Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

(link) tokali giro numarasi varsa size 500-600 e gelir vergisi kargosuyla.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
(link) tokali giro numarasi varsa size 500-600 e gelir vergisi kargosuyla.

Hahah şansıma 43 yok :) ama bu modelide cok begendim. Turkiyede bakayım ben buna. Bulamazsam giro treble 2 yi alirim sanirim

@btoyer wiggle dan da bakin ayni modele yada baska yurtdisi sitelerden bu model Turkiye de 800 uzeridir eger varsa tabii.

Siyah beyaz alacaksaniz (link) ve bike24 te 43 no mevcut.

(link) tahminjm dogru cikti.

(link) Turkiye icin guzel secenek.

Yurtdisi ile ayni fiyat ve 6 taksit imkani var.

Son düzenleme:
Herkese selamlar,

Yol bisikleti ayakkabısı almak istiyorum fakat iki model arasında kaldım. Sizlerin önerisi ne olur bu iki model arasında.

Yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Sürüşüm performans odaklı uzun sürüşler olacak. Biraz kondisyon arttırmak biraz önümüzdeki sene kendi çapımda yarışlara katılmak.

Shimano RP-1 VS Giro Treble II
213473 dosyayı görüntüle 213474 dosyayı görüntüle
Performans için kullanacağınızı yazmışsınız ancak Shimanonun sertlik derecesi 12 üzerinden 6, ne kadar performans sağlar tartışılır. Giroda eski bir model yaklaşık 5 senesi öncesine ait pek bilgi bulamadım hakkında ama Shimanodan daha iyidir muhtemelen. illa ikisinden birisini alacaksan Giro derim :)

Yardımlarınız için teşekkürler. Bende seçimimi Giro dan yana kullancağım. İlerleyen zamanda daha iyi bir ayakkabı ihyitacım olursa yurt dışından almayı düşünüyorum ama şu anlık yeni başladığım için bu modeller işimi görecektir.

TEşekkürler herkese

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Bigpatron
Öncelikle merhaba biraz konunun dışına çıkacak ama öncelikle sertlik derecesi ile ilgili bilgiye nerden ulaştınız ve de ulaştığınız sitede başka markalarında ayakkabıları var mı?

Northwave carbon tabanlı bi ayakkabım var, bana tabanı çok sert geliyor ve bazen ağrı yapabiliyor, bir kaç defa ayarlamaya çalıştım altındaki kalleri fakat çok bir etkisi olmadı. Bunun için öneriniz ne olur? Ayakkabıyı kendim almadım bisikleti satın aldığım kişi yaninda verdi ve ayağıma tam oturdu şansıma.

Northwave carbon tabanlı bi ayakkabım var, bana tabanı çok sert geliyor ve bazen ağrı yapabiliyor, bir kaç defa ayarlamaya çalıştım altındaki kalleri fakat çok bir etkisi olmadı. Bunun için öneriniz ne olur? Ayakkabıyı kendim almadım bisikleti satın aldığım kişi yaninda verdi ve ayağıma tam oturdu şansıma.
Tabanlık işine yarar muhtemelen. Linkte örnekler mevcut. Netten sana uygun hangisi ise arattır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Agrinin sebebinin; tabanin rijitliginden cok, fit problemi oldugunu dusunuyorum. Bu sadece ayakkabi ve kal fit probleminden de olmayabilir. Sele ve gidon ayarlarindan da kaynaklanabilir.
Anlayan birine gosterseniz iyi olur.
Ama genel bir cozum olarak, kallerinizi biraz geriye almayi deneyebilirsiniz. Hatta en geri pozisyona cekin, bir oyle deneyin. Ayakkabinizin baglarini cok sikiyorsaniz, ayni sekilde biraz gevsetip deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Kalleri en geri pozisyona aldim ama bir etkisi olmadı, bir bilene gitmek farz oldu artık, birde yüksek kadans sürüşlerde ayaklarım çok çabuk uyuşukluk yapıyor sele pozisyonunu ne yaptiysam bu sorunu çözemedim. Normal gidersem sıkıntı yok ama biraz hizli gideyim vs dedigimde bir anda uyuşmalar vs başlıyor. Genel videolara baktigimda pozisyonumun milimetrik olmasada sağlıklı olduğunu söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Arkadaşlar aldığım ürünler gümrüğe gelmiş.
(Spdl sl ayakkabı, spdl sl pedal ve tayt)
Bunlardan OTV alınıyor mu?
Toplam 1239tl ödedim.
Ne kadar vergi öderim? ?

@Ahmet TOPAL Yaklaşık 240 TL civarı.

Kargo fiyata dahil edilmez vergi hesaplamasında.

@trainspotting35 Çetin Hocam zaten kargo ödememiştim?Teşekkürederim cevap için.
Bu arada gümrükteki arkadaşlar hızlı çalışıyor demek ki, hesaplamışlar... ?
Screenshot_20191112_133326.jpg
???? Çok mutlu oldum. 500tl olur diyordum ?

Performans için kullanacağınızı yazmışsınız ancak Shimanonun sertlik derecesi 12 üzerinden 6, ne kadar performans sağlar tartışılır. Giroda eski bir model yaklaşık 5 senesi öncesine ait pek bilgi bulamadım hakkında ama Shimanodan daha iyidir muhtemelen. illa ikisinden birisini alacaksan Giro derim :)

Ayağımız ile pedal ekseni arasında arasında kalan kısım yumuşak olsa ne fark eder ki? En fazla aradaki malzeme sıkışıp kuvveti iletir. Sertlik konusu o kadar önemli değil bence.

Kilitli pedalın mantığı sadece basma hareketi değildir. Aynı zamanda çekme kuvveti de uygularsanız kilitli pedalın tadına varırsınız. Çekme kuvveti uygularken esnemezlik daha ön planda olacaktır diye düşünüyorum.

Kilitli pedalın mantığı sadece basma hareketi değildir. Aynı zamanda çekme kuvveti de uygularsanız kilitli pedalın tadına varırsınız. Çekme kuvveti uygularken esnemezlik daha ön planda olacaktır diye düşünüyorum.

Benim okuduğum kadarıyla pedal arkadan yukarı giderken güç artı yönde (krankın dönüş yönü) ugulanmıyor hatta bacağımızın ağırlığından dolayı ters yöne güç uygulanıyor.

Ayağımız ile pedal ekseni arasında arasında kalan kısım yumuşak olsa ne fark eder ki? En fazla aradaki malzeme sıkışıp kuvveti iletir. Sertlik konusu o kadar önemli değil bence.
Size göre önemli olmayabilir orasına sözüm yok.

Stiffness is important for transferring your power to the pedals, and the stiffer the shoe the better it is at doing this. If you're racing, you'll want a stiffer shoe, but if you're not into racing, then you might want to choose a shoe with a more flexible sole.

Sert ve edememenin güç transferinde bir etkisi olmasa neden kadroları rijit yapıyorlar performans için?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Size göre önemli olmayabilir orasına sözüm yok.

Sert ve edememenin güç transferinde bir etkisi olmasa neden kadroları rijit yapıyorlar performans için?

Alıntı kaynağı nedir acaba? Kadro sertliği de tepki süresi için önemli, kadroyu esnetmek için harcadığınız enerji de geri dönüyor zaten.

@a.gul29 Enerji geri dönüyor derken ne demek istediğinizi anlamadım ben.

Geri