Scudo Sports

Yok mu Granfondo

Yarışa kayıt olup rulörlük yapmak ile yapmadan rulörlük yapmak arasında nasıl bir bakış açısı farkı var? Anlamadığım için sormak istedim. Bunu açıklar mısınız?
Türkiye'de ne kadar ciddiye alır organizatörler bu durumu ama yurtdışında kesinlikle yasak. Yurtdışında birkaç granfondo'da tespit edildi daha önce ve diskalifiye edildiler. Daha farklı yaptırım uygulandımı bilemiyorum (link) sitesinde okumuştum.

Scudo
O zaman şöyle yapalım her yarışa katılan kayıtsız bir rulörle katılsın yarışa yani 1000 katılımcı sınırı olan yarış 2000 kişi ile başlasın. Bu uç bir örnek oldu elbette. Misal siz rulörlük yaparken herhangi bir kişiye temas edip düşürdünüz ve tatatatam numaranız ve kaydınız yok. İlk yol ayrımından yarışa elveda dediniz. Ne güzel değil mi ?
neyse konu uzar gider. Sporun içinde biri olarak adil ve temiz riayet ettiğimiz bir konu. Bunu pekala kayıtlı olan biri de yapabilir ve yaptırımları yine aynı yerde kalır.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
en ön grupta bile yapıldı bu kayıtsız gelip tempoyu değiştirme olayları, okursa burayı bilir o kendini 😃 kürsüye etki edecek olsaydı herkes şikayet ederdi zaten. ama kayıtsız şekilde katılıp arkadaşını desteklemek hoş değil, centilmence hiç değil...

neyse konu uzar gider. Sporun içinde biri olarak adil ve temiz riayet ettiğimiz bir konu. Bunu pekala kayıtlı olan biri de yapabilir ve yaptırımları yine aynı yerde kalır.
Bizde daha çok hobi amaçlı ‘halka’ açık organizasyonlar granfondolar ve o yüzden dediğiniz gibi kimin ne yaptığı organizasyon tarafında çok önemsenmiyor anladığım kadarıyla. Ancak sizin dediğiniz gibi sporun içinde ve adil yarışmaya çalışan kişiler için de bu tip bir organizasyonda yaş kategorilerinde falan elde edeceği sıralamadan ziyade süre daha önemlidir diye düşünüyorum, çünkü kimin hile yaptığını anlamak çok zor. Böyle bi durumda olsam 2., 5., 10. olmak benim için çok da bi mesele olmazdı muhtemelen. Kazanandan her daim şüphe ederdim çünkü, neticede benim de dışarıdan destek alıyor olmam gibi bi gerçek var ortada. Bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Bizde daha çok hobi amaçlı ‘halka’ açık organizasyonlar granfondolar ve o yüzden dediğiniz gibi kimin ne yaptığı organizasyon tarafında çok önemsenmiyor anladığım kadarıyla. Ancak sizin dediğiniz gibi sporun içinde ve adil yarışmaya çalışan kişiler için de bu tip bir organizasyonda yaş kategorilerinde falan elde edeceği sıralamadan ziyade süre daha önemlidir diye düşünüyorum, çünkü kimin hile yaptığını anlamak çok zor. Böyle bi durumda olsam 2., 5., 10. olmak benim için çok da bi mesele olmazdı muhtemelen. Kazanandan her daim şüphe ederdim çünkü, neticede benim de dışarıdan destek alıyor olmam gibi bi gerçek var ortada. Bilemedim.
Kesinlikle aynı yerdeyiz. Halka açık organzisyonlar. Bi grubun içinde sürerken önde kalan ben. Bilsem buralara gideceğini paylaşmazdım. Planlı olmayan denk gelen bi konu. Ancak hayatta o kadar ciddiye alınacak birşey değil. Kaldı ki bu granfondalar hiç değil. Buraya gelene kadar oralarda kullanılan takviyeleri konuşmak gerek… neyse kalabalık yaptım saygılar

Yarışta yol kenarında 2 adet şırınga gördüm.
Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin ilaç saatinin yarış sırasına denk gelmesi kötü olmuştur herhalde

Geçen ters yöne giren bir adama neden ters yöne girdiğini sorduğumda benim inşaatım bu sokakta diye cevap verdi, karadenizli misin dedim evet dedi. Herkesin kurala uymamak için bir bahanesi olabilir ama mantıksız da gelse tüm kurallara uyulması gerek, yanlış olduğunun düşünüyorsan da gider başvuruda bulunursun kuralın iptali için.

• Hahaha
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Hocam ben Çeşme Granfondo'da neredeyse her bir sitenin önünde polis/jandarma görevlendirildiğini gördüm. Hatta pek çok yerde şu sarı-siyah emniyet şeridinin çekildiğini hatırlıyorum. Bu sayede ben Çeşme yarışlarında hiç araçlarla muhattap olmamıştım. Bursalı değilim ama araçlarla en çok karşılaştığımız Bademli semti pek de merkezi bir yere benzemiyordu. Organizatörlerin sıfır araç yaklaşımıyla hareket etmeleri ve planlama yapmaları gerekiyor. Ayrıca o bölgede yaşayan insanları da yolların kapalı olacağı konusunda bilgilendirmeliler, en azından duyurular yapılmalı.
Hocam parkur kesinlikle zor değildi. Sadece hızlıydı. Gerçi biz bursalılara göre yorumladım bunu.
Kasisler vardı evet. Ama boyamışlar bir çoğunu bu iyiydi.
Geçen sene expo alanın çok daha iyiydi. Bu sene rezalet.
Geçen sene yol köyüydü bu sene çok daha iyi.
Su istasyonu mu vardı :komik: :komik: Hiç fark etmedim neredeydi.

Sürdüğümüz rota üzerinde bir çok site girişi müstakil ev sokak vs vardı. Oraların hepsini kapatmak için abartmıyorum yüzlerde polis ve jandarma lazım. Parkura girenlerin bir çoğu sitelerden çıkan araçlardı.
2. Evet inişler çok teknik ve hızlıydı. Belirleyici noktalar oldular.
3. Zeytinlikler ve zeytin yağı fabrikalarının bazı keskin kokuları oluyor. Bol bol içine çekseydin hocam şifa şifaaa :komik::komik:
4. kesinlikle katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Hocam ben Çeşme Granfondo'da neredeyse her bir sitenin önünde polis/jandarma görevlendirildiğini gördüm. Hatta pek çok yerde şu sarı-siyah emniyet şeridinin çekildiğini hatırlıyorum. Bu sayede ben Çeşme yarışlarında hiç araçlarla muhattap olmamıştım. Bursalı değilim ama araçlarla en çok karşılaştığımız Bademli semti pek de merkezi bir yere benzemiyordu. Organizatörlerin sıfır araç yaklaşımıyla hareket etmeleri ve planlama yapmaları gerekiyor. Ayrıca o bölgede yaşayan insanları da yolların kapalı olacağı konusunda bilgilendirmeliler, en azından duyurular yapılmalı.

Merkezi bir yer değil evet kendilerini bursanın geri kalanından daha elit görürler orası ayrı.
Organizasyon yetkililerine bu konuları söyledik. Umarım ciddiye alırlar. Almazlarsa her sene katılımcı sayısı düşen bir organizasyon olur.

Merhabalar , ben de bir kaç fikrimi sizlerle paylaşmak isterim... Uzundaydim. Rota çok iyiydi fakat trilye ile esence arası soğuk asfalt ve esnece ile cekrice arasindaki tehlikeli virajlar ve bozuk yollar, çok kötüydu. Bazısı keyif alabilir ama asfalt kalitesi de surerkenki bisiklet mekanigini ve psikilojisini etkiliyor insanin.. Fotoğraf çekinmek isteyen için eyvallah da, yaristaki hız ve konsantrasyon hassaslığı düşünülünce , böyle yollar resmen bela... Sanki bu soyledigim aralıktaki bölgeler , terk edilmiş, hatta, yanlis yola sapıp rotadan çıkmışım da, neredeyim, doğru mu girdim diye bir an etrafima bakarken buldum kendimi.. Rahatsız olduğum konulardan biri de herkesin kendine çalışması ya da kendi takımına çalışması idi.. İşbirliği yapmak isteyen, istekli kimselerle karsilasmadigim gibi, kısa parkurlular ile karşılaştığım zaman bile, onlarda bu yönde organize ekip gormedim.. Ozellikle uzundakilerle sözel olarak düzde cekebilecegimi, beraber çalışabilir miyiz i belirtmeme rağmen, 1 grup benimle konuşmadi bile, cevap verme tenezzulinde bile bulunmadı ama ne yaptım ben? sırf bunları yokuşta benden 20 kg kadar zayıf olmalarına rağmen tokatlamak , benim için yarışın en keyifli 2 anindan biriydi 🤤 diğer grup da bana ayak uyduramadi ya da bilerek yavaştilar , çünkü trilye sonunda kaybettigim Berk Okyay in grubunun hemen arkasindan, zaman zaman kısa ataklarla onume geçmeye çalıştılar , lakin yokuşta enteresan olarak geride bıraktığım bu 3lu 5li grup, yarışın son yokuşu diyebileceğimiz , balata kadar sık sık jant gösterdiler yanımdan , onlara da selam olsun 😀 belki birlikte gidebilseydik 3-4 dk erken varabilirdik. Trilyeden sonra, yokuşu bilemem ancak özellikle esencenin bir bölümü ve cekriceden Balat yokusuna kadar neredeyse 35 km yi birlikte calisabilecegim bir ekiple 8-10 dk kadar süre dusurebilirdik,Çünkü yarış sonuclarina baktığımda, benim ile Berk Okyay grubunun (muhtemelen lider ya da kaçış grubundan sonraki ) arasında 10 dk fark vardı.. Tabi kendi başıma kaldigimi anlayınca , ritmime göre sürdüm . Yol boyunca; bazisini zik zak yapa yapa , bazisini sağda bazisini solda , bazılarını durup da su içerken görünce , bir pro nun bu yolu kullanırken hissettiklerini anlayamam elbette ama muhtemelen çocuk bahçesinde geçmek gibi gelirdi 😅 Hedefim elbette sağ salim bitirmekti ama, bu yıl, henüz istedigim performanstan çok uzak olduğumun farkında olarak, daha iyi olabilecegimi net olarak hissettim. Jel ve su/maden suyu kombinasyonunu, sonlara doğru cezerye ve protein barlarindan faydalandığımdaki pozitif geri dönüşü de, ne zaman ve ne kadar almam gerektiğini, farklı sürüş stillerini de deneyerek ort hizima ya da anlık wattima ne kadar etki edeceğini de deneyimlemis oldum, canım da sıkılmamış oldu yalnızlıktan 😁 neyse, natürel starttan hemen önce, bir abimizle ufak bir sohbet etmiştik ki finishe 3 km kala arkamda olduğunu farkettim. Yarış başlarkenki samimiyet ve muhabbet, yerini pis bir gerilime bırakmıştı. Sprinti ondan alabileceğime emindim ama arkamdan ayrılmadı. Koparmak için, yalandan sağa sola kaçışlar , ayakta sürüşe gecmeler , ara ara yavaşlayip arkama yan yan bakmalar falan yaptim . Tabi son kozum 700-800 wattlarda, selede oturarak, kendi sprintimi hazırladım ve ayaga kalktığımda gelmedigini gördüm . Fakat bunu onu ezmek için değil de keyif almak için yaptigimi bilmesi için arkama bakarak "bravo abi, helal.." diyerek gulumsedim.... Bu da yarışta en keyif aldığım 2 şeyden 2. Siydi 😀

Nedense; her Bursa gf si , her sene sanki ilk kez yapılıyormuş hissi yaratıyor bende.. Yani yarışta profesyonel diyebileceğim ya da klasiklesecek , kült bir seviye kazanacak örnek durumla malesef karsilasamiyorum. Mesela, bu sene de organizasyon bölgesi kötüydü..yaka kartı taşıyan pek çok çalışan olaydan haberi yokmuş gibiydi .. Yukarıda birazından bahsettim, yarış icinde birliktelik yoktu. Tamam, herkes rakipti ama neyin havası cakasi atılıyordu hala anlamış değilim.. Mesela kadınlarin zaten 2li 3lu domestikleri varken ve bazı yaş kategorilerinde yarışı bitirmesi bile kürsü görmesine yetiyorken, show yapmaları fazlasıyla midemi kaldiriyordu. Öte yandan trafik gerçekten de urkutmustu.. Belki hatırlayanlarimiz olacaktır, balabanciktan sonra, Hasköy kent Mezarlığına başlayan bir tirmanis duzlugune gelmeden, "s" çizerek ve inerken fazlasıyla sizi hizlandiran, berbat bir yol var, orada ben, virajı dönerken, tam da virajda, muhtelif aralıklarla 3 araç ile zıt yönde viraj aldım.. Yani tecrübelerim böyle.. hatalar düzeltilir, insanlar yetiştirilir ama bunların alışkanlık yapmamasi gerekir..öğrenme denilen şey, davranışlarda ve niyetlerdeki değişikliği hedefler..istenilen ve beklenen elbette pozitifidir, makbul olanı budur 😅 sağlıcakla kalınız .

Üşemedim okudum @SerdarCYCoo2Bursa hocam.
Şöyle demişsin alıntılayarak cevap vermek istedim.
"Rahatsız olduğum konulardan biri de herkesin kendine çalışması ya da kendi takımına çalışması idi.. İşbirliği yapmak isteyen, istekli kimselerle karsilasmadigim gibi, kısa parkurlular ile karşılaştığım zaman bile, onlarda bu yönde organize ekip gormedim.."
Kısa parkurda biz vardık. Yaklaşık 8-10 kişilik ekip ipekyayladan hasköy yokuşuna kadar çalıştık. Çok eğlendim. Son rampada ekip dağıldı...
Yarış sonrasında görebildiğim ile tanıştım ve hoş sohbetimiz oldu.

"1 grup benimle konuşmadi bile, cevap verme tenezzulinde bile bulunmadı ama ne yaptım ben? "
Kısa parkur Tirrek ekibi ile yaşadım aynı şeyi. Böyleleri var yapacak birşey yok..

"Mesela, bu sene de organizasyon bölgesi kötüydü..yaka kartı taşıyan pek çok çalışan olaydan haberi yokmuş gibiydi .."
Gerçekten haberleri yok. Yemek olayını sorduk biz bilmiyoruz o konu ile şu ilgileniyor dendi. O nerede peki? Bilmiyoruz cevabını aldık.

gecen sene ile ilgili takip eden bilirler , cok yorumum olmustu , yarisin sikintilari/sorunlari ile ilgili ve bu sene katilmayacagini da belirtmistim ve yukarida bu seneki olaylari da okuyunca , ne kadar iyi bir karar vemis oldugumu anladim , katilmamakla., Ancak asil sorun su bence ; gecen sene de bir cok arkadas bu konulardaki rahatsizliklari organizasyona iletmisken , bu sene herhangi bir duzenleyici faaliyetin olmamasi beni fazlasiyla sasirtti. Bende de su his uyandi artik ; biz aldigimiz paraya bakariz kardesim , nasil olsa bir dunya insan katiliyor diye dusunuyorlar ve herhangi bir duzeltme isine girmiyorlar. Bir sekilde organizasyonlara katilmayip protesto etmek lazim, sonucta bisikletten zevk aliyoruz ama bunun icin de olmemiz gerekmiyor yada kaza yapip sakat kalmamiz gerekmiyor diye dusunuyorum

gecen sene ile ilgili takip eden bilirler , cok yorumum olmustu , yarisin sikintilari/sorunlari ile ilgili ve bu sene katilmayacagini da belirtmistim ve yukarida bu seneki olaylari da okuyunca , ne kadar iyi bir karar vemis oldugumu anladim , katilmamakla., Ancak asil sorun su bence ; gecen sene de bir cok arkadas bu konulardaki rahatsizliklari organizasyona iletmisken , bu sene herhangi bir duzenleyici faaliyetin olmamasi beni fazlasiyla sasirtti. Bende de su his uyandi artik ; biz aldigimiz paraya bakariz kardesim , nasil olsa bir dunya insan katiliyor diye dusunuyorlar ve herhangi bir duzeltme isine girmiyorlar. Bir sekilde organizasyonlara katilmayip protesto etmek lazim, sonucta bisikletten zevk aliyoruz ama bunun icin de olmemiz gerekmiyor yada kaza yapip sakat kalmamiz gerekmiyor diye dusunuyorum

Araç konusu geçen seneye göre çok daha iyiydi. Birşeyler yaptıkları belli ama kesinlikle yeterli değil.

Yarışta yol kenarında 2 adet şırınga gördüm.
Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin ilaç saatinin yarış sırasına denk gelmesi kötü olmuştur herhalde
Abi doping yapsan ne yapmasan ne dandirikten GF 1.olsaniz ne olmasaniz ne yani millette bir acayip.Disardan tempo yapmak nedir allah askina 🙉 Grup surusu ve trafige kapali oldugu icin katiliyorum yoksa esprisi yok.Ayrica parkura arac traktor girmesi kabul edilemez kimse kusura bakmasin.En temel organizasyonun gorevi.

Yarisin bence dinamigi ile alakali on grup haric stabil bir grup olusmadi.Her yokus olusan gruplar dagildi.Yalan soylemeyeyim 5 6 grupla surus yaptim ama hepsi dagildi.Yokus sonlari 10 kisi varsa 2 kisi kaliyordu.Yinede genel olarak tek kalmadim hep bir gruba girdim.Ilk bitirenle aramda 20 dk vardi.Daha iyisi olur muydu zor tas catlasin 2-3 dk daha iyi olurdu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve utekau
Bursa sonuclari aciklanmis bekledigimden iyi bitirmisim.
365/105 genel klasman yasta 37.
Cok kisi ama OTL olmus o dikkatimi cekti parkur ciddi zordu.Ve her yer kasisti sacma sapan ziplaya ziplaya top olduk.Millet deli fisek valla cok saglam iniyorlar.Sirf su duzluk ve yokustan 10-15 sira gitmistir.Yokusta ben geciyorum iniste duzlukte milletin masallahi var.
Samsun 56 KM 77 metre irtifa kisa parkur 1 saat 39 dk surmustu.
Bursa 56 KM 700 metre irtifa 1 saat 55 dk surmus :)

Kasisten dolayi sulugumda cop oldu yolda dusmus istasyonda mecbur durup su aldim 20.km de elimi bir attim :D
İstasyon neredeydi ya ? Benim hiç dikkatimi çekmedi

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak

İstasyon neredeydi ya ? Benim hiç dikkatimi çekmedi
30.km deydi koy gibi yere girdik ya tam virajin donusune koymuslar.Feed Zone diye yazmislardi 1 km falan bende ordan ayiktim.Enerji jeli kola falan hersey vardi su alip hemen devam ettim.

Sprinti ondan alabileceğime emindim ama arkamdan ayrılmadı. Koparmak için, yalandan sağa sola kaçışlar , ayakta sürüşe gecmeler , ara ara yavaşlayip arkama yan yan bakmalar falan yaptim . Tabi son kozum 700-800 wattlarda, selede oturarak, kendi sprintimi hazırladım ve ayaga kalktığımda gelmedigini gördüm . Fakat bunu onu ezmek için değil de keyif almak için yaptigimi bilmesi için arkama bakarak "bravo abi, helal.." diyerek gulumsedim....

Tamam, herkes rakipti ama neyin havası cakasi atılıyordu hala anlamış dar gibi ama bilemedim.eğilim..
Biraz tezatlık var gibi burada, bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Biraz tezatlık var gibi burada, bilemedim.
Neresi tezatlik? Keyif almak ve samimiyet başka, kilciklik, trip , uyuzluk başka ... Açıklamasını yapmisim , ezmeye/dalga geçmeye diye değil rekabetin keyif vermesini ifade etmeye çalıştım, neyi anlasilmadi Erdoğan? Yine aynı pasajda beraber çalışma teklifine hiç oralı olmadan sanki sormamisim gibi cevap vermek mesela, benim yaptığımdan daha mı samimi idi?

@trainspotting35 hiç de kaçırmaz sağolsun, benim açığım meydana gelme zerresine balıklama dalar hemen 😁

Neresi tezatlik? Keyif almak ve samimiyet başka, kilciklik, trip , uyuzluk başka ... Açıklamasını yapmisim , ezmeye/dalga geçmeye diye değil rekabetin keyif vermesini ifade etmeye çalıştım, neyi anlasilmadi Erdoğan? Yine aynı pasajda beraber çalışma teklifine hiç oralı olmadan sanki sormamisim gibi cevap vermek mesela, benim yaptığımdan daha mı samimi idi?

@trainspotting35 hiç de kaçırmaz sağolsun, benim açığım meydana gelme zerresine balıklama dalar hemen 😁
Şahsınıza özel birşey değil üst yazımda da rulörlük yapan arkadaşa yapmış olduğum eleştiriden anlamanız gerekirdi. Arkanızda ki abi birşey yapmamış ki size siz kendi kendinize rollenmişsiniz gibi belki de Erdoğan bey in yorumu bununla alakalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Erdoğan Orhan
Geri