Scudo Sports

Yazık! Bu Magandalar Aramızda. Dikkatli ol!

Ben bunlardan biri ile henüz karşılaşmadım. Umarım hiç karşılaşmam ama düşünüyorum da karşılaştığımda çok sakin kalamaya bilirim. Neden böyle yapıyorlar anlamak mümkün değil. Ben de gündüz çalıştığımdan ve mevsim kış olduğundan dolayı karanlık sokaklarda bisiklete binmek zorunda kalıyorum. Sağlık için bir çaba harcıyoruz ve bu esnada sağlığımızdan oluyoruz içler acısı gerçekten. Ben aynı zamanda İstanbul trafiğinde araç kullanan biri olarak her zaman uzak durmak ve sakin kalmaktan yanayım. Ancak bazen insan gerçekten çileden çıkabiliyor. :evil: Yeni nesil daha sabırlı ve kültürlü olacak diye hayal kurarken onların daha da sabırsız ve arsız olduklarını görmekte çok üzücü :(

Scudo
ya arkadasım o tıpler sorunlu veya bıyerden canı sıkkın ve senden benden cıkaran tıplerdır...gereksız luzumsuz magandalardır o dedıgın yolda sana takılması nedendır ne zararımız varkı ona...

@Birhan K.

alsaydın plakkasını verseydın trafık polısıne

göztepe benzinciden sahrayıcedid yönüne kaldırımdan gidiyorum kaldırım boştu bir scoter kaldırımdan ve ters yönden otobus durağının içine daldı sonra bana doğru geldi üstündekı beyaz saçlı 2 adam çekil leaaa diye bağırdı birde alaycı bir şekilde ters yönden ve kaldırımdan geliyor ben de durdum yol verdim 5 metre ilerde ziraat bankası bankamatiğinde durdu petrol ofisinin yanında bende baktım scoterdan ındı 2 adam para çektiler yıne ters yonden scoterla insanların uzerine sürerek kaldırımdan gitmeye devam ettiler. böylelerine çarpıyorlar ya iyi yapıyorlar. biz bisikletle kaldırıma girince bırak hızı çekiniyoruz yayalar bişey derler diye bu scutura binenler birde çekil kenara diye bağırıyor ters yönde kaldırımda gidip :eek:ut:

hepsi için demiyorumda genellikle skutur kullananların çoğu kaldırımda insanların üzerine sürüyorlar ışıklara bakmıyorlar çoğuda bu şekilde kaza yapıyor tabi

@MehmetK

ne montu ne kaskı ne eldiveni yahu adamın üstünde tişört olur belinden silahını yada rambo bıçağını çekip vurursa ne olucak kimseye bulaşmayın.

çünkü memleketimizde şuçluyu suçsuz suçsuzuda suçlu gösteren bir düzen var adalet yok.... kim vurduya gitmemek için kimseye bulaşmamak lazım etraf maganda pisikopat katil kaynıyor...

@savaszengi

ya bıraz da ole yapmak lazım aslında zor dbı durum ya kendını savuncaksın tabııkı ve ufaktefek herseye takılmamak lazım...

Arkadaşlar defansif kullanmanın en önemli bölümü böyle kanun ve trafik kuralları ihlali yapanlara karşı kendimizi korumaktır. Bunun içinde, bu kişilerle, çok üzerinize gelip de mecbur kalmadıkça muhatap olmamak, tartışmamak ve kavga etmemek de var. Türkiye'de yollarda bu tür araç kullanan insanlarla sıklıkla karşılaşıyoruz ve karşılaşmaya da devam edeceğiz.

Geçen hafta karanlıkta bisikletle eve dönerken, emniyet şeridinden bir motosiklet ters yönden üzerime doğru geliyor, solumdan karayolu trafiği akıyor, kaçabildiğim kadar sağa kaçarak yol verdim, geçti gitti. Yolun büyük bölümünde emniyet şeridinin sağında derince bir kanal var ve arada bir bariyer yok. Motosikletle karşılaştığım yerde henüz kanal başlamadığı için dua ettim, motosiklet sürücüsüne seslenmedim bile. Çünkü faydası yok.
Aslolan kendimizi her anlamda koruyup sağlıklı bir şekilde bisiklete binmeye devam etmemizdir.
Bu tür insanlara uyarak onların seviyesine inmemenizi tavsiye ederim.
Herkese sevgiler, saygılar.

Yukarıdaki yorumlar,aslında problemin genel olarak tüm halkı ilgilendirdiğini,eğitim seviyesinin ve medeniyet bilirliğin yerlerde süründüğünü gösteriyor.Zira tüm kesimler birbirine saygısız.Kanunlar ve uygulaması da olmayınca herkes kendi kanununu uygulamaya kalkıyor.Tam da 1800'lü yıllardaki Teksas gibi.Otomonil kullanan magandalar,motosiklet kullanan magandalar,yaya magandalar....Maganda türlerini arttırmak mümkün.Tabi en altta kalanlar da biz bisikletçiler oluyoruz.Bunca maganda çeşidi ve eğitim düzeyine bakınca,biz bisikletliler en eğitimli kesim olarak göze çarpıyoruz.

@Rehavet

Ben de karanlıkta bisiklet kullanırken kavuniçi reflektörlü yelek giyiyorum. Resmi bir görevli gibi algılanıyor herhalde, trafikte herkes pek bir saygılı davranıyor. ;)

demek ikisini bir giyersek bizim için trafiği bile durdururlar ;)

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
@MehmetK
Hocam her daim airsoft tabancamı çantada taşıyorum . Gözüne sıkarım kör olur hiç acımam ;)

Motorun marka ,model, renk nedir acaba? Birde ekipmanlarindan tanıyabilirsin belki.. Avcılardaki bi çok motorcuyu tanırım, onlardan biriyim :) Tahminimce kurye yada paketci ,ehliyeti bile olmayan, motosiklet kültürüyle alakasız birisine denk gelmişsin.Birazda dışarıdan sert gözükmek gerektiğini düşünüyorum.Herkesin bi tarafı yemeyecek laf atmaya.Malesef burası böyle bir ülke...

@Hasan SAYLIK
Genelleme yapmak yanlış olur bence...Burada bu tip insanlar olduğu gibi orada da var ve karşınıza çıkabilir.

bu zincir reaksiyona şeklinde tepeden aşağıya iniyor sanki. motosikletlileri 4 tekerlekli sürücüler dikkate almaz. o da size efenlenmiş besbelli, bir otomobile böyle davransa tamponu yer. en iyisi biber gazı. kask penceresi kapalı olursa ne kadar etklili olur kestiremiyorum bir de elektro şok cihazları var, geçici felç eden. bilmiyorum; şiddetten uzak durmaya çalıştıkça üzerine geliyorlar insanın. büyük geçmiş olsun. silahlı bir manyak olabilirdi ve şu an bu satırları yazamıyor olurdum. sevgiler.

biber gazı vb biraz zor olabilir bence ani bi çeneye sağ sonra sol kroşe işi bitirir, :) mecbur kalmadıkça,

Esenlikler.

Gidon boğazının hemen altında kılıfı içinde led fenerli elektroşok cihazımı ve kredi kartı büyüklüğünde ve inceliğindeki katlanabilir bıçağımı -özellikle uzun sürüşlerde- yanımda bulundururum.Canıma kastedecek bir saldırı olur ise meşru ve nefsi müdafaa hakkımı kullanırım.Şu ana kadar olmadı.Umarım olmaz da.Fakat olmayacağı manasına da gelmez.Bunları kullanmayı asla istemem.Son çare olur ise kullanmaktan çekinmem.

Trafikte olumsuz bir olayla karşılaştığım zaman haklı dahi olsam olgun davranmaya çalışıyorum,üslubumu bozmuyorum,alttan alıyorum ve ''selametle'' deyip yoluma devam ediyorum.Takışmaya değmez.O kadar çok cahil ve bilinçsiz insan var ki.Bıçak,sopa hatta silah çıkaranlar baş edemeyeceğini anlayınca telefonla arkadaşlarını,akrabalarını çağıranlar mı istersin?Bu tiplerin kaybedecekleri bir şey yok fakat benim var.''Eyvallah'' derim,geçer giderim.Bu davranışlarını itiyad ve teamül haline getirmişler ise elbet bir gün başkasından belalarını bulacaklardır.

Sağlıcakla

Sözlerim motosikletlilere değil; Bize saygı göstermeyen varlıklara.Karşınızdaki birazcık bilinçli bir varlık olsa zaten size anlayış gösterir.Fakat anlamıyorsa bence uzak durmakta fayda var.Bırakın kendi egolarını tatmin etsinler.Arkadaşlar bunlar 1 değil ki.İt Ürür Kervan Yürür!

• Beğen
Tepkiler: yasuo_ninja
Geri