Sen de haklısın E.Orhan .. Öyle tabi ama maliyet ve psikoloji , çok yakın akraba bu sporda ... Mesela ben bazen suruslerde karsilasiyorum , bazen de 1-2 kanal var YouTube ta, orada maruz kalıyorum, pişmiş kelle gibi sırıtan , sanki hayatinda her şey ama her şey yolunda ve güllük gulistanlik olan , neredyse her gf ye katılan, tırmanışa ayrı düzlüğü fazla olan gf ye ayrı bisikleti ya da bisiklet setup i olan adamla ya kazada ilk aldığım karbon kadrom kırılırsa? Ya karbon jant seti kırılırsa? Lari düşünen, düşünmek zorunda olan ( çünkü başına iş gelirse, yerine yenisini koyabilecek ya da yedeklerini temin edebilecek ) kaç kişi var ki? Adamın hali vakti yerindedir ama ortalama bir bisiket , ortalama kompenentler , ortalama lastiklerle sürüyordur, kahve içmeye , sosyal suruslere katiliyordur .. Bu adam zaten aktarıcı kırılmış , orta göbek ses yapıyormuş falan çok sallamaz... Kadans , güç , nabız değerlerini yıllık ya da sezonluk değerlendiren biri de değildir mesela.. diğer tarafta ise gidon bandından , qr mandalina , fren tipinden dişli veya pedal uzunluğuna kadar takıntılı ise ve hedef odaklı bisiklet sürüyor veya topluyorsa, işte bu adamin ekonomisi de kısıtlı ise , vay haline 😅