Scudo Sports

Yol bisikleti almak istiyorum

Tepki
12
Bianchi -Wap bisikletim Var bir tane de yol bisikleti almak istiyorum ama çok param yok uygun ve çok eski olmıyan ne alabilirim?

Scudo
Delta Cromoly var 500Tl civarında. Onun haricinde forumda ikinci el bisikletler var uygun fiyata onlara bir bakın derim.

Merhaba Abilerim,abilerim diyorum çünkü 15 yaşındayım,neredeyse hepinizden küçüğüm :) .Foruma dün kayıt oldum ama uzun süredir takip ediyorum ve forum (sizlerin)sayesinde bisikletler hakkında birçok şey öğrendim.Yorumlarıyla bana yardımcı olan tüm üyelere teşekkür ediyorum :)

Konuya dönersek,daha önceleri sadece yazın yazlıkta bakkala giderken falan markasını bile bilmediğim bir market bisikleti kullandım.Yani neredeyse hiç sürmedim diyebilirim.Şimdi ise bir bisiklet hevesidir aldı gidiyor :D Yol bisikletleri çok hoşuma gidiyor gerek şekilleri gerekse kullanım amacı (Hız ve kas yapmak,kondisyon kazanmak) tam bana göre.Bu arada amacım,hergün 20 km gibi kısa turlar,hafta sonları da biraz daha genişletip istanbul turu yapmak.(Tabii bi anda değil zamanla çalışarak,ancak çanta ve bagaja ihtiyacım yok yani ) Ama tedirgin olduğum birkaç nokta var;

1)Yol bisikleti hakkında kimileri çok hassastır kaldırımdan inemezsin,fren mesafesi çok uzun,lastik hemen patlar, yol bisikletiyle yokuş çıkılmaz gibi şeyler söylüyorlar(Tamam oranları ağır ama abartıyorlar sanki,gerçekten dert edilecek kadar var mıdır ? )

2)Bel ağrısı ve duruş pozisyonu.Daha önce hiç yol bisikleti kullanmadığım için bilemiyorum,bilgilendirirseniz sevinirim.

3)Yol bisikleti ile şehir bisikleti arasındaki fark.En çok merak ettiğim nokta bu.Bazı şehir bisikletlerinde de yol çekiş sistemi yer alıyor,duruş pozisyonu ve ağırlık gerçekten bu kadar önemli mi ?Yoksa şehir bisikleti ile de yol bisikletleri gibi hız yapabiliyor muyuz ?Ayrıca şehir bisikletleri neden bu kadar ucuz ? Yani dağ bisikletiyle aynı donanım olan şehir bisikleti neredeyse yarı fiyatına,aynı şekilde yol donanımı olan bir şehir bisikletinin fiyatı aynı donanımlı bir yol bisikletinin yarısı fiyatına satılıyor neredeyse. Bunun sebebi nedir ? Cevaplarsanız çok sevinirim :)

Ve en can alıcı nokta,bisiklet seçimi.Bütçem 2000 tl civarı ,3 aşağı 5 yukarı değişebilir ama tabiki f/p si değen bir bisiklet olursa.

Ben birkaç bisiklet arasında kaldım,tabiki sizlerin daha iyi fikirleri vardır ama kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum :)

Benim için donanımdan çok kadro kalitesi ve bisikletin şekli,estetiği önemli,elbet parçaları değiştiricem ileride oyüzden iyi markalara para yatırmak istiyorum,donanım benim için ikinci planda.

1)TREK 1.2-Abilerim bu bisiklet hayalimdeki bisiklet :) (Gerçi bütçeyi aşıyor ama zorlanarak alabilirim) Bisiklet aldıktan sonra büyük ihtimalle üniversiteye kadar değiştirmeyeceğim.(Lise 2 ye geçtim)Yani kadrosuna para vereceğim.2013 modelinin şeklini de acayip beğendim,kaynak noktaları rengi falan süper olmuş :) Ayrıca bir soru,neden trek ülkemizde euro bazından satılıyor ?,normalde 2000 tl olan bisiklet bize 2800 tl ye patlıyor.Veya dolar bazından alabileceğim bir yer var mıdır,çok istiyorum bu bisikleti :)

2)Giant SCR 1 -2 rengi de çok hoş ancak maşa aliminyum.Gerçi Giantın özel alaşımları var diyorlar bunun sayesinde neredeyse karbon maşalar kadar hafif oluyormuş,bu konuda da bir bilgim yok.Ayrıca öğrendiğim kadarıyla giant en büyük bisiklet üreticisi,ama bana pek tercih edilmiyor gibi geldi,sebebi nedir ?

3)Scott Speedster 50-Siyah beyaz rengi ve 3 yapraklı aynakolu dikkatimi çekti,bu sayede yol bisikleti hızına ulaşıp yokuşlarda da zorlanmadan yüksek kadansla pedallayabilirim diye düşünüyorum.Şekli de gayet hoş.

4)Sedona 611 -Şekli fena sayılmaz,renkleri de hoş ayrıca aynı donanımda rakiplerinden neredeyse 300-400 tl daha ucuz.Bu sebeple listeye aldım.Ayrıca türk markası :)

5) Cannondale caad 8,Specialized allez serisi de hoşuma gidiyor ancak fiyatları çok pahalı ve bu modeller de ülkemizde euro bazında satılıyor :(

Bu arada boyum 1.84 kilo 65-67 civarı,şişman değilim.Okulda atletizm takımındayım ve evde de düzenli spor yapıyorum.Ayrıca dayanıklıyımdır pes etmem yani yol bisikleti alınca sürekli çalışırım ileride yarışlara katılmak da istiyorum.

Evet bukadar :) Okuyan ve yorum yapan abilerime(Belki de ablalarım da vardır forumda :) ) teşşekkürü borç bilirim :)

Sevgili Emre, 15 yaşındasın ama bir çokkocaman adamdan daha güzel tümcelerin var, anlatımın çok sıcak ve doğal. Üstelik araştırmışsın, bilgin var. :)

Teşekkür ederim bu güzellikler için.

Yol bisikleti senin yaşın ve tasarladığın sürüş için doğru seçim. Günlük 20 km, yol bisikletinin agresif oturuş pozisyonu ve sürüş tarzına hiç sorun olmayacak . Üstelik bu yaşlarda doğru ve gerçek bisikleti seçebilmeni sağlayan bir ortamın ( internet, bisiklet forum) var ve sen bu ortamı yararlı bir şekilde kullanabiliyorsun.

Dağ bisikleti alma da ne alırsan al diyebilirim sana.Şehir , tur, commiter, yol ve benim tercihim olan cyclocross.

Hangisini seçersen seç bir süre sonra (3-5 yıl) bir diğer tarzı merak edecek ve onun peşine düşeceksin :)

Forumda cyclocrossları incele, cyclocross videolarını youtube da izle. Eğer ilgini çekerse cyclocross sana dahaçok uyabilir.
Burada sana ucuz olarak Salcano apex ( 1800 tl) öneribiirim. Biraz daha pahal Canmondale Caadx sora veya Tiagra önerebirim. Ayrıca Focus AX01 ' e debakabilrsin.
Cyclocross yola benzer , dropbar gidon kullanır, çok hafifdir, düz maşalıdır, kalın jant takmaya izin verir.30. 32 35 lastik taşır.Frenleri güçlü ve pratikdir, çamur tutmaz.( avid shorty , cantilever...) Kablolar üst borunun üstünden geçer, iki yapraklı aynakol vardır , genellikle 36 46 diş içerir .10 lu kaset toplamda 20 vitesdir. Seni yol yarış bisikletine hazırlar; daha konforlu oturuş pozisyonu ve daha sağlam yapı ile)

İllaki yol düşünürsen forumdan abilerin sana çok seçenek sunacaktır. Seçimlerin de zaten güzel.

Seçimin ne olursa olsun, zevkle sür ve büyüdüm sanıp bisikleti bırakma. :)

Dostlukla.

15 yaş ve 1.84 boy! :) Alacağın kadro 56-58 olacak ama boyun da uzayacak daha. Zor bir durum seçim yaparken.
O kadar güzel yazmışsın ki heyecanını okurken bile hissettim. O yaşlardayken uyduruk bisikletlerle geçti günlerimiz. Yarış/Yol bisikletlerine ancak ağzımız sulanarak bakardık ki o zamanlar varolan bisikletlerle şimdikiler bir de değil. Uyduruk kıytırık şeylerdi :)

Tavsiyeye gelince; @lacivertinin cyclocross tavsiyeleri "yol olsun ama aslında dağa bayıra da çıkabileyim" demen durumunda son derece mantıklı.
Şu anda 700x23 ve 700x35 lastikli iki ayrı bisikletim var. 700x23 olan Cannondale Caad8 sora+tiagra setli aşkım, yol bisikletim. 700x35 olansa Specialized Sirrus Sport, ilk göz ağrım, şehir bisikletim. Şehir bisikletimi satmam gerektiği halde satamıyorum çünkü forumdaki tura çıkan arkadaşlara öyle böyle katılmak istiyorum. Kadro sağlam, lastikler her ortama uygun ve tabi ki bagaj vb genişlemelere müsait. Yol bisikletini ise sadece asfaltta kullanıyorum 35-40 kmlik sahil yolu turlarım için kullanıyorum.

Bir çok marka var ama ben kullandıklarıma kefilim. Cannondale de Specialized da muhteşem modellere sahipler. Gözü kapalı alabileceğin markalardır.
Şimdiden güle güle kullanmak dileklerimle. Bu tutkunu asla kaybetme. Bisikleti bir çoğumuz gibi 15inde unutmak 30larında hatırlamak hatasına düşme :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ali Demir
Bende yol bisikleti alırken aşağı yukarı aynı şeyleri merak ediyordum. Bunun için direk söyleyebilirim. Kesinlikle yol bisikleti almalısın. Kaldırımdan zıplayıp atlama vs huyun yoksa, bozuk yol vız gelir.

Focus'un f/p açısından güzel modelleri var. Stok durumlarını hiç bilmiyorum. Arayıp öğren.
(link)

Yine KTM'de bu fiyat aralığında dikkat edilmesi gereken bir üretici.
(link)

Bunun dışında Kron Rocket, Salcano XRS030 seçenekler arasına kat ama önceliğin olmasın.

Trek'i direk eleyebilirsin. Bütçen yüksek değilse düşük donanıma mecbur kalıyorsun.

3 yaprak aynakoldan uzak dur. Normal şartlarda kimsenin buna ihtiyacı olmaz.

ben 1 yıldır bianchi miles kullanıyorum. çok memnunum. günde ortalama 15-20 km yol yapıyorum. ıslık çala çala çok keyifli bir şekilde sürüyorum. yokuş çıkarkende takıyorum vitesi 1'e acale etmeden çıkıyorum. çok konforlu sanada tavsiye ederim.

@Furkan D

hocam profilde de ıslık çalıyorsunuz galiba :)

Asıl ben teşekkür ederim bu güzel yorum için :) Cyclocross bisiklet de iyi bir seçim olabilir ama sadece asfaltta süreceğim,ama bir yandan da istanbuldaki yollar beni korkutmuyor değil açıkçası :( Ayrıca disk frenleriyle de güven verici bir duruşları var ancak bütçem sınırlarında uygun bir cyclocross yok galiba,yada ben bulamadım,ama gerçekten harika bisikletler :)

Sevgiler :)

@Onder.Eren, Evet boyum biraz uzun :) Gerçekten çok heyecanlıyım bu konuda,bu yaşta fazla bir bütçem de yok ve yanlış bir seçim yapmamak için elimden geleni yapıyorum :)

Cyclocross'lar gerçekten çok güzel bisikletler ama dağa bayıra çıkmayacağım için şimdilik bana biraz uzak gibi :)

Cannondale caad 8 leri ve specialized allez leri bende çok beğeniyorum ama ülkemize euro bazından girince fiyatları çok pahalı oluyor :( Yani aslında benim amacım kaliteli ve hafif bir kadroya sahip bir bisiklet almak.Çünkü uzun bir süre değiştiremeyeceğim.(En azından 3 sene)Ve elbet donanım istemsizce parça parça güncellenir,değişir diye düşünüyorum,kendimi tutamam :)

Bisikleti unutabileceğimi sanmıyorum,hatta mümkün olursa yaşım gençken bu işe başlayıp belkide ileride profesyonel bisikletçi olurum diye hayal kuruyorum :)

Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Çok emin bir şekilde söylediniz :) Kaldırımdan atlama zıplama huyum hiç yoktur,zaten bizim yayalarımız malum kaldırımda karman çorban yürüdüğü için biraz da korkuyorum açıkçası :)

Focus'un bisiklet tasarımlarını çok beğendim fiyatlar da fena değil,bu ktm firması hakkında hiçbir bilgim yok sanırım yerli bir üretici galiba.

Salcano forumda çok öneriliyor ama bir türlü ısınamadım neden bilmiyorum,bana sanki pek profesyonel bir marka değilmiş gibi geliyor,belki de marketlerde alt segment bisikletleri satıldığı içindir ama içime sinmiyor o kadar para verdikten sonra biraz daha verip sedona 621 alınabilir diye düşünüyorum.

Trek...Evet donanımı o fiyatta gerçekten yetersiz ama kadrosunun güzelliği ve kalitesi beni cezbediyor :) 3 Yaprak aynakolu aslında bende pek beğenmiyorum gerek ağırlığıyla gerek görünüşüyle ancak kullanıcıların yorumları da beni biraz korkutuyor sonradan aynakol değiştirmek de istemiyorum :)

Aslında pek donanıma önem veren birisi de değilim,benim için önemli olan kadro kalitesi ve bisikletin içime sinmesi,bisikletimi sevmem :) Donanım elbet değişecek insan hep bi üstünü istiyor ama kadro değişemeyeceği için iyi kado kalitesi önceliğim.

Teşekkür ederim tüm bu bilgi ve tecrübe dolu yorumlarınız için :)

• Beğen
Tepkiler: Aytac Y.
@Kursat akin

Güle güle kullanın gerçekten harika bir bisikletmiş :) Ama bütçem dahilinde 4000 değilde 800 veya 1000 modelleri bana biraz daha uygun gibi :) Özellikle strada 1000 dropbar'lı olan modeli çok hoş.Marka diğer çoğu markanın yapamadığını yapıp ağırlığını da yazmış ki bence bu seviyede bir bisiklet için 9.3 kg ağırlığın çok iyi olduğunu düşünüyorum :)

aktif pedaldan specialized allez dusun derim butcene cok yakin.
zaman gectikce frendir aktaricidir vitestir yukseltirsin kadro omurluk olsun.

merhabalar bende sıfırdan ayırt edemeyeceğiniz bir trek 1.2 yol bisikleti var.TREK ONE SERIES 1.2 2013 MODEL 1 ay kullandım ds tarzı bir bisiklet aldım ve 1.2 mi satıyorum.Üzerinde Shimano 105 aynakol (üzerindeki ile arasında -250gr fark yaratıyor.) extra olarak mevcut (513TL).Bisikleti sıfırdan ayırt etmeniz imkansız.
mağaza satış fiyatı bildiğiniz üzere euro ile ve hergün yükseliyor.1190 euro. Yani 3.213TL +513TL de 105 aynakol var..
Toplamda 3726TL ye geliyor.

Ben 2.350TL ye satıyorum.

2000 lira bütçen var, bence salcano alabilirsin ya da 2. ellere bakabilirsin, yol bisikleti biraz pahalıdır. Lastik patlama konusunda, patlak önleyicili lastikler var ayda yılda bir patlıyorlar, şehir bisikletine göre tabiki daha hızlı gidersin, yaşın küçük bel ağrısı falan bizim yaşlarda olacak işler takılma, fazla kilolu değilsen yokuşu da geçliğinle çıkarsın sorun değil. Almaman için sebep yok yani, şehir bisikletinde biraz daha keyifli sakin gidersin, her bisikletin tadı ayrıdır bence cyclocross da alma eğer asfalt dışına çıkmayacaksan yol al.

Yol bisikleti neden pahalı? ince hafif ve sağlam olmak zorunda, ayrıca yoldaki vites kolları gerçekten pahalı ve makaniği fazladır, ayrıca genel satış rakamlarında daha az yol bisikleti satılıyor, çok üretilen ve satılan ürünlerin fiyatı daha uygun oluyor.

Yokuş çıkamıyorum diyorsan 3lü aynakollu bir yol bisikleti de alabilirsin, ya da kompakt dediğimiz 50/34 dişli oranlarına sahip bir aynakolu olan model daha iyidir, küçük aynakol büyük ruble = yokuşta rahatlık.

Geri