Scudo Sports

Yeni dünya benzeri gezegenler bulundu.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Candan Biberci güzel bir yaklaşım peki güneşi ve diğerlerini dengede tutan ney ve galaksilerin merkezlerinde neden hep varlar.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
@Candan Biberci

acaip bir denge var ,ama her an bir felaket olabilir,örnek göktaşı,birde aşağıdaki olay.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13164206_1174132942619278_8503964869330974_n.jpg?oh=45d74fda7df21517cdda6c6f44e52f6e&oe=57D76D90

güneşi yutan karadelik,
bizim güneş sistemimizin sonu olabilirde böyle bir olasılık az.

@yaboga

kanunlar yasalar o kadar çokki güçler var birbirine bağlı,güneş yörüngeden bir kaysa allah yandık yani,ya da ısı bir artar ise eyvah.dünyanın manyetik alanı bozulur ise gene eyvah,ay dünyaya yaklaşır ise amanin :eek:

@Kudret Kurtcebe
Hocam oda taktiri ilahi.Dev bir gök cismi gelmedikçe Yüce Allah'ın hikmeti olan Von Allen kuşağı bizi bir şemsiye gibi korur iznillah.vanallenkusaklarivi9.jpg

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Candan Biberci

2000 adet bayağı büyük göktaşları var,neyse aman diyelim ağzımızı hayra açalım,çapı 50 km olan bir göktaşı uygarlığı yok edebiir, milyarlar ölebilir kalan çok az insan olabilir .

Şimdi öncelikle bu bulunan gezegenlerle ilgili şunu belirteyim , sadece x bir enerji kaynağına belli mesafede olduğu için 'dünya benzeri' diye tanımlanıyorlar. Yani öyle kesinlikle burda hayat vardir , su vardır vs. Diyemeyiz.

Uzay keşiflerini gereksiz bulan sayın dostlar , bugün kullandığımız stravalar , google mapsler vbm uygulamalar uzay keşfi sayesinde mümkün oldu bunları hatırlamanızı tavsiye ediyorum.

Ay'a yapılan yolculuğa 'sözde ay yolculuğu' demek bilgisiz insanların yapabileceği en güzel eleştiridir. Ay'a gidilmediğine inanıyorsanız astronotların ay yüzeyine bıraktığı reflektörü görüp üzülebilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir amatör astronomi klubune gidip bu reflektör hakkında bilgi almak ve size gösterip gösteremeyeceklerini sormak gibi bir hataya düşmeyin.

Doğrudur , gizli kapılar ardında dünya üzerindeki bir çok konu konuşulur/kurgulanır ama her konuda " x ler bunu yaptı , y örgütü kesinlikle dünyayı yönetiyor , z topluluğu bu kargaşanın arkasındaki isimdir" tadında yorumlar yapmak yalnızca insan zihnine hakarettir , aşağılamadır.
Saygılar.

@anıl şentürkk

reflektörü araştırıyorum bu konuda bakalım nette ne bilgi var.

(link)

iki lingi tam anlamı ile herkes inceler ise,aya gidildimi gidilmedi ikilemine cevap bulabiliriz

Zaten Dünyanın içine ettik. Bari oralar düzgün kalsın bırakın.

@Kudret Kurtcebe

Olay 1959'da çekilen rus bilim kurgu filmi, O zamanlar böyle bir propaganda yapmışlar ve roketin denize dik bir şekilde indiğini göstermişlerdi. Onlar için o zamandan bu zamana bir gelişim olmadı. 2002 de kurulan SpaceX Firması bunu gerçekleştirdi.

Rusların yaptığı propaganda da kaldı amerika olayı yine başardı durumuna geldi.(haber olmasıda bu yüzden)
O filde amerikalıları felan kurtarıyorlardı diye hatırlıyorum, geçen sene izlemiştim çok harika uçuk kaçık bir film değil klasik rus kafası

• Beğen
@emre önen

bilim, bilgi birikimi üzerine ilerler. yani yüzyılların biriktirdiklerinin üzerine koydukça bilim daha ileri gider. 2000 yıl önce ortaya konmuş yanlış bir önerme bile, çürütülüp daha doğru bir ifadenin ortaya çıkarılmasını sağlamasıyla bile bilime katkıda bulunmuştur.
sizin yaklaştığınız farklı bakış açısına göre insanlık açık denizlere yol alırsa dünyanın kenarından uzaya düşeceğini düşündüğünden sınırlarını hiçbir zaman aşamayacak, "tanrı uçmamızı isteseydi zaten kanat verirdi" deyip uçakları icat etmeyecek, hatta icat etmeyi denemeyecekti bile.

bahsettiğiniz alıntıların bilimsel hiçbir geçerliliği yok. neyse ki bilim, dogmaların boyunduruğunda olmadan ilerliyor. o bahsettiğiniz birbirinden alıntı inanç sistemlerinin bir hayrı olsa içinde din için savaşmaya, ganimetler alıp insanlar öldürmeye davet olmaz; bir kuduz, çiçek, veba gibi hastalıklara çözüm olurdu.

bilim merak etmeye devam edecek, hoşlansanız da hoşlanmasanız da.

@Candan Biberci

Şöyle bir durum da var, bu kuşakların şiddetli bir güneş fırtınası sonucunda atmosferile birlikte parçalanma ve etkisini kaybetme ihtimali de var.

Bakınız mars, Şiddetli bir güneş fırtınası sonucu atmosferini kaybettiğini geçen dönemlerde nasa bir animasyon ile biz böyle olduğunu düşünüyoruz ve şuanki kalan çok düşük atmosfer durumunun da önceden dünya benzeri olmasından kaynaklı olduğunu sandıklarını söylemişlerdi :) bunuda canlı olarak göstermişlerdi

(link)

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Bill Kaysıng adamımsın :)
Amerika kurgu işinde vasatın altında oldu her daim.
İkiz kule,Irak,Libya vs.. hepsindede çok fazla açık verip kendilerini cümle aleme rezil ettiler.
Geçtiğimiz aylarda Hindistanla uzay mrekiği ile ilgili dalga geçiyorlardı ama g.t oldular çünkü Hindistan başardı ve Nasa'nın 5/1 maliyetine yapıldı.

yeni bi dünyaya mı taşıncas :islik:

• Beğen
@chnkrmz Taşınmamız için gerekli şeyleri toplamaları daha yüzyılları bulur o gezegeni mahvetmeden bisiklet yolu da yapmazlar en iyisi bu dünyada rahat rahat takılmak ne de olsa göremeyeceğiz :ssrtcbya:

Asıl daha büyük olay

Andromeda olacak Milkomeda, Tabi bunu görmek için daha çok vakit var fakat böyle bir şey de ne olur bilinmez :)

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
@hashus1099
nakil ettiğim hadisi şerifler hakkında yazdıklarımı okuduğunuzda hissettiklerinizi bana alıntı yaparak paylaşmak zorunda değilsiniz.
bu konu da sizden akıl almak ihtiyacı da hissetmiyorken üstelik.
hoşlanıp hoşlanmayacağım konusunda da sizi alakadar eden bir şey olmadığına göre.
lütfen yazdıklarım hakkındaki düşüncelerinizi kendinize saklayın.
okuduğunuzda beğenip beğenmeme keyfiyeti size ait.
forumdaki tüm arkadaşlar içinde söylediklerim geçerlidir.
maksadım insanlarla şu ya da bu şekilde tartışma ortamına girmek değil.

• Beğen
Tepkiler: Hues
@Candan Biberci

şimdi karşılaştırma yapıyorum uzun sürecek hem bill kaysingi hemde aşağıdaki lingi inceliyorum
abd bayrağı neden dalgalanıyor sorusuna şöyle cevap verilmiş.

1. Amerikan bayrağı dalgalanıyormuş gibi görünüyor, oysa Ay’da bu mümkün değil.
Yanıt: Bayrak dalgalanmıyor, onu toprağa sokmak için astronot kuvvet uygulayınca, doğal bir şekilde titreşiyor

(link)

1. Amerikan bayrağı dalgalanıyormuş gibi görünüyor, oysa Ay’da bu mümkün değil.
Yanıt: Bayrak dalgalanmıyor, onu toprağa sokmak için astronot kuvvet uygulayınca, doğal bir şekilde titreşiyor.
2. Ay’daki fotoğrafta, astronotun yüz plakasında diğer astronotu görüyoruz, ama fotoğraf çekmiyor. Ay’da iki astonot indiğine göre, fotoğrafı kim çekti?
Yanıt: Yüz plakasında görünen astronot çekti. Fotoğraf makinesi astronotun göğsündedir ve astronotlar vizörden bakmadan fotoğraf çekerler. O zamanlar LCD ekranlı fotoğraf makineleri yoktu. Astronotlar vizörden bakmadan fotoğraf çekebilmek için bu makinelere alıştırıldılar. (link) evlerine götürmeleri ve bol bol fotoğraf çekmeleri söylenmişti, dolayısıyla bu şekilde fotoğraf çekmeye alışkındılar. Peki, niye vizör kullanılmadı? Eh, o koca başlıkla vizörden bakılamadığı için tabi, işe yaramazdı.
3. Ay’da Çekilen fotoğraflarda niye yıldız görünmüyor?
Yanıt: Görünmez. Gayet doğaldır. Yıldız ışıkları Ay yüzeyinden yansıyan ışıktan çok çok daha zayıftır. Işık ayarı Ay yüzeyine göre yapılır, o nedenle yıldızlar görünmez.
4. Ay modülü niye Ay toprağında iz bırakmadan indi?
Yanıt: Evet, Ay’a iniş böyle sessiz ve tozsuz dumansız oluyor. Modül tam yere konmadan önce itici roketler ateşlenir, dolayısıyla bu iniş böyle tüy gibi olur. Başka türlü iniş çok tehlikeli olurdu.
5. Astronotların modülden çıkış fotoğrafında giysileri aydınlık görünüyor, ama yerdeki modülün gölgesi simsiyah? Astonotun giysisini aydınlatan ışık nereden geldi? Bunlar stüdyo ışığı mıydı?
Yanıt: Hayır, o ışık çeşitli yerlerden geliyor: Ay yüzeyinden yansıyan ışık, çevreden yansıyan ışık, Dünya’dan yansıyan ışık… Peki o zaman neden yerdeki gölge siyah? Bunun iki nedeni var: birincisi, ay toprağı aslında yeni dökülmüş zift gibi siyahtır, onu beyaz görmemiz bir yanılsama, dolayısıyla Ay toprağı üzerine düşen gölge çok daha karanlık olacaktır. Astronot giysisi ise beyaz ve ışığı çok iyi yansıtıyor, siyah görünmesi imkansızdır. İkinci neden, Ay toprağının açısı dar ama astronotun açısı (fotoğraf makinesine göre) dik. Yani astronot tam karşıdan fotoğraflanırken, Ay yüzeyi epey yandan fotoğraflanıyor. Bilindiği gibi açı daraldıkça ışık şiddeti azalır.
6. Ay’da çekilen bazı fotoğraflarda garip ışık parıldamaları var, bunlar stüdyo ışığı olmalı.
Yanıt: Hayır, onlar güneşin fotoğraf makinesinde yansıması sonucu oluşan ve fotoğrafçıların gayet iyi bildiği “lens flare” denen bir olgudur.

@emre önen

FORUM:
1. isim, tarih Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan
2. Toplu tartışma
3. Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı
4. Tartışma alanı

Kaynak: (link)

bir forumda bulunduğumuzu biliyorsunuzdur umarım, şahsına hakaret etmediğim sürece açık yollanmış mesajlara, hem de bir forumda yorumda bulunmak herkesin kendi hakkıdır. ben zorla kendi düşündüğümü dayatmıyorum size, kabul etmek zorunda değilsiniz. fikir paylaşılan bir tartışma alanında "bana cevap verme" demek biraz abes kaçmış. bahsettiğiniz şeyler size göre tartışmaya kapalı olabilir, bana göre değil.

https://haberinvarmitasduvar.files.wordpress.com/2011/07/ls15.jpg

Japonların Onayı: Japon Uzay Ajansı (JAXA) tarafından 2007’de aya gönderilen “Kaguya/Selene” adlı uzay aracı, ayın çok ayrıntılı incelemesini yapmış, yüzeyinin yüksek çözünürlüklü görüntülerini çekmiş, bu görüntülerden yola çıkılarak, ayın üç boyutlu modeli yapılmış. Bu model üzerinde, Apollo’nun aya indiği noktadan çektiği bir fotoğrafın nasıl görüneceği hesaplanmış. Bu görüntü ayda astronotlar tarafından çekilen gerçek fotoğrafla yanyana konduğunda, neredeyse pixel pixel çakışmakta. Soldaki Japonların ay modelinden oluşturdukları görüntü, sağdaki ise Apollo astronotlarının çektiği fotoğraf.

komplo teorileri çöküyor gibi........
(link)

(link)

http://p1.pichost.me/i/6/1287369.jpg

kaguyanın çektiği görüntüler.

3. Ay’da Çekilen fotoğraflarda niye yıldız görünmüyor?
Yanıt: Görünmez. Gayet doğaldır. Yıldız ışıkları Ay yüzeyinden yansıyan ışıktan çok çok daha zayıftır. Işık ayarı Ay yüzeyine göre yapılır, o nedenle yıldızlar görünmez.

http://blog.selenewines.com/wp-content/uploads/2009/06/first-picture-of-the-moon.jpg

http://i.ytimg.com/vi/ittj9oWW-mY/maxresdefault.jpg

LRO Uydusundan Alınan Görüntüler: yukardaki linkteki görüntüler Ay gözlemcisi LRO adlı uydudan alınan görüntüler. Burada Apollo 13’ün kalkış platformu ve astronotlar tarafından bırakılmış olan izler açıkça görülüyor. (2:34’ten itibaren…)

apollo 17 olacak,yalnış yazmış yazar....

@hashus1099

forumun ne olup olmadığını çok şükür biliyorum onda sorun yok
benim sıkıntım böyle bir mesaj yazacaksan paylaştığın forum tanımında anlatıldığı gibi mesajını kişi yada kişileri hedef almadan bağımsız olmak şartıyla yazarsın.
yani söylemek istediğim şey yazdıklarının başına @emre önen alıntı kodunu koyarsan beni muhatap almış olursun.
bense senin fikirlerinle ilgilenmediğim için böyle bir muhataplığa tepki gösterdim.
yoksa 5-10 mesaj yukarıda bir arkadaş arap dinine bu kadar takılmayın demiş ama ortaya demiş kendi düşüncesi kendisini bağlar okudum kendimce güldüm ve geçtim...
sende ortaya yazsaydın kendimce sana da gülümser ve geçerdim...
anlatabilmişimdir umarım...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri