Scudo Sports

Yeşil Pedal sporcusu Barış Asa trafik kazası geçirdi.

Araba fiyatları yüksek,yakıt fiyatları yüksek,vize/sigorta var,arabanın bakımı filan var.Tüm bunlara rağmen,araba ile gezmekten vazgeçmiyor insanlar.Çünkü toplum,araba sahibi olmayı,araba sürmeyi iyi bir şey sanıyor.Topluma bunu aşılayanların başarısı bu.
Azıcık cebine para giren hemen araba alıyor veya arabasını değiştiriyor veya yakınlarına araba alıyor.Bir evde iki araba,üç araba.Pikniğe iki arabayla gidiliyor veya 200 metre ileride oy kullanacağı okula arabayla gidiliyor.
Siyasilerin tavrı çok önemli.Ayrıca ünlü isimlerin tavırları da.Sürekli tv izleyen bir toplum,tvde gördüğü ünlülerin araba koleksiyonu olduğunu görünce ''benim neyim eksik?'' diyebiliyor işte.Kendime alayım,hanıma alayım,oğlana alayım derken;ortalık araba kaynıyor haliyle.
Bu kardeşimizin Allah(c.c) yardımcısı olsun.

Scudo
@berberci neden araba değil de neden yaşama hakkına sahip adalet dağıtan bir güce ihtiyaç var bence

• Beğen
Tepkiler: berberci
Dostumuza ne kadar üzüldüm anlatamam. Ben buradan Cumhurbaşkanına hakaret etsem kapıma polis gelir ve neticesinde tutuklanırım fakat, internette binlerce tehlikeli araç, motosiklet hatta bisiklet kullanımı içeren ve özendiren içerikler mevcut. Acaba bunlar arasında hiç içeriği kaldırılan ve ceza alan kimseler olmuşmudur merak ediyorum.

Trafikte makas atarak ilerleyen magandaların emniyet şeridine dalmasını engelleyecek bir şeyler yapılmalı.
Fiziki bariyerler zor görünüyor ama @Atasoy 'un dediği gibi çok sayıda (kritik yollarda kör nokta kalmayacak kadar çok) EDS kurularak
her ihlal yapana ceza döşemeli. Uygulanabilirliği daha yüksek bir şey gelmiyor aklıma.

Çok üzücü, iki bacağı hiçbişey geri getiremez.

Ben emniyet şeridinde aracımla bile durmuyorum, canını seven durmasın.

Bilmeyenler için şunu da ekleyeyim: (link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Özcan. Ah abim bizim istanbulda şehir içi her noktasında mobese,eds,bireysel güvenlik kameraları varda ne oluyor,ihlali yapan zenginse şayet bilerek defalarca aynı haltı yiyiyor paşa paşa ceza ödüyor sıkıntı yok,zengin değilse merakından yada hava atmak için hız denemesi yapıyor,ölümcül sonuçlarada yol açsa zaman içerisinde ufak bir ceza yatıyor sonra çıkıp hayatına kaldığı yerden devam ediyor.kimileri çakar lamba yada siren ile gidiyor öncelikli geçiş hakkı diye millet tırsıp yol bile veriyor,,bisiklet yolu diye geçen bildiğiniz yerler varda ne oluyor,iti kopuğu mangalını yapıyor,içkisini içiyor,şişesini kırıyor,tenekesini(arabasını) park ediyor..sonuç sıfır ....kaza yapan sebep kişi(suçu sabit magandalardan,kişilik bozukluğu olan kişiler)kaza ölümlü ise cinayetten, yaralamalı ise kasten öldürmeye teşebbüsten sorumlu tutulmalı,iyi hallerden yada şartlı tahliye gibi ödüllerden muaf edilmeli..
Yazsam daha çok yazarım ama bir yerden sonra zaten bizim bildiğimiz ve temenni ettiğimiz şeyler bunlar,o yüzden uzzattığım kadar uzattım daha gerek yok

Trafik ve KAZA kelimelerini bir arada kullanmayın. Kaza başka bir şey , namlusu sirayla kendine ve başkalarına dönen bir tabancayla rus ruleti oynamak başka birşey. Daha 2 saat once makas atan araçla yanyana geçtim. Araçta hastam vardı. Ve ilerde bir trafik polisi. Sonuç sıfır.

Çözüm siyasi olacağı için yorum yazmayacağım. Arkadaşa ise üzülmekten başka bir şey yapamıyorum. Ailesine ve kendisine ilerideki zorlu geçecek yaşamında sabır diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: efaruk ve Atasoy
Çok üzücü çookk... 4 ay evvel tanışmıştık... arada görüştük yazıştık, en son Cunda yarışında omuz omuza yarıştık, çok iyi, efendi ve kibar bir bisikletçi... duyduğum an yıkıldım, ağladım... daha geçen ay yine beraber yarıştığım 18 yaşındaki İlyas Memiş`i kaybettik... gerçekten dur demek lazım ama imkansız... Adaletsizlik her yerde... 3 sene evvel bana hatalı sollayan bir araba çarptı, kamera kayıtları da var, inat ettim, dava açtım, tek istediğim bu konuya vurgu yapmaktı... ama savcı 2 kere davayı iptal etti hatta açmadı, gereksiz meşgul etmeyin, kimse yaralanmamış ki dedi... Ne bekliyoruz... bu şerefsizlere ceza vermekte aciz savcılarımız olduğu sürece maalesef bu olaylar bizim ülkemizde daha sık olacaktır...

Kaza demeyin suna bildigin cinayete tesebbus.Allah yardimcisi olsun arkadasin.Allahin salaklari makas atinca ne oluyor ne geciyor elinize.Bu ulkeye giren butun araclara makas atmayi engelleyecek ozel bir sistem koyulmasi gerekiyor.Baska cozumu yok.Bu insan musveddeleri yuzunden e-5 te az mi insanin cani yandi.

Barış arkadaşımızın başına gelen bu olay hepimizi derinden yaraladı, üzdü ve kendimizi sorgulamamızı artık bir şeyler yapmamız gerekiyor dürtüsünü uyandırdı.
Evet bir şeyler yapmamız gerek ama ne?

@Selimco68 ALLAH c.c o savcinin basina cok guzel bir bela versin. Her cani yandiginda seni hatirlasin

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben Barış Asa. Dualarınız sayesinde bu ağır kazayı atlatabilecek en minimal hasarla atlattım. Hızlı bir şekilde iyileşiyorum. Gece yaptığınız bisiklet turu çok güzel bir anıydı benim için. Ayrıca burada ve diğer sosyal medya ortamlarındaki destek mesajlarınız da. Asla vazgeçmedim. Yine geri döneceğim en kısa zamanda. Hepinize sonsuz teşekkürler. Iyi ki varsınız.

@hederahelix
Tekrar geçmiş olsun, zor elbet ama ne yaparsın Barış kardeşim hayat ince bir iplik gibi bazen kopuyor bazende inceliyor ama kopmuyor.

Allah önce şifa sonra sana ve ailene sabır versin kardeşim.

@hederahelix

Üstadım çok geçmiş olsun, başınıza gelen kazayı okuyunca herkes çok üzüldü. İçinde bulunduğunuz durum sebebiyle sormaya da çekiniyorum, ancak affınıza sığınarak yazıyorum. Bacaklarınız hakkında önceki sayfalarda yazılan bazı bilgiler var. Bu mesajları gördünüz mü bilmiyorum. İnşallah böyle bir durum yoktur. Sağlık durumunuz şu an için nasıl?

Geri