Scudo Sports

Yol Bisikleti; Aero mu Tırmanış mı?

@pacman
Alıntı yaptığınız mesajımı kaç kişi beğenmiş bir bakın önce.
Sonra sadece benim öyle düşünmediğimi anlamış olursunuz.

Scudo
@Berke

İşte sırf "beğen" butonu olursa, "kötüle" gibi negatif anlamlı bir buton olmazsa olacağı budur. Bu örnekte de görüldüğü gibi, forumlarda birbirini tanıyan veya samimiyeti bir şekilde ilerletmiş insanlar bir güruh oluşturarak böyle durumlarda benzer tepkiler vermeye eğilimli oluyorlar. Diğer kullanıcılara yazdıkları ayarlı giderli mesajları da kendi içlerinde beğen butonuyla destekledikleri için bu algı/yaklaşım doğruymuş gibi bir görüntü oluşuyor. Halbuki bir kötüleme butonu olsa, forumların popüler grupları/kullanıcıları dışındaki üyelerinin tam tersini düşündüğü görülecek belki de. Demokratik olduğu iddia edilen bir platformda, böyle bir fonksiyonun olmaması önemli eksiklik.

15 yaşında, heyecanlı ve bilgi arayışındaki bir insanı bu şekilde rencide etmek benim dünya görüşüme göre şık bir davranış değil. Hadi bunu yapan da başka bir genç ve heyecanlı kullanıcı diyelim. Fakat koca koca insanların da bu yaklaşımı destekleyip, 15 yaşındaki bir bireye bu şekilde yaklaşmak doğruymuş gibi bir algı yaratması bence rahatsız edici. Gelen cevap da "Bakın bakalım o üyeyi rencide etmemi kaç kişi beğenmiş" olur haliyle.

Çok güzel bir konu nerelere gelmiş.

Yokuş için bisiklet gibi bir konu vardı. Arkadaş yazmış ne yapalım, nasıl bir tercihte bulunalım diye. Konu pedal basma gücüne gelmiş. Söz konusu olan şey bu değil ki. Aynı adam, herşeyiyle aynı şartlarda, hangisini kullanırsa daha iyi olur gibi.

@Ulaş Çavuşoğlu aslında aero ve tırmanış kadrolarındaki farklar bizleri etkileyecek derecede değiller. Bu farklar yarışçılar için büyük önem taşısa da, günlük kullanan insanlar bu farkardan ciddi anlamda etkilenmeyecektir.

Bende bu konuya çok kafamı takmıştım, sonunda tipi hoşuma gideni seçtim. Çünkü bisikletini seversen daha çok binersin, böylece de daha iyi tırmanır veya sprint atarsın :).

Bir de Aero kadroların bazı parçaları sadece o markadan temin edilebiliyor. Dikkat etmek lazım (sele borusu gibi, yedek parça sıkıntısı olabilir belki).

@Berk Karaca
Öncelikle mesajı beğenmiş olan 15 kişinin 8'i ile forumda pek muhabbetim olmadı ve samimiyeti ilerletmiş değilim henüz. Hatta isimlerini de yazayım içiniz rahat etsin. (metalikfb, Eser Sevinç, NKurtuldu, big bike, Fatih Anıl, nurimo, Selami53, dcmavideniz). Bunun dışında ufak tartışmaya girdiğim bir kişi bile var beğenenlerin arasında (uguryilmaz144).
Esas konuya gelirsek, arkadaşı yeteri kadar tanımadığınız için olaya çok iyimser bakıyorsunuz... Arkadaşın her gün farklı bir konu veya farklı bir bisiklet ile karşımıza çıkmasından sıkıldım. 5000 küsür mesajım var ilk kez birisine -size göre rencide edici- bir mesaj yazdım. Forumda bilgim dahilinde yardımcı olduğum sayısız kişi var beni takip eden biri olsaydınız bunu bilirdiniz. Hatta Ulaş'ın eski açtığı konulara bakarsanız orada da iyi niyetli mesajlarımı görebilirsiniz. Ama bu konudan sonra Ulaş'ın heyecan içinde bilgi arayışında olduğunu da düşünmüyorum. Size onu bir kaç hafta takip etmenizi öneriyorum. Her konuya yazdığı gereksiz mesajları görünce bana hak verirsiniz.

Berke de haklı, arkadaş hiç araştırmadan, daha önce forum üzerinde ne yazmış diye bakmadan direk konu açıyor. Ama berke de yerden yere vurmuş, her ne kadar haklı olsa da üslubuyla haksız konuma düşüyor. Kimsenin kimseyi rencide hakkı yok, eğer yöneticiler bu açılan konulardan rahatsız değilse olay bitmiştir.

@uguryilmaz144
Yalan söylemese herhangi bir kırıcı söz yazmazdım. Ama kendini insanlara ben uzun boyluyum, geniş omuzluyum, kas gücüm yüksek diye yalan dolanla tanıtırsa ben o yalanı ortaya çıkartırım.

Sevgili Ulaş,
Gördüğüm kadarıyla bisikletin gayet güzel görünüyor.
Sahibi olduğun bisiklet ile küçük çaplı yarışlara katılabilirsin.
Okuduğun okulda "Beden Eğitimi" öğretmeninden nasıl bisikletçi lisansı alabileceğini ve bisiklet organizasyonlarını takip edebilirsin.
Katıldığın yarışlarda kendi yaş grubunda seninkinden çok daha iyi bisikleti olan çok kişi, emin ol ki olmaz.
Olsa bile bunun yarışa katkısı %2-3'ün üzerinde olmaz. Tarmac bisikleti olanları geçtiğinde dersin ki esas olan belirli bir aşamaya kadar sürücüymüş.
Eğer profesyonel bisikletçi olmak gibi bir idealin varsa zaten bu bütçe ile değil emek ile gerçekleşecektir.
Verdiğin emek doğrultusunda başarıya ulaşmaya başladıktan sonra ScottCervelo, Giant, Felt, Specialized, Trek gibi markalar sana bisikletlerini kullanman için para vermeye başlayacaktır hatta belki senin vücut biçimine göre bisiklet tasarlayacaklardır.
Merak etmen gereken şuanda; Tarmac mı, Venge mi değil 100km'lik parkur hedefinin sahip olduğun bisiklet ile ortalama "km/saat"'inin ne kadar yapabildiğindir.
Ben senin hayallerini peşinden gitmeni isterim.
İsterim ki tour de france'da bir tane de türk bisiklet sürsün.

Sakın buradaki olumsuz yorumlara gücenme.
Şu var profesyonel bisiklet sürücüsü olmayarak da en pro bisikletleri sürebilirsin ama yaşın itibarı ile kendi paranı kazanmaya başladıktan sonra o zamanın bisikletlerini araştıman daha yararlı olacaktır.
Olumsuz yorum yapan abilerin tamamen iyi niyetle bunu söylemek istemişler.

Saygılar...

Arkadaşlar biz bir aile değil miyiz? Ailenin bireyleri olarak birbirimizi sevmemiz gerekmiyor mu?
Örneğin kardeşiniz size bir yalan söyledi veya hayalgücü kuvvetli birine iftira attı.
Hemen onu orada yatırıp, sopayı basmak mı gerekiyor?

Bu forumda sevgi dolu olmayan insanlar var. Onları da idare edeceğiz.
Hatalı davranan olabilir. Şikayet mekanizması var, usulünce yazmak var,
şimdi bana yanlış yapanı engellesem, benim ne karım olur?

Rahat olun. Relaxxxx.

• Beğen
Tepkiler: Turan
@hogutmen
Hayır öyle bir şey yapmak tabii ki gerekmiyor ama arkadaş foruma kayıt olduğu günden beri değişmediği için bardak taştı biraz...

@Berke Bahsettiğim forum yönelimlerinin bir parçası olarak; insanlar genelde saf adalet duygusu ile hareket etmek yerine popüler kullanıcıların tarafını tutmayı, onların yazdığını beğenmeyi seçiyor. Gördüğüm kadarı ile siz de burada popüler bir kullanıcısınız. O yüzden bu beğenilerin çoğunun yaptığınız hareketin doğru olmasından dolayı değil, bu yönelim ile yapıldığını düşünüyorum. Fakat önemli olan nicelik değil, değil niteliktir.

Rencide ettiğinizi düşündüğüm üyenin de avukatı değilim, körü körüne onu savunmayacağım. İlla ki hataları vardır. Bu kişi 25 yaşında bir insan olsaydı konu ile ilgili bir kelime dahi yazma gereği görmez, başka bir konuya geçip günüme devam ederdim. Benim altını çizmek istediğim; kendi o yaştaki hallerimi de düşünerek, 15 yaşındaki bir bireyin toplumdan gördüğü olumlu veya olumsuz baskıların hala onun kişiliğinin oluşumunu etkilemekte olduğudur. O yaşları çoktan geride bırakmış olanlar kendilerin unutup "Yahu bir forumu neden o kadar ciddiye alsın" diye düşünebilir ancak o dönemde toplumdan alınan her geri bildirim önemlidir. Bir insanın az veya çok, düşünce yapısının mahiyetini etkilemiş olursunuz.

Ayrıca yineleyeyim; bu gibi durumlarda, benim gibi toplu linç girişiminin yanlış/haksız olduğunu düşünen üyeler için bir adet "Beğenme", "Kötüle" vs. tadında bir buton da olması gerektiğini şiddetle düşünüyorum. Bu şekilde, şu anda benim yaptığım -aslında yapmak zorunda hissettiğim- gibi uzun uzadıya fikir beyanlarının da önüne geçilebilir.

Konuya yazı yazmıcaktım ama yazıyım içimde tutmiyim;bu başlığı açarkenki amacım ileride edinmeyi planladığım bisikletin türünü seçmek değildi aslında benim gibi bu 2 tip bisikletin ne tür avantaj dezavantajları olduğunu öğrenmek görmek isteyenler için bir kaynak niteliği taşıyon konu oluşması dileğiyle açtım konuyu ama kimileri yanlış anladı/yada anlamak istedi benim konuyu kişisel bir amaçla açtığımı düşündü neyse ben dahada yazmıcam bu konuya zaten konu başlığı dışında her türlü yazı yazıldı çizildi...saygılar.

• Beğen
Tepkiler: pilot ve hogutmen
Forumda buna benzer bi konu olarak ''yol bisikleti ve TT bike farkları'' adında bi konu açılmış onun dışınfa ben bu konudan bulamadım araştırmadan yazmış demişsiniz ama...varsada ''normal yol bisikleti ve aero yol bisikleti farkları'' gibi aramalar yapınca yeterli hiçbir konu çıkmıyo malesef saygılar.
@uguryilmaz144
u

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Arkadaslar konu dışı ama resimdeki janta en dusuk kaclik dis lastik takabilirim suan uzerindeki 700×30 daha ince takmam mumkunmuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160108/b0f5d2a74ea10795b396bd5c4e5e86ee.jpg

@Ulaş Çavuşoğlu
Resmi gordukten sonra burda koptum :kptmya::kptmya:

@spe07
Benim bildiğim 23 le 28 arası mm lastikler tüm yol jantlarına uyuyor demekki sizinki 30 uda desteklemiş bence takmanızda bi mahsur yok gibi :)

• Beğen
Tepkiler: spe07
Geri