Scudo Sports

Yer yarıldı içine girdim

Geçmiş olsun.
Betondan yol mu olurmuş. O yol nasıl öyle yarılmış yahu.
İnşaat Mühendisi olarak söylüyorum betondan yol olur ! Yapmasını bilirsen.Beton teknolojileri konusunda Türkiye çok ileride
fakat iş ahlakı sıfır olduğu için beton yol değil kaldırım bile yapamıyoruz.Saygılar...

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Garip birşey yok. Ülke beton kaplama oldu. Biraz daha gayret edersek ülkedeki her cm2 toprağı betonla kaplayabiliriz böylelikle ayaklarımız da çamur olmaz.

İnşaat Mühendisi olarak söylüyorum betondan yol olur ! Yapmasını bilirsen.Beton teknolojileri konusunda Türkiye çok ileride
fakat iş ahlakı sıfır olduğu için beton yol değil kaldırım bile yapamıyoruz.Saygılar...
Niye,Japonlardaki veya Norveçlilerdeki iş ahlakına sahip değiliz?
Ben şöyle yorumlayayım bunu..
Ahlak denilen şeyi;işini düzgün yapma,dürüst olma,haksızlık yapmama diye kabul edelim ya da tarif edelim..
Bu ahlak denilen şey,öğrenilen bir şeydir..Yani siz dürüst olmayı,içinde yaşadığınız toplum sayesinde öğrenirsiniz..Anneniz,babanız,amcanız,komşunuz,arkadaşlarınız size dürüst olup olmayacağınızı aşılarlar..Bunu bir aşı gibi de görebilirsiniz..
Türkiye'de bu aşı iyi yapılmıyor,mesele bu..
Türkiye'deki insanları da,bu anlamda suçlamakta irrasyonel..Çünkü bu insanlara da,geçmişte toplum tarafından kötü aşı yapıldı..Bu bir süreç işte..

Verilmiş sadakan varmış, büyük geçmiş olsun. Çok daha kötü sonuçlar ile karşılaşabilirdin. 1 çift jant senden kıymetli değil. Mal yerine koyulur, sana birşey olmamış ya.

Geçmiş olsun,sürecin peşini bırakma. Belediye hatasının karşılığında masrafını karşılasın. Gerekirse cimer veya tv kanallarına yaz.

Büyük geçmiş olsun Ayberg kardeşim. Bu beton o kadar kötü dökülmüş ki yer dalga dalga; bisikleti adeta top gibi sektiriyor. Bisikletin titremedik yeri kalmıyor; ben buradan inerken kadro kırılacak diye korkuyordum; hatta bir gün sarsıntıdan cebimdeki telefon fırlayıp düşünce oradan inmeyi bıraktım. Oradan sadece çıkış yapıp Taflan tarafından soğuk asfalttan iniyorum.

O yarığın olduğu yerde 60-70 KM hızla inmek mümkün; eğim çok dik. Çok büyük kazadan mucize eseri kurtulmuşsun diyebiliriz. Bu yüzden, belediyeden bir dönüş alamazsan güzel canını sıkma; başının gözünün sadakası olsun.

Zira bildiğin gibi bu belediyenin zabıtaları bisiklet yolunda motorla cirit atıp hız yapıyor; şikayet edince 2 ay sonra aşağıdaki fiyasko cevabı veriyorlar; başkanı bisiklet yolunda yürüyor.
Beton tesisleri olduğu için de her yere betonu basıyorlar fakat kesinlikle nizami değil ve hiçbir standartı yok; Samsun'a gelip görseniz yolun toprak olması çok daha güvenli diyeceğinize eminim. Bisiklet yolu dahi beton ve enine enine öyle bir dökmüşler ki resmen hızınızı kesiyor :) Bir de üstüne mazgalları da dikine koyuyorlar. Liyâkat!

1592340491573.png

WhatsApp Image 2020-06-07 at 11.51.43.jpeg

Geçmiş olsun dilekleriniz için tekrardan çok teşekkür ederim. Atakum belediyesi benimle iletişime geçti. O yola büyükşehir belediyesi bakıyor dedi ve onlara bu durumu ilettik dediler. Büyükşehire kendi başvurumda da "FEN İŞLERİ DAİRESİNE İLETİLDİ" diye sms aldım.

Halihazırda CİMER'e de yazdım. Büyükşehir özel kalem müdürüne ulaşmaya çalışıyorum. Yüz yüze muhattap olmaya çalışacağım.

Jant masrafım çıkarsa ne mutlu, çıkmazsa da @sccetin 'in bahsettiği gibi rezalet bir durumda olan, zangır zangır sallayan ve yarıklar olan yolun düzeltilmesi için bir umut olurum belki..

Geçmiş olsun. Köye bisikletçi girmesin diye önlem alınsa ancak bu yapılır yada yola dikenli tel döşerlerdi

Geçmiş olsun.
Bu tarz sorun yaşayacak diğer arkadaşların bilgisi olsun yoldan kaynaklı bir sıkıntı yaşadığınızda kolluk kuvvetlerine kaza raporu tutturun. Hasarınız tanzimi daha kolay olur...

Geçmiş olsun.
Bu tarz sorun yaşayacak diğer arkadaşların bilgisi olsun yoldan kaynaklı bir sıkıntı yaşadığınızda kolluk kuvvetlerine kaza raporu tutturun. Hasarınız tanzimi daha kolay olur...
Bugün onu düşündüm. Keşke arasaydım diye. Aklıma gelmedi o an :(

@Rhodiumm Geçmiş olsun yine iyi kurtarmışsınız teker içine düşüp takla atsanız daha kötü bir durum yaşanabilirdi.

Niye,Japonlardaki veya Norveçlilerdeki iş ahlakına sahip değiliz?
Ben şöyle yorumlayayım bunu..
Ahlak denilen şeyi;işini düzgün yapma,dürüst olma,haksızlık yapmama diye kabul edelim ya da tarif edelim..
Bu ahlak denilen şey,öğrenilen bir şeydir..Yani siz dürüst olmayı,içinde yaşadığınız toplum sayesinde öğrenirsiniz..Anneniz,babanız,amcanız,komşunuz,arkadaşlarınız size dürüst olup olmayacağınızı aşılarlar..Bunu bir aşı gibi de görebilirsiniz..
Türkiye'de bu aşı iyi yapılmıyor,mesele bu..
Türkiye'deki insanları da,bu anlamda suçlamakta irrasyonel..Çünkü bu insanlara da,geçmişte toplum tarafından kötü aşı yapıldı..Bu bir süreç işte..

Dürüstlük maalesef bizim ülkemizde tutan bir şey değil. Bir örnek ile açıklayayım. Ofisteki yazıcıdan 200-300 sayfa fotokopi alan bir arkadaş var sözlü uyardık olmadı hali ile sıfır toner 1 haftada bitti. Ve araştırma yapılıp paranın bizim tarafımızdan ödenmesine karar verildi. Bende itiraz edip fotokopi çeken arkadaştan alın parasını dedim. Duruma şahitlik eden 3 kişi şahitliği geri çekti, fotokopi çeken arkadaş "ben oradan bakım raporu çıkarıyorum, soru kitapçığı değil" dedi sıyrıldı ve bugün asılsız suçlama yaptığım gerekçesi ile uyarıldım bir daha ki sefer böyle olmayacakmış :) Benim gibi kurumsal firmalarda dürüst değil yalaka olanlar kazanıyor varsın kazansın bana sıkıntı değil.

Benim bildiğim beton yollar genelde sıcak iklime sahip bölgelerde daha çok oluyor asfaltın erimesi durumuna karşı esneme ve büzüşme payı olan beton ile yapılıyor, bizde deneme yapmışlar belli ki.
Garip birşey yok. Ülke beton kaplama oldu. Biraz daha gayret edersek ülkedeki her cm2 toprağı betonla kaplayabiliriz böylelikle ayaklarımız da çamur olmaz.
Aynen, hatta bilmem kaç yıl önce yaptıkları gibi. Uzun göl ve çevresini tamamen betonlaşma ile körlediler. Şimdide Uzun Gölü eski günlerine kavuşturacağız diyorlar. Aynı İsak Paşa Sarayı'nın pvc kaplamalı çatısı gibi.

Geçmiş olsun.
Onda da iyisine rast gelmek lazım, "kardeşim dalga mı geçiyorsun bisikletle mi uğraşcağız bas git" diyenleri çıkabiliyor.

Duruma şahitlik eden 3 kişi şahitliği geri çekti, fotokopi çeken arkadaş "ben oradan bakım raporu çıkarıyorum, soru kitapçığı değil" dedi sıyrıldı ve bugün asılsız suçlama yaptığım gerekçesi ile uyarıldım bir daha ki sefer böyle olmayacakmış :)
Kamera yok mu ofiste? Bu nasıl saçmalık ben buradan sinirlendim valla.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Rhodiumm Geçmiş olsun yine iyi kurtarmışsınız teker içine düşüp takla atsanız daha kötü bir durum yaşanabilirdi.

Dürüstlük maalesef bizim ülkemizde tutan bir şey değil. Bir örnek ile açıklayayım. Ofisteki yazıcıdan 200-300 sayfa fotokopi alan bir arkadaş var sözlü uyardık olmadı hali ile sıfır toner 1 haftada bitti. Ve araştırma yapılıp paranın bizim tarafımızdan ödenmesine karar verildi. Bende itiraz edip fotokopi çeken arkadaştan alın parasını dedim. Duruma şahitlik eden 3 kişi şahitliği geri çekti, fotokopi çeken arkadaş "ben oradan bakım raporu çıkarıyorum, soru kitapçığı değil" dedi sıyrıldı ve bugün asılsız suçlama yaptığım gerekçesi ile uyarıldım bir daha ki sefer böyle olmayacakmış :) Benim gibi kurumsal firmalarda dürüst değil yalaka olanlar kazanıyor varsın kazansın bana sıkıntı değil.

Benim bildiğim beton yollar genelde sıcak iklime sahip bölgelerde daha çok oluyor asfaltın erimesi durumuna karşı esneme ve büzüşme payı olan beton ile yapılıyor, bizde deneme yapmışlar belli ki.

Aynen, hatta bilmem kaç yıl önce yaptıkları gibi. Uzun göl ve çevresini tamamen betonlaşma ile körlediler. Şimdide Uzun Gölü eski günlerine kavuşturacağız diyorlar. Aynı İsak Paşa Sarayı'nın pvc kaplamalı çatısı gibi.

Onda da iyisine rast gelmek lazım, "kardeşim dalga mı geçiyorsun bisikletle mi uğraşcağız bas git" diyenleri çıkabiliyor.
Ben canımı kurtardım ama maddi zarar aldım. Siz "asılsız suçlama" suçu almışsınız. Size de büyük geçmiş olsun.. Allah yardımcımız olsun. Ülke koca bir sınav

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve MakRo
Büyük kaza atlatmışsın. Çok geçmiş olsun. Şehirlerdeki haberlerin paylaşıldığı Sosyal medya hesaplarında durumu göster bence. Resimleri görünce anladım ki bir kurban kesmen lazım, Allah kurtarmış.

Herkese merhaba tekrardan;

Dün sabah telefonla büyükşehir belediyesi özel kalem müdürünü arayıp olayı özet geçip randevu almıştım. Biraz önce yanından çıktım.

Kendimi tanıttım. O da gençlik Spor şube müdürlüğü yapmış. Sporcunun halinden anlarsınız o zaman müdürüm dedim :) o kadar yoğun olmasına rağmen benimle çok ilgilendi ve "bu vebali üzerimize aldık, çözeceğiz bunu" dedi. Tamir olursa tamir yoksa da konuşup değerlendireceğiz tarzı konuştu. Adımı ve telefonumu aldı. Numaram var mı sende dedi, yok dedim kartını verdi. Elden para vermek gibi bir kalemimiz yok ama halledeceğiz dedi. Bisikletçimi falan sordu. Tekrar rahatsız edeceğim müdürüm dedim.

Böyle bir karşılık beklemiyordum, çok hoşuma gitti. İnşallah güzel sonuçlanır.

@Rhodiumm Umarım verdiği sözde durur. Belediyede de çalışan biri olarak genel de işler poh poh lama yürür (tabir için kusura bakmayın ama gerçeği bu). Umarım dediği gibi ilgili olurlar.

Geri