wolverin
Aktif Üye
- Tepki
- 40
- İsim
- Mehmet
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam bir cevap bulabildiniz mi ?Arkadaşlar merhaba kullanan yok mu?
Banggooda güneş enerjili west bike diye bir markanın geniş ekranlı yol bilgasayarını almayı düşünüyorum 200 tl küsur alırsam bilgilendirme yaparımOnu da düşündüm yalnız, hem pahalılar hem de rotayı göstermiyor/yönlendirmiyor diye biliyorum,
Sadece gidilen rota şeklinde gösteriyor
Aslında saat her alanda kullanılabilir o yönden güzel, yol bilgisayarının özelliği fazla olsada kullanım alanı sınırlı tabi
Haklısınız. Ben de ileriye yönelik olarak sportif aktivitelerimde kullanmak üzere akıllı saat edindim. hem Çin'den uzunca süre kargo beklememiş oldum hem de çok daha ucuza gelmiş oldu. 550 tl ye Amazfit Verge akıllı saat aldım. Hem günlük hayatımda kullanabiliyorum hem de koşu, yürüyüş ve bisiklette de kullanabiliyorum. Navigasyon özelliği yok diye biliyordum fakat sürpriz bir şekilde olduğunu öğrendim. Gpx formatındaki dosyaları saatin içine atarak navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz ki işe yarıyor yani kullanışlı. Sonradan nabız bandı da bağlanabiliyor fakat kadans sensörü bağlanamıyor. Saati alırken bilekten nabız ölçümünün tutarsız olacağını, dolayısıyla nabız bandı edinmem gerektiğini düşünüyordum ki bilekten ölçüm beni oldukça tatmin etti. Saati yaklaşık 800 kilometredir kullanıyorum. İlk zamanlar bilekteki yanlış konumlanmasından dolayı sapmalar olsa da şimdilerde doğru gösterdiğine inanıyorum. Akıllı saatlerin de dezavantajları var. Uzun kollu giysiler giydiğinizde saatin olduğu kolumu kıvırmak zorunda kalıyorum bundan dolayı kolum biraz da olsa üşüyor. Diğer dezavantajı ise nabızı görmek için kolu kaldırmak zorunda olmamız. Tam güç yüklendiğimiz yokuşlarda nabızı görmek için kolu kaldırmak eziyet haline gelebiliyor. Diğer dezavantajı ise yazın saatin olduğu bölgenin çok terlemesi olabilir. Bunlar çok da rahatsız edici detaylar değil. Ben iyi ki saati tercih etmişim diyorum. Eğer düşünenler varsa tavsiye ederim.Sanıyorum artık akıllı saatler daha çok bu işi görmeye başladı gibi, sizler ne düşünüyorsunuz?
Amazfit verge de uygulama içinde strava, relive, google fit eşlemesi de yaparbiliyorsunuz saatten açmış olduğunuz etkinliği bitir dediğiniz de mesela stravaya otomatik aktarıyor. Çok büyük beklentim olmadan ben de A101 den online olarak 520tl ye almıştım. Benim sıkıntım türkçe menü olmaması 🙂Haklısınız. Ben de ileriye yönelik olarak sportif aktivitelerimde kullanmak üzere akıllı saat edindim. hem Çin'den uzunca süre kargo beklememiş oldum hem de çok daha ucuza gelmiş oldu. 550 tl ye Amazfit Verge akıllı saat aldım. Hem günlük hayatımda kullanabiliyorum hem de koşu, yürüyüş ve bisiklette de kullanabiliyorum. Navigasyon özelliği yok diye biliyordum fakat sürpriz bir şekilde olduğunu öğrendim. Gpx formatındaki dosyaları saatin içine atarak navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz ki işe yarıyor yani kullanışlı. Sonradan nabız bandı da bağlanabiliyor fakat kadans sensörü bağlanamıyor. Saati alırken bilekten nabız ölçümünün tutarsız olacağını, dolayısıyla nabız bandı edinmem gerektiğini düşünüyordum ki bilekten ölçüm beni oldukça tatmin etti. Saati yaklaşık 800 kilometredir kullanıyorum. İlk zamanlar bilekteki yanlış konumlanmasından dolayı sapmalar olsa da şimdilerde doğru gösterdiğine inanıyorum. Akıllı saatlerin de dezavantajları var. Uzun kollu giysiler giydiğinizde saatin olduğu kolumu kıvırmak zorunda kalıyorum bundan dolayı kolum biraz da olsa üşüyor. Diğer dezavantajı ise nabızı görmek için kolu kaldırmak zorunda olmamız. Tam güç yüklendiğimiz yokuşlarda nabızı görmek için kolu kaldırmak eziyet haline gelebiliyor. Diğer dezavantajı ise yazın saatin olduğu bölgenin çok terlemesi olabilir. Bunlar çok da rahatsız edici detaylar değil. Ben iyi ki saati tercih etmişim diyorum. Eğer düşünenler varsa tavsiye ederim.
Daha öncesinde bir kaç kere yazdığımı anımsar gibi oldum. Amacım sadece yardımcı olmaktır.
Cihazınız geldi mi ? Memnun kaldınız mı ?Merhaba, bayağı araştırdım hemen hemen her şeyi öğrendim
Bu arada Bryton 420 aldım, henüz gelmedi
Uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir bisiklet yol bilgisayarı var mı? GPS olmasına gerek yok sadece km, hız sayacı olsa yeter.

Merhaba Arkadaşlar,
Benim 6 yıl önce aldığım “kablolu sigma” bilgisayar arızalandı ve cihaz sensörün sinyalini yani tekerin döndüğünü algılamıyor.
Bu nedenle yeni ve basit, fakat kablosuz bir cihaz tercih ettim.
Kablosuz cihazın avantajı, gidon ile tekerlek arası kablo karmaşası olmaması.
Ancak kablosuz cihazlar bisiklete bindiğimizde kendi kendine açılmıyor ve düğmesine basarak açmak gerekiyor.
Otomatik açılma Cateye, Sigma gibi kablosuz cihazlarda iki saat uyku süresi içinde oluyor. İki saati geçince tekrar düğmeye basarak açmak gerekli.
Bir de cihazların kullanımı bisiklet üstündeyken çok basit olmalı. Yani tek düğme yeterli.
Rakamlar büyük ve okunaklı olmalı. Ekranın büyük olması şart değil.
Kablolu Sigma arızalandı. Cateye kablosuz vardı. Oğlumun bisikletine taktık.
Ben de uygun fiyatlı kablosuz Epic marka buldum.
Cihaz kablosuz olmasına rağmen sürüşten bir gün sonra bile kendi kendine açıldı.
Ama 48 saat sürüş yapmayınca düğmeye basmam gerekti, açmak için.
Cihaz Fiyat/performans olarak beklentilerimi karşıladı.
275177 dosyayı görüntüle
Çok sarsıntılı yollarda kullanmayacaksanız decathlonun bc500 modeli uzun süredir indirimde.Selamlar arkadaşlar,
100-200 fiyat bandında f/p bisiklet yol bilgisayarı arıyorum. Tecrübeli olanlar görüşlerini paylaşırlarsa faydalı olur. Şimdilik telefonu gidona takıp dahili gps üzerinden Strava'dan yararlanıyorum ama taktir edersiniz ki bazen şaşıyor
Gerçi arkadaş burada yazmış ama ekran bilgileri az gibi geldi..
Selamlar arkadaşlar,
100-200 fiyat bandında f/p bisiklet yol bilgisayarı arıyorum. Tecrübeli olanlar görüşlerini paylaşırlarsa faydalı olur. Şimdilik telefonu gidona takıp dahili gps üzerinden Strava'dan yararlanıyorum ama taktir edersiniz ki bazen şaşıyor
Ekran tarama usulü 10 veriyi 5 er sn ara ile gösteriyor.Selamlar arkadaşlar,
Herhangi bir bağlantı ihtiyacı yoksa, bende aşağıdaki üründen var, AliExpress'ten almıştım ama yine yurtdışından gelse de HepsiBurada'da da var, en azından vergi peşin ödendiği için sürprizsiz olur ve Aras ile gelir:
![]()
(link) veya (link)
Alt kısımdaki 2 bilgi butonla değiştirilebiliyor, 2 farklı bisiklete göre ayar yapılıp log tutabiliyor. Ekran ışığı da var. USB'den şarj ediliyor. Tekerlek 4 tur kadar dönünce cihaz açılıyor, bir süre hareket etmeyince kapanıyor.
Ekran tarama usulü 10 veriyi 5 er sn ara ile gösteriyor.
Anlık hız üstte olmak üzere, ayrıca:
Saat
Sürüş süresi
Ortalama huz
Toplam Km
Dış sıcaklık
Vs vs
Toplam 10 veri sürekli ekranda dönüyor.
bence f/p ürünü olması harici, günlerce bisikleti kullanmasak bile , yola çıkınca ..alet kendi kendine açılıyor..
Kablosuz olan diğer Pahalı markalarda bu özellik yok.![]()
Çok sarsıntılı yollarda kullanmayacaksanız decathlonun bc500 modeli uzun süredir indirimde.
Sarsıntılı alanlarda kullanıcaksanız yine btwin mıknatıslı sensörlü modeller derim.