Scudo Sports

Yırtılan iç lastik!!

Tepki
2
Merhaba, bisikletimin iç ve dış lastiğin değiştirdim ancak değiştirdikten sonra 2 günde 2 iç lastiğim, sibob kenarından yırtıldı. Sorun tekerde mi, iç lastikte mi yoksa bende mi anlayamadım. Teker : Continental Race king 2.2, iç lastik: Schwalbe 2.2 tekerime uygun.

Scudo
İç lastiğinizin sibob çapı jantınıza buyuk gelmıs olabılır.İç lastiğin sibobu jant içinde yamuk durduysa hava basıncı ile jant iç lastiği kesebilir...

takarken sibob yamuk durduysa jant kesebilir..

Eskiden nasıl taktıysam yine aynı taktım. Ama herşey yeni tekeri taktıktan sonra başladı :)

İç lastiğinizin altında,tekerlek tellerini sıkmak için kullanılan redüktörlerin üzerinde,redüktörlerin iç lastiğe zarar vermemesi için,yine iç lastik malzemesinden de olan,koruma lastiği olmalı ki,iç lastiğiniz sibop veya başka bir yerden patlamasın.
Ayrıca genelde kural şudur;iç lastik komple veya sadece yama yapılacaksa,dış lastiğin içi ve dışı kontrol edilmeli.Belki dış lastiğin iç kesimde çivi,cam v.b. yabancı maddeler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Erdem ÜNAL
İçini kontrol ettim, ama iç lastik sibobun dibinden aynı yönden gitti ve aynı yolda giderken. :)

İç lastiği pudraladıktan sonra takarsanız sorun çözülecektir

• Beğen
Aynı problem bendede vardı siz yine 2 tane eskitmişsiniz ben 7 tane iç lastik yedim sıkıntı sürekli frenlemeden kaynaklanıyo ve kilonuz biraz fazlaysa bundanda olabilir,dış lastiğin içini güzelce pudralayın sibobu takarken janta tam dik olacak konumda yerleştirin _/_ veya _\_ şekilde konumlanmasın eğer sıkıntınız hala devam ediyosa janttaki sibop deliğini törpüyle düzelterek çok az genişletin..

• Beğen
@ilkay çağda

Dış tekerim 1.90 dı, 2.2 olunca iç lastiklerinide değiştirdim sıfır iç lastik 3 km gitmedi.
Önerileriniz için teşekkürler. Dediklerinizi deneyeceğim.

doğru basınçta şişirin, eğer hava az ise iç lastik içeride esneyerek ileri-geri sibobu keser

• Beğen
Geri