Scudo Sports

Yeni iPhone modelleri geldi, eskiler indirime girdi!

3,5 sene önce LG G2 aldım. Daha bir kere bile beni yolda bırakmadı. Yavaşlama falan da yok. Pili dışında ilk günkü performansını koruyor. Ama ne yalan söyleyeyim telefonu almaya giderken siyah 5s almaya niyetliydim ama siyahı olmadığı için farklı telefonlara bakıp G2'de karar kılmıştım :D

Scudo
Dün bisikletle alakalı yapmıştım. Bakayım telefonda da çalışıyor muymuş.

Zengin
EyQaXZ.png

Fakir
DyoNQv.png

Amele
8Nm4V7.png

Bisikletçi
mJqYQ0.png

4yil önce ilk kez akıllı telefon aldım, bozulduğu ve tamir sürecinde babamın anneme verdiği Nokia yi aldım. Bu süreçte sevgilime aldığım iPhone 5uzerinden şu ana (bu arada evlendik ve eşim sürekli telefon yeniledi) benim Nokia , tam 3iphone öldürdü.....hala aynı telefonu kullanıyorum

Hiç biri bu fiyatları hak etmiyor, ne işe yararsa yarasın

ABD'de asgari ücret +- 1300 dolar iphone 8 fiyatı 700 dolar
Bizde asgari ücret +-1400 TL iphone 8 fiyatı 5000 TL
Onlar maaşları ile 2 iphone alabiliyorken, biz iphone almak için 3.5 kat borçlanıyoruz 3.5 x 1400 TL =4900 TL

100 TL'de borç alırım arkadaşımdan işi çözerim.

@Işıklar Gazisi

3.5mm girisin olmamasi kulaklik kullanilamadigi anlamina gelmiyor tabiki, kutudan cevirici adaptor cikiyor

images (26).jpg

Bu minik adaptor sayesinde sorun kalmiyor. Kulaklik girisinin kaldirilmasinin temel sebebi daha buyuk bir batarya koyabilmek. Belki de %5-%7 civari fazladan batarya demek bu. Yine kullanicinin lehine bir hamle yani. :)
Tek problem, telefonunuz sarjdayken kulaklik takilamayacak olmasi.
Kisa bir zaman icinde 3.5mm giris belki de tarih olacak, usb girisiyle halledecekler muhtemelen :)

@inziva iphone'un kutusundan cikiyor zaten, ekstradan almak istenirse 9 dolar fiyati var o_O

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@Serkan Mıstınoğlu

tamam insanları kazıklama başka amacı yok

Meyvalı tilafonların fiyatı uçtu gitti, şimdi sinsice pusuya yatalım. Sebzeli telefon mu uçacak, kıymalısı mı onu kestirip yatırıma başlayalım. Başka türlü kaptanizm'den but kapmak zor :D:D

o kadar parayi bisiklete verip ne edecen haci trafikle ugrasma, al bu telefonu bisiklet oyunu indir bu telefonda oyna.

Dostlar. "O paraya şu alınır, o paraya bundan iki tane alınır."gibi söylemleri okumaktan sıkıldım, söylenilmekten sıkılmadılar. Çoğu paranın fazlalığına dikkat çekmek niyetinde bunun farkındayım ama almadığın veya alamadığın birşey hakkında bu kadar yorum neden yapılır anlamış değilim. Ben Helikopter alamam, yeni çıkan bir helikopterin fiyatı hakkındada konuşmam çünkü almayacağım, gücüm yetmez ve ihtiyacımda yok. Yada arabamın tasarım ve motor gücü olarak çok üstünde yer alan spor arabalar, Alamayacağım için fiyatlarıylada ilgilenmem. Çoğunlukla telefon fiyatları gündemde çok yer buluyor. Eskiden millet aç ve yemeğe saldırır gibi son model telefona saldırırdı. 30 ay öderdi yeterki telefonu pahalı olsun, halbuki onun pahalı olmasına sebep olan özelliklerinden habersiz. Ben param neye yeterse onu alırım, neyi alırsam onunla ilgili konuşurum. Özellikle yeni telefonların fiyatları hakkındaki gereksiz konuşmalar artık çok itici gelmeye başladı. Özellikleriyle fiyat arasında bağlantı kurup ucuz, pahalı gibi bir sonuca varan sayısı oldukça az, konuşulan şu para verilir mi, bu ne buna bu alınır gibi saçma söylemler. Alıyorsan al deneyimlerini söyle, almadığın şey hakkında bu kadar gereksiz konuşmak niye...

Bu iPhone'leri alacağıma gider SLX donanımlı bir dağ bisikleti ya da Mosso Reborn 105 alınır.

@Tur Şoförü
Ben de 2 numaralı mesajda "o paraya bisiklet alırım:p" demiştim ama amacım çoktan klişeleşmiş "o paraya öküz alırım" sözünü tekrarlamak değil; bisikletlerimize harcadığımız paraya bu sözü söyleyenleri eleştirmekti :cool:

"bisiklete verilen her kuruşa değer, telefona verilen kuruş gereksizdir" gibi bir fikrim yok. Benim gibi bir aceminin elektronik vites sistemli bisiklet alması ne kadar saçmaysa, aylık geliri 5 haneli olmayan birinin bu telefonları alması - en azından benim için - saçmalık.

Telefon güzel mi, evet çok güzel. Bence Apple' ın problemi yaygın teknolojinin çok ötesinden gitmesi. Örneğin 6 yıl öncesinde ı Phone' da Bluetooth olmaması çok eleştirilirdi çünkü akıllı telefonlar yaygın değildi. Artık herkeste akıllı telefon var ve birçok yoldan veri paylaşabiliyoruz

Yine ı Phone' un bir önceki serisinde kulaklık girişi yoktu ve "öyle saçmalık mı olur" şeklinde eleştiriliyordu. Günümüz için cidden saçma bir inovasyondu fakat bundan 20 yıl sonra kablosuz kulaklıklar yaygınlaştığında bu teknolojiyi sadece Apple değil, diğer üreticiler de kullanacak.

Hafıza kartı mevzusu için söyleyecek hiçbir şeyim yok. Geçmişte de saçmaydı, hala saçma. Çevremde bir sürü hafıza sorunuyla cebelleşen ıPhone kullanıcı var :hihi: işte bu noktada başa dönüyoruz. Etin belli butun belli. ne işi var cebinde o telefonun allasen. Olsun da 16 GB olsun diye alıyorsun, sonra "müzik kaydedemem hafızam yok. Fotoğraf çekemem hafızam yok. Oyun yükleyemem hafızam yok."  :acpsnr:

Kendimce almama ve almayacak olma nedenlerim:
  • Başta maddi gücüm yetersiz.
  • Hafızası dolduğu zaman veri aktaracak bilgisayarım yok, olsa da uğraşmak istemem.
  • Başka ülkelerde 1000 para vererek alınan şeyi 6000 paraya almam.
  • Kullanıcı kitlesi yüzünden itici geliyor.
  • Ülkedeki gelir durumu ortadayken telefon için bu kadar para harcamak görgüsüzlük gibi geliyor.
bisiklete harcarsın ama demeyin çünkü bisiklet dediğimiz şeyin dağda kullanılanı en az 1000,yol için olanı en az 1500 liradan başlıyor.

Bisikleti kaldırıp yere çarpsan en fazla çizilir ve 100 liralık masraf çıkarır. Telefonda ise 1280 liraya aldığın telefonun ekranı çatlarsa değiştirmek için 350 lira ödersiniz.(kendi telefonum için konuşuyorum)

bisikleti uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilirsin ama telefonlar bir noktadan sonra yavaşlamaya başlar.

Bisiklet üstünde geçirdiğin her saniye sana sağlık olarak geri dönerken; bu yazıyı okuduğun her saniye radyasyon ve göz bozukluğu olarak geri döner...

Uzun bir yazı oldu, buraya kadar okuyanlara teşekkürler :D

Kullandığım telefon
8324119779554362214328728031435294598_1444637203.jpg

öncesinde s4 mini , lumia 820 , 6700s ve iphone 5 kullandım

marka model fark etmeksizin akıllı telefonların hepsi için tek bir sözüm var

gereksiz

@Tur Şoförü

evet doğru söylüyorsunuz yeni özellikler için çok para ödeniyor ancak aynı özellikleri yarı parasına da alabileceğinizi unutmayın aypon u satan şey marka algısından başka bir şey değil.

@Işıklar Gazisi hocam o radyasyon değerleri var ve ses lede alakalı mesela dinlediğin desibelde yüksek olursa daha fazla veriyi gönderiyor ve bu ses zamanla baş ağrısı yapıyor ( bluetooth kulaklık kullanıcısıyım yaklaşık 4 yıldır ) düzenli olarak günlük takarım 2 saat dinlerim :harika:

Geri