Scudo Sports

Yeni dünya benzeri gezegenler bulundu.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
konuya farklı bir açıdan yaklaşmak gerekirse.

-“Ben insanlığın ikindi vaktinde geldim.” (İbn-i Kesir tefsiri, 12/6549)
-“Benim ümmetimin ömrü 1.500 seneyi pek geçmeyecek.” (bk. el-Havi li'l-Fetavi, Suyuti, 2/248; Ruhul Beyan, Bursevi, (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, İlel, s, 89)
-“Adem'den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” (Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459; Munavî, Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278)

nasanın tasası boşuna
insanlığın devamını başka platformlar üzerinde sürdürebileceklerini zannediyorlar. öyle hassas dengelere sahip bir platformda yaşıyoruz ki sadece şu dünyadaki su çevrimini anlatmaya kalksan ciltler dolusu kitap yazılır.
nafile vakit zaten bitti bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Scudo
@Aykuttasdelen

aykut bey açıklama istesem olay nedir ?bilmeyen arkadaşlar olabilir,roket iniyormu ?
1959 'da bu düşünülmüşmü,? yukardaki görüntü kurgusalmı ?(1959 görüntüsü )
bana deniz üstünde platforma iniyor gibi geldi.

@emre önen

(link)

(link)

önemli,,

-“Adem'den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” (Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459; Munavî, Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278)

5000 yılı savaş ile geçti,2000 yıl sonra insanlık kalmayacak,

1- büyük göktaşı çarpacak
2- büyük depremler
3- kıtalar batacak

olasılıklarım

o değilde gezegenin yapısı bozuk , yolda yok. Keşif için ilk gidenlere MTB vermeleri lazım :)Hem pedallar kolay döner hafifler ooh miss

@Candan Biberci

@Candan Biberci

Şu yukarıdaki komedi, zerre kadar bilimsel kaynağı, altyapısı olmayan, iddia vasfından bir adım öne geçememiş araştırma dediğin, gerçekmiş gibi öylesine emin anlattığın şeyleri yazan kişinin uzay bilimleri ile falan alakası falan olamaz. Psedu bilimlerle, komple teorileri ile sizin alakanız, kanıtla, deneyle, kaynakları sağlam tutarlı araştırmalarla değil. Şurada, şu konuyla alakasız forumda oturup tek tek her yazdığına cevap verecek halim yok, gerçekleri merak eden araştırır öğrenir. Sana cevap yazma sebebim de iddialaşmak, tartışmak değil, okuyan varsa şu yazdığın dayanaksız, mesnetsiz, tümüyle ispatsız iddiaları, en azından bu itiraz üzerine ne olduğuna bir bakar, açar araştırır diye yazdım. Bundan başka da herhangi bir mesaj yazmayacağım, böyle saçma bir mesele ile güzelim konunun çöp olmasının lüzümu yok.

kudret hocam yanlış hatırlamıyosam aya aydostan çıkılıyor ama dediğiniz gibi mtb şart yollar çok fena

(link)

vay canına,,,

http://www.nileinternational.net/en/wp-content/uploads/2016/01/Miro-Falcon9-SpaceX.jpg

(link)

okyanusta yavaş hareket eden platforma roket aynen indi,hadi buyur şimdi,,,,

Uzak uzay yolculukları için maddeyi taşımak mantıksız. Uzay zamanı eğerek, bilgiyi taşımak önemli. Ama işte o bilgiyi nasıl elde edeceğiz o meşhul. O kadar olasılığı nasıl hesaplayıp, nasıl taşıyacağız. İşte ana sorun bu.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@BurakS
İşine gelenleri alıntı yapmışsın diğerlerini göremedim ama beni şaşırtmadın sonuçta haklı çıkma çabasındasın..
Sen senin gibilere göre kanıtı olmayan herşey komplo teorisidir.O yüzden yazmanın çizmenin lüzmu yok..

@Aykuttasdelen

bu solucan deliği acaip bir olay paso kitap karıştırıyorum bu konuda.

Bir ihtimal gidilebilir ama ne kadar zaman sonra orası muamma ki dünyada giderek kaos artıyor savaşlar vs. bizden sonra ki kuşaklar bile göremeyebilir. Ama Avatar filmindeydi galiba kapsüllerden uyanıp çıkıyorlardı o hesap dondurup çözme olayı yada Interstellar tarzında bir şey lazım. Interstellar film zaten on numaraydı ama bu bir gezegene inip geri geldiklerinde 25 yıl geçiyordu o sahne ve bu
sahne cidden hoştu. Gidilip gidilemeyeceği kenarda dura koysun bu koskoca evrende bir bizim dünyamızda hayat olması cidden saçma olurdu, bence farklı gezegenlerde hayat olabilir sonucunda kaç tane gezegeni keşfedip detaylıca arıyorlar inceliyor ki.

@MakRo Filmin en saçma sahnesiydi ama. Sen hayat arayışındasın, kara delikten kaçman gerekiyor. Ona en yakın gezegene gitmek nedir? Bir de kütle çekiminden dolayı zaman sıkıntısı var. Ben şahsen iyi bir yer bile olsa(çok zor), öyle bir gezegene gitmezdim. Kaçardım daha çok.

• Beğen
Tepkiler: MakRo

defalarca seyrettim arşivde
ve 2001 uzay macerası ile maymunlar cehennemi-1 'de

@Sertaç

yıldızlar arası filimde astronot aynen kara deliğe çekilir, araç yok olur, ama astronota bir şey olmaz tabi burda kurgu var...

@Sertaç

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q89/p280x280/10502348_1174131722619400_818853985204199771_n.jpg?oh=fbc98f8a5031166ba71b0dda2fd9ab82&oe=579B7A9F

kara delikten çıkan garip bir nesne ,ne olduğu bilinmiyor hubble teleskobu çekti,

Aslında bu olayı cübbeli iki farklı zaviyeden ele almıştı. İstanbul'da alimler var.

konuyu başka mercilere taşıyacak birileri illa çıkacak ya al işte bitane daha.

@Kudret Kurtcebe
Uzay ve zaman kavramları birbirlerine bağımlı
kavramlardır ve karadelikler gibi çok kuvvetli
vakum noktaları uzay zamanı eğebilir ve hatta
onu yırtarak tüm ışığı yutabilir. Peki ama neden
böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuştur. Biz bilmekteyiz
ki hiçbir varlık sebepsiz ve gereksiz yere yaratılmamıştır. O halde kara delikler de boşuna
yaratılmamışlardır. Onların da bir vazifesi
olmalıdır. İşte bu vazifelerden bir tanesi şudur.
Güneş sistemimizi düşünürsek gezegenleri bir
arada tutan güneşimiz olmasaydı güneş sistemi
diye bir şey de olmazdı. Yani güneşin etrafında dönen gezegenler güneşin çekim kuvveti
sayesinde yörüngelerinde stabil bir biçimde
hareket etmektedirler. Eğer bu çekim kuvveti biraz
daha fazla ya da az olsaydı ya bütün bu
gezegenler güneşe doğru çekilir ve önce sıcaklık
nedeniyle kavrulup ardından da çarpışma sonucu yok olurlar ya da güneşten hızla uzaklaşarak onun
çekim etkisinden çıkar ve uzayın boşluğuna
savrulurlardı. Yaratan o kadar güzel bir denge
kurmuştur ki bu denge sayesinde her şey olması
gereken yerde ve olması gereken mesafede
bulunmaktadır.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri