Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

GİRO kullanıyorum uzun zamandır ne yağmurda da kullandım yazın 40 derece sıcakta da kullandım hiçbir şikayetim olmadı

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Scudo
Arkadaşlar merhaba ayırmış olduğum bütçe doğrultusunda şu üç model ilgimi çekiyor. Bir bakabilirseniz çok memnun edersiniz. Ayrıca yine bu bütçeyle sizlerin tavsiyeleri olursa onlara da açığım.
(link)
(link)
(link)

Arkadaşlar merhaba ayırmış olduğum bütçe doğrultusunda şu üç model ilgimi çekiyor. Bir bakabilirseniz çok memnun edersiniz. Ayrıca yine bu bütçeyle sizlerin tavsiyeleri olursa onlara da açığım.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Ne alırsanız alın decathlonun cırt cırtlı ayakkabısını almayın. 4-5 bin km sonra 2 numara büyüdüler. Kalın tabanlık koydum kışın kalın çorap ile idare ediyor ama yazın ince çorap ile ayağım içinde geziyor. Çırtları da belirli bir noktaya kadar sıkıyor. Daha fazla çekemiyorsunuz. Bundan 3 tane alsanız ne olacak, üçünün toplam ömrü10 bin km olacak.

Boa'lı bişey almak istiyorum ben de ama henüz bütçe ve model belirleyemedim.

@makaram 2 numara kadar büyümesi mümkün değil. Alman gerekenden 1 numara büyük almışsın muhtemelen. Suni derinin bir miktar esneyeceğini düşünerek tırnaklarım en kısa halinde ve zar çorapla giyebilecek numarayı almıştım. Şimdi orta kalınlıkta çorapla giyebiliyor haldeyim. Yarım numara kadar bi esneme oldu ayakkabıda.

Cırt bantlar bir süre sonra tutmuyor haliyle. 1 sene sonra ayakkabıcıda bantları söktürüp ipli hale getirdim, 3 senedir kullanıyorum bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@makaram 2 numara kadar büyümesi mümkün değil. Alman gerekenden 1 numara büyük almışsın muhtemelen. Suni derinin bir miktar esneyeceğini düşünerek tırnaklarım en kısa halinde ve zar çorapla giyebilecek numarayı almıştım. Şimdi orta kalınlıkta çorapla giyebiliyor haldeyim. Yarım numara kadar bi esneme oldu ayakkabıda.

Cırt bantlar bir süre sonra tutmuyor haliyle. 1 sene sonra ayakkabıcıda bantları söktürüp ipli hale getirdim, 3 senedir kullanıyorum bu şekilde.

Ucuz etin yahnisi oluyor sonuçta. Ben 3 ayakkabı parasını daha uzun ömürlü, daha kaliteli ve daha sorunsuz 1 ayakkabıya vermeyi daha makul buluyorum.

Ben 4 seneyi devirdim bu ayakkabı ile. Esnemesinin sonu yok. Kalın tabanlıktan sonra bir süre iyiydi, esnemeye devam etti. Daha da büyüdü. Boyu uzamıyor, yanları genişliyor. Cırtları sonuna kadar sıkıyorum. Üst kısmı sabit kalıyor ayağın, alt kısmı sağa sola dönüyor.

Ayrıca ayakkabıyı da mağazada deneyerek aldım. Tam oturuyordu ilk başlarda. Büyük aldığımı düşünmüyorum.

4 seneyi devirdiğine göre dayanıksız bir ayakkabı değil roadr 100. Ben fixie'de kullanıyorum, yavaşlamayı da pedalla yaptığım için yol bisikletçisinden daha fazla çekme oluyor, ama henüz taban ile saya arasında açılma olmadı bi yerinden. Tek sıkıntısı cırt bantları. O da söktürüp ipli sisteme geçince çözülüyor.

Bu gönderide ipliye çevirttiğim roadr 100'ün fotosu var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: makaram
Ben dayanıksız demedim ki. Güzelce silip temizlesem ilk günkü gibi duruyor. Ama 2 numara büyüdü işte. Hatta cırtlarında da hiç bir sorun yok.

Ucuz etin yahnisi oluyor sonuçta. Ben 3 ayakkabı parasını daha uzun ömürlü, daha kaliteli ve daha sorunsuz 1 ayakkabıya vermeyi daha makul buluyorum.
Bu cümleyi "Roadr100'ün 3 katı fiyattaki ayakkabılar roadr100'den uzun ömürlü oluyor" olarak yorumladım, çoğu kişi de böyle yorumlar sanki. Şimdi elimdeki Giro'yla karşılaştırdım, sayası Giro'nunkinden daha sert bir malzeme. Yani esneye esneye 2 numara büyüğünün genişliğine ulaşacak bir malzeme değil. Ayakkabının tek sorunu cırt bant olması. Sıkı sarmıyor. Ama çözümü var.

Bu cümleyi "Roadr100'ün 3 katı fiyattaki ayakkabılar roadr100'den uzun ömürlü oluyor" olarak yorumladım, çoğu kişi de böyle yorumlar sanki. Şimdi elimdeki Giro'yla karşılaştırdım, sayası Giro'nunkinden daha sert bir malzeme. Yani esneye esneye 2 numara büyüğünün genişliğine ulaşacak bir malzeme değil. Ayakkabının tek sorunu cırt bant olması. Sıkı sarmıyor. Ama çözümü var.
Burada yorumluk bir şey yok. Siz yanlış anlıyorsunuz.

"daha uzun ömürlü, daha kaliteli ve daha sorunsuz 1 ayakkabı" dedim. Her ayakkabı demedim. Hele Giro hiç demedim. Benim bizzat yaşadığım tecrübeye için ısrarlı karşı tutumunuza da anlam vermiş değilim. Hadi benim tespitlerimin hatalı olduğunu var sayalım. Siz de yaşadığınız sorunu çözmek için ayakkabının yarısını modifiye etmişsiniz. Bu makul bir durum mu? Belli ki amacına uygun hizmet etmiyor bu ürün. Hiç sorun yaşamadan, uğraşmadan, daha kaliteli ve daha konforlu bir ürün kullanma imkanımız varken bu sıkıntıları niye çekiyoruz?

Sidi Shot 2 derim ve .

• Beğen
Tepkiler: Pesimistizm
İlginç bir istek olabilir ama :) İstanbul Anadolu yakasında 42 / 26,5 - 27cm ayakkabısını denemem için verebilecek birileri var mıdır acaba?

Giro Savix model ayakkabı kullanıyorum, ayakkabılarda bir sorun yok aslında ancak sadece sol ayağımda sürüşte kısa bir süre sonra uyuşma başlıyor ama bu sadece sol ayağımda oluyor. Ayakkabı sıktığımda böyle bir şey olabileceğini okudum ama benim için tam tersi bir durum var sol ayağımda sağ ayağıma nerdeyse 5mm daha küçük. Farklı araştırmalar yapmama rağmen bir çözüm bulamadım başka ayakkabı denemek istiyorum. Yardımcı olabilecek fikir verebilecek birileri varsa şimdiden çok teşekkürer.

İlginç bir istek olabilir ama :) İstanbul Anadolu yakasında 42 / 26,5 - 27cm ayakkabısını denemem için verebilecek birileri var mıdır acaba?

Giro Savix model ayakkabı kullanıyorum, ayakkabılarda bir sorun yok aslında ancak sadece sol ayağımda sürüşte kısa bir süre sonra uyuşma başlıyor ama bu sadece sol ayağımda oluyor. Ayakkabı sıktığımda böyle bir şey olabileceğini okudum ama benim için tam tersi bir durum var sol ayağımda sağ ayağıma nerdeyse 5mm daha küçük. Farklı araştırmalar yapmama rağmen bir çözüm bulamadım başka ayakkabı denemek istiyorum. Yardımcı olabilecek fikir verebilecek birileri varsa şimdiden çok teşekkürer.

Kal ayarında bir sorun olabilir mi?

Kal ayarında bir sorun olabilir mi?
Kendim de farklı ayarlar da denemiştim, sonrasında bikefit yaptırdım yine sonuç değişmedi, hatta seleden dolayı oturuş pozisyonunda sorun var denmiştim sele de değiştirdim ama ayağımda ki uyuşma devam ediyor. Sürüşü bitirdiğim anda uyuşma geçiyor kalıcı bir durumda değil.

benim ayaklar epey taraklı ve geniş olduğundan giro ve decathlon ayakkabıları hiç uymadı. shimano amerikan ölçülerinde o yüzden benim için çok rahat.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
(link)
(link)
(link)
Çetin abi öncelikle teşekkür etmeyi unutmuşum bir teşekkür edeyim zahmet edip araştırmışsın.

Sonra sarı siteye bir göz gezdireyim diyince numarası da uyan az kullanılmış bir Shimano RP5 denk geldi. 2018 Modeli BOA'lı ve karbon tabanlı.
Biraz da beklemek istemedim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Pazar günü house of bike'a gittim.

Ayak ölçüme göre shimano rc3 42 numaranın tam olması lazımdı. Nitekim yanlardan tam olmasına rağmen boydan kısa geldim. Parmağım öne vurdu. 43ü stokta görünmesine rağmen ellerinde yoktu. rc502 43 no denedim. Onun boyu iyi gibiydi fakat yanlardan bol geldi. Boa sistemi sadece üstten sıkıyor rc502 nin. Rc3 ün ortadan sıktığı için 43 numara yanlardan bol gelme ihtimali olmaz dediler. İstersem kargo ile gönderebileceklerini söylediler ama cesaret edemedim. rc502 den referans alarak sankı 42.5 tam olacakmış gibi hissettim. Fakat buçuklu numaralar da yok ülkemizde. Almayacağım ayakkabıyı da gidip başka yerde denemek istemiyorum açıkçası.

Sundu bisiklette sidi genius 10 var 43 numara. Ölçüsü shimano 42.5 a denk geliyor neredeyse. Onun da fiyatı bütçeyi aşıyor ama aklımı da çok çeliyor. Ne yapsam bilemedim.

Geri