Bu tip sözlü tacizlere bende sıkça rastlamaktayım bisiklet üzerinde.Ki her bisikletçi de denk gelmiştir.
Aslınca basit bir anlık düşünce taktiği ile karşınızdakini egale edebilirsiniz.Psikolojik vaka karşınızdaki belli.
Ona 'plakanı alacağım' demek yerine,hafif ve nazik bir ses tonu ile başlayıp,empati kurmasını sağlayın.Haklılığınızı ortaya koyduğunuzda zaten sessizleşip bir düşünme aşamasına illaki geçecektir.İşte o an emin olun (genellemedir) sizden özür bile dileyecektir.Bunu çok deneyip sonucunu aldım.Ki böyle bir andan bir dostluk bile kurdum.Malum toplumumuz sosyopat.Karşılık verirken onun kafasının içinde yani kendi gibi biri olmak yerine,tam tersi,sinirini üzerimizde boşaltmasına izin vermeden mesele üzerine gitmeliyiz.Her bisikletlinin sosyal açıdan ve çözümcü,saygın,daha kapsamlı olduğunu var sayarak,bizlere böyle bir yaklaşımda bulunmamız gerektiğini gösteriyor.
Önceki mesajlarımda da anlatmıştım;bir şöförün tacizi sonucu bisikletten indim ve çantamdan bıçak çıkardım.O da üzerine gideceğimi sanıp beyzbol sopasına eğildi.Ben bisiklet tekerinde bir şey söker gibi yaptım.O da doğruldu.Sonra bıçağı çantama koyup yanına gittim ve konuşma sonunda benden özür diledi.
Çok geçmiş olsun hocam.Böyle belalardan uzak,dha dikkatli ve sabırlı olmamız dileği ile...