Scudo Sports

Yeni Restorasyon maceram (Kona Lava Dome 1996)

@mariokaldato sen kaçırmazsın gerçi beleş olunca ama kullanmadığımız ürünleri ihtiyacı olanlara verelim konu başlığında sanki fren/vites kolu falan hatırlıyorum, bir bak istersen, senin için uğraşıp ben bakmayayım ona da bir zahmet!

Scudo
10 mart 2018
Selam arkadaslar;
Bisikleti uretim yilina uygun donanimlarla toplamak istedigimden vites kollarini o yila ait istiyordum. Cok sukur @Murat Cömez bulmus bana :)
Karsinizda shimano stx vites kollarim :)
received_2020285911333891.jpeg
received_2020285781333904.jpeg
received_2020285761333906.jpeg

received_2020285688000580.jpeg

Bunlar deore serisinden onceki son seriler. Uretim hatlarindan kaldirilmasinin nedeni yedek parca talebi olmamasi ve cok dayanikli olmasiymis. Oyle yazmislar yabanci forumlarda

@Mustafa Zeybek
Mustafa bu is ile ugrasiyorsan parcalari bulmak icin kaynaklarin olmasi gerekiyor. Restorasyon isi sabir ve zaman isteyen bir sey. Böyle bir seyi toplamaya kalkinca önce plan projeni yapacaksin, buna ait olan parcalari bulabilirmiyim bulursam nerede ve nezaman bulurum bana kaca patlar gibi hesaplar.
Evet ben hemen buldum ama dedigim gibi bu tür parcalari bula bilmem icin en az 20-30 kisi taniyorum bu islerle ugrasan ve bulmasi zor olmuyor ki bu parcalari internet üzeride bulmak cok kolay cimri davranmadiktan sonra.

Bizim cumhur arkadasimiz kardesimiz bu konuda baska davraniyor. :koptum:

Buda mesela öylesine topladigim ama hic aciklamadigim bisikletlerden birtanesi. Kaynaklar olmasina ragmen ben isi zamana birakiyorum ve en temiz parcayi bulana kadar ariyorum. Bak bu bisiklet 93 yilina ait ama tertemiz. boyasi ve diger parcalar vs. herseyi orjinal ve orjinal Shimano LX parcalarla, Rigida jantlarla toplanmasina özen gösterildi.

gt1.jpg
gt3.jpg

@Murat Cömez
Doğru sen bu işlerin içinde olduğun için zor olmasa gerek. Bulunduğun konum da işini kolaylaştırıyor sanıyorum.

Zorla retro mtb toplatacaksınız bana :agla: bisikleti görünce "oooğaaaavv" gibi bir ses çıkardım, annem korktu :islik:

@Mustafa Zeybek
Insallah sanada nasip olur birtane hemde nasip olmusken en iyisi olsun. Bisiklet restore edilmesi yada toplamasi sorun degil, sorun olan dogru kadroyu özüne göre toplamak yada restore etmek. Spray boya ile boyamak degil, eski hic bir mazisi olmayan kadrolari vs. restore etmek degil yada ucuza bir kac gün icinde nasil bitiririm malzemeler markasiz olsun ama ucuz olsun degil.
Is hakiki klasigi özüne göre boyatip yada kendin boyaya biliyorsan (Spray ile degil tabiki) boyamak ve dogru donaimlari kullanmak.

Buda hakiki ve mazisi olan bir klasik. Bunu simdi spray ile boyasam ne özelligi kalir? Yada Campa donanimi hak ederken gidip tourney taksam neye yaradi? Hic bir seye, sadece o kadroya hakaret etmis oluruz. Kendim boya yapamadigim icin özel bu islerle ugrasan kisilere teslim ettim. Orjinal olsun diye almanyadan hollandaya gönderdim ama sonunda madiyati düsünmeden amacima ulasacagim insallah, bu kadrolarda ve koleksiyonculuktada en önemlisi bu.
$_57(1).JPG
$_57(2).JPG
$_57(3).JPG
$_57(4).JPG
27858253_901900806639276_7962176284983176876_n.jpg
27867771_901900509972639_1978437130078096281_n.jpg
27971853_901900503305973_5679766079373367115_n.jpg
28313336_905876489575041_916738705_n.jpg

@Murat Cömez
Umarım. Abi bu bildiğin başyapıt :eek::krktm::uyku: dediklerinde tamamen haklısın. Elbette her restorasyon özel ama bu tarz orjinalinine sadık kalınanlar, bir mazisi olanlar en muhteşem olanları.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez
Abi bu gt efsaneymis ya ahaha :D eline emegine saglik :)

@Mustafa Zeybek
:D Mario ve Murat çomez yanyana gelecek ama parcalar bulunamayacak hic olacak iş degil :D Hatta Murat baskan grup set buldu icime bir ürperme geldi ehehe :D

@kerem E
Sagolasin abicim

@Murat Cömez Murat bey, kırmızı beyaz colnagonun arka göbek yuvalarındaki vidalar ne işe yarıyor? Bendeki eski model Peugeot'da da aynı vidalar var,ama ben ne işe yaradığını bilmediğim için o vidaları çıkararak arka tekerleği taktım, öyle kullanıyorum.... teşekkürler...

@smhkvs
Teker milinin ayarını sağlıyor yanılmıyorsam bu vasıta ilede iki taraftan eşit şekilde yapıldımı hem söküp takmada işe yarıyor hemde bir nebzede olsa ruble ve aynakol mesafesini de ayarlıyordur diye düşünüyorum.

@Fırat Ç. Eski model vidalı göbeklerde olabilir dediğiniz fakat, quick release kullanınca bi fonksiyonu kalmıyor herhalde.. teşekkürler..

@Anonim
Donanimlar okey;
Esas civcivli meseleye geldik : BOYA

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Anonim
Eyvallah. Boya isine kendim girmeyi dusunmuyorum. Ama arastirmalarim neticesinde bana kalite ve begenme garantisi veren bi firma ile gorustum. Hafta ici gidip kadroyu ve maşayi teslim edecegim.

@smhkvs

@Fırat Ç.

Merhaba @smhkvs ,

@Fırat Ç. bey aciklayici bir özet gecmis, evet milin ayarini ve jantin yuvada sentede durmasini sagliyor. Ayrica yine firat beyin dedigi gibi ruble ve aynakol mesafesini ayarliyor. Bi tip droplarda jant tam geriye kadar gitmedigi icin ortalarda kaliyor ve bu vidalar da tam senteli ayarlaninca janti cikarip takinca ayar yapmaya gerek kalmiyor. Yeni droplar da ise sabit bir yuva var ve janti takinca direk senteli bir sekilde yuvaya oturuyor.
Eski vidali jant seti ile qr li jant setinin arasinda aslinda hic bir fark yok ve dropa oaturmasida farkli degil. Aradaki tek fark vidali jantda 15 anahtar olmasi gerekiyordu ve söküp takmasi uzun sürüyordu, qr'le kelepceyi acar acmaz jant yere düsüyor.

Geri