycingi
Herkese günaydın eklemiş olduğum fotoğrafla ilgili 1-2 sorum olacak yol bisikletlerinizin resimleri konusuna da salça oldum ama cevap vermediler :(:(:( Şaka bir yana resimlerde görüldüğü gibi bacak duruş açım pedala basarken iyi ancak selem tam gidon hizamda duruyor. Bu kadronun endurance kadro olmasından kaynaklı olabilir mi yoksa bu bisiklet bana biraz büyükmü geliyor. Bu zamana kadar en uzun sürüşüm 30 km oldu ama herhangi bir boyun,bel ve kol ağrısı olmadı tutuş şeklim genelde resimdeki gibi ara sıra parmak birleşim noktalarında hafif ağrı oluyor o ağrıda 2-3 sn droplardan tutunca geçiyor. Gördüğüm hemen hemen tüm yol bisikleti fotoğraflarında sele kalk gidelim diyor gidon hop kardeşim nereye gidiyorsun diyor. Aklıma takılan bu soruyu cevaplarsanız çok sevinirim. (Göbekte ben de burdayım nereye gidiyorsun dercesine çıkmış :):)IMG_7616.JPG )

@trainspottin35, çok iyi anlamıyorum ama ilk bakışta kollarınız bükülmüyor ve vücudunuz 45derece değil. Sanki boğazı kısaltırsanız olacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@H.Genç, el ve kolda ki uyuşmanın sebebi genellikle selenin öne doğru eğimli olması, yüksek sele ya da düşük gidon ayarıdır. Gidon boğazı boyunun kısa ya da uzun olması bel ve boyun bölgesinde ağrılara sebep olur.

@MuratHan
Teşekkürler. Kombinasyonları deneyeceğim.

@trainspotting35 kadro büyük değil bence hatta tam size göre veya bir tık küçük olabilir gidon boğazı altından biraz spacer çıkarabilirsiniz gibi geldi şuan biraz dik duruyorsunuz sele borusuda biraz kısa geldi ayağınızda ayakkabı varmı tam göremiyorum eldeki uyuşmalar için arkadaşlar doğru demiş selenin tam yere paralel olmasına dikkat edin

Geri