Scudo Sports

Yer yarıldı içine girdim

@Rhodiumm Merhaba, bu tür kazalarda en etkili sonuç alma yöntemi twitter gibi görünüyor. Orada belediyeyi etiketleyerek ve görsellerle yapacağınız paylaşımlar ve yaratacağınız küçük bir kamuoyu tepkisi, genelde kurumların geri adım atmasına neden oluyor. Tabii bunu bile takmayanlar oluyor. Konuyu başından beri takip etmediğim için bilemiyorum ama denemediyseniz bu yöntemi de denemeyi düşünün isterseniz, bol şans.
Haklısınız fakat Twitter'da bisiklet konusunda yeterli desteği alamayacağımı, ses getiremeyecegimi düşündüm. Zira çok kalabalık topluluklar bas bas bağırıyor fakat konu dikkate alınmıyor. Forum kurallarinda yasak mı bilmiyorum fakat bu başlıktaki herkes tweetin altına belediyeyi etiketlese bir şeyler olabilirdi aslında :D teşekkür ederim

Scudo
@Rhodiumm burada etiketleseler de pek sonuç alamazsınız. Çünkü belediyenin forumda pek etkin olduğunu düşünmüyorum, haberleri dahi olmayabilir. 🙂 Ama Twitter’da tek başınıza yapacağınız paylaşımların dahi etkisi olabiliyor. Bunun çok örneğini gördük, benim başıma gelmiş olsaydı denerdim şansımı.

@Rhodiumm burada etiketleseler de pek sonuç alamazsınız. Çünkü belediyenin forumda pek etkin olduğunu düşünmüyorum, haberleri dahi olmayabilir. 🙂 Ama Twitter’da tek başınıza yapacağınız paylaşımların dahi etkisi olabiliyor. Bunun çok örneğini gördük, benim başıma gelmiş olsaydı denerdim şansımı.
Evet bir de böyle deneyeyim şansımı. Taş atıp da kolum yorulmayacak ya :D

Aslında belediye o ücreti öder. Çünki yapılan altyapı çalışmalarında veya bu tür durumlarda araçların ücretleri ödeniyor veya yaptırıyorlar. Ama öncelik her zaman tamir kısmında.

Bence çözüm için asıl takip edilmesi gereken birkaç yüz TL'lik masraf değil, o berbat yolun düzeltilmesi olmalıydı. Toprağın üzerine direkt beton atmışlar. Tekrar çatlamayacağı, kaymayacağı, başkalarına hatta araçlara dahi tehlike yaratmayacağı ne malum. Ölüme bile sebebiyet verebilir.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Hocam geçmiş olsun
Böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkürler
Kendi adıma dikkatli olmak gerekir biraz umursamaz biriyim
Allah korumuş cana geleceğine mala gelsin ama
Mal da canın yongasıdır

Bence çözüm için asıl takip edilmesi gereken birkaç yüz TL'lik masraf değil, o berbat yolun düzeltilmesi olmalıydı. Toprağın üzerine direkt beton atmışlar. Tekrar çatlamayacağı, kaymayacağı, başkalarına hatta araçlara dahi tehlike yaratmayacağı ne malum. Ölüme bile sebebiyet verebilir.
Yol işini çoktan çözdüm. Başkalarının başı yanmasın diye. Yolda başka çatlaklar da mevcut ama kaza yaptığım ve en tehlikeli yer olan kısmı duzelttiler en azından

@Rhodiumm konuyu çok sonradan okumama rağmen yine de yazıyım dedim. Bu olayın benzeri başıma geldi. 40 kmh ile giderken şu görünen toprağa yaklaşmayım dedim ve yolu ortaladım fakat gördüğünüz çukuru 1 metre falan kala görebildim .Sonuç olarak ön tekerlegimi kurtardım fakat dengemin kaybolmasından arka tekerlek cukura girdi tabi frene basmistim o yüzden yaklaşık 15-20 kmh ile girmiş oldum ve bisikletten o anda tak diye ses geldi. Baktığımda bisiklette hiçbir şey yoktu. Allahtan birşey yoktu çünkü yaşım daha 15(yani bisiklet ile ilgili şeyleri kendi paramla alamıyorum)ve bisikleti 2 ay önce aldım. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. Şunu öğrenmiş olduk Asfaltımızda off-road yapılır.233640 dosyayı görüntüle233639 dosyayı görüntüle

Dağ bisikleti türünde bir bisikletle sahilde yoldan çıkmam sonucu nerdeyse bir karışan biraz fazla bir çıkıntının üzerinden geçti ( eğimli değil doksan derece yere tam( bisiklet herhangi bir teker patlama sesi gelmedi şu anda yok patlama hemen sonrasında ön viteste atma biraz sorun oldu ama o da ondan olmayabilir benim soracağım küçük de olsa bir kaza sonrası kontrol nasıl yapılır jant yamuldu mu teller egrildj mi zincirin durumu vs örneğin benim nereye bakmam gerekti ( düşmedim bu arada dengem bile bozulmadı Allah'a şükür sadece merak ediyorum tekerler de vs yamulma olup olmadığına nasıl bakılır)

Çok geçmiş olsun. 3 sene önce ben de memleketimde bi kaza geçirdim. Bilinçsiz sürdüğüm zamanlardı önüme araba çıkmasına rağmen hata yine de benimdi ama çok şükür bir şey olmadı bana. Arka jantım yamuldu ama tekerim patlamadı. Yamukluk sibop deliğinin olduğu açıdaydı. Eski bir bisikletçim vardı adam 50 yıllık usta. Ellerine emanet ettim ustanın sonraki gün aldım bisiklet eskisi gibi. Jant ne kadar tuttu dediğimde jantı değiştirmediğini söyledi. İyi bir usta bulursanız düzeltilme şansı olabilir belki. Ama yüksek ihtimalle eski dayanıklılığı kalmayabilir çünkü malzemedeki bağların bir kısmı kırılmış oluyor. Bu arada mtb idi bisikletim. Tekrardan geçmiş olsun.

Merhaba herkese. Haziran ayında haftalar süren görüşmeler neticesinde bisikletimin masraflarını ödetemesem de yolu doldurtmayı başarmıştım. Meğer toz toprak dökmüşler. Yolun durumu daha beter. Dün aynı rotadan geçtim. Rampayı çıkmayıp insem belki yine aynı olay gelecekti başıma. Günaydın Türkiyem :)

betondan yolun zaafiyetleri işte.. çoook geçmiş olsun çok üzüldüm hocam

Geri