Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

@x2772 yani sidi deki sistem 1 numara büyük/küçük tolore edebiliyor mu?
Hayır hayır öyle değil. Ayağınızı sarıp sarmalaması konusunda başarılı. Uygun numarasını almanız lazım. Sidi de giydiğim 46 numara ayakkabı, Fizik de 45,5. Kalıpları farklı buna dikkat edin ve taban sertlikleride önemli. R3B saf karbon diye biliyorum ve sertliği 12 spyhre ile aynı. Nortwave için hiçbir şey söyleyemiyorum kullanmadım :) Spyhre modellerine baktınız mı?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
@Bigpatron gerçekten seçmek çok zor. İşin açığı çok fazla bilgi de olmayınca işler iyice Arap saçı oluyor. Şekli uysun, tabanı esnemesin(yarış koşmuyorum?) boa olsun, f/p olsun, renk vs vs derken kafa çorba ?

@x2772 merlin cycles deki bütün modellere baktım onun haricinde bilmiyorum ?

Normalde 42 giyiyorum. Şuanda kullandığım mt34 43 numara tam oluyor...Bana da sidi yakın geliyor. Peki alba ile kaos arasında çok fark var mıdır?

@Ahmet TOPAL Spyhre yokmuş, Shimano da sadece rc7 var gördüğüm. Bulabilme imkanınız varsa aşağı yukarı bu rakamlara sphyre de alınabilir başarılı ayakkabı 4 farklı renk seçeneği var ve shimano çorabıda üzerinde geliyor. Taban sertliği de harika, boa'lı sistem. Bunlar olsun yarış koşmasanızda ileride ararsınız :hhhhhh:

• Beğen
(link)
(link)

@Bigpatron gerçekten seçmek çok zor. İşin açığı çok fazla bilgi de olmayınca işler iyice Arap saçı oluyor. Şekli uysun, tabanı esnemesin(yarış koşmuyorum?) boa olsun, f/p olsun, renk vs vs derken kafa çorba ?

@x2772 merlin cycles deki bütün modellere baktım onun haricinde bilmiyorum ?

Normalde 42 giyiyorum. Şuanda kullandığım mt34 43 numara tam oluyor...Bana da sidi yakın geliyor. Peki alba ile kaos arasında çok fark var mıdır?
Şimdi gördüm artık ellerinde yokmuş indirimli olarak ondan duzeltiyurum mesaji :)

(link)
(link)
Sididen mennun kalırsın ben birkaç sene önce sidi genius pro carbon aldım halen taş gibi. Ama boa sistem değil

• Beğen
@Bigpatron hocam bütçe zaten paket lastiği kadar uzadı biraz daha zorlarsam kopacak ??
Ayakkabı hariç pedal ve tayt da alacağım ?

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
@Bigpatron hocam bütçe zaten paket lastiği kadar uzadı biraz daha zorlarsam kopacak ??
Ayakkabı hariç pedal ve tayt da alacağım ?
Tayt bedenin nedir, elimde 1 kere kullandığım L beden var kalıbı ufak pek rahat ettirmedi beni. Sana olursa hediye etmek isterim.

Tayt bedenin nedir, elimde 1 kere kullandığım L beden var kalıbı ufak pek rahat ettirmedi beni. Sana olursa hediye etmek isterim.
Patronun eli tutulmaz :hhhhhh:
Ahmet bey numaranızdan eminseniz Kaos modelini alın. Detaylı foto isterseniz 3 aylık haliyle görüntülerini gönderebilirim özelden.

@Ahmet TOPAL seçtiğin her 3 markanın farklı modellerini kullandım . Bu markalar arasında Sidi ilk tercih olmalı amma Sidi de alt kademeye indin mi ayakkabı çok ağırlaşıyor .Bunu anlamak mümkün değil neden böyle. Dolasıyla senin seçimlerinin içinde ben olsan Northwave alırdım ama gönlün Sidi den yana ise bu 3 model arasında uçurum fark yok gönül rahatlığıyla al. Fizik kalıpları aşırı küçüktür dikkat et .Northwave ve Sidi'de 45 1/3 bana olurken Fizikte bazı modellerde 46,5 olmuştu :)) Taban sertliğini ise yarışla ilgili olarak düşünme biniş keyfini katlayan bir detay . Boa ise çok pratik bir uygulama . Yukarıda arkadaşta bahsetmiş kısaca örnekleyeyim sana ayakkabıyı bağladın bindin gidiyorsun 20-30 km sonra bazen ayakkabıyı aşırı sıktığını fark edersin veya bazen ayak şişer durmak da istemezsin işte tam bu anlarda durmadan ayarı istediğin gibi yapmak paha biçilemez. Ha bunlar aşırı detay dersen haklısın . Ama ben ve benim kafadakiler bu detaylar için bisiklet kullanıyoruz biraz :)).Ayakkabını aldıktan sonra inan daha iyisine bakacaksın çok beklemeden alıp kullan ki sana uyan detayları yakalayıp sonra ki tercihinde belirleyici kriterlerin biriksin.

Ben şuan triban520'de Decathlon'un ST100 diye geçen dağ bisikleti ayakkabısının eski serisini kullanıyorum. Hız amaçlı sürmüyorum hiç bi zaman. Dağ bisikletiyle 23-24 olan ortalamayı 27-28'e çektim triban ile.
Ayrıca model olarak gönderdim. Konuya mesajım olan ayakkabının bu fiyatlarda olduğunu görmemiştim ben. Biraz araştırınca neredeyse bisikletimle eşdeğerler :koptum: bu kışı normal pedal normal ayakkabıyla geçiririm. Gelecek kış ola hayrola. Teşekkür ederim cevabınız için.
Bende geçtiğimiz hafta itibarı ile Triban 520 fb bisikletimde,Shimano Click'r Pd-T400 ile Decathlon Rockrider St 100 ayakkabıları kullanmaya başladım.İlk Spd tecrübem.İlk turumdada toplam 129km.yaptım.Şu an için memnunum.Bu uzun turdan sonra bacaklarımda hiç ağrımayan kaslarımın ağridıgını hissettim.Bu çekme olayından olabileceğini düşünüyorum.Yokuş performansım bir tık daha iyi.Bisiklete olan hakimiyetimde arttı.Şu an keşke daha önce geçseymişim diye hayıflanıyirum.

Bende geçtiğimiz hafta itibarı ile Triban 520 fb bisikletimde,Shimano Click'r Pd-T400 ile Decathlon Rockrider St 100 ayakkabıları kullanmaya başladım.İlk Spd tecrübem.İlk turumdada toplam 129km.yaptım.Şu an için memnunum.Bu uzun turdan sonra bacaklarımda hiç ağrımayan kaslarımın ağridıgını hissettim.Bu çekme olayından olabileceğini düşünüyorum.Yokuş performansım bir tık daha iyi.Bisiklete olan hakimiyetimde arttı.Şu an keşke daha önce geçseymişim diye hayıflanıyirum.

Neredeyse birebir aynı düşünüyorum sizinle. Gelecek yaz için ulaşım amaçlı değil de direk spor yaparken kullanmak için bir ayakkabı bakabilirim. Ama şimdilik gayet memnunum. Başka bir spd kullanmadım şimdiye kadar. Ama çekerken tabanın esnediğini düşünüyorum. Forumdaki her spd mesajında taban sertliğinden bahsediliyor. Kullandığımız ayakkabının tabanları esneme yapıyor. Ama hep diyorum ya; hobiyle spor arası bir noktadayım. Şimdilik herşeyiyle memnunum sahip olduklarımdan.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Herkese selamlar,

Yol bisikleti ayakkabısı almak istiyorum fakat iki model arasında kaldım. Sizlerin önerisi ne olur bu iki model arasında.

Yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Sürüşüm performans odaklı uzun sürüşler olacak. Biraz kondisyon arttırmak biraz önümüzdeki sene kendi çapımda yarışlara katılmak.

Shimano RP-1 VS Giro Treble II
1573156940644.png 1573156982345.png

Bu ayakkkabıları kullanan varmı daha önce? Şimdi sipariş verdim fiyatları çok uygun geldi ama iyimi yaptım kötümü yaptım bilemedim :)

Shimano RP901

P-SH-RP901.jpeg

Northwave Revolution

80181031_20_S-1536x656_large.jpg

Herkese selamlar,

Yol bisikleti ayakkabısı almak istiyorum fakat iki model arasında kaldım. Sizlerin önerisi ne olur bu iki model arasında.

Yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Sürüşüm performans odaklı uzun sürüşler olacak. Biraz kondisyon arttırmak biraz önümüzdeki sene kendi çapımda yarışlara katılmak.

Shimano RP-1 VS Giro Treble II
213473 dosyayı görüntüle 213474 dosyayı görüntüle

Acil yardiminizi rica edecegim sevgili forum dostlarim. Siparis gececegim bugun :) ikzisi arasinda oneriniz nedir? Farklari nedir. Karsilastiracak bir site bulamadim maalesef tesekkurler

@btoyer 3 circir sistemi daha iyidir lakin yakin fiyatlara tokali yada boa kilitli sistemli bir ayakkabi daha iyi olacaktir. Cirt cirtlar gevseme yaparken tokali veya boa sistemler gevsememe konusunda cok daha iyi.

@btoyer tek bildiğim shimano kalıpları dar normal ayakkabı ne giyiyorsan mutlaka bir yada iki numara büyüğünü al,deneme şansın varsa deneyerek al.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Numaralarda bilgim var evet. Ona gore alacagim. Ben sadece iki model arasinda kaldim acikcasi ama farkli fikirlerinizide degerlendirecegim

@seko35.50 2 adet shimano, 1 adet scott ayakkabi kullandim. Ayagim 40 numara shimanolar 41 numaraydi.

@btoyer butce hakkinda fikir verirseniz yardimci olmaya calisiriz. Yurtdisimı, yurtici mi bakiyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@seko35.50 2 adet shimano, 1 adet scott ayakkabi kullandim. Ayagim 40 numara shimanolar 41 numaraydi.

@btoyer butce hakkinda fikir verirseniz yardimci olmaya calisiriz. Yurtdisimı, yurtici mi bakiyorsunuz?

Yurt ici bakiyorum. Su anda 500 600 civarinda fiyat araligim var. Tabi daha altina da var biliyorum. Indirim zamani geldigi icin cesitli sitelerde buluyorum bu iki modeli fiyat araligim icinde. Sanirim gironun bu modeli shimano rp1 den ust bir ayakkabi. Yaniliyormuyum acaba?

Geri