Scudo Sports

Yeni Restorasyon maceram (Kona Lava Dome 1996)

Scudo
@dodurgalı_06
Bizim bodrumda yatan bir sarda var. Kadro üstünden vitesli klasik yol bisikleti tarzında. Dizler gidona çarpmayacak olsa güzel bisiklet :D
@atasoy
Poliyanacılık değil, fakir avuntusu :krsn:

Kolay gelsin, senin de tabirinle "Yine yeni yeniden" güzel bir proje olacak. Takipteyim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@engin güner
Valla ben hic bisey anlamadim frenlerden. O yillarda uretilmis hidrolik bir fren sistemi. Tabi diskli degil , jant cemberinden kavriyor. Marka ve model bilgileri de silinmisti :)

@mariokaldato Cumhur abi shimano parçalarının özellikleri buradan bulabilirsin gerçi 2004 yılına kadar arşivi var :D
(link)

• Beğen
@mariokaldato
Bisikletlerine ayrı;bisikletlerin fotosunda fon olarak kullandığın duvara ayrı hastayız."Klasikçi duvarı" maşallah.Bir gün ben de klasik bisiklet toplarsam ilk başta o duvardan yaptıracağım.O duvar olmadan olmaz

Takipteyiz

başlarken kendine süre sınırlaması koydun mu abi şu kadar sürede tamamlarım bahara yetişecek gibi ?

6 mart 2018
Dün gece kullanacagim tum parcalari benzine yatirdim . kaba pislik , yag toz vs temizlendi
2018-03-06_04-15-47_HDR.jpg
2018-03-06_04-10-05_HDR.jpg

@hamlet2006
O duvari da beleşe getirdim kanka :D metro hattindaki duraklara ne kadar lazim ise artik belediye estetik olsun istemis, bende üstüne yattim hehe :D

@MakRo
Tesekkur ederim dostum

@isosel
Oyle bi sinirlamam yok. Cunku plan dahilinde bi ton aksilik olabiliyor zamana yayip sabirli olmak gerekir. Ha birde "CANLI " unsuru var :D Ben dusuk maliyetlerle ilerlemeyi tercih ediyorum

@Anonim
Yüzümün meymenetine laf sokanın bir yüzü olsa gam yemicem .
Neyse hocam evet kadroyu siprey boyayla boyayip ustune ful simano mekanizma takiiyoruz

Not : Bu gece kovaya bolca bulasik deterjani, cif , camasir suyu dökerek sicak suda beklettim malzemeleri
Sonrasinda sert fircayla kalan yerleride guzelce ovalayarak temizledim.
2018-03-07_02-34-47_HDR.jpg
2018-03-07_02-38-11_HDR.jpg
2018-03-07_02-40-09_HDR.jpg

s-l500 (2).jpg
s-l500.jpg

Bana simdi shimano 7 yada 8 li lx yada stx serisi fren vites kolu , v fren bacaklari lazim öncelikli olarak. Bi onceki toplama maceramda hatirlarsaniz eski cromoly mtb ye yeni nesil parcalar takmistik. Buna şu an hem maddiyatim yetmiyor , hemde olmusken tamamen o yillara ait parcalar olsun istiyorum :)

@Onur Alp İNAN
E nasil yapicaksin onu bakimindan anlar misin onurcum

Bana da 3x7 yada 8 li lx yada stx vites kolu lazim var mi sende ? :D

Abi bakımını yaparım, parça ihtiyacı olursa biraz sıkıntı olur. STX vites kolu var ama makinanın üzerinde takılı, SRAM 3x8 vites kolu (shimano uyumlu) var ama. Bu freni de makinaya uydurmaya çalışacağım. Orjinalinde senin çöp yaptığın fren mekanizması vardı. Ama ne olduğunu çözünceye kadar telli fren takımı ile kullanıyorum. Şimdi yedek olmayınca da girişemiyorum. Hani kırıp dökersem senden gelen parça ile tamamlarım derdindeyim.

• Beğen
@Onur Alp İNAN
Ozelden mesaj yaziyorum. Bakar misin

@mariokaldato
Hocam konuyu çok dağıtmak istemiyorum ancak kaç inç tekerlek takıldığını ve sadece maşayı satıyor musunuz onu öğrenebilir miyim ?

• Beğen
@nurhakemresen
Selam 26 jant bu bisiklet. Maşa derken hangi maşayi diyorsun , amortisorluyu mu yoksa düz maşayi mi ?

@nurhakemresen
Bi arkadasim satiyordu 28 lik istersen ozelden numarani yaz bana arkadasa pasliyim seni

@Anonim
Beni bitirdin be ömer :D
Gunaydin cumleten

Shimano stx yada lx serisi vites kolu ariyorum arkadaslar 3x7 yada 8 li olabilir

Geri