Scudo Sports

Yazık! Bu Magandalar Aramızda. Dikkatli ol!

şerefsiz herif.

sen de iki tekersin işte, senin daha çok saygı göstermen gerekirken yaptığı karaktersizliğe bak. yine de beni umutlu kılan en azından halkımızın tepki vermiş olması. ne cins yaratıklar var, resmen bela arıyorlar.

geçmiş olsun hocam.

Scudo
@Ali Demir

Tesekkur ederim.Ali bey. Vatandaslar ilgilendi sagolsunlar. Arabayla takip etmeyi teklif edenler oldu ama topuklamisti serefsiz...

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@MehmetKaraca

O tip öküzlerle diyaloğa girmeniz baştan hata.İşin kötü tarafı sinirlenseniz sabrınız taşıp onun yaptığını siz yapıp biyerlerini kırsanız sonra onu adam yerine koyacaklar siz suçlu sayılacaksınız. Taş atıp üstünüze sıçratmamanız iyi olmuş ve gerçekten üzüldüm. Aynı tip öküzlerle karşılaşmamanız dileği ile.

Bu tip sözlü tacizlere bende sıkça rastlamaktayım bisiklet üzerinde.Ki her bisikletçi de denk gelmiştir.
Aslınca basit bir anlık düşünce taktiği ile karşınızdakini egale edebilirsiniz.Psikolojik vaka karşınızdaki belli.
Ona 'plakanı alacağım' demek yerine,hafif ve nazik bir ses tonu ile başlayıp,empati kurmasını sağlayın.Haklılığınızı ortaya koyduğunuzda zaten sessizleşip bir düşünme aşamasına illaki geçecektir.İşte o an emin olun (genellemedir) sizden özür bile dileyecektir.Bunu çok deneyip sonucunu aldım.Ki böyle bir andan bir dostluk bile kurdum.Malum toplumumuz sosyopat.Karşılık verirken onun kafasının içinde yani kendi gibi biri olmak yerine,tam tersi,sinirini üzerimizde boşaltmasına izin vermeden mesele üzerine gitmeliyiz.Her bisikletlinin sosyal açıdan ve çözümcü,saygın,daha kapsamlı olduğunu var sayarak,bizlere böyle bir yaklaşımda bulunmamız gerektiğini gösteriyor.

Önceki mesajlarımda da anlatmıştım;bir şöförün tacizi sonucu bisikletten indim ve çantamdan bıçak çıkardım.O da üzerine gideceğimi sanıp beyzbol sopasına eğildi.Ben bisiklet tekerinde bir şey söker gibi yaptım.O da doğruldu.Sonra bıçağı çantama koyup yanına gittim ve konuşma sonunda benden özür diledi.

Çok geçmiş olsun hocam.Böyle belalardan uzak,dha dikkatli ve sabırlı olmamız dileği ile...

@Ersin Yılmaz

Cok tesekkur ederim. O an ki psikolojiyle insan mantikli dusunemiyor. Ders cikarmak lazim bu tip olaylardan. Istanbul un psikopati bitmez hangisiyle ugrasalim.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

haziran -tenmuz-ağustos aylarında başıbüyük eğimlerinde pek fazla araç olmaz,sabah 08.00 de çıkılır ,70 km antreman yapılır sert eğimlerde oluruz ,eylül gelince aynen şile -teke 29 km boyunca araç olur kamyon vs, ama sağdan kömürlük tekeye nadir araç olur dönüştede araç yoktur, buralarda çok sert eğimler vardır ,biz sert eğimlere kaçarız ,bilirizki oralarda araç olmaz motor su kaynatır su gibi benzin gider:) şile teke dönüşü viaporta asla girmeyiz ne de sahile ,ankara asfalttan d-100 'e devam ederiz, çok nadir bağıran olur.

Bu türlere hayvan demek bile gelmiyor içimden hayvana saygısızlık olur.Ne yani levyemi taşıyacağız yanımızda bu yaratıklar için.Geçmiş olsun.Merak etme plakasız fazla dolaşamaz etrafta ilk polis verir cezasını.Aslıında onun cezası güzel bir sopa ama yakalayamassınki motoru....

yaylı joplar var ondan taşı yanında. boyutu tutacağın sap kadar. sadece kullanacağın zaman ufak bi el hareketiyle uzuyor. böyleleriyle karşılaşınca allan ne verdiyse girişicen.

Geçmiş olsun,sanırım motosiklet kullanmışsınız bir süre ayrıca tam korumalı demişsiniz buradan motosikletin kaskın ve montun markalı kaliteli olduğunu anlıyorum bu şahısın kaskının markası ve rengi motosikletin markası,rengi ve kaç cc olduğunu hatta giydiği montun markasını,rengini hatırlayabilirseniz ki bu ekipmanların ve motosikletlerin markası rengi çok kısıtlıdır yardımcı olmaya çalışırım.

muhtemelen motosiklet 125 yada 250 cc dir bence. çünkü daha yüksek cc motor kullananlar genelde bu işi bilirler ve sağa sola pek salça olmazlar.
ben hiç 500 cc üzeri kullanıpta magandalık yapan kimse görmedim.

@GökhanRR

Teşekkür ederim.
Motor tam emin değilim ama suziki inazuma 250 cc ye benziyordu. O da olabilir. Siyah ve sarı çizgiler vardı üzerinde. Kaskı montu ve eldiveni siyah dı. Adam esmer 182 boylarında. Avcılar da oturan arkadaşlardan özellikle yardım bekliyorum. Bu konuda.

@chn krmz

:) bu tip olaylar ani gelişiyor. Önce davranmak lazım. Ama benim amacım kavgaya tutuşmak değildi. Zaten full korumalı birine karşı kavgaya girişmek pek mantıklı olmazdı.

ben spora giderken hoca bize sokak dövüşüde öğretiyordu. yani tabi o an belki heyecan ve sinirden aklına gelmeyebilir ama işe yarar hareketler vardı. ne kadar korumalı elbisesi olsada açık yerleri var. tabi kavgadan kaçınmak lazım çünk karşıdaki kişiyi bilemeyiz. piskopat mıdır bıçağı varmıdır. ama genede yanımızda kendimizi koruyacak bişeler olmalı bence. geçen arkadaşın önünü 3 tinerci kesti. yaylı job la ikisini pert etti diğeri kaçtı. ben almayı düşünüyorum mesela. gece turlarına çok çıkan birisiyim.

(link)

İstanbul'da, başkasına ait indirimli kartla belediye otobüsüne binmek isteyen şahsın kartına sürücü tarafından el konuldu. Kartının alınmasına sinirlenen şahıs, sürücüyü yumrukladı. Hızını alamayıp cebindeki bıçağı çıkaran şahsa diğer yolcular engel oldu. Otobüs şoförünün hastanelik olduğu olay, güvenlik kamerasına yansıdı.

bahsettiğin böyle insanlar işte,hem suçlu hem güçlü manyak ruh hastası tipler.

@Sinan Ş

Dediğim gibi o kadar çok ruh hastası var ki hangi biriyle uğraşalım...

@chn krmz

Dediğiniz gibi tedbir almak gerekiyor. Ama bu seferde haklıyken haksız duruma düşmek var.

malesef ülkemizde nefsi müdafa yapmak için önce bi darbe yada yara almak gerekli.
köpeği vurmak için bile köpeğin önce bizi ısırması lazımmış. biyerde okudum yada duydum tam hatırlamıyorum.

bana bira kutusu fırlatan oldu yarı dolu, netice açık kaş ve yarım kilo kan kaybı (kutuyu atan) ve 4 arkadaşı daha nakavt oldu(arada bende biraz sopa yemedim değil). Mecbur kalmadan kaba kuvvet kullanmayın ama sporcu iseniz avantajlısnız avantajınızı kullanmasını bilin. motorcunun kask ve korumasına aldanmayın kaskını ense tarafından tutarsanız arkadan kılını kıpırdatamaz güçlüyseniz kaldırıp yerden yere vurursunuz ne eklem kalır ne bişey. 105 kg adamım neticede bulaşmadan önce bikaç kere düşünsünler

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@chn krmz

Aynen öyle. Ilk darbeyi yiyince ayakta kalırsan müdafaa edersin kendini ama zor:)

@savaszengi

Sokak kavgalarında işin içine başka unsurlarda giriyor. Temkinli olmakla fayda var bence...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Çok geçmiş olsun.Yollar maganda ve trafik canavarı dolu.Maalesef ki bu canavarlar, televizyonda yayınlanan kamu spotlarıyla halledilecek şeyler değil.

Adamlar haklı Özgür bey özelliklere Araplar çalışmıyorlar, ülkeyi kirletiyorlar, her türlü yasadışı yolları deniyorlar para kazanmak için insanların bu şekilde düşünmesi normal. Bizim ülkemizde de var bunlar dışarıdan gelenler yada düzeni bozmaya çalışanlara karşı siz sinirlenmiyor musunuz ? Ben eşimle gittim Fransaya kimse de bir dışlama yada kaba hareket olmadı.

Bisiklet kullanan insanların hepsi güzel insanlardır. Çünkü kendi ile barışıktır insanlarla barışık spor yapmayı sever özgür insandır. Motorsiklet kullanıcılarını iki gruba ayırıyorum maalesef. Motor kullananların bir kısmı gerçekten özgürlüğüne düşkün motor sürmenin keyfini ve hız yapılacak zamanı yerini bilen, bir yerlere gitmenin kalabalalığa girmeden halletmeyi seven, çevresiyle kendiyle barışık insanlardır. Diğer kısmı ise motoru sadece hız ve güç gösterisi olduğunu düşünen yüksek egolu maalesef bencil ve cahil insanlardan oluşmakta. Maalesef bunlardan bir tanesi çok yakın akrabam. Yazdıklarımdan dolayı forumda bana kızacak olan insanlar da vardır ama hiç umrumda değil. Onlar gerçeği kabul etsin bisiklet kullanan arkadaşlar da ona göre davranırlar bundan çok eminim. Ama işin en kötü tarafı gazetelerde televizyonlarda direğe bindirmiş arabanın altında kalmış paramparça olmuş ailesi perişan sevdikleri perişan olmuş yüzlerde insanında yakınlarıdır bu tipler. Biz onlar için de üzülürüz gerçekten de motorsiklet tutkusu içinde olanlar içinde üzülürüz. Allah onları ıslah etsin...Kardeşime de geçmiş olsun...

Geri