Scudo Sports

Yeni ölümlü bir kaza

Tunakan Önen

Forum Bağımlısı
Tepki
241
Bisiklet
Salcano
Bu habere internette rastladım hepimizin başı sağolsun allah ailesine sabır versin. :(
istanbul'dan bisikletiyle Edirne'ye giden 56 yaşındaki Ergün Ahmet Tibas, TEM'in Tekirdağ'ın Saray İlçesi gişeleri yakınında TIR'ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Kaza bugün öğlen saatlerinde TEM'in Saray Gişeleri yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan bisikletiyle Edirne'ye giden Ergün Ahmet Tibas, gişelere yaklaştığı sırada aynı yöne giden N.B. yönetimndeki yabancı plakalı TIR'ın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Kaza sonrasında jandarma tarafından gözaltına alınan TIR sürücüsü N.B., bisiklet sürücüsünün aniden önüne çıktığını belirterek, "Emniyet şeridinde gidiyordu. Aniden önüme çıktı. Bir sağ bir sola gidiyordu" dediği öğrenildi.
Ergün Ahmet Tibas'ın cesedi, savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Scudo
:( Aman ya Rabbi...

TEM dediğimiz Otoban değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Motosiklet hadi bi derece ama insan bisikletle kaza yapıp ölür mü? Hayat bu kadar ucuz olmamalı...yazık, çok üzüldüm.

Bu kazanın müsebbibi mutlaka belli olur. Otobanda bisikletin kullanılmaması trafikle ilgili kanunda, bisikletle ilgili bir kaç maddeden biridir: Yanyana kullanmayacaksın, bisiklet yolu varsa yoldan gitmeyeceksin, yük taşımayacaksın, ehliyet ve plakaya gerek yok, yolun en sağından gideceksin. Bisiklet için kurallar basit. Ne bir güvenlik önlemi nede başka bir şey. Burada iğneyi kendimize çuvaldızıda başkalarına batırmak istiyorum. Peki biz bisiklet sürücüleri olarak tamamen kusursuzmuyuz. Hiçmi kural ihlali yapmıyoruz. Bu sitede bile arabalar arasında vızır vızır gittiğinin videosunu sergileyenler var. Bisikletle kaza yapanlar acaba hangi yaş grubundandır. Bisikleti tanıyan her türlü güvenlik önlemini alıp kurallara uyan insanlarmıdır, yoksa ah ulan şu yaşımıza geldik bir araba alamadan hala bisiklet üzerinde geziniyoruz, çoluk çocuğun maskarası oluyoruz diye bisiklete bir zorunluluk için bodoslama binen insanlarmıdır. Tabiki her türlü kurala uyup yinede trafik magandalarına kurban giden bisikletlilerde var. Geçen yıl eskişehirli arkadaşımızın uğramış olduğu kaza gibi.
Yazgeldi karne hediyesi=bisiklet yollara düşecek. Bisiklet trafiği artacak. Aman dikkat.

Öncelikle Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin, Eğer kaza gişelere yakın yerde olduysa muhakak kameralar görüntülemiştir. Ancak ben bir bisikletlinin kalkıp sağa sola bisiklet süreceğini hele ki TEM 'de hiç zannetmiyorum. Bildiğim kadarıyla Istanbuldan - Edirneye gitmenin en kısa yolu malesef TEM Otoyolu bu nedenle bu yolu seçmiş olabilir. :(

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Ben askerliğimde tem kenarında çok nobet tuttum tehlikeli bir yol.... :(

Allah rahmet etsin. Emniyet şeridide pek güvenli değil TEM de.

Hayatımda birkaç kaza gördüm sırf bir canlıyı ezmek için emniyet şeridine geçip sokak hayvanı yani köpeği canlı canlı ezdiğinide gördüm gündemlerden emniyet şeridinden giden bisikletçilerin üstüne kasıtlı tır süren şoförleri ben değil hep beraber gördük tahmin ediyorum ki bilerek yapılmış birşey zaten bir insan tem gibi bir yerden seyahat ediyorsa ne kadar tehlikeli olduğunu bilir allah rahmet eğlesin muhtemelen amcamızda şeritlerden gitmiyordu.Nasıl görmeyip çarpabiliyor anlayamıyorum.

Geç kalıp özür dilemek, hiç dileyelemekten iyidir.
Bisiklet ve yaya otobanda yasak olduğu için heçbir oto sürücüsü böyle bir şeyi tahmin etmez. Dolayısı ile kasıt, teşebbüs veya taksir bile olamaz.

Allah yakınlarına sabır versin ama şoförde hiçbir kusur yok

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Tunakan bir tır şoförü ve bisiklet binicisi olarak sözlerine katılmıyorum.Hiçbir tır şoförü bilerek ve isteyerek kazaya sebebiyet vermez üzerine sürerek insan çiğnemez.Bunu bu şekilde tırcı kamyoncu vb gibi kalıplara sokmayın.Bu olayda mutlaka kusurlu biri vardır ama kimse isteyerek yapmaz.Çok üzüldüm abimize Allah rahmet eylesin.

Acılı ailesine ben de sabırlar diliyorum.
Yazık..
Ama TEM gerçekte tehlikeli bir yol. Daha kısa bir güzergah olması yasak ve tehlikeli olduğu gerçeğini maalesef değiştirmiyor. Bazen daha çabuk ve hızlı gitmek uğruna bu tür ihlalleri hepimiz yapıyoruz. Bu da kulağımıza küpe olsun..

@Turhan Atakan

Turhan bu senin görüşün yazdıklarım benim görüşüm tabikide sen bir tır şoförü olabilirsin laf gelince kızarsın tıpkı biz bisikletçilere birisi laf söylediği zaman kızdığımız gibi :) ama şu zamanki kamyon,tır sürücülerine bakıyoruz ki % 70'i trafiği ve trafikteki insanları hiçe sayıyorlar hatta ve hatta medyada değil günlük yaşamımızda çok iyi görüyoruz

Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin.

Çekici (Tır) ve kamyon şoförlerini eleştirenler acaba hiç yüklü ağır vasıta kullandılar mı? Bisikleti bir kaç metrede durdurabilirsiniz ama kamyon ve tır kolay hızlanan veya yavaşlayan şeyler değiller.
Ayrıca çoğu Çekici (uzun yol) şoförü küçük araç şoförlerinden daha iyi araç kullanır.

Çekici (Tır) ve kamyon şoförlerini eleştirenler acaba hiç yüklü ağır vasıta kullandılar mı? Bisikleti bir kaç metrede durdurabilirsiniz ama kamyon ve tır kolay hızlanan veya yavaşlayan şeyler değiller.
Ayrıca çoğu Çekici (uzun yol) şoförü küçük araç şoförlerinden daha iyi araç kullanır.

"Emniyet şeridinde gidiyordu. Aniden önüme çıktı. Bir sağ bir sola gidiyordu" ifadesi bana şüpheli geldi. Sanki inatlaşma yaşanmış. Emniyet şeridinde giden bisikletli neden aniden kendini TIR'ın önüne attı. Belki de bisikletli kendini kaybetti, kalp krizi gibi bir şey yaşadı.

Geri