Scudo Sports

yilbasi hediyesi mi ariyorsunuz, iste size alternatifler...

hmmm yarin da oluuur neden olmasin :D ama ben isimi garantiye alip cikicam bu aksam :D :D

Scudo
Elbette ben de sayfa başındaki linke tıkladım görünce..
Diğer forum arkadaşlarımın yazdıklarını ben de paylaşıyorum, sizin yaşamınıza sığdırdığınız bu kadar güzel uğraşıyı, birarada, böylesine başarılı gerçekleştirmeniz,her türlü ilgiye, övgüye ve alkışa değer, hem de çokkkk..:)
Sizi kutluyorum..
(bisikletçilikten midir nedir) daha ileriye, daha da iyiye diyorum ve umuyorum ki, gelecek senelerde bizlere onları da sunacaksınız..
Hoşçakalın.. :)

@TheflyingfalcononTEM

cok tesekkur ederim theflyingfalcononTEM beycigim :) :) sizi hayal kirikligina ugratmamak icin elimden geleni yapmak benim icin zevk :) yeni yilda tekrar bir aydos yapmak dilegiyle, mutlu bol pedalli seneler

@semrta

@bikergrrl

lafınızı hatırlatırım bikergrrl hanım :) bak satınca hemen resmileşiverdim :)

neyse şaka bi yana ben çıkıyorum bir saatliğine,mesaj da attım zati,sahildeyim 10 a kadar,gelmek isteyen olursa haber edin :) paii

ben gelemedim :p ama toplantidan kacak baglaniyorum, yani isteyerek satmadim diim dedim en azindan :D ama bugun aksam ustu bostancida isim vardi pedal bastim, supppperrrdi.. kisin binmek gercekten ayri zevkli yaf :) gece suruslerini hergeceye yaymak sart! :D

@bikergrrl

eft :) konusabildik dun :) satış matış yok :) ama tavsiye ederim çıkmayanlara..
cidden epeydir akşam sahilde piskletime binmiyordum
deniz ne tarafımdaysa o taraftaki kulaklığımı cıkarıp bi yandan dalgaları dinledim bi yandan da müzik,oh mis gibiydi :)
2 kere bostancı yaptım geldim,bostancı'ya gidişler rüzgar yüzünden zorlasa da donus yolu coook keyifliydi..
sahil süper:kocaman,bomboş bisiklet yolu,yemyeşil ve masmavi renkler,tabi bir de ışıl ışıl :)
yani demem o ki,kesinlikle ayrı bir zevk bikergrrl,özlemişim,boşverelim sabah gezilerini,akşam gelsin herkes bu tarafa :)
belediyenin yaptığı bir işi takdir edeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi :rolleyes:

eheheheheh kesinlikle katiliyorum :) arkadaslar biz yarin aksam gunesi ve 2006yi son gunu beklemeden sahilde batirmayi planliyoruz, gelmek isteyen herkese buradan duyuruluuuuur :D :D :D :D

(alakasiz topic ama olsun :) yenisini acmaya usendim :p :D )

hanım efendi kitabınız hayırlı olsun birde lösev için yaptığınız açıklama güzel olmuş gazetelerede makale oldu bu konu illa kurban olması gerekmiyor karşılığı verilerek de oluyor teşekkürler

kemaltecimen

Bikemcim seni bugün üç şey için kutluyorum.. Kitabın, kurban bayramın ve yeniyıl için.. Kitabın hayırlı olsun. Bayramın Mübarek yeniyılın kutlu ve mutlu olsun. Sağlık ve afiyetler dilerim. Kitabını, (aslında eserini demek daha doğru sanırım..) yakın çevremde paylaşıma açtım bile.. başarılarının devamını dilerim. Sevgilerimle.. ;)

Vallahi Bikem'i kutluyorum. Kariyer ve aldığı eğitimden ziyade kendisi ile barışık olması, mütevaziliği, sevecenliği, pozitif karakteri, güleryüzü ve dostcanlısı kişiliği nedeniyle kutluyorum onu. Bu kadar iyi bir eğitim almış, iyi bir kariyere sahip kaç kişi bu ülkede onun gibi kendisiyle barışık olmayı başarabilir dostlar sorarım size. Bunu bu ülkede başarmak diğerlerini başarmaktan çok daha zordur. İnsanlar "Ben Amerika'da eğitim aldım kardeşim" diye hemen böbürlenmeye burunlarını büyütmeye başlarlar. Bu tipler kendilerini son derece önemseyen insanlardır ve bu nedenle de zaten öğrenemezler. İşte bu yüzden Bikem'in başarısı takdire şayan. İlk işim hemen kitabını almak olacak.

Bu arada kurban bayramı ile ilgili benden bir kaç söz;

1-Kurban bayramı diye bir bayram dinimizde yoktur. Bu bir gelenektir. İnsanların birbirilerine yardım etmeleri amacıyla oluşturlan bir gelenektir. Kestiğiniz hayvanın etini bir muhtaca vermekle, kasaptan et alıp vermek veyahut para yardımı yapmak arasında hiçbir fark yoktur. Önemli olan kurban kesmek değil YARDIM ETMEKTİR. Bu yardım da dinimize göre sadece 1 güne sığdırılmış değilidir. Muhtaç gördüğümüzde, bildiğimizde elimizden geldiğince zaman gözetmeksizin yardım etmek en büyük ibadettir. (Bu açıdan da Bikem'i yapmış olduğu yardımlar nedeni ile kutluyorum.) Yardım sadece para yardımı da değildir. Zor durumda olan dostunu dinlemek ona yol göstermek, bilgi vermek de yardımdır.

2-Kurbanın kesilmesi Kuran'a göre farz değildir. Vaciptir, yani isteğe bağlıdır. Nas suresindeki bizdeki kesme fiili anlamına gelen kelime Arapça'da bir çok farklı anlama gelmektedir. Bunların içinde kesme anlamı içermeyen anlamlarda vardır. O dönem Arabistan'da hayvan ticareti revaçta olduğundan surenin bu şekilde yorumlanmış olduğu yönünde görüşler mevcuttur. Yani sözün kısası "Efendim kurban bayramında mutlaka kan akıtılması lazım, mutlaka bir hayvanın boğazlanması lazım." gibi zorlamalar dinimizde yoktur. Olamaz da. Çünkü zorlamayı bizzat dinin kendisi yasaklamaktadır. Bunlar genelde mezheplerin dayatmalarıdır. Ne tuhatır ki dinimizde mezhep diye bir şeyde yoktur.:)

Allah herkese aklını kullanmayı nasip etsin.

Sevgilerimle

MFG(+)

• Beğen
Tepkiler: gizer
sevgili k.tecimen beycigim, cok tesekkur ederim :) LOSEV'e kurban bayramlarinda yardim etmenin sembolik olarak da guzel bir yani var: can almayip, hayat vermis oluyorsunuz :) Derya AKYILDIZ beycigim size de cok tesekkurler :) desteginiz beni cok mutlu etti, sagolun :) Fatih - MFG(+) beycigim, size gelince, höh! diycem :D ben utanirim :eek: :p eheheeh sagolun, varolun, eksik olmayin

arkadaşlar çok yakında üç paletli bisiklet yapacağım yer uçağı çok yakında

ne guzel denizcim, hakkinda hayirlisi :D

yaw, bu arada 5 Mart'ta kitabi ve bir fotograf sergisini Ankara'ya getiriyorum :) Ankarali bisiklet severlere duyurulur, hersey bir yana kokteyl keyifli olucak galiba, kacirmayin derim ;)

Merhaba Bikem,

Bir bisikletci ve Bilgi Universitesi'ndeki İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı'nda Mülteci Hukuku dersini veren bir akademisyen olarak kampanyana gonulden destek veriyorum. Cok onemli bir iş yapıyorsun. İlk iş ben de kitabı ısmarlayacağım ve öğrencilerime tavsiye edeceğim. Görüşmek üzere.

Dr. L. Bertan Tokuzlu

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl
Ben forumda böyle güzel yazarların bulunmasından çok memnunum. çok ayrıcalıklı bilgiler vermişsin sana teşekkür ederim ve kutlarım.

@LBertan

Bertan tesekkurler :) kitabi karistirdiktan sonra dusuncelerini duymak isterim

Geri