@Tur Şoförü
Ben de 2 numaralı mesajda "o paraya bisiklet alırım

" demiştim ama amacım çoktan klişeleşmiş "o paraya öküz alırım" sözünü tekrarlamak değil; bisikletlerimize harcadığımız paraya bu sözü söyleyenleri eleştirmekti
"bisiklete verilen her kuruşa değer, telefona verilen kuruş gereksizdir" gibi bir fikrim yok. Benim gibi bir aceminin elektronik vites sistemli bisiklet alması ne kadar saçmaysa, aylık geliri 5 haneli olmayan birinin bu telefonları alması - en azından benim için - saçmalık.
Telefon güzel mi, evet çok güzel. Bence Apple' ın problemi yaygın teknolojinin çok ötesinden gitmesi. Örneğin 6 yıl öncesinde ı Phone' da Bluetooth olmaması çok eleştirilirdi çünkü akıllı telefonlar yaygın değildi. Artık herkeste akıllı telefon var ve birçok yoldan veri paylaşabiliyoruz
Yine ı Phone' un bir önceki serisinde kulaklık girişi yoktu ve "öyle saçmalık mı olur" şeklinde eleştiriliyordu. Günümüz için cidden saçma bir inovasyondu fakat bundan 20 yıl sonra kablosuz kulaklıklar yaygınlaştığında bu teknolojiyi sadece Apple değil, diğer üreticiler de kullanacak.
Hafıza kartı mevzusu için söyleyecek hiçbir şeyim yok. Geçmişte de saçmaydı, hala saçma. Çevremde bir sürü hafıza sorunuyla cebelleşen ıPhone kullanıcı var

işte bu noktada başa dönüyoruz. Etin belli butun belli. ne işi var cebinde o telefonun allasen. Olsun da 16 GB olsun diye alıyorsun, sonra "müzik kaydedemem hafızam yok. Fotoğraf çekemem hafızam yok. Oyun yükleyemem hafızam yok." 
Kendimce almama ve almayacak olma nedenlerim:
- Başta maddi gücüm yetersiz.
- Hafızası dolduğu zaman veri aktaracak bilgisayarım yok, olsa da uğraşmak istemem.
- Başka ülkelerde 1000 para vererek alınan şeyi 6000 paraya almam.
- Kullanıcı kitlesi yüzünden itici geliyor.
- Ülkedeki gelir durumu ortadayken telefon için bu kadar para harcamak görgüsüzlük gibi geliyor.
bisiklete harcarsın ama demeyin çünkü bisiklet dediğimiz şeyin dağda kullanılanı en az 1000,yol için olanı en az 1500 liradan başlıyor.
Bisikleti kaldırıp yere çarpsan en fazla çizilir ve 100 liralık masraf çıkarır. Telefonda ise 1280 liraya aldığın telefonun ekranı çatlarsa değiştirmek için 350 lira ödersiniz.(kendi telefonum için konuşuyorum)
bisikleti uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilirsin ama telefonlar bir noktadan sonra yavaşlamaya başlar.
Bisiklet üstünde geçirdiğin her saniye sana sağlık olarak geri dönerken; bu yazıyı okuduğun her saniye radyasyon ve göz bozukluğu olarak geri döner...
Uzun bir yazı oldu, buraya kadar okuyanlara teşekkürler