Scudo Sports

Yol bisikleti cyclocross'a çevirmek

@sapienza

Sorunuzu @Cem Ç. Bey'e sormuşsunuz gerçi, lakin cevabını ben vereyim. Cyclocross bir bisiklette genellikle mekanik disk veya cantilever fren sistemi kullanılır.

Disk fren söz konusu olduğunda, kumpas fren uyumlu yol bisikleti jantınızı kullanma şansınız bulunmuyor.

Cantilever (Avid Shorty 6 gibi) bir fren sisteminde ise kullanılan jantın genişliği önemli hale gelir. Yol bisikletinizin jant seti büyük olasılıkla standart 15 mm dir. Cyclocross grubunda ise genellikle 18 mm ve üzeri jantlar tercih edilir.

Bu durumda cantilever freninizin de yol jantlarınıza göre ayarlanması gerekir. Sıkça yol-cross jantlar arasında geçiş yapacaksanız can sıkıcı bir durum.

Tavsiyem yol bisikletinizi de elinizde tutarak bir cyclocross edinmeniz yönünde. Böylece amaca uygun bisikleti kullanmış olursunuz.

Scudo
Seçim karar tabiki de sizin fakat şu var cyclocross yarış amaçlı kullanılmayacaksa sehir tur bisikleti de araziye gider yani cyclocross yarışlarında kullanmayacaksanız bence cyclocrossa ihtiyacınız olmayacaktır. Yol bisikleti gibi salt hız çeviklik öncelikli bir bisikleti neden bu özelliğinden mahrum etmek istiyorsunuz ki.
biraz daha konfor derseniz lastiklerini kadronun müsade ettiği toleransların sınırında büyütmenin dışına çıkmamakta fayda var.
tam olarak bisikletinizin sınıfını bilmiyorum ama eğer bisikletiniz yol performans serisi ise ve bu sizin kullanımınıza uygun değilse bence en fazla yapabileceğiniz bisikletinizi yol endurance sınıfına göre modifiye etmek olabilir(naçizane).

@eren konu Bende oyle dusunuyorum suan elimde sıfır continental gp 4000 var bu endurace ıcın uygun mu 700x23 ama bide ben lastikler kalın olsun istiyorum ama

@sapienza
Genelde endurance bisiklet sıfır asfalt değilde yer yer arnavut kaldırımı gibi biraz daha prüzlü yollar eğimli rotalar için tercih ediliyor ve lastik ebatı 700*25 yada 28 gibi oluyor. 700*23 direkt yol bisikleti lastiği.
Yani elindeki lastik beklentine uygun değil.

Arkadaşlar merhaba. Yol bisikletime yeni jant seti alacağım.
•Bozuk toprak yollarda kullanılacak ara sıra.(Gravel - syclecros tarzı)
•700×25-32 uyumlu olursa iyi olur.
•Bütçem Max 500 ₺.
Birkaç ürün buldum, hangisi işimi daha iyi görür?
Rs-10 mu daha üst seviyedir rs-20 mi?
Sizin öneleriniz varsa tavsiye alınır.
1)(link)
2)(link)
3)(link)
4)(link)
5)(link)
6)(link)
6)(link)
7)(link)
8)(link)
9)(link)