Merhaba Abilerim,abilerim diyorum çünkü 15 yaşındayım,neredeyse hepinizden küçüğüm

.Foruma dün kayıt oldum ama uzun süredir takip ediyorum ve forum (sizlerin)sayesinde bisikletler hakkında birçok şey öğrendim.Yorumlarıyla bana yardımcı olan tüm üyelere teşekkür ediyorum
Konuya dönersek,daha önceleri sadece yazın yazlıkta bakkala giderken falan markasını bile bilmediğim bir market bisikleti kullandım.Yani neredeyse hiç sürmedim diyebilirim.Şimdi ise bir bisiklet hevesidir aldı gidiyor

Yol bisikletleri çok hoşuma gidiyor gerek şekilleri gerekse kullanım amacı (Hız ve kas yapmak,kondisyon kazanmak) tam bana göre.Bu arada amacım,hergün 20 km gibi kısa turlar,hafta sonları da biraz daha genişletip istanbul turu yapmak.(Tabii bi anda değil zamanla çalışarak,ancak çanta ve bagaja ihtiyacım yok yani ) Ama tedirgin olduğum birkaç nokta var;
1)Yol bisikleti hakkında kimileri çok hassastır kaldırımdan inemezsin,fren mesafesi çok uzun,lastik hemen patlar, yol bisikletiyle yokuş çıkılmaz gibi şeyler söylüyorlar(Tamam oranları ağır ama abartıyorlar sanki,gerçekten dert edilecek kadar var mıdır ? )
2)Bel ağrısı ve duruş pozisyonu.Daha önce hiç yol bisikleti kullanmadığım için bilemiyorum,bilgilendirirseniz sevinirim.
3)Yol bisikleti ile şehir bisikleti arasındaki fark.En çok merak ettiğim nokta bu.Bazı şehir bisikletlerinde de yol çekiş sistemi yer alıyor,duruş pozisyonu ve ağırlık gerçekten bu kadar önemli mi ?Yoksa şehir bisikleti ile de yol bisikletleri gibi hız yapabiliyor muyuz ?Ayrıca şehir bisikletleri neden bu kadar ucuz ? Yani dağ bisikletiyle aynı donanım olan şehir bisikleti neredeyse yarı fiyatına,aynı şekilde yol donanımı olan bir şehir bisikletinin fiyatı aynı donanımlı bir yol bisikletinin yarısı fiyatına satılıyor neredeyse. Bunun sebebi nedir ? Cevaplarsanız çok sevinirim
Ve en can alıcı nokta,bisiklet seçimi.Bütçem 2000 tl civarı ,3 aşağı 5 yukarı değişebilir ama tabiki f/p si değen bir bisiklet olursa.
Ben birkaç bisiklet arasında kaldım,tabiki sizlerin daha iyi fikirleri vardır ama kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum
Benim için donanımdan çok kadro kalitesi ve bisikletin şekli,estetiği önemli,elbet parçaları değiştiricem ileride oyüzden iyi markalara para yatırmak istiyorum,donanım benim için ikinci planda.
1)TREK 1.2-Abilerim bu bisiklet hayalimdeki bisiklet

(Gerçi bütçeyi aşıyor ama zorlanarak alabilirim) Bisiklet aldıktan sonra büyük ihtimalle üniversiteye kadar değiştirmeyeceğim.(Lise 2 ye geçtim)Yani kadrosuna para vereceğim.2013 modelinin şeklini de acayip beğendim,kaynak noktaları rengi falan süper olmuş

Ayrıca bir soru,neden trek ülkemizde euro bazından satılıyor ?,normalde 2000 tl olan bisiklet bize 2800 tl ye patlıyor.Veya dolar bazından alabileceğim bir yer var mıdır,çok istiyorum bu bisikleti
2)Giant SCR 1 -2 rengi de çok hoş ancak maşa aliminyum.Gerçi Giantın özel alaşımları var diyorlar bunun sayesinde neredeyse karbon maşalar kadar hafif oluyormuş,bu konuda da bir bilgim yok.Ayrıca öğrendiğim kadarıyla giant en büyük bisiklet üreticisi,ama bana pek tercih edilmiyor gibi geldi,sebebi nedir ?
3)Scott Speedster 50-Siyah beyaz rengi ve 3 yapraklı aynakolu dikkatimi çekti,bu sayede yol bisikleti hızına ulaşıp yokuşlarda da zorlanmadan yüksek kadansla pedallayabilirim diye düşünüyorum.Şekli de gayet hoş.
4)Sedona 611 -Şekli fena sayılmaz,renkleri de hoş ayrıca aynı donanımda rakiplerinden neredeyse 300-400 tl daha ucuz.Bu sebeple listeye aldım.Ayrıca türk markası
5) Cannondale caad 8,Specialized allez serisi de hoşuma gidiyor ancak fiyatları çok pahalı ve bu modeller de ülkemizde euro bazında satılıyor
Bu arada boyum 1.84 kilo 65-67 civarı,şişman değilim.Okulda atletizm takımındayım ve evde de düzenli spor yapıyorum.Ayrıca dayanıklıyımdır pes etmem yani yol bisikleti alınca sürekli çalışırım ileride yarışlara katılmak da istiyorum.
Evet bukadar

Okuyan ve yorum yapan abilerime(Belki de ablalarım da vardır forumda

) teşşekkürü borç bilirim