Bak güzel dostum, kısa ve öz konuşacağım. Zaten
@Sinan A. yeterince yazmış. Dileyen öncelikle onu okusun.
Öncelikle şunu söyleyeyim; amacım çamur atmak ya da sırf muhalefet olsun diye eleştirmek değil. Bak bunu tüm kalbimle söylüyorum. İStersen sor, özelden yazayım.
Evet şimdi birkaç soru soracağım.
1. Bilim, sanayi ve teknoloji bakanımız Fikri Işık'ı ne kadar tanıyorsun ? Sence bu göreve hangi özelliği sebebiyle atandı ?
2. Canlı ya da değil, bakanımızın kaç tane açıklamasını dinledin ve ya okudun ? Bu konuşmalarda seni rahatsız eden hiçbir şey olmadı mı ? Bilimsel konularda konuşma içeriği seni hiç tatmin etti mi ?
3.Çinliler gerçekten sadece kopyacılıkla mı bu işleri öğrendi ? Buna emin misin ? Yurt dışında arı gibi bal toplayan yüksek lisans, doktora öğrencileri hakkında ne düşünüyorsun ? Onlarca projeyi avrupadan ve amerikadan evlerine taşıyan çinli akademisyenlerin amacı ne ?
4. Sence bu araç bu haliyle tübitak çalışması mı yoksa seçim çalışması mı ? Bana söyler misin, biz bu araca ne kattık ? (Ben, kişisel olarak bir yerden başlanmasından yanayım. İtirazım projenin devamına değil, güncel durumuna ve sergileniş şeklinedir) Sizce bu haliyle yerli üretim araç lansmanı yapmak, apaçık bir yalan ve bu yalanı anlamayacağımız düşünüldüğü için de, hepimize hakaret değil midir ?
@M.Yalınkılıç ıslah duanıza beni de katınız, zira devleti yönetenlerle aynı inancı taşıdığım halde birçoğu ile aynı düşünemiyorum.
Dediğim gibi, amacım çamur atmak değil. Öyle ya da böyle, 4 yıl öncesine kadar, dünyadaki güzel iklimden de yararlanarak kırılgan da olsa kalbur üstü bir ekonomi oluşturduk. Sağlık alanında da önemli bir yol kat ettik. Fakat günden güne hesaplar ve öncelikler değişti. Sağlık sektörü birçok sebepten ötürü gerilemeye başladı. Maalesef ekonomimiz de de sağlam bir zemine dayanmadığı için her an büyük bir risk altındayız. Ekonomi öyle ya da böyle yolunu bulur ama bu ülkede eğitim yıllardır rezil durumda. 5 senede 3 kere sistem değişebiliyor.
@Sinan A. 'nın da dediği gibi, öncelikle işe buradan başlamamız gerekiyor.