Scudo Sports

Yerli oto hakkında son tahminler

BU türden siyasi paylaşımların burada ne işi var , konunun bisikkletle veya ekiipmnalarıyla yanal olarak bir alakası var mı, parti övücülüğü ve cahiller güruhunu övmekten başka,derhal kaldırılması yönünde karar uygulanmalı...

Scudo
@navigraph55 Yanlış anlamayın fakat siz şu yorumu yazana kadar siyaset girmemişti konuya...Arkadaşlar serbest kürsüde paylaşmışlar...Serbest kürsü forumun bisiklet dışı konularının paylaşımının yapıldığı bölümdür...Yaklaşımınız yanlış...

Öyle aciz, öyle zavallı bir grup insancık var ki... Sırf devleti yönetenler kendi görüşünde, kendi inancında değil diye, yapılan her işi öyle şedid bir surette utanmadan aşağılayıp küçümsüyorlar ki... Alay edip hakaret edince yönetim değişir sanıyorlar herhalde? Kendilerini de öyle akıllı zannediyor, kendileri gibi olmayanları da öyle aptal zannediyorlar ki... Hayır ne zarar gördün? Neyine dokundular neye zorladılar? Başına zorla, kanunla bizim istediğimizi takacaksın deyip, takmayanları idam mı ettiler? Kanun koyup ne giyeceğine mi karıştılar? Günde yiyeceğin ekmeği 1, çocuğunun yiyeceği ekmeği yarım olarak sınırlandırıp, fazlasını alanlara ceza mı verdiler? Sen yiyecek ekmek bulamazken devleti yönetenler bırak araba üretmeyi, her meydana, her parka, her kurumun önüne heykel büst dikebilmek için, her okul tahtasının üzerine, her memurun başına tablo asabilmek için inanılmaz paralar mı harcadılar? Meyhanenimi kapattılar, kerhaneni mi kapattılar? İnancına mı karıştılar? Dinini öğrenmene mi engel oldular? İsteyene medrese de var, kilise de var, havra da var, cemevi de var, ateizm derneği de var, eşcinseller derneği de var. Ne istiyorsun? Derdin ne? Nedir bu küçümseme, nedir bu büyüklenme? Bu ne kıskançlık, bu ne çekememezlik? Senin ülkende en son ne zaman yerli otomobil için çalışma yapıldı? Heykel partisi zamanında mı?
Gelecek cevaplar aynıdır; "öyle olmasa şöyle olurdu, şöyle olmasa biz şöyle olurduk..."
Malum şaşkınları varsayımları ile başbaşa bırakıp, ıslahları için dua ediyor, ıslahları mukadder değilse şerlerinden muhafaza diliyorum...

@Muhittin Cihan

muhittin bey esas meseleyi ıskalamadan olaya bakar isek,kalkınmanın yolları üretimden geçiyor,
partiler üstü bir mesele bu,200 yıldır teknolojik hamlelerde sınıfta çakarken almanya uyumadı,ingiltere uyumadı abd uyumadı ,japonya dirildi,rusyaya bakalım neden şu anda dünyada söz sahibi,insanlığın kökünü kurutacak nükleer silahlara sahip,keza abd,avrupa birliği ise sadece ekonomik açıdan iyi ama askeri açıdan hikaye ,tepesine hem abd biner hemde rusya,nato ve rusya askeri açıdan dünya hakimleridir,bu adamlar asla birbirleri ile zati savaşmayacaklardı ,ama soğuk savaş boyunca uyduları kapıştı kuzey kore güney kore harbi ve vietnam ,abd vietnamdan çekildi sonra bi baktıkki ooooo maşallah coca cola vietnamda,gıda sektörü deyip geçmeyin adamların mc donaldları her yerde,çinmi vah zavallı çin küresel sermayenin ucuz işçileri olmaya mahkum,küresel sermaye tüm araç ve gereçleri ile ürettikleri ile dünya pazarlarına dalmıştır,türkiye olarak siz batı pazarının ve doğu pazarının vazgeçilmez tüketicisi olacaksınız
alan razı veren razı alıştırıldık biz montaj sanayisine,bize bi artısı yok bu olayın,olsa olsa bu ülkede hiç bi şey üretmeyen montaj sanayisinden zenginleşmiş adına burjuva bile denilmeyen bi garip mahlukat sınıf oluşmuştur.
almanya üretir mercedes ,vs vs abd üretirde üretir,doğudan gelir gıant bisiklet vitesler abd teknolojisi,
ha neymiş çok uluslu şirketlerin ortak menfaatleri söz konusudur,önemli olan yüksek teknolojide nerde olduğunuz ve sizin küresel sermaye ile baş edebilecek kuvvetinizin, rekabetinizin olup olmadığıdır.

@M.Yalınkılıç keşke bütün mesajları okusaydınız ve neye üzüldüğümüzü anlasaydınız

Milli otomobili size beğendirmek için herhalde Koenigsegg'den daha iyi bir motoru, daha iyi yürüyen aksam, daha iyi şasesi olacak öyle mi? Oldu! Otomotiv sektörüne yıllarını ve milyar dolarlarını harcayan firmalar yeni teknolojiler geliştirirken, prototipi daha yeni gün yüzüne çıkan milli otomobilin bütün dünya lideri otomotiv firmalarından iyi olmasını mı bekliyorsunuz? ? Siz prototip geliştirme ve Ar-ge ile ilgili hiçbirşey bilmiyorsunuz. Ya hayal dünyasında yaşıyorsunuz, yada bu işleri çok kolay sanıyorsunuz herhalde...

Milli otomobilin saab 9-3 şaseli, cadillac bls karoserli olması değerinden birşey kaybettirmez. Önemli olan aradaki benzerlikten, ziyade aracın bütün parçalarının %100 yerli olmasıdır. Yani kimse çıkıp araç cadillac olmuş tasarımı çalmışlar diye konuşmasın. Mühendisliğin, prototip geliştirmenin aşamalarını bilmeyenler burada milli girişimleri baltalamasın! Beğenmediğiniz Renault Mercedes'in A serisine motor satıyor, ve A serisi Mercedes'ler FWD yani önden çekişli araçlar. Bunu kaç kişi biliyordu? Dünyada birçok otomotiv firması teknolojilerini birlikte geliştirerek Ar-ge maliyetlerini azaltıyorlar. Dolayısıyla montaj dışında bir faaliyeti olmayan bir ülkede daha gelişmiş bir motor,şase, karoser tasarlanmasını kimse bekleyemez. Beklemek saflıktır! 1950'lerden beri araç üreten ve geliştiren firmalar var, milli aracı bu firmalarla karşılaştırmak adaletsizliktir. Dediğim gibi, adamların hali hazırda bir prosesi var, proses geliştirmek ortada hiç olmayan bir prosesi oluşturmaktan daha kolaydır. Ben inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bu araç üzerinde de ar-ge çalışmaları yapılacak, ve o sadece üretimi değil tasarımıyla da "milli" bir araç olacaktır. Biz vatandaşlara düşense bu projeyi desteklemektir ki, yine bir Devrim vakası yaşanmasın...

Birisi önceki sayfalarda yazmış, mazdanın yeni dizel motorunu görünce gaza gelmiş sanırım. 50 yıllık motor üreticisi olan Mazda 14:1 sıkıştırma oranlı, katalizörsüz turbodizeli geliştirdi diye, Yerli otomobil projesinin ilk üretiminde dünya standartlarından daha iyi bir motor üretmesini beklemek hayalciliktir. Ha 40 yıllık mazda'dan iyi motor geliştiririm, litre başına gücü arttırırken, emisyonları ve sürtünme kuvvetlerini azaltırım, turbo motorların alt devirlerdeki tork eksikliğini adamlar değişken geometrili turbo ile çözmüş ben ondan da iyisini yaparım diyorsanız buyrun Koenigsegg firmasına CV'nizi gönderin bu ülkede harcanmayın... Buyrun linkini de veriyorum kolaylık olsun. (link)

Sözün özü milli aracın motoru BMW, Honda gibi litre başına yüksek güç üreten ve yakıt tüketimi olarak makul, Şase ve karoseri Volvo, Toyota gibi güvenli ve stabil olamayacak bunu kabul edelim. Fakat bu bir milli projedir, ne kadar desteklersek o kadar gelişmesinin yolunu açarız. Dediğim gibi milli otomobilin dünya standartlarındaki araçlardan daha teknolojik daha progresif olması hayalciliktir....

bence luks arac yerıne turkıyede gdecek ucuz araba yapsınla kı once bız alalım parcası heryerde bulunsun kamuda bu araclar kullanısın sırketler toplu alm yapsın tıcarı taksıler clıo albea yerıne turkıyeye kazandıracak arac alsın luks arac yaparlarsa kımın gucu yetecek bunları almayaa avrupa zaten almaz kendılerı yapıyor ucuzunu am ne olursa olsun hele bı arac yapsınlarda ılerde ucuzunu da yaparlar

Vatandaşının aklıyla (sadece bu konuyla ilgili de değil) alay eden bir yönetimi savunmak ne kadar acı bir bilseniz. Vaktiniz varsa okuyun lütfen :

(link)

Elektrikli olanı BİM deki kalem pillerle çalışacakmış. 24 lü paketle 10 dakika yol almak mümkün olacakmış böylelikle yolda kalma derdi olmayacakmış :D Farlar için aliexpressten Solarstorm X3 getirtip taktırmışlar ayrıca devir saati de kadanslı ve nabız ölçerli olacakmış Garmine rakip Karmin marka. Lastikler zırhlı olup ön amortisörler direksiyondan kilitlenebilecekmiş. Hidrolik mi V frenmi karar verememişler daha.
Yahu ülke bisiklet üretemiyor ki araba üretsin....

@M.Bedir Kötülemek değil dostum artık ağlanacak halimize gülüyoruz bari hep beraber gülelim istiyoruz takılmayın olumlu olumsuz yazılara çevirin pedalınızı boşverin.

Birşey üretmenin ön şartları mı var acaba? Yani otomobil üretebilmek için daha önce bebek arabası, bisiklet, motosiklet falan mı üretmemiz gerekiyordu? Yanlış mı yaptık acaba, iptal mi etsek çalışmaları? N'apıcaz ya içim daraldı birden,bir yerden fırlayıp önce şunu üretsinler denilen herşeyi üretmek zorundayız galiba. Yattı otomobil projesi...

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
Bak güzel dostum, kısa ve öz konuşacağım. Zaten @Sinan A. yeterince yazmış. Dileyen öncelikle onu okusun.
Öncelikle şunu söyleyeyim; amacım çamur atmak ya da sırf muhalefet olsun diye eleştirmek değil. Bak bunu tüm kalbimle söylüyorum. İStersen sor, özelden yazayım.
Evet şimdi birkaç soru soracağım.
1. Bilim, sanayi ve teknoloji bakanımız Fikri Işık'ı ne kadar tanıyorsun ? Sence bu göreve hangi özelliği sebebiyle atandı ?
2. Canlı ya da değil, bakanımızın kaç tane açıklamasını dinledin ve ya okudun ? Bu konuşmalarda seni rahatsız eden hiçbir şey olmadı mı ? Bilimsel konularda konuşma içeriği seni hiç tatmin etti mi ?
3.Çinliler gerçekten sadece kopyacılıkla mı bu işleri öğrendi ? Buna emin misin ? Yurt dışında arı gibi bal toplayan yüksek lisans, doktora öğrencileri hakkında ne düşünüyorsun ? Onlarca projeyi avrupadan ve amerikadan evlerine taşıyan çinli akademisyenlerin amacı ne ?
4. Sence bu araç bu haliyle tübitak çalışması mı yoksa seçim çalışması mı ? Bana söyler misin, biz bu araca ne kattık ? (Ben, kişisel olarak bir yerden başlanmasından yanayım. İtirazım projenin devamına değil, güncel durumuna ve sergileniş şeklinedir) Sizce bu haliyle yerli üretim araç lansmanı yapmak, apaçık bir yalan ve bu yalanı anlamayacağımız düşünüldüğü için de, hepimize hakaret değil midir ?
@M.Yalınkılıç ıslah duanıza beni de katınız, zira devleti yönetenlerle aynı inancı taşıdığım halde birçoğu ile aynı düşünemiyorum.

Dediğim gibi, amacım çamur atmak değil. Öyle ya da böyle, 4 yıl öncesine kadar, dünyadaki güzel iklimden de yararlanarak kırılgan da olsa kalbur üstü bir ekonomi oluşturduk. Sağlık alanında da önemli bir yol kat ettik. Fakat günden güne hesaplar ve öncelikler değişti. Sağlık sektörü birçok sebepten ötürü gerilemeye başladı. Maalesef ekonomimiz de de sağlam bir zemine dayanmadığı için her an büyük bir risk altındayız. Ekonomi öyle ya da böyle yolunu bulur ama bu ülkede eğitim yıllardır rezil durumda. 5 senede 3 kere sistem değişebiliyor. @Sinan A. 'nın da dediği gibi, öncelikle işe buradan başlamamız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Ben üretilmesinede karşıyım. Araba üreterek para kazanabilecek adamlar zaten parayı kazandı. Yüksek karlı yenilikçi üretime yönelmezsek yoksul bir ülke olarak yaşamaya devam ederiz. Yarın öbür gün çocuğunuz baba biz niye uzaya gidip aseteroid kuşağından element toplamadık diye, yerli araba yapıyoduk ondan ettiğimiz zararı anca topladık oğlum dersiniz.

Kullar allahın dünyada ki elidir. Allah kullarına dünyayı emanet etti ve dedi ki yüreğini koy gerekeni yap sonra bana dua et. Oturduğun yerden duayla bişeyin çözülmediğini kaç keşke sonra anlayacaksınız?

Bizi yönetenler bizden çıkma falan değil. Ayrıca içimizden binlerce hain de çıkabiliyor zaman zaman. Yönetenlerin tutumları konuşmaları mantıklı ve dosthane mi? Bizi yönetenler bizim değil başkasının yöneticileri gibi davranıyor. Bizi yönetenler bizim kölelerimizdir. Biz onlara herşeyi emanet ediyoruz ve olay sizin sandığımız gibi burada bitmiyor. Muhalefet etmek gözünüzde nasıl görünüyor bilemem fakat benim verdiğim yetkiyi benim paramı çarçur etmek ve geleceğimi karartmak için kullanıyorsa muhalefetten fazlasında gerekir.

Kimseye köle olmayın heleki bişey emanet ettiğiniz birine. Çocuğunu (eşittir geleceğini) emanet ettiğiniz öğretmenden, dostluğunu emanet ettiğiniz insandan, mal mülk emanet ettiğiniz insandan, sizin oyunuzu vaatler uğruna alarak yetki alan muhtardan başlayıp ta devletin her köşesinden ve daha sayamadığım her türü emanetinizi alan insana hesap sormaya muhalefet etmeye halkımız var. Bu sizi hain değil adil ve hakkını arayan bir insan yapar.

Araba mevzuna gelince. Bu konu ortaya atlalı baya bi zaman oldu. Karşımıza da 2007de piyasaya sürülmüş bir araba sanki biz yapmışız gibi ne tesadüftür ki tamda seçim öncesi, tamda ülke yas durumunda ve bişeyleri çok yoğun bir şekilde sorgular ve hesap sorarken ortaya bu saçmalık çıktı. Birde sorsanız bakanlık ve Tübitak buna tonla para harcamıştır. Bunun neyini destekliyim çatır çaır isyanda ederim , dalgada geçerim, eleştiriridm de. Şu rezaleti gören amerikalı bize tuvalette kullandığı organlarıyla gülerken benim ne yapmamı bekliyosun?

Arkadaşlar aptal olmayın. Ödenek yok diye yapılmayan şeylerin paraları nereye harcanıyor biliyormusuz siz? Bugün hindistan 70 milyon dolar harcayarak marsın yörüngesine sonda yolladı element topluyor, çinin yapamadığını yaptılar. Fakir Türkiye ne yaptı? 150 milyon dolara uçak aldı, 650 milyon dolara saray yaptırdı.

Artık sorguların, hesap sorun. Paraları mızın bizim geleceğimiz için harcanması için hesap sorun. Köle olan biz değiliz köle olan onlar. Şu ülke de bişeyleri sorgulayana manyak gözüyle bakmayın artık. Bişeyleri sorgulamak gerekiyor ve biz çok geç bile kaldık 2015in Türkiye sinde.

Mucit diye program yapiliyordu. Gece 2'den sonra yayinlanmasina ragmen baya ilginc fikirler,calismalar ortaya cikiyordu. Aslinda 80 milyonluk insan toplulugunda potansiyel var . Tek sorun egitim . Ozel okullarindaki egitimleri devlet ucretsiz sumabildigi zaman bazi seyler degisir ancak. Ama bu da zor. Koy enstitulerini kapatmazlardi olacagi varsa da olmuyor. Ulkenin yoneticileri bilinclenen bir nesil istemiyor basa bela olur diye. Sessiz sürüler daima iyidir. Konuya gelirsek zamanlaması yanlış olmuş ama desteklenmeli diye dusunuyorum.

@mehmet.ali
Abdulhamid*

@M.Yalınkılıç
Kendi gibi düşünmeyenleri aşağılıyıp küçümsüyorlar deyip Öyle aciz, öyle zavallı bir grup insancık var ki diye cümleye başlamak komik olmuş...

@uguryilmaz144 bu hukumetin yapacağına inanmaya devam edin. Hayaller hayatlar vakası yaşayacaksınız. 13 yıldır bu ülkede teknolojiye gram önem verilmedi sizinki hayalden öteye gidemeyecek. Tubitaktan ordan burdan balyozcu gezici paralelci diye tum mühendisleri atarsan ahan boyle toplama araba yapıp yerli diye kitlersin. E tabi inanan saflar olacaktır

Geri