Scudo Sports

Yine trek, yine hüsran...

(link)

tuncay şöyle bir site buldum fakat olayı tam çözemedim bacak boyuna göre bisikletin kadrosunu sana yazmakta bi bakıver derim şimdi ,height boy herhalde ama değerler 6 ' 6 1/2 de 1.99 cm boya göre ve bacak uzunluğu 89 cm ise 61 kadro oluyor yol bisikletine göre şimdi arka borudan ölçüyor durumu gökan dostumuzda üst boru demekte kafalar o vakit karışıyor sen durumunu tahlil et bakalım ne olacak .. tuncay senin durumunu böyle hesapladı ..Boyun 1,75, iç bacak boyun 76cm.idi 1 cm bi fark var,,

Road Bike Size Sheet
(link) (link)
Use this information as a starting point when shopping for a bicycle.

Rider Details Adult, male
Height (H)

• 5' 9"
    69"
    175 cm
Leg Length (I)

• 30½"
    77 cm

Road Bike FrameRoad bikes are measured in centimeters regardless of the style, although some manufacturers may use inches.
Frame MeasurementThis is the length of the seat tube, measured from the center of bottom bracket to top of the seat tube. Center to Top C-T:
53 cm20.5"
More sizes to consider:51cm, 52cm, 53cm, 54cm
20", 20.5", 21", 21.5"

Scudo
Murat.K,
Yazdıklarımın arkasındayım.

Ben oraya gittiğimde, denettirme tenezzülünde bile bulunmadılar. Okadar emindiler. Kaldı ki tenezzül edip, deneme sürüşü için beni yönlendirseydiler dahi ben olup biteni anlamayacaktım çünkü bu konuda tecrübem yoktu.

Sizin mantığınıza göre, teknik terimleri vs hiç bilmeyen bir vatandaş bunlardan bisiklet falan almasın, yanlış kadroyu satarlarsada onlar değil bisikleti alan vatandaş suçlu.

Kudret Kurtcebe,
abi hesapladım. 53 cm kadro boyu, 170mm krank kolu uzunluğu yazıyor.

şuan bendekiler 56 kadro boyu ile 172.5mm krank kolu uzunluğu.

Ben de TREK 7.5 FX şehir-tur bisikleti kullanıyorum. Boyum 1.70 iç bacak boyumu ölçmedim. 1.5 sene oluyor bisikleti kullanalı. Açıkçası ilk alırken kadro boyu nedir, nasıl seçilir bilmeden aldım Velespit'ten. 17.5 inç kullanıyorum memnunum. İyiki 20 inç almamışım. Ama arkadaşın kendisi hatalı da olsa söylediklerinde haklılık payı var. TREK satıcılarının genel tutumlarını ben de çok beğenmiyorum. Daha müşteri odaklı olmak zor değil. Gerçi "Biz kazanıyoruz, uğraşamıyoruz öyle" de diyebilirler. Bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
(link)
bu linkteki değerleri tam girildiğinde detaylıca size uygun bir bisikletin ve ekipmanlarının ne ölçülerde olması gerektiği daha net çıkıyor. bisiklet boyu seçmekte iyi bir kılavuz olabilir diye düşündüm

• Beğen
Tuncay Üner, bende hesapladım 56 kadro oluyor benimki. ayna kol 170 mm lik olacak ..benim bacak 83 cm boy 1.75 sen 54 kadro demiştin 53 hesapladı seninkini..acaba güvenilir bi sitemi bisikleti denemeden anlaşılmıyorda,,

Geçtiğimiz senelerde markaya bu kadar para verilir mi dediğimde ömür boyu garanti, ücretsiz servis, kaliteli ve bilgili teknik eleman, bilgili satış elemanı ve yılların bilgi birikimi ve arge'ye bu paraların verildiğini savunuyordu marka fanatikleri. Şimdi senin her iki sorununda da markanın bilgi birikimi olan kaliteli elemanlarının bilinçli olarak yanlış yönlendirmesi(sen ısrar etsen bile itiraz edip denettirmeden senin onayını almadan satmamaları gerekir) sonucu oluşan sorunu çözmek bir yana Salcano servislerini hatırlatan cevaplarla baştan savıyorlar. E o zaman niye bu kadar para verildi markaya.

Esas acı olan ise forumda bu olanların hala senin hatan olduğunu düşünen kullanıcıların olması.

Geçmiş olsun...

Teşekkürler, geçmiş oldu bile. :)

Ben marka fanatiği değilim ancak, bende aynı şeyleri savunuyordum. Ancak işin iç boyutunu açıkçası pek bilmiyordum. Yine işin argesi margesi bir tarafa ama yaşadığım bu olay iyi ders oldu.

piyasada müşterisine uygun kadro boyu yok diye bisiklet satmayan esnafların olduğunu bir kaç kez duydum. Mutlaka vardır işini layıkıyla yapan.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
tuncay benim mtb ölçülerini aldım doğru çıktı ..bende mezüre var ama 0 hanesi olmadığı için 1 den başlıyor bu da kafamı karıştırmış idi boyumu ölçünce 1.74 çıktı gerçi 1 cm farkta bi sorun olmazda bacak boyu 83 cm mtb kadronun selesinden pedala olan eğik çizgide 90 cm uzaklık, buda standarda uydu ,evet 175 mm lik ayna kolum , doğru imiş..o çıktı şimdi..

Tuncay Üner bey, şikayetlerinizde çok haklısınız. Maalesef ülkemizdeki bir çok ithalatçı, para kazanmayı, bir çok etik kodun önüne koyuyorlar. Yaptıkları şey, sizin bisikletteki konforunuz kadar sağlığınızı da etkiliyor ve onlar cirolarının yüzde bilmem kaçı kadar küçük bir kaybı sizin sağlığınıza tercih ediyorlar. Bunun neresi insanı ve ticari ahlaka sığar ki. Bilinçli tüketici olmasanız bile, sizin sağlığınız için gerekin yapmaları gerekirdi. Kaldı ki, bir bisikletseveri ve bisiklet alıcısını bilinçlendirmek de bir bisiklet satıcısının, para kazanmak kadar, amaçladığı ve sorumluluk duyması gereken bir şey olmalı. Geçmiş olsun tekrar. Hakkınızı savunmak için sadece mahkeme yolu mevcut değil. Tüketici hakem heyetlerine de başvuruda bulunabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla kaymakamlıklardaki bu heyet, başvuru ve inceleme için herhangi bir ücret ya da maliyet de talep etmiyor.

• Beğen
İki gündür yazacağım yazamadım şimdi yazayım bari :)

6-7 ay kadar önce Trek bir kadro satmıştım o zaman kadro ölçülerindeki değişiklik yüzünden Gökhan Torosun yardımıyla trek kadroları inceleme fırsatım oldu.benim anladığım Trek kadro işinde epey bir önde ama ülkemize aynı şekilde gelmiyor. neden derseniz 52 cm bir kadronun 3 çeşidi bulunmakta yurt dışında(incelediğim kadro madone değil alpha idi) üst borusu 52 olan üst borusu 54 olan ve üst borusu 50 olan yani bacak uzunluğunuza ve üst gövde uzunluğunuza en uygun kadroyu seçebilmek adına böyle bir çeşitlemeye gitmişler.O zaman çok şaşırmıştım adamlar işi aşmış diye.benim sattıgım kadro dikey borusu 52 olmasına rağmen üst boru 54 cm idi yani bacağı daha kısa olan birine mükemmel uyum sağlayacaktı.trek gibi bu kadar alternatifi üretip pazara sokan bir dünya markasının ülkemizdeki kötü yönetimi tamamen bizden kaynaklıdır.Sonuçta belirli bir bedel ödenir ülke distribütörlüğü alınır ve kendi ticari çıkarlarınıza göre ürün getirip pazarlarsınız trek ana merkezi bizim gibi bisiklet camiası olarak çok gelişmemiş yeni yeni yükselmeye çalışan bir ülkede detaya fazla karışmaz tutunmayı amaçlar.Ne zaman ki ülke pazarı çok çok yükselir rekabet artar işte o zaman bizleri dinlemeye başlarlar.

trek diyince bir önemli konuda Trek ankara bayisi Güngörler bisikletten Vahit abiyi tanırım eşine az rastlanır bir insan ve çok çok iyi bisiklet ustasıdır.Şimdi bu başlığı görürse eminim çok üzülecektir.kezza oğlu Burak da ustalığı babası kadar olmasada insanlığı bir o kadar sevdiğim bir kardeşimdir.ne zaman yanlarına gitsem müşterileri ile nasıl ilgili alakalı olduğuna şahit olmuşumdur.

Kısacası sadece bir bayinin işgüzarlığı ve iş bilmezliği yüzünden çok çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir markayı karalamak istemem .trek İstanbul ana merkez için oldukça fazla şikayet okudum ateş olmayan yerden duman çıkmaz eninde sonunda yaptıkları hataların bedelini öderler diye düşünüyorum.

Tuncay sana da geçmiş olsun diyorum.Hatanın bir kısmı hatta yarısı senin olsa da ( o maliyetteki bir bisiklet alınırken satıcıya güvenilmez en azından ben güvenmezdim forumda bu kadar bu işleri bilen yardım edecek insan varken.ben bile bilmediğim birşey alacağım zaman 3-5 kişiye soruyorum yanlış yapmamak adına Tabi sorduğum insanlar da bu işin duayeni bana göre) diğer yarısı bayideki satıcı arkadaşındır.benzer hataları her markada gördüm duydum 190 boyundaki arkadaşıma 16 ınch mtb satan beyazeşyacı satıcı bilirim :) kadron da kötü bir kadro değil temiz tuttuysan çok iyi fiyata satabilir karşılığında yine carbon bir kadro alabilirsin.En azından ben kadroyu değiştirmemiş olsaydım madone kadroyu kaçırmazdım :)

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Abi, markanın büyüklüğüne kandık işte. Bende de hata var kabul ediyorum.

Benim şikayetim zaten Trek'in distribütörüyle. Yoksa herhangi bir bayii ile sorun yaşamadım. Tabii bunun yanında, Trek Amerika'nın "sorunu bayiyle çözün" demesi ve işi direk üstünden atması hoşuma gitmedi. Bana yanlış kadroyu satan bayii idi, nasıl sorunumu çözmeyi bekliyorlardı ki?

Akabinde bugün Trek Türkiye ile görüşmem oldu. Pek hararetli geçti. Fazla detay yazmayacağım ama konu şöyle ilerleyecek, Ortaköy'de sundukları bikefitting hizmeti var. Bisikletimle beraber oraya gideceğim. Retül denen bir cihaz ve işi bilen birisi bikefitting işini yapacak. Orada kadronun bana büyük olup olmadığı kesin olarak belli olacak.

Büyük çıkarsa ne olacak? Bu daha belli değil. Duruma göre buraya yazacağım.

Kısacası durum bu. Gelişmelere göre güncellerim burayı.

ilk mesajımda dediğim gibi Türkiye henüz onlar için rekabetli bir pazar değil distribütör bulmuş olmaları bile büyük birşey.Sende biliyorsundur dünyadaki pek çok markanın Türkiyede satışı yok çünkü distiribütör bulamıyorlar.yani o kadar masraf yapıp o riske bu satış oranları ile girilir mi düşünülecek konu.Aynı bisikleti piyasanın canlı rekabetin bol olduğu bir ülkede yapsaydın gelecek cevap çok farklı olurdu.Yine ilk mesajımda ayzdığım gibi beyaz eşya satıcısının bin ikibin liralık bisiklet satabildiği bir ülkedeyiz müşteri memnuniyeti kavramları bu ülke için daha çok erken ne zaman kişi başı gelir kat ve kat yükselir her firma mağza açar rekabet başlar o zaman işler değişir tüketici hakkını almaya başlar. yeni gelişme için olumlu haberlerini bekliyoruz inşallah istediğin gibi sonuçlanır.

• Beğen
Ferhat bey, bütün bayi ve satıcıları kötülememek önemli, haklısınız. Ankara'da Trek satan Güngörler Bisikletteki Vahit Bey ve Burak, çalışanlarıyla birlikte, tanıdığım kadarıyla pırlanta gibi insanlar ve örnek bisikletçilerdir. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğiniz, hizmet alacağınız bir yerdir. Keşke, tüm satıcılar böyle olsa, ama maalesef değiller, bazıları müşteri ayrımı yapıyorlar ve para kazanmayı her şeyin önüne koyuyorlar. Forumdaki tecrübe paylaşımları ve yorumlar, satıcıları ve bisikletçileri daha iyi tanımamızı sağlıyor. Söylediğiniz gibi buradaki gibi değerlendirmeler ve girişimler, aynı zamanda markaların ve distrübütörlerin daha iyi ürün ve hizmet vermesini de sağlayacak diye umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
ferhat dostum günaydın ,

şimdi bi kaç sorum olacak sana, kafama takıldı bi kere, trek üst boru uzunlukları 50-52-54 cm demişşin ,arka boru uzunluğu sele kilidinden ayna kolun orta noktasına göre baz alınıyor neye göre bacak uzunluğuna göre yol bisikletinde ,burada hem fikirmiyiz birinci soru bu ,,ikinci soru üst boru uzunluğu kişinin üst gövde uzunluğuna göre ayarlanıyor bu doğrumu ? üçüncüsü ise senin bisikleti sattığın kişi memnunmu ? (kadro dikey borusu 52 inç olan olan üst boru uzunluğu 54 cm olan,,,)şimdi abd deki trek bence buradaki şubeye bi rapor yazması daha doğrusu bi öneride bulunması lazım daha dikkatli olun diye ben trek olsam bütün dünyadaki yapılan hatalarıda incelerim ,,,satıcıların yapmış olduğu tabi..

Yol bisikletinde kadro boyu bacak boyuna göre değil, bütün açılara göre yapılıyor. O nedenle komple bisiklet açılarına göre kadro seçmek gerekiyor. Mesela kullandığım yol bisikletinde üst boru 56cm olmasına rağmen aynakol - sele borusu arası 53cm gibi bir uzunluk var. Aynı şekilde cyclocross bisikletimde bu mesafe 48cm. Fakat üst boru yine 56cm civarı. Kısacası, ikinci bisiklet bana çook küçükmüş gibi görünmesine rağmen aslında hiç de öyle bir durum söz konusu değil.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
İyi de kardeşim,senin ve satıcıların tecrübe eksikliği markanın suçu değil ki?Güzelim Ülkemizde iş bilmeden iş yaptığını zannedenlere prim yaptıran bizleriz.Çözümü ne?<Sığ> olmaktan kurtulmak.Marka bilmekle,model manyağı olmakla bisiklet bilinmez,binilmez...Bu işin <Sihri> vardır.

İşte, Trek Türkiyedeki üst düzey bir yetkili bana ısrarla seat tube (aynakol-seleborusu) uzunluğunu ölçmemi istedi. Kadromun 53,5 olduğunu iddia etti. 20 yıldır da bisiklet ile uğraşıyormuş işini ilginci. Bana, "birilerini aklımı karıştırdığını" forumlardan vs bilgi almamamı söylediler.

Daha çok garip mevzular yaşadım ama anlatmıyorum. Bike fitting sonrası, yaşadıklarımı ve sonucu aktaracağım.

Yanlız, onlara göre onlar bu işi çok iyi biliyorlarmış. :)

o.k anlaşıldı gökan dostum....eyvallah..

gökan bey ..

mümkünse bacak boyunuz kaç onu yazarmısınız , ve boyunuzu ,sizi baz alacağım gerek yol bisikletinde ve gerekse cyclo cross bike da , eğer cyclo cross kullanırken bi sorun sizde şimdiye kadar oluşmadı ise sorun yok uzun zamanda ne olur onu bilemem cyclo nun arka borusu kısa olmakta ..48 cm miş cyclo nun ki..

83cm gibi hatırlıyorum, eve döndüğüm zaman (1 hafta sonra) bakacağım. Boyum da 183cm.

teşekkürler gökan ,
beni gene bilgilendirirsen sevinirim , ama senin durumun önemli benim için yol ve cyclo cross yol kullanmaktasın arka boru cm olarak farklılık göstermekte üst boru ise cm olarak aynı bu durumu göze alarak bu forumda yol bisikleti ya da cyclo cross alacaklara senin durumunuda anlatacağım, arkadaşlara yardımcı olması açısından ,,

Geri