Scudo Sports

Yol bisikleti cyclocross'a çevirmek

@Murat Cömez O zaman ya salcano cyc 02 apex alıcam yada diğer alternatiflere bakıcam 2000 lira civarinda Türk yada yabancı sitelerde bulabileceğim bisikletlere bakıcam.

Scudo
Istediklerinize gore en mantiklisi sehir tur bisikleti eger disk fren yerine v frende olur derseniz trek 7 fx serisinden bir bisiklet guzel olur

Fitness bir bisiklete dropbar takarak yahut bir yol bisikletinde maşa/çatal ikilisinin izin verdiği ölçüde lastikleri kalınlaştırarak bir cyclocross elde etmiş olmazsınız.

Birkaç mesaj yukarıda @Murat Cömez tarafından belirtildiği üzere cyclocross geometrisi bir yol ve fitness bisikletinden oldukça farklıdır.

Burada sormanız gereken ilk soru cyclocross bir bisiklete gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığıdır. Zor şartlarda yarışmak için tasarlanan bu geometri ne tur bisikleti kadar konforlu ne de yol bisikleti kadar kıvraktır.

Bahsettiğiniz Salcano CYC02'yi bir dönem kullanıp ardından safkan bir yol bisikletine geçiş yaptım. Asfalt zeminde arada elma ile armut kadar fark olduğunu söyleyebilirim.

Eğer yoldan çıkmayacak, karda kışta bisiklete binmeyecek ve çamura bulanmayacaksanız açıkça cyclocross'a ihtiyacınız yok.

Yukarıda önerildiği gibi bir fitness edinip dropbar ilave etmek mümkün. Ancak yol tipi sti kolların hidrolik modelleri neredeyse o fitness bisikletin kendisi kadar pahalı. Mekanik disk fren yahut hidro/mekanik (trp hy/rd gibi)bir fren sistemi edinmeniz gerekecek.

@pohuman
Eger yol kadronuz hd fren kaliperini takmaya izin veriyorsa tabiki mümkün ki kaliper takma yeri yeni yol kadrolarinda az da olsa bulunmaktadir. Ama sizin kadro izin vermiyorsa yani kaliper takma yeri yoksa takmaniz mümkün degil.
Farz edelimki takilmasi mümkün, ozaman hd kaliper ve rotorlari almaniz gerekecek ve jant göbeklerinin degismesi gerekecek. Bunlarin yani sirada fren kollarinizi hd ye cevirecek adaptör almanizda gerekiyorki bu adaptörler de cok pahali.
Yani anliyacaginiz tüm sistemi cevirmek icin nerdeyse yeni bir yol bisikleti alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Murat Cömez anladım hocam. Yeni kadrolarda bu bağlantıya yer verilmişse yakın zamanda da fabrikasyon hd frenli yol bisikletleri görürüz sanırım..

@sapienza

Drop bar takabilirsiniz yol bisikleti kadar olmasada gayet şık gözüküyor takıldığında. Ben Trek 7.5 kullanıyorum türüne göre sağlam ve atak bir bisiklet olduğunu söyleyebilirim. Fren sistemine gelecek olursam da bugüne kadar hiç sorun çıkarmadı ve hep güven verdi.

cyclocross kullanan birisi olarak ölçüler kapsamında bu mümkün ancak çamurlu yollarda kullanmayı düşünüyorsanız fren işi sıkıntı düz topraklı yollarda uygun olur tabi uzun süre kullanımlarda jant ve göbek bakımları sıklaşabilir.

@SelimDurmak Uygun bir cyclocross almak istesem nerden bulabilirim yardımcı olabilir misiniz?(öğrenci işi)

Öğrenci işinden ayrı şunu sorayım Nasıl kullanacaksın şehir içi kullanacaksan çok sert kullanmayacaksan al uygun fiyata salcano ama sert dağda kullanacam diyorsan 2. El iyi birşey al derim

@Murat Cömez
Yalnızca o adaptör ne kadardır acaba?

@sapienza

(link)

Referans olması açısından Carraro Race 012 kadrosu, 700X28C lastik denemesi fotoğraflarına linkten ulaşabilirsin.

@SelimDurmak 2. el bulmakta gucluk cekıyorum zaten pek cyclocross satan bayi yok ikinci elide az daga cook fazla girmem fakat haşin kullanırım

Birde mosso yu inceleyin. ;) (link)

@çimtay Tesekkerler mosso cidden hoş duruyor ayrıca salcano kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum :D

• Beğen
Tepkiler: çimtay
@Serkan Mıstınoğlu

bendekı yol bisikleti max 700x25 genişliğinde lastik destekliyor kadro yapısından dolayı 700x28 lastık takılmıyor bisikletçide denedik alırken takılmaz demelerine rağmen ben yinede denedim takılmıyor gerçekten

saykılkıroslarda bildiğim kadarı ile 700x28 ve 32 lastıkler var nasıl olacak o iş.

yol bisikletine saykılkıros lastiği takılmaz demiyorum kadro yapısı maşa genişliği geniş olanlara takılır ama bisiklete yazık edersiniz.

birde v fren yerine disk fren takman gerekicek 32 lastık takınca bunu da kadro desteklemeyecek sonra kadro yapısı uygun değil yol bisikleti kadro yapısı bir kere farklı.

@Cem Ç. kısaca bu projenin yapılamayacagını savunuyorsunuz.Peki cyclocross alsam yol bisikletimin jantını takınca ince lastiklerle de kullanabilir miyim?istediğim zaman takıp cıkarabilirmiyim?

@sapienza 2. el bulman biraz zor tabi ama şans işi belki denk gelir. yol biiskletine kadro izin verdikten sonra 35 c ye kadar lastik takılır ama haşin kullanan biriyim diyorsun ne kadar dağlıklı olur birşey söyliyemem

Geri