Scudo Sports

Yol Bilgisayarı Öneri

Arkadaşlar merhaba, benim merak ettiğim;
Meilan M1, Bryton 420, İGS sport gibi siyah beyaz haritası ve yönlendirmesi olan gps yol bilgisayarlarında Türkiye için, en azından rota aktarılıyor mu? Aktarılan rota sürerken kullanılabiliyor mu? yani yön gösteriyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Arkadaşlar merhaba kullanan yok mu?

Merhaba, bayağı araştırdım hemen hemen her şeyi öğrendim
Bu arada Bryton 420 aldım, henüz gelmedi

• Beğen
Tepkiler: aliozkilic
Ben de igsport igs520 düşünüyorum şuan indirimle 690 tlye gelıyor navigasyon var ama sizinki gibi çizgi sadece harita değil kararsızım :) link paylaşamıyorum yeni üye oldugum için :) özelden hangi linkten aldığınızı atabilir misiniz , ve neden onu tercih ettiğinizi , teşekkürler :)

Son düzenleme:
Bryton rider 420 yazdığınızda bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz, ben aliexpress ten aldım.
İgs leri çok araştırmadım çünkü görünüm olarak beğenmedim.
Meilan m1 hoşuma gitti ancak telefonun ve cihazın Bluetoothunu artı komoot uygulamasını açmanız gerekiyor. Artısı eş zamanlı navigasyon sağlıyor ve sağ sol olarak anlık gösteriyor yani içine harita yüklemeden telefonla eş zamanlı çalışıyor bu arada komoot çevirim dışı çalışabiliyor.
Bryton 530, görünümü hoş ve ekranı 420 den 0.3 inch büyük fakat
Eski ve sadece gps uydusuna bağlanıyor
Diğer taraftan 530 şu anda satışta değil, sanırım üretimden kalktı
Bryton 420, bence 530 kadar estetik değil ve ekranı 0.3 inch küçük yalnız Tr de hepsini kullanım imkanı olmasada beş uyduya bağlanabiliyor
530 Di2 destekliyor. 420 Di2 ve bir kaç markayı daha sanırım.
Ayrıca Brytonlar rota yüklemeye izin veriyor ve çevirim dışı ve telefonsuz rota gösteriyor ok olarak
Neticede bu markalar sadece rota gösteriyor navigasyon genelde renklilerde var, pahalı ve şarjı az gidiyor.
Benim için rota yeterli.
Bu bilgileri internette araştırmam sonucunda elde ettim, ayrıca araştırabilirsiniz, yardımcı olmuştur umarım, bir şey sormak isterseniz çekinmeyin, iyi forumlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: enzo ve aliozkilic
Sanıyorum artık akıllı saatler daha çok bu işi görmeye başladı gibi, sizler ne düşünüyorsunuz?

Onu da düşündüm yalnız, hem pahalılar hem de rotayı göstermiyor/yönlendirmiyor diye biliyorum,
Sadece gidilen rota şeklinde gösteriyor
Aslında saat her alanda kullanılabilir o yönden güzel, yol bilgisayarının özelliği fazla olsada kullanım alanı sınırlı tabi

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Onu da düşündüm yalnız, hem pahalılar hem de rotayı göstermiyor/yönlendirmiyor diye biliyorum,
Sadece gidilen rota şeklinde gösteriyor
Aslında saat her alanda kullanılabilir o yönden güzel, yol bilgisayarının özelliği fazla olsada kullanım alanı sınırlı tabi
Banggooda güneş enerjili west bike diye bir markanın geniş ekranlı yol bilgasayarını almayı düşünüyorum 200 tl küsur alırsam bilgilendirme yaparım

Sanıyorum artık akıllı saatler daha çok bu işi görmeye başladı gibi, sizler ne düşünüyorsunuz?
Haklısınız. Ben de ileriye yönelik olarak sportif aktivitelerimde kullanmak üzere akıllı saat edindim. hem Çin'den uzunca süre kargo beklememiş oldum hem de çok daha ucuza gelmiş oldu. 550 tl ye Amazfit Verge akıllı saat aldım. Hem günlük hayatımda kullanabiliyorum hem de koşu, yürüyüş ve bisiklette de kullanabiliyorum. Navigasyon özelliği yok diye biliyordum fakat sürpriz bir şekilde olduğunu öğrendim. Gpx formatındaki dosyaları saatin içine atarak navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz ki işe yarıyor yani kullanışlı. Sonradan nabız bandı da bağlanabiliyor fakat kadans sensörü bağlanamıyor. Saati alırken bilekten nabız ölçümünün tutarsız olacağını, dolayısıyla nabız bandı edinmem gerektiğini düşünüyordum ki bilekten ölçüm beni oldukça tatmin etti. Saati yaklaşık 800 kilometredir kullanıyorum. İlk zamanlar bilekteki yanlış konumlanmasından dolayı sapmalar olsa da şimdilerde doğru gösterdiğine inanıyorum. Akıllı saatlerin de dezavantajları var. Uzun kollu giysiler giydiğinizde saatin olduğu kolumu kıvırmak zorunda kalıyorum bundan dolayı kolum biraz da olsa üşüyor. Diğer dezavantajı ise nabızı görmek için kolu kaldırmak zorunda olmamız. Tam güç yüklendiğimiz yokuşlarda nabızı görmek için kolu kaldırmak eziyet haline gelebiliyor. Diğer dezavantajı ise yazın saatin olduğu bölgenin çok terlemesi olabilir. Bunlar çok da rahatsız edici detaylar değil. Ben iyi ki saati tercih etmişim diyorum. Eğer düşünenler varsa tavsiye ederim.

Daha öncesinde bir kaç kere yazdığımı anımsar gibi oldum. Amacım sadece yardımcı olmaktır.

Merhaba, cihazınız ok şeklinde yönlendiriyor mu?

Haklısınız. Ben de ileriye yönelik olarak sportif aktivitelerimde kullanmak üzere akıllı saat edindim. hem Çin'den uzunca süre kargo beklememiş oldum hem de çok daha ucuza gelmiş oldu. 550 tl ye Amazfit Verge akıllı saat aldım. Hem günlük hayatımda kullanabiliyorum hem de koşu, yürüyüş ve bisiklette de kullanabiliyorum. Navigasyon özelliği yok diye biliyordum fakat sürpriz bir şekilde olduğunu öğrendim. Gpx formatındaki dosyaları saatin içine atarak navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz ki işe yarıyor yani kullanışlı. Sonradan nabız bandı da bağlanabiliyor fakat kadans sensörü bağlanamıyor. Saati alırken bilekten nabız ölçümünün tutarsız olacağını, dolayısıyla nabız bandı edinmem gerektiğini düşünüyordum ki bilekten ölçüm beni oldukça tatmin etti. Saati yaklaşık 800 kilometredir kullanıyorum. İlk zamanlar bilekteki yanlış konumlanmasından dolayı sapmalar olsa da şimdilerde doğru gösterdiğine inanıyorum. Akıllı saatlerin de dezavantajları var. Uzun kollu giysiler giydiğinizde saatin olduğu kolumu kıvırmak zorunda kalıyorum bundan dolayı kolum biraz da olsa üşüyor. Diğer dezavantajı ise nabızı görmek için kolu kaldırmak zorunda olmamız. Tam güç yüklendiğimiz yokuşlarda nabızı görmek için kolu kaldırmak eziyet haline gelebiliyor. Diğer dezavantajı ise yazın saatin olduğu bölgenin çok terlemesi olabilir. Bunlar çok da rahatsız edici detaylar değil. Ben iyi ki saati tercih etmişim diyorum. Eğer düşünenler varsa tavsiye ederim.

Daha öncesinde bir kaç kere yazdığımı anımsar gibi oldum. Amacım sadece yardımcı olmaktır.
Amazfit verge de uygulama içinde strava, relive, google fit eşlemesi de yaparbiliyorsunuz saatten açmış olduğunuz etkinliği bitir dediğiniz de mesela stravaya otomatik aktarıyor. Çok büyük beklentim olmadan ben de A101 den online olarak 520tl ye almıştım. Benim sıkıntım türkçe menü olmaması 🙂

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir bisiklet yol bilgisayarı var mı? GPS olmasına gerek yok sadece km, hız sayacı olsa yeter.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim 6 yıl önce aldığım “kablolu sigma” bilgisayar arızalandı ve cihaz sensörün sinyalini yani tekerin döndüğünü algılamıyor.

Bu nedenle yeni ve basit, fakat kablosuz bir cihaz tercih ettim.
Kablosuz cihazın avantajı, gidon ile tekerlek arası kablo karmaşası olmaması.
Ancak kablosuz cihazlar bisiklete bindiğimizde kendi kendine açılmıyor ve düğmesine basarak açmak gerekiyor.
Otomatik açılma Cateye, Sigma gibi kablosuz cihazlarda iki saat uyku süresi içinde oluyor. İki saati geçince tekrar düğmeye basarak açmak gerekli.

Bir de cihazların kullanımı bisiklet üstündeyken çok basit olmalı. Yani tek düğme yeterli.
Rakamlar büyük ve okunaklı olmalı. Ekranın büyük olması şart değil.:)

Kablolu Sigma arızalandı. Cateye kablosuz vardı. Oğlumun bisikletine taktık.

Ben de uygun fiyatlı kablosuz Epic marka buldum.
Cihaz kablosuz olmasına rağmen sürüşten bir gün sonra bile kendi kendine açıldı.
Ama 48 saat sürüş yapmayınca düğmeye basmam gerekti, açmak için.
Cihaz Fiyat/performans olarak beklentilerimi karşıladı.:)

1A7B82C5-3DEE-4B24-A52F-439C397D8E85.jpeg

Selamlar arkadaşlar,

100-200 fiyat bandında f/p bisiklet yol bilgisayarı arıyorum. Tecrübeli olanlar görüşlerini paylaşırlarsa faydalı olur. Şimdilik telefonu gidona takıp dahili gps üzerinden Strava'dan yararlanıyorum ama taktir edersiniz ki bazen şaşıyor :(
Merhaba Arkadaşlar,

Benim 6 yıl önce aldığım “kablolu sigma” bilgisayar arızalandı ve cihaz sensörün sinyalini yani tekerin döndüğünü algılamıyor.

Bu nedenle yeni ve basit, fakat kablosuz bir cihaz tercih ettim.
Kablosuz cihazın avantajı, gidon ile tekerlek arası kablo karmaşası olmaması.
Ancak kablosuz cihazlar bisiklete bindiğimizde kendi kendine açılmıyor ve düğmesine basarak açmak gerekiyor.
Otomatik açılma Cateye, Sigma gibi kablosuz cihazlarda iki saat uyku süresi içinde oluyor. İki saati geçince tekrar düğmeye basarak açmak gerekli.

Bir de cihazların kullanımı bisiklet üstündeyken çok basit olmalı. Yani tek düğme yeterli.
Rakamlar büyük ve okunaklı olmalı. Ekranın büyük olması şart değil.:)

Kablolu Sigma arızalandı. Cateye kablosuz vardı. Oğlumun bisikletine taktık.

Ben de uygun fiyatlı kablosuz Epic marka buldum.
Cihaz kablosuz olmasına rağmen sürüşten bir gün sonra bile kendi kendine açıldı.
Ama 48 saat sürüş yapmayınca düğmeye basmam gerekti, açmak için.
Cihaz Fiyat/performans olarak beklentilerimi karşıladı.:)

275177 dosyayı görüntüle

Gerçi arkadaş burada yazmış ama ekran bilgileri az gibi geldi..

Selamlar arkadaşlar,

100-200 fiyat bandında f/p bisiklet yol bilgisayarı arıyorum. Tecrübeli olanlar görüşlerini paylaşırlarsa faydalı olur. Şimdilik telefonu gidona takıp dahili gps üzerinden Strava'dan yararlanıyorum ama taktir edersiniz ki bazen şaşıyor :(

Çok sarsıntılı yollarda kullanmayacaksanız decathlonun bc500 modeli uzun süredir indirimde.
Sarsıntılı alanlarda kullanıcaksanız yine btwin mıknatıslı sensörlü modeller derim.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Selamlar arkadaşlar,

Herhangi bir bağlantı ihtiyacı yoksa, bende aşağıdaki üründen var, AliExpress'ten almıştım ama yine yurtdışından gelse de HepsiBurada'da da var, en azından vergi peşin ödendiği için sürprizsiz olur ve Aras ile gelir:
10941739499570.jpg

(link) veya (link)
Alt kısımdaki 2 bilgi butonla değiştirilebiliyor, 2 farklı bisiklete göre ayar yapılıp log tutabiliyor. Ekran ışığı da var. USB'den şarj ediliyor. Tekerlek 4 tur kadar dönünce cihaz açılıyor, bir süre hareket etmeyince kapanıyor.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar,

Ekran tarama usulü 10 veriyi 5 er sn ara ile gösteriyor.
Anlık hız üstte olmak üzere, ayrıca:
Saat
Sürüş süresi
Ortalama huz
Toplam Km
Dış sıcaklık
Vs vs
Toplam 10 veri sürekli ekranda dönüyor.

bence f/p ürünü olması harici, günlerce bisikleti kullanmasak bile , yola çıkınca ..alet kendi kendine açılıyor..
Kablosuz olan diğer Pahalı markalarda bu özellik yok.:)

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Herhangi bir bağlantı ihtiyacı yoksa, bende aşağıdaki üründen var, AliExpress'ten almıştım ama yine yurtdışından gelse de HepsiBurada'da da var, en azından vergi peşin ödendiği için sürprizsiz olur ve Aras ile gelir:
10941739499570.jpg

(link) veya (link)
Alt kısımdaki 2 bilgi butonla değiştirilebiliyor, 2 farklı bisiklete göre ayar yapılıp log tutabiliyor. Ekran ışığı da var. USB'den şarj ediliyor. Tekerlek 4 tur kadar dönünce cihaz açılıyor, bir süre hareket etmeyince kapanıyor.

Evet bunu gördüm ve radarıma aldım, teşekkürler :)
Ekran tarama usulü 10 veriyi 5 er sn ara ile gösteriyor.
Anlık hız üstte olmak üzere, ayrıca:
Saat
Sürüş süresi
Ortalama huz
Toplam Km
Dış sıcaklık
Vs vs
Toplam 10 veri sürekli ekranda dönüyor.

bence f/p ürünü olması harici, günlerce bisikleti kullanmasak bile , yola çıkınca ..alet kendi kendine açılıyor..
Kablosuz olan diğer Pahalı markalarda bu özellik yok.:)

Radarıma aldım, tekrar düşüneceğim, teşekkürler...
Çok sarsıntılı yollarda kullanmayacaksanız decathlonun bc500 modeli uzun süredir indirimde.
Sarsıntılı alanlarda kullanıcaksanız yine btwin mıknatıslı sensörlü modeller derim.

Kontrol edeyim :)

Arkadaşlar merhaba kullandığım Sigma markalı bisiklet bilgisayarında computer ve low adlı uyarılar çıkıyor sorun nasıl çözülebilir .Teşekkürler pili yeni pille alakalı değil.68C1411D-F7AD-418C-B060-FC0261D7D545.jpeg9A582D0F-4C2B-4864-A63E-B57330B253CE.jpeg68C1411D-F7AD-418C-B060-FC0261D7D545.jpeg

Geri