Scudo Sports

Yine trek, yine hüsran...

Canoondale düşünüyorum ama belki çakma karbon kadrolu bir bisiklette olabilir. Çok güzel kaliteli replika karbon kadrolar var 1k sarım. Yani en kârlı nasıl olursa öyle yapmayı düşünüyorum. Sadece kadro değişir belki, belki komple bisiklet.

Scudo
@Tuncay Üner

yapma yahu benim bisiklet biliyorsun karbon mtb large kadro 19 inç aldım boy 1.75 ama seleye oturmadan tam 3 parmak geliyor mesafe kadroya,
şimdi yol seninki benimki mtb ,arka kilitten ayna kolun orta noktasına 49 cm gerçi şu anda 28 jant oldu ama görüyorsun ki 1 parmak mesafe sende nasıl sıkıntılar yarattı ,sen aslında doğruyu istedin ,onlar yok dediler ,salladılar ,boşver sat kadroyu ve 54 kadro al zararın neresinden dönersen kardır ..

Büyük ihtimal dediğin gibi olur abi. Şu saat oldu halen araştırıyorum, dava işi sıkıntılı olacak gibi. Bu hafta gerekli incelemeleri yapıp işlemleri başlatırım diye düşünüyorum.

Hocam keşke 1 hafta içersinde ürünü geri iade etseydiniz bu durumdan dolayı. Ürün ister ayıplı olsun yada olmasın, memnun kalınmadığı takdirde geri verme hakkınız vardı diye biliyorum.

@Tuncay Üner

Baki Kayan'ın Pinarello'su çok hoş. O da Tayvan karbon kadro sanırım. O tür bir şey olacaksa, patlamış mısırı hazırlayayım ben ve koltuğa yaslanayım. :)

@ahmetcan44

Okadar olmaz sanırım hatırladığım grupset ve jantlar da üst seviyeydi. :) Shimano 105 ayarında bişey olacak inşallah. Tabii bunlardan önce stabilmem lazım. Çünkü o tür bir bisikletin maliyeti 4000 lirayı aşıyor. Şimdilik sıfırdan okadar parayı toparlayamam malesef. :)

Trekle ilgili ilk şikayet konusunda olduğu gibi tamamen haklı olduğunuz ama ispatı mümkün olmayan, satıcının müşteriyi kasten yanlış yönlendirmesi olayı. "ispatı zor dememin sebebi ispatlayamayacaksanız buraya taşımayın değil" lehinize bir karar çıkma ihtimali ile sarf edeceğiniz emek para zaman vs. kıyaslamanız lazım.
Doğru bisiklet boyu olmadığını bilmasine rağmen müşteriyi yanıltarak elindeki bisikleti satmaya çalışmayacak bisiklet dükkanı muhakkak vardır. Ne kadar devam ettirebilir ? Şu an Bisiklet satıcıları arasında bu ayıp kabul ediliyorsa ileriye dönük iyimser olmamız için yeterli.
Diğer sektörler içerisinde satıcı, servis vs dikkate alındığında etik durum nedir. Genelde ben hiç birine güvenemiyorum. maalesef bisikletçiler de epey üst sıralarda yer alıyor. Bendeki izlenim bu.

@caner ünsal

Karar lehime çıksa dahi, benim anladığım bu iş çok uzun ve meşakatli bir iş olacak. Kaldı ki karar aleyhime de çıkabilir. Yakında bisikleti satışa koymayı düşünüyorum.

@Tuncay Üner
Ne kadar düşünüyorsunuz acaba?

@Engin ATAL

Şuan sıfırı nakit olarak 5200TL'nin altına alınamıyor. Sıfır zipp service course gidon sargısı ve sıfır kmc x10 sl zinciriyle birlikte 4100 lira koymayı düşünüyorum. İsteyen olursa yine sıfır ultegra pedalla birlikte 4300'e vericem.

Ekstralar olmadan 3900'den koymayı düşünüyorum.

geçmiş olsun olan olmuş bence mahkemelerden bır sonuç cıkacagını zannetmiyorum ama kadroyu değiştiriseniz durum düzelir gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
Selam,
Can SIKICI bir durum, gecmis olsun. Trek bisikleti yetkili saticisindan alan orijinal sahibine " Crash replacement" opsiyonu veriyor,kaza sonucu kadronuzu kirdiginiz takdirde eger tekrar Trek kadro alirsaniz o kadroda size ozel % 30 indirim oluyor. Biliyorum sizde kadro kirilmasi soz konusu degil ama bence bir sekilde Trek bu firsati sunmali, bu sayede uygun beden kadroyu alabilirsiniz ve size yanlis ebat satan bayiide size kadronuzu satmanizda yardimci olmali. Bence bu iki taraf icinde kazan-kazan cozumu ama markadan sogudum isim olmaz derseniz o ayri mesele, siz bilirsiniz.

@Kudret Kurtcebe

Bu doğru bir ölçüm değil. Her kadronun açılarına göre bu ölçü çok çok değişiyor.
Yol bisikletinde önemli olan ölçü üst boru uzunluğu.

Mesela kullandığım Tarmac'da aynakol-sele borusu arası mesafe 53cm. Sizin dediğiniz hesaba göre o kadro bana çok küçük. Fakat kadro 56cm ve olması gerektiği ölçüde.

Ek olarak bu ölçü lastik kalınlığı ile bile değişir. Şu an pek kullanan yok ama 18C lastik ile 28C lastik arasında bu mesafe değişecektir.

• Beğen
Tepkiler: gökhangenel
@Gökhan Toros

o vakit mevcut lingi ele alacağız yani ulaş dostumun verdiği sabit lingi,ona göre ben hareket ediyorum o linkte mtb için yazılanlar benim içinde yalnış çıkıyor ama kadroya olan uzaklık 3 -4 cm orada doğru diyor ulaş dostum zati başta söylüyor herkezin bacak uzunluğu ve kol uzunluğu farklıdır diye ve çözüm için seleye oturmadan apış aranıza kadroyu alın diyor bende alıyorum ve benim uzaklık 3 cm benim kadro 19 inç mtb ,48 cm yani kilitten ayna kolun orta noktasına olan uzaklık bu da 19 ince geliyor boyum ise 1.75 ama 1.80 için o 19 inçler ama bacağım uzun 83 cm hiç bir sorun yaşamadım ben 200 km lerde kısa mola anlayışı ve tempolu sürüşlerde..

kaynak..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

buradaki her şey yalnışmı cevaplarsan sevinirim gökan dostum..

Sabit Kadrolu - Hard Tail MTB

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

yol bisikleti için

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

bunlar yalnış değerlermi yalnışsa neden..

@Ozzgurr

Bu meselenin türkiyede işlediğini zannetmiyorum. Belki zorlarsam olabilir.

Markadan soğudum evet. Ama dün biraz daha geniş düşünme fırsatım oldu. Ve bisikletimi satmama kararı aldım. Yaklaşık 9-10 ay boyunca çektim bunu. Şimdi bir 6 ay daha çekebilirim. En geç önümüzdeki sezona toplama custom bir bisiklet alacağım sanırım. Şuan içerisinde bulunduğum durumda bisiklete para harcamayı mantıklı buluyorum çünkü işlerimizi büyütüyoruz.

Specialized tarmac veya roubaix, ozamanki isteklerime göre. Veya ikinci el üst seviye bir kadro, orijinal pinarello da olabilir.

Mesele kadro boyu gidip Trek'i suçlamışsınız, boyum 185 var 17" mtb kadro kullanıyorum. 20"e de bindim, kullanımdan kullanıma fark var. Gidon boğazındaki ufak bi değişimle bi çok şey değişiyor, tamamen sizin hatanız bu seçim konusu. 54 kadro olayına takılmayın derim, o bisiklet boyunu gösteren tablolarda kime göre neye göre hazırlanmış kim bilir...

Dava falan hiç uğraşmaya deymez, siz kendinize uygun bi kadro arayışında olun derim. Hatta denemeden almayın bile. :)

geçmiş olsun diyerek başlayayım.kadro boyu seçimini yanlış yapmanızdan dolayı birsürü sıkıntı yaşamışsınız.bu markanın sorunu değil kesinlikle fakat satın aldığınız yerin size bir kazık atma durumu var.dava konusunun çözüm sunacağını sanmıyorum.birkaç sıkıntıdan dolayı tüketici haklarına başvurdum hiç olumlu sonuçlar çıkmıyor ordan daha çok satıcı hakları hakem heyeti gibi çalışıyorlar.bisikleti olumlu yani size uygun hale getirebilmek en uygun çözüm olur sanırsam.gidon boynu ztn kısa demişsiniz ama şöyle bi çözümde var Renkli kısa gidon boğazı... sele borusunuda dibine kdr profile sokmayı denemenizi girmezse boruyu kısaltmanızı(kesmenizi) öneririm. başka bir çözüm maalesef üretemiyorum. Trek iyi markadır güveninizi hak eder ;) iyi günler...

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
Murat Yavuz, Bu konuya, özellikle kadro boyu ile alakalı kısma cevap verebilmek için evvela bir yol bisikleti kullanıcısı olmanız gerekir.

alper turan,

Teşekkürler. Dava olayı rafa kalktı bile zaten.

70mm veya 60mm gidon boynu alıp kullanacağım. Beni bu sezon idare edecek, sonraki sezona allah kerim. Komple yeni bir bisiklet toplayacağım inşallah.

Trek markası aslında iyidir güzeldir. Ancak distribütörünün yaptığı bu yanlışı iplemedi. Bu sebeple antipatimi fazlasıyla kazandı diyebilirim. Yarın öbür gün kadrom kırılsa yine aynı muameleyi görecek miyim belli değil.

Sele konusunda sıkıntı yok ama brooks yol selesini kullanmayacağım artık. Çok ileri itmem gerekiyor ve sıkıntı oluyor. Bunun yerine kendi selesini kullanacağım.

Herneyse, umarım bu gidon boğazı belli bir miktar rahatlatır. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Yavuz
Ağır başlık olmuş.
Aynı mekan, geçen sene full suspension arayışındayken, tek telefonumla İzmir'e ellerindeki son Remedy 9'u yollamış, bedenine bakıp deneyip , yok bu bana olmuyor deyip tekrar geri yollamamla sonuçlanmıştır.

Bu yazdıklarınızda haklı olmanız için, "bu sana olur al abi al bunu aaaal" diyip zorla satmış olmaları lazım ama beden o kadar önemli ve kişisel bir tercih ki , denemeden bisiklet üstünde durmadan, sürmeden karar verilmez. Yoksa "bence bu sana olur, ama yine de sen bilirsin" mi dediler. Sizde heycan içinde bisiklete kavuşma isteğiyle tamam olsun o zaman diyip mi aldınız..
Bende o an son bisiklet olması, bir an önce binme isteğiyle alsam belki bende mutsuz olacaktım.

Ha ayrıca yine aynı mekan, çok acil istiyorsan al kullan baktın olmadı bir sonraki sezon bir kadro getiriz diye opsiyonda sundular (tabiki zararım olacak o harekette bunu belirterek) ama hiç birşey çözümsüz değil. Olay karşılıklı ilişki iyi niyet meselesi.
Normalde tek kadro satışı olmayan ürünleri oluyor Trek, Remedy alüminyum da öyle idi misal. Anca onlar birşekilde getirtebilirlerdi.

Geri