Yalova etabını deneme şansım oldu, dün sabah saatlerinde. Kişisel fikrim etabın "benim için" gerçekten zorlayıcı olduğuydu. 27 km'lik ilk turu tamamlayıp bıraktım. 27 km'de 450 metre tırmanış, benim gibi tırmanış "müptelası" olanlar için şahane eziyet edici. Özellikle Termal yoluna döndükten sonra bir süre ilerledikten sonra köye inişin akabinde bir ızdırap verici bitmeyen duvar çıktı karşıma. Zaten bu safyaha kadar da bir kaç kere nefes alış organım değiştiği halde, canımı üst üste iki kere teslim etmeye çoktandır bu kadar yaklaşmamıştım ( üzücü idi öyle gülmeyin). Akabinde yokuşun bitişinde Termal ilçesine girmeden çevresinden iniş başlıyor. Lütfen dikkatli olun hız tümseklerine; özellikle görülmeyen/gölgede kalan bir boyasız tanesine o kadar hızlı girdim ki bisiklet ile irtibatım koptu ve son anda havada geri yakaladım. Köpek popülasyonu az değil ama uysal gözüküyorladı, rahatsız etmediler. Yolların %60 ı soğuk asfalt bilek üzen cinsten (yine kendi fikrim) Köyün içine inerken dikkat !!! diğer hayvanlar da mevcut.
Yazdıklarım kendi tecrübemdir, tekrar belirtmek isterim.
İkinci turu atmaya takaatim kalmamıştı ve atmadım. Bir aylık süreçtedir diyetteyim, yemeği kısarak gücümden de feragat ettiğimin bu kadar farkında değildim. 6 ay önce yine zorlanırdım ama bu kadar yıpranacağım bir parkur olmazdı diye düşünüyorum. Yalovaya taşınmamın ardına hala oturtamadığım fit ayarlarım yüzünden hala acı çekerken birde 5kg'lık vücut değişikliğim, eski tatsız anılarımdaki ağrıları yine hortlattı maalesef.
Efenim benden bu kadar; ben yarışmayı bu sene tecrübe etmek istemiştim ama eksikliklerimin farkına vararak seneye diye ümit etmek kaldı elimde.
Yalova'dayım, bir ihtiyaç hasıl olur ise elimden geldiğince yardımcı olmaktan keyif duyarım, selamlar sevgiler efem.....