Scudo Sports

Yok mu Granfondo

Abi öyle deme diyeceğim ama vallaha haksız sayilmazsin.. Yakın bir arkadaşım, çok iyi seviyede olmasına rağmen , 300-340 watt larda dolaşan, tss i 100 un altında antrenmanını bitirmeyen birisi, düşün , sırf maliyetinden bu sene ara verdi. Grup seti tümünu yenilemesi gerekiyor , yarış için yeni lastik ve yarış odaklı bir sistem toplaması gerektiğini söylüyordu. 😔
Maliyetinden ziyade bu performansı sürdürebilir halde tutmak sağlam psikolji zaman ve sağlık gerekiyor. Bursa'da bu sporu yapanların maddi durumu gayet gayet yerinde yoksa.

Scudo
Maliyetinden ziyade bu performansı sürdürebilir halde tutmak sağlam psikolji zaman ve sağlık gerekiyor. Bursa'da bu sporu yapanların maddi durumu gayet gayet yerinde yoksa.
Sen de haklısın E.Orhan .. Öyle tabi ama maliyet ve psikoloji , çok yakın akraba bu sporda ... Mesela ben bazen suruslerde karsilasiyorum , bazen de 1-2 kanal var YouTube ta, orada maruz kalıyorum, pişmiş kelle gibi sırıtan , sanki hayatinda her şey ama her şey yolunda ve güllük gulistanlik olan , neredyse her gf ye katılan, tırmanışa ayrı düzlüğü fazla olan gf ye ayrı bisikleti ya da bisiklet setup i olan adamla ya kazada ilk aldığım karbon kadrom kırılırsa? Ya karbon jant seti kırılırsa? Lari düşünen, düşünmek zorunda olan ( çünkü başına iş gelirse, yerine yenisini koyabilecek ya da yedeklerini temin edebilecek ) kaç kişi var ki? Adamın hali vakti yerindedir ama ortalama bir bisiket , ortalama kompenentler , ortalama lastiklerle sürüyordur, kahve içmeye , sosyal suruslere katiliyordur .. Bu adam zaten aktarıcı kırılmış , orta göbek ses yapıyormuş falan çok sallamaz... Kadans , güç , nabız değerlerini yıllık ya da sezonluk değerlendiren biri de değildir mesela.. diğer tarafta ise gidon bandından , qr mandalina , fren tipinden dişli veya pedal uzunluğuna kadar takıntılı ise ve hedef odaklı bisiklet sürüyor veya topluyorsa, işte bu adamin ekonomisi de kısıtlı ise , vay haline 😅

Sen de haklısın E.Orhan .. Öyle tabi ama maliyet ve psikoloji , çok yakın akraba bu sporda ... Mesela ben bazen suruslerde karsilasiyorum , bazen de 1-2 kanal var YouTube ta, orada maruz kalıyorum, pişmiş kelle gibi sırıtan , sanki hayatinda her şey ama her şey yolunda ve güllük gulistanlik olan , neredyse her gf ye katılan, tırmanışa ayrı düzlüğü fazla olan gf ye ayrı bisikleti ya da bisiklet setup i olan adamla ya kazada ilk aldığım karbon kadrom kırılırsa? Ya karbon jant seti kırılırsa? Lari düşünen, düşünmek zorunda olan ( çünkü başına iş gelirse, yerine yenisini koyabilecek ya da yedeklerini temin edebilecek ) kaç kişi var ki? Adamın hali vakti yerindedir ama ortalama bir bisiket , ortalama kompenentler , ortalama lastiklerle sürüyordur, kahve içmeye , sosyal suruslere katiliyordur .. Bu adam zaten aktarıcı kırılmış , orta göbek ses yapıyormuş falan çok sallamaz... Kadans , güç , nabız değerlerini yıllık ya da sezonluk değerlendiren biri de değildir mesela.. diğer tarafta ise gidon bandından , qr mandalina , fren tipinden dişli veya pedal uzunluğuna kadar takıntılı ise ve hedef odaklı bisiklet sürüyor veya topluyorsa, işte bu adamin ekonomisi de kısıtlı ise , vay haline 😅

Bu yüzden gf lara eğlenmek için giriyorum. Solo sürüyorum ve tehlikeden uzak duruyorum. Varsın herkes beni geçsin veya benden hızlı sürsün. Ben eve sağ salim döneyim yeter :)

Bu yüzden gf lara eğlenmek için giriyorum. Solo sürüyorum ve tehlikeden uzak duruyorum. Varsın herkes beni geçsin veya benden hızlı sürsün. Ben eve sağ salim döneyim yeter :)
Ben fondolara hiç katılmıyorum. Başım o kadar rahat ki :ssrtcbya:

bende keyf almaya gidiyorum geçen sene samsun da kimse istasyonu görmemiş :) ben gördüm durdum karnımı doyurdum devam ettim :) gittiğiniz sosyal aktivitede zevk almak lazım.

bizler amatör sporcularız sponsor vs olmadan risk alarak yarışmamız çok zor bundan dolayı rakamlar sıralamalar ne kadar önemli olsa da asıl önemli olan geçirdiğin vakit den keyif almak.

dostum , hic bunlarla ugrasmayacaksin , direk Antalya UCI TT parkuruna gireceksin mis gibi , tek basina , hic bir tehlike olmadan , yok carptilar , yok peloton sıkıstırdı , oburu omuz atti vs derdin olmadan , 20 km yapistirip gidip geleceksin. 😂

Trabzon Granfondo olmamış eziyetfondo olmuş :)) 84 km de 2000m maşallah. :D
Bölgede bu kadar sert parkurlara bir talep var mı gerçekten yoksa organizasyon ekibi hayallerini mi gerçekleştiriyor acaba. Yani daha ulaşılabilir veya nüfusun daha yoğun olduğu bi bölgede çok karakteristik bi yarış klasiğine dönüşebilirdi belki ama Trabzon olunca bu parkurlara talep pek de olur gibi gelmedi bana sanki. Uzun parkurun toplam elevasyonu mesafeden bağımsız olarak bile efsane zaten ama kısa parkur da hiç fena değil, kilometre başına 20 metre neredeyse.

Valla bence de öyle olmuş hocam, Parkuru inceledim ilk çıkış çok sıkıntılı dar yollar, arnavut kaldırımlar filan.
Kısa parkura girerim ben ama elevasyon ciddi ağır yani

Valla bence de öyle olmuş hocam, Parkuru inceledim ilk çıkış çok sıkıntılı dar yollar, arnavut kaldırımlar filan.
Kısa parkura girerim ben ama elevasyon ciddi ağır yani

Ful taze sıcak asfalt bekliyoruz ama ülkemizde durum bu
soğuk asfalt ve Arnavut kaldırım inişte yoksa çok sorun etmiyorum aslında.

O tarihte Trabzon'da olma ihtimalim var. Gitmişken bisikletimi de götürüp Granfondo'ya katılmayı planıyorum. Kürsü hedefim olmadığı için çevreyi daha çok gezme amacıyla uzun parkura yazılayım dedim ama parkur çok sert olmuş. Örnek vermek gerekirse Başkent Granfondo uzun parkurunun neredeyse iki katı tırmanış var. İlkadım uzun parkurla kıyaslamıyorum bile. Muhtemelen parkuru tamamlayacak düzlük bulamamışlar ama sporcuları da düşünsünler. Amatörlerin yarışı sonuçta..

Bölgede bu kadar sert parkurlara bir talep var mı gerçekten yoksa organizasyon ekibi hayallerini mi gerçekleştiriyor acaba. Yani daha ulaşılabilir veya nüfusun daha yoğun olduğu bi bölgede çok karakteristik bi yarış klasiğine dönüşebilirdi belki ama Trabzon olunca bu parkurlara talep pek de olur gibi gelmedi bana sanki. Uzun parkurun toplam elevasyonu mesafeden bağımsız olarak bile efsane zaten ama kısa parkur da hiç fena değil, kilometre başına 20 metre neredeyse.
Trabzon'da 85km'de sadece 2000m toplamak icin ya sahilde sureceksin ya da boyle git gel yapacaksin.
Konuyu anlamayan arkadaslar var hala: siz cocukken maclari 1.devre-2.devre diye yapardiniz ya. Hah. Biz onlari yukari-asagi diye yapardik.

Trabzon'da 85km'de sadece 2000m toplamak icin ya sahilde sureceksin ya da boyle git gel yapacaksin.
Konuyu anlamayan arkadaslar var hala: siz cocukken maclari 1.devre-2.devre diye yapardiniz ya. Hah. Biz onlari yukari-asagi diye yapardik.
Abi ben çocukken oturduğumuz mahallede de hep bayırlar vardı, düz sokakta oynayamadığımız için biz de bu bayırlara karşı ya 'orta-kafa-gol' ya da 'yukardan aşağı' diye oyunlar oynardık. Karadenizli aileler vardı mahallede, demek ki 'yukardan aşağı' onların verdiği isimmiş :)

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Trabzon günlerimi anımsattınız. Fatih mahallesinde nispeten şanslıydık ama Yeşiltepe, Aydınlık evler, Erdoğdu civarı düz alan bulmak zordu. O zamanlar Tanjant yolu yarım yamalaktı, yol atapark hizası civarında aniden kesiliyordu. Hey gidi günler..

Cok uste geldi.Samsun Bursa biraz ara olsaydi katilirdim bunada 😂
Bursadan sonra ara Ankaraya kadar keske trakya bolgesindede olsa yarislar.

evet çok yakın.
Niyetlendim bakalım.
Uygun olursa gitmek istiyorum. Ispartayı da özledim hasret gideririm :komik:

Bu arada Bursa kısa parkur a gelecek arkadaşlar için uyarım olsun.
Yollar geçen seneye göre daha iyi. Fakat tozlu ve kirli. Kayma riskli çok fazla. Özellikle inişlere ve köy içlerine dikkat edin. Yine kalabalık bir grup olacak. Kazasız sürüşler dilerim.

Geri