Scudo Sports

Yarış gündemi

Tdf 2022 etapları güzel anlatmışlar ,1 hafta kaldı danimarkadan zaman etabıyla başlıyor 5.günde roubex etabı koymuşlar parke taşlı 🙈 zirveler 2700 metrelerde finishler var , yüzde 24 eğimler var, sporcuların canı çıkacak zevkli ve çekişmeli bir yarış olur umarım

Scudo
Tdf 2022 etapları güzel anlatmışlar ,1 hafta kaldı danimarkadan zaman etabıyla başlıyor 5.günde roubex etabı koymuşlar parke taşlı 🙈 zirveler 2700 metrelerde finishler var , yüzde 24 eğimler var, sporcuların canı çıkacak zevkli ve çekişmeli bir yarış olur umarım
Hastasıyız:harika:

"Fransa Ulusal Yol Bisikleti Şampiyonası - Erkekler Yarışı " şu anda canlı yayınlanıyor...

Dün instagramda denk geldim. Jeotermal Enerji Derneğinin düzenleyecek oldugu bir Gran Fondo Serisi olarak geçiyor.
Denizli - Manisa etabı olarak belirtilmiş. Seri dendiğine göre başka illerde de yapılacak sanırım.
1. Temmuzda kayıtlar acılacak denmiş, suan ıcın ınternet sıtesınde bu görselden baska bilgi mevcut değil.

Ekran Görüntüsü (976).png

Dün instagramda denk geldim. Jeotermal Enerji Derneğinin düzenleyecek oldugu bir Gran Fondo Serisi olarak geçiyor.
Denizli - Manisa etabı olarak belirtilmiş. Seri dendiğine göre başka illerde de yapılacak sanırım.
1. Temmuzda kayıtlar acılacak denmiş, suan ıcın ınternet sıtesınde bu görselden baska bilgi mevcut değil.

290668 dosyayı görüntüle
Teşekkürler ben de takipteyim 👍

• Beğen
Tepkiler: nagoddogan

290668 dosyayı görüntüle
1 temmuzda başvurular başlayacaktı. Ses seda yok. Bilgisi ilan var mı

1 temmuzda başvurular başlayacaktı. Ses seda yok. Bilgisi ilan var mı
Hocam instagramdan mesaj atıyorum goruluyor ama cevap verılmıyor, telefonla memrkezlerını arıyorum bilgimiz yok info... mail adresıne yazın dıyorlar. Mail atıyorum 3 gundur donen yok. Cok garip bir organızasyon olacak gibi. Hiç umudum yok acıkcası.

Hocam instagramdan mesaj atıyorum goruluyor ama cevap verılmıyor, telefonla memrkezlerını arıyorum bilgimiz yok info... mail adresıne yazın dıyorlar. Mail atıyorum 3 gundur donen yok. Cok garip bir organızasyon olacak gibi. Hiç umudum yok acıkcası.
aynen ben de mesaj atıyorum lütfedip de cevap yazmıyorlar. nasıl bir yarış olacaksa.

• Beğen
Tepkiler: nagoddogan
Tarım alanlarını JeoTermal enerji şirketlerinin talanına açacak böyle bir girişimin medya ayağının bir parçası olmayı hiçbir koşulda makul bulmadığım için ilgimi çekmiyor açıkçası. Jeotermal enerji derneğinin içeriğindeki şirketlere baktığımızda orada gördüklerimiz talanın boyutunun da büyük olacağını gösteriyor.

• Muhteşem
Tepkiler: sccetin
Kasımdaki UCI Granfondo Antalya yarışını instagramda gördüm , burada da paylaşalım.

1BB0261A-E022-4B33-B925-960C0CBBEA46.png

Çeviri : Marianne Vos, #VargardaWWT'yi 4. kez kazanmış gibi görünüyordu, ancak Hollandalı sürücü, kural dışı "puppy paws’" pozisyonunu kullandığı için diskalifiye edildi.

sanki biraz ağır bir karar olmuş...

anlamadım ben ne ki o istediği şekilde kullanamazmi isterse elinde de yarışır...

Çeviri : Marianne Vos, #VargardaWWT'yi 4. kez kazanmış gibi görünüyordu, ancak Hollandalı sürücü, kural dışı "puppy paws’" pozisyonunu kullandığı için diskalifiye edildi.

sanki biraz ağır bir karar olmuş...
3 sn ile kaybetti, bence biraz esnek olabilirlerdi sonuçta senelerdir kullanılan bir pozisyon şunun şurasında 2 senedir yasak, saatlerdir bisiklet üzerinde durmanın yorgunluğu ile dikkat dağılmasından yapabiliyorlar. Ama tabiiki son karar organizatörün.

anlamadım ben ne ki o istediği şekilde kullanamazmi isterse elinde de yarışır...

Her profesyonel sürücü yarışta UCI kurallarına uymak zorunda. Geçen sene sezon başında getirilen yasaklar gereği supertuck pozisyonu da dahil eskiden görmeye alışık olduğumuz birkaç sürüş stili artık diskalifiye sebebi.

Geçtiğimiz senelerde yasaklandı bu pozisyon aynı şekilde eğimlerde üst boru üstünede yatma yani süper tuck pozisyonu yasaklandı güvenlik amaçlı

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
sürüş güvenliği sebebiyle bu pozisyon UCI tarafından yasaklanmıştı.
ama @Semih Cavdar 'ın da dediği gibi, yıllardır kullandıkları bir pozisyona, sadece 3 saniyeliğine geçmek, diskalifiye için ağır bir karar...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve gravel06
“The riders may be frustrated because they could receive a fine or other penalty, but this will eventually also apply to race organisers who do not comply with the safety measures The riders are free to take other cycling positions during training, but it is only not allowed in competitions. Riders are role models and have a certain responsibility. Taking such a position may not be dangerous for a professional cyclist, but it is dangerous for young cyclists and cyclists who then copy it.”

Profesyonel sporcular için bu tarz kurallar olmasıyla ilgili hiç bir problemim yok, desteklemek veya karşı gelmek gibi baskın bir düşüncem yok. Ancak özellikle puppy paws gibi, super tuck gibi pozisyonlarda sürüşün tehlikeli olduğu ve amatörler için ilham kaynağı olabileceği konularında hemfikirim. Ayrıca bu pozisyonu ne kadar süreyle aldığı önemli değil bence, sıkıntı pozisyon alırken ve normale dönerkenki gidon hakimiyetindeki düşüş zannediyorum. O yüzden pozisyonu almış olması yeterli.

Ayrıca da UCI bir kural koymuş, beğenirsin veya beğenmezsin ama UCI organizasyonunda yer alıyorsan kuralları baştan kabul etmiş oluyorsun ve adamlar açıkça 1 Nisan 2021'den itibaren bu pozisyonlar direkt diskalifiyeyle sonuçlanacak diye de ilan etmişler. "Dalgınlık" kesinlikle geçerli bir sebep sayılamaz, kazalar her zaman kazara meydana gelir zaten, kimse bile isteye bisikletin kontrolünü yitirip kaza yapmaz..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
tuhaf bilmiyorum profesyonel sporcu bunlar o zaman iki el serbestte gitmek yasak olsun daha tehlikeli 🤭 mesela tek el teker yapanlarda apacilikten tutuklansin🤣

çok saçma.. "peloton halinde bile" iki ellerini gidondan ayırıp sürenler var. hatta suyuna karışım hazırlayan vardı barmen gibi bir tane gufrey buşar mıydı ismi şimdi aklıma gelmedi. sonra araç desteği alırken eller yine gidondan ayrılıyor. sonra finişte eller gidondan ayrılıyor. vs. vs. bunlar yasak değil, pelotonu çekenin dirseklerini gidona koyması "yassah hemşerim yassah"

Geri