Batur unuttugun bir veri var ZAMAN 1 tonluk arabayla bisiklet eşitleniyor zaman faktörünü sokarsan ortaya.Ve şunu unutma terlemek kıyafetlerinin daha çok yıkamak mevcut kas ve vucut kütleni korumak için daha çok yemek yemek bunların hepsi bisikletle arabayı hatta uçağı hatta uzay mekiğini eşitler.Bunların denklemleri bile yapıldı yurt dışında sana dilersen siteleri atabilirim.O kadar ince detaylar varki sen bile inanamazsın.(link)
Ben mantıgımla haraket ederim,hücrelerim hayatta kalmak için hep çıkarına göre iş görür.Bu birey olarak benim çıkarımı maksimize etmemdir bunu yapmıyan birey zaten evrimde devam edemez tekrar carbon olarak başa döner,ülkelerde bizim büyük ölçekli hallerimizdir çıkarına baraj yapmak yada savaş çıkarmak varsa bunları gerçekleştirirler.
Tekrar başa dönücem doğa dediğimiz oluşum bizim çıkarlarımız doğrultusunda şekillenir çünkü biz şu anda bu gezegendeki hegomon gücüz ve türümüz eğer ilerlemeyi yeni dünyalara yolculuk yapmayı ve sonsuz gelişimde bir adım daha atmak istiyorsa çevreyide yok eder kendi türündekileride bunun önünde kimse duramaz.
Doğa bazen çok abartılıyor evet bende kişisel olarak doğayı abartıyorum etrafımın yeşil olmasını seviyorum, neden? tamamen estetik kaygıdan,ama mantıklı olan doğaya kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullanmaktır eğer biz şimdi kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullanmaksak türümüz devam edemez büyük ölçekte düşünürsek.ÇEvrecilere kalsak ,ben onlara pasif organizma diyorum çünkü herzaman vardır agresifler tarafından yok edilirler hep,Hiçbirşey üretmemiz gerekir,peki dış etkenlere karşı çevremize şekil vermeden nasıl hayatta kalıcaz?Nasıl uzun vadede tüketim yapmadan başka yıldızlara açılcaz?Tanrımı geliek alın sizi götürüyorum dicek?
Benim şu anda sizin gösterdiğiniz fotograf karesinde gördüğüm orda yaşıyanlar kendi çıkarları doğrultusunda bölgeyi savunmaları geleceği görememeleri ve değişimin kaçınılmaz oldugu.
Aslında en basit örnek kominizm ve kapitalizm örneğidir.Nasıl kominizm evrim ve doğanın yapısına aykırı bir model oldugu için yıkıldıysa kapitalizmde doğaya ve evrime en yakın model oldugu için ayakta olması gibi.
Hayattan zevk almaya bakın,ve yaşadığını şu kısa zaman zarfında nihai sorunun cevabını bulmaya biraz daha bizi yaklaştırıcak konulara enerjimizi sarf edelim derim.
Alıntı koyim ingilizcesini çeviremedim üşendim ama biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum
Using a bicycle under ordinary conditions, one can travel about 25 times as far on a Calorie of food than on a Calorie of gasoline (by automobile). Unfortunately, it took perhaps 15 Calories of fuel to create that Calorie of food, so the bicycle is only about 5/3 as energy-efficient per person-mile of travel if one doesn't count the energy cost of the extra time it takes to travel by bicycle.
It takes about 15 times more mechanical energy to transport one by auto as compared to a bicycle. Even though automobile engines are at best about 50% more efficient than a human bicyclist pedalling, the bicyclist is typically about 2/3 more efficient than the auto engine in converting food/fuel into useful work, due to the failure of autos to fully utilize their higher efficiency. So considering only the mechanical and engine efficiencies (including the human "engine") the bicycle is about 25 times more energy-efficient. But the high fossil fuel energy cost of making food reduces the 25-times advantage to less than 2-times. Counting the energy cost of the additional time it takes to get somewhere by bicycle may result in the overall energy-efficiency of the bicycle being worse than the auto
Then there is the high energy cost of making and maintaining bicycles and autos with quantitative estimates still in the "to-do" state and the situation is complex since currently the bicycle energy is high due to very poor utilization of most bicycles purchased. This might make the above "less than 2-times" advantage of the bicycle go even lower (to roughly one ??). In other words, the bicycle may not save any energy at all ??
But a bicycle does save energy in many cases, since it limits the distance people can travel and some (or all) of the energy used for bicycling might be used anyway for the exercise needed for health. To make it many times more more energy efficient (before counting the energy cost of time) requires greatly reducing the energy required to create and transport food
Kısaca söylim biz insanlar bisikletlerin motoruyuz,ve her motor gibi bizimde enerji almamız lazım bunun içinde yemek yemeliyiz.yemeği oluşturmanında bir maliyeti var işte buda arabalarla bisikletleri neredeyse eşitliyor.Zaman faktörünüde için içine koydukmu denklem eşitleniyor.TAbi bu tamamen utopik bir yapı sonuçta şehirlerde yaşıyoruz ve arabalar trafikte kalıyorlar boşuna enerji harcıyorlar durdukları yerde ve zamandanda kazanmıyorlar burda avantaj bisiklette gibi görünsede çevresel faktörler arabalardan çıkan kurşundur zarttır zurttur bize sağlık sorunu olarak geri döner.
Amerikada ve italyada kaç bisikletçi gırtlak ve dudak kanserine yakalanıyor biliyormusunuz?Herşeyin artısı eksisi var ve sonuçta herşey eşitleniyor.