Scudo Sports

Yarış gündemi

@Özcan

Bonifazio da çok kontrolsüz bir sprint attı. Bana mı öyle geliyor yoksa her geçen gün sprintler daha mı tehlikeli oluyor?

Scudo
@Veto8 covid süreci yaramadı bunlara. Hepsi değişik :ssrtcbya:

Kazada yaralanan sporcu Riwal takımından Norveçli August Jensen imiş. Ayıldıktan sonra ciddi bir şeyi yok gibi görünüyormuş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Veto8 covid süreci yaramadı bunlara. Hepsi değişik :ssrtcbya:

Kazada yaralanan sporcu Riwal takımından Norveçli August Jensen imiş. Ayıldıktan sonra ciddi bir şeyi yok gibi görünüyormuş.

(link)
Düşmeden kaynaklı yaralar oluşmuş, vücudunda herhangi bir kırık oluşmamış ama ciddi bir sorun yaratmayacak hafif bir beyin sarsıntısı geçirmiş.

100 km kaldı.😊 Türkiye'de buna benzer çok yol var ancak o yollardan geçerse nasıl gösteriş yapacaklar.

100 km kaldı.😊 Türkiye'de buna benzer çok yol var ancak o yollardan geçerse nasıl gösteriş yapacaklar.
Ben bunu yazdıktan kısa süre sonra yine yayın koptu.😕

Son düzenleme:
Türkiye'de buna benzer çok yol var ancak o yollardan geçerse nasıl gösteriş yapacaklar.

"Flamanların en güzelini" en iyi yapan destansı bergler, bebek kafası büyüklüğündeki paveler, yollar değildir. O yarış olduğunda birkaç milyon nüfuslu Flandra'da(Flanders) de 1 milyona yakın kişi bizzat yol kenarında, bir o kadarı publarda bir o kadarı da evlerinde izler. Bir şeyin güzel olabilmesi için ona aşıkların olabilmesi lazımdır. Flaman milleti, topyekün bu yarışa yani Flamanların en güzeline yani Ronde Van Vlaanderen'e taparcasına aşık. Çünkü o yarış sadece bir yarış değil o sadece güzel de değil. Bu yarış, bir milletin milli benliğini yansıtan en güzel şey,Flamanların en güzeli.
Türkiye'de böyle bir şey var mı? ;)

"Flamanların en güzelini" en iyi yapan destansı bergler, bebek kafası büyüklüğündeki paveler, yollar değildir. O yarış olduğunda birkaç milyon nüfuslu Flandra'da(Flanders) de 1 milyona yakın kişi bizzat yol kenarında, bir o kadarı publarda bir o kadarı da evlerinde izler. Bir şeyin güzel olabilmesi için ona aşıkların olabilmesi lazımdır. Flaman milleti topyekün bu yarışa yani Flamanların en güzeline yani Ronde Van Vlaanderen'e aşık. Çünkü o yarış sadece bir yarış değil o sadece güzel de değil. Bu yarış, bir milletin milli benliğini yansıtan en güzel şey,Flamanların en güzeli.
GS-FB derbisi var... milyonlar evde izleyemiyor, yayın yapan kanal çok pahalı....
ama barlarda meyhanelerde milyonlar izliyor... gerekirse adam pıçaklarlar...
maç çıkışında "pave" leri söküp rakip taraftarın arabasına, hatta kafasına atarlar...
daha nossun... dünyaaa derbisi...

"Flamanların en güzelini" en iyi yapan destansı bergler, bebek kafası büyüklüğündeki paveler, yollar değildir. O yarış olduğunda birkaç milyon nüfuslu Flandra'da(Flanders) de 1 milyona yakın kişi bizzat yol kenarında, bir o kadarı publarda bir o kadarı da evlerinde izler. Bir şeyin güzel olabilmesi için ona aşıkların olabilmesi lazımdır. Flaman milleti, topyekün bu yarışa yani Flamanların en güzeline yani Ronde Van Vlaanderen'e taparcasına aşık. Çünkü o yarış sadece bir yarış değil o sadece güzel de değil. Bu yarış, bir milletin milli benliğini yansıtan en güzel şey,Flamanların en güzeli.
Böyle bir sevgi, ilgi seli olsa da yine otoyol yarışı izleriz.
Adamlar yol bisikletinin zar zor gittiği (kendim geçtim, oradan biliyorum) yollarda yarış düzenliyorlar. Adam düz yolda 400 W güç uygularken pavé kısımda 150 W gücü zor görüyor.
Bizimkiler gösteriş budalası olduklarından havaalanı gibi yollarda geçiyor yarış.

Forumda birçok kereler yarış yazmaya çalıştım.Bunların içinde Paris Roubaix, Milano-Sanremo, Strade Bianche gibi önemli klasikler de vardı. Sadece bir tanesini sona saklıyorum. O da Paris Roubaix'den bile daha özel "Ronde".
Bu yarışı Flaman topraklarında yaşadıktan sonra gelip yazmak, bisiklet üzerine en büyük hayalim.
Klasikler düzenleniyor, yarışlara giden yok

Arkadaşlar,
Man Adalı bıraktı mı?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@hamlet2006

Gent-Wevelgem’in sonunda “bu son yarisim olabilir” dedigi duygulu bir roportaj vermisti. Ama sonra Ronde de yaristi. Kesin bir sey okumadim.
Onumuzdeki sezon icin kontrati yok ama sprint trenlerinde lead out yapmayi kabul edebilirse cok rahat kontrat bulur. Hatta Quikstep ilgileniyor diye bir dedikodu okudum. Cavendish ismi sponsorlar icin cok cekici, oyle bir avantaji da var.

Gent-Wevelgem’in sonunda “bu son yarisim olabilir” dedigi duygulu bir roportaj vermisti. Ama sonra Ronde de yaristi. Kesin bir sey okumadim.
Ben de bu tarz birşeyler buldum.

Onumuzdeki sezon icin kontrati yok ama sprint trenlerinde lead out yapmayi kabul edebilirse cok rahat kontrat bulur.
Koca Cav, pahoson pilot mu olacak, üzülürüm. Bence bıraksın. Son yılları çok şanssız geçiyordu zaten.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Veto8
Kuzey Kurnazı...

Fernando Gaviria ikinci kez Covid+ çıkmış...

son haftaya başlarken bir UAE'li bisikletçi ve bir AG2R takım çalışanının covid19 testi pozitif çıkmış...

Ve bugün vuelta başlıyor...
Bakalım orada nelerler karşılaşacağız...

@hamlet2006

Onumuzdeki sezon icin kontrati yok ama sprint trenlerinde lead out yapmayi kabul edebilirse cok rahat kontrat bulur. Hatta Quikstep ilgileniyor diye bir dedikodu okudum. Cavendish ismi sponsorlar icin cok cekici, oyle bir avantaji da var.

Evet öyle bir söylemi oldu hatta bayağı göz yaşları vs. röportajı tamamlamadı. Daha sonra okuduğuma göre Paris Roubaix iptal edildiği için, peleton içerisinde Ronde'nin de iptal dedikoduları dolaştığı için ve seneye kontratı olmadığı için duygusallaştığını söylemiş. Ne olursa olsun bence de Cav reis seneye uygun bir geçit töreni ile bırakmayı hakediyor.
Bugünün hatırlatmasını da yapalım, Giro 16. Etap 4 yıldızlı ve 229 km son haftanın açılışı, La Vuelta 1. Etap ve 173 km. Pazar günü olduğu gibi müthiş bir gün. Bu hafta 2 yarış aynı anda koşuluyor olacak.

Giro:
1603180727115.png

Vuelta:
1603180748946.png

Son düzenleme:
(link)'den sonra (link) de Fransa'ya giremiyor; pazar günü Tourmalet geçilemeyecek.
Fransız hükümeti korona kapsamında ülkeye girişe izin vermemiş...

(link)

Geri