Scudo Sports

Yasal doping var mıdır? Acele et.

Scudo
O kadar gitmene gerek yok @Candan Biberci, yakınlarda toprak varsa onu hüplet daha faydalı olur. En azından protein alırsın Ya aranızda doktor Vs. Yokmu? Bu adam atıyor yada şu şekilde faydası zararı var diyecek kimse yokmu? En azından toplamayı deneyin. Az kaldı, camları kontrol edin sarı toz varsa saldırın.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Ahmet Fidancı

Toprakta çekerim canın sağolsun :)Ama yazdığın değerli makalenin sonunda 'Kaçırmayın bir hafta sonra
Çamlara hücum edin.' yazmışsın ve ben senin yönlendirmene istinaden yazdım :)
Bir an gözümün önüne geliyorda kendimi gülmekten alamıyorum.Bisikletlilerin gruplar halinde senin tabirinde "Çamlıklara hücum" ettiğini ve çılgınca çamları salladıklarını :D
Taytlı ve kaslıkların büyük çamlık çıkartması:D
Yoldan geçenlerin bu sahneyi görüp kapıldığı dehşeti düşünemiyorum bile :D

En güzeli kahve telvesi, 10 numara, kafeinli de hem, ohh misss!

Bisiklete binmeden önce uzun yıllar yaptığım tek doping şu oldu(artık yapmıyorum o ayrı) bir adet kutu cocacola açın asidi kaçsın bekleyin+bir fincan koyu nescafe bekleyin soğusun sonra cola ve nescafeyi karıştırın+sonra bir adet maden suyu(soda değil) onuda karıştırın için.kalbiniz sağlam ise yoksa asla yapmayın!

@Morningstar
İnşAllah uzun yıllar yaptığın Kakakola+Neskafe toksik karışımını halen yapmıyorsundur.
Bu iki maddeninde zararlılığı tescillenmiştir.
Doğal maddeden şaşma derim.Kalbin güçlü olsa bilre bakmışsın tık diye gitmişsın mazAllah..

Biliyorum ama yinede kullandım şimdi acısı delik bir mide ve çabuk yorulan bir bünye olarak geri döndü artı günde içilen 4 paket sigarada ciğerleri yedi bacakda platin dişler krom ve porselen omuzda metal destek bazen diyorum ben cyborgum haberim yok galiba

@Morningstar

Hocam ne yapmışsınız siz ya? Daha yaşınız kaç, orjinal parça kalmamış, aman dikkat edin gözünüzü seveyim yavaş biraz!

Valla durum bu allahdan omurga ve sırt sağlam koparta iyi yani.

Olmazmı, halis muhlis keçiboynuzu pekmezi var, aç karnına bir çay bardağı iç düz duvara tırmanırsın

Yarışta bile ekstra energy jelleri energy barları vs. kullanılıyor ama bisiklet sporunda fitnessdan daha önemli bence beslenme.1 hafta önce zaten program başlıyor saatleri belli belli şeyleri yiyorsunuz en son gün yarış öncesi kahvaltı da belli kalori miktarı yaklaşıkça yarışa artıyor hocam .Ama kahvaltılarda en belirgin Kara üzüm kurusu , ceviz(ağırlıklı),fındık,kaju,badem(kuruyemiş tarzı yağlı ) Belçika'da 7-8 çeşitten üretilen pekmezler vs. bir dünya ıvır zıvırlar var.Ne hikayeler neyse Türkiye'deki mesur macunu tarzı şeyler.Bide akşamları rahatlatıcı kasları içecekler vs. - yarış sonrası bira :)

@Candan Biberci nescafe classic pakedinin üzerinde doğaldır ibaresi bulunuyor hangi kahveden bahsediyorsunuz ? Çokça kahve tüketen birisi olarak merak ettim

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Arkadaşlar bu polen yılda sadece 1 hafta göreceksiniz. Şu an polenler sizi bekliyor. Kahve içindeki kafein kısa sürede olsa fiziki aktivite ye destek olur. Kakao da aynı desteği verir. Hatta bazı çakma suplement içerisinde bunlara rastlanır. Ancak polen ALLAH CC nin biz kullarına verdiği bir nimet. Bu nimet doğanın düzeninin saglanmasinda da büyük rol oynuyor. Bir hafta içerisinde arı yavrusunu 14 kat büyütüyor. Isteyen faydalansın.

Ekteki görselde yeni oluşmuş tozları sarı şekilde görüyorsunuz.
male-pine-pollen.jpg

@mutlu07
Rica ederim ilhamımın kaynağı arkadaşın 'Çamlara hücum edin' sözü oldu :D

@A.Samed.Y
Suda çözülebilir kahve?Ne kadar ilginç değilmi?
Neescafe içeriğinde 18 gr başına 6 gr robutsa cinsi kahve (tabi gerçek kahveyse) geri kalan 12 gr ise balık unu şeker yada toz glikoz kıvam ve aroma arttırıcılar (eser miktarda fırınlanmış balık kılçığı) içerir.
Süperfresh,İglo gibi işletmelerden çıkan balk kılçıkları fırınlandığında keskin bir kahve kokusu verir ve bu kılçık unu Türk gıda kodeksine göre hazır kahve ve türevlerinde kullanılabilir.
Bütün kahvelerde Coffe Arabica yazmaktadır fakat külliyen yalandır.Arabica türleri dünya üretiminin %20 sidir Etiyopya,Yemen,Eritre ve Cibuti gibi ülkelerde yetişir ve Arabica çekirdek kahvenin kg toptan fiyatı 50-60 tl arasıdır ve paketlenip satılışı çok pahalı olması icap eder.Bu kahve sadece seçkin yerlere kalitesine göre iyi paralara satılır.Geriye kalan %80 klik kısımda Robutsa (Güney-orta amerika) kahvesidir.Piyasada Breziya kahvesi diye geçer ve bizim şu an Türk kahvesi diye aldığımız 100 gr paketler arabica yazmasına rağmen fiyatıyla ben Robutsa kahveyim diye bağırmaktadır.
Kısacası Türk gıda kodeksinin gıda baronlarına göre yaptıkları düzenleme bir çok hileye olanak sağlamakta.Balık kılçığı tuhaf gelebilir ama kodekste doğala özdeş olduğu için yapay olmadığı gerekçesiyle uygun görülüyor.
Son olarak suda çözülebilir kahve olmaz.Ne kadar çözülsedr 3in1 ler gibi homojenize olarak dağılamaz.İsterseniz değirmende bin kez öğütüp mikrıonize edin yinede kahve telvesi dibe çökecektir.
Malum firmalar tabiki 'doğal ürün' diyecekler çünkü iplikleri pazara çıktı.
Bizim çarpık Türk gıda kodeksininde dışına çıkıp alavereyle sağlığınızı tehdit eden ürünleri sizlere sunuyorlar.Dünyadaki kahve,kakao ve vanilya üretimi tüketimin ssdece %60 ını karşılıyor.Geriye kalan %40 nereden temin ediliyor bir düşünün?

@Candan Biberci konumu değiştirme acı biber sürerim diline :p napacaksin kahveyi polen ile ilgili bilgilerini paylaş ki ilham alalım. Aklıma kahve geldiğinde en pahalı kahvenin üretim şeklini düşünüyorum. Aklımdan hemen çıkıyor.:ytrya: Nasıl olsa polen toplayacağın yok. Bildiğini bari saklama :D

Bir noktayı belirtmem lazım arkadaşlar.

2012'de kalp ameliyatı oldum. Nedeni ise üç ana damarda plakalaşma nedeniyle %99 oranında tıkanma olmasıydı. İşin kötü tarafı bu genetik bir miras. Yani sadece kalp yolunda değil, böbrek atardamarlarımda veya beynime giden damarlarda da olma ihtimali var. Bu nedenle her gün iki hap kullanıyorum; biri damar genişletirken diğeri kan sulandırıp pıhtı oluşumuna karşı önlem sağlıyor. Bu hapların en önemli etkisi nabzın düşmesi, zorlu performans sporlarında rahat nefes alabilme ve kanın her yere rahatlıkla ulaştırılması. Anladığım kadarıyla bu polen de benzer bir etkiye sahip. Ancak ne olursa olsun bu tür şeylere yönelmeden önce iki önemli noktayı akıldan çıkarmamak lazım:

1) Mutlaka yan etkilerinin iyi irdelenmesi gerekir

2) Dozajının iyi bilinmesi gerekir

(1) Damar genişletici/kan sulandırıcının en büyük yan etkisi pıhtı oluşumunu yavaşlatması ve kan akışını hızlandırması nedeniyle en küçük kanamada bile risk altında olmanız. Özellikle önemli bir ameliyat olmanız gerektiğinde eğer bu hapları kullanıyorsanız doktorlar sizi asla ameliyathaneye almazlar çünkü kanamayı durduramazlar. Üstelik hapları bıraksanız bile etkisi bir günde geçmez; ancak etkisi bir haftada ortadan kalkar (Propolisle ilgili okuduğum şikayetlerde hastalar ağır ameliyatlardan veya kanser tedavilerinden sonra hızla iyileşmeyi umarak kullanmaya başlıyorlar ve iltihapları/yaraları ölümcül kanamaya dönüşüyor).

(2) Bilmediğiniz bir ilacın size faydası, onu doğru dozajda kullanırsanız mümkün olur. Biz bu nedenle doktorlara güveniriz. Çünkü onlar bize doğru dozajı verdikleri için sağlığımızı kazanırız veya koruruz. Doktorun onayı dışında alınacak ilaç veya doğal destekler dozajı bilinmediğinden sizi iyileştirebileceği gibi öldürebilir de bunu sakın unutmayın.

@Ahmet Fidancı
Bugün arkadaşla turlarken çam ağaçlarında yavru kozalak oluşumlarını gördüm ve hemen durdum.Dalın birini eğdim ve hafiften tozu koklamaya başladım.Arkadaş doğal olarak bu duruma anlam veremeyip nabıyon olm? dedi:DTabi ben kendimden geçmiş şekilde tozu ciğerlerime çekerken yan taraftaki kafenin önündeki masalarda oturan vatandaşları farketmedim ve sağıma bir an baktığımda hepsinin şaşkın vaziyette bana baktığını gördüm ve bende gayri ihtiyari onlara dikkatli bakınca hemen orada yokmuşum gibi 'bu normal değil' diyerek bakışlarını başka yöne çevirdiler :D
Çamlara fısıldayan adamı bize bulaşmasın demişlerdir sanırım :D

Bunu mümkün mertebe şehir içi değilde yerleşimin olmadığı yada az olduğu ortamlardan toplamak faydasını çok daha fazla arttıracaktır.Birde insanların tuhaf bakışlarından sizi uzak tutacaktır :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Geri