Scudo Sports

Yarış gündemi

Çok kararsız kaldım.Sonunda Tour de France için ayrı bir konu başlığı açtım.Tour'a özel aşağıdaki başlıkta paylaşımlarda bulunacağız.Katılımlarınızı bekliyorum.
Tour de France 2018

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Elit erkekler ulusal zamana karşı sonuçları:
1. Ahmet Örken // Salcano - Sakarya BB
2. Muhammet Atalay // Torku Şekerspor
3. Ferit Can Şamlı // Torku Şekerspor
4. Mustafa Köklü // Brisaspor
5. Emin Koçan // Brisaspor
DhL4ayNX4AAIX76.jpg large.jpg

Elit kadınlar ulusal zamana karşı sonuçları : 1. Esin Yılmaz // Başkent Üniversitesi SK
2. Beyza Kahveci // Brisaspor
3. Cansu Çelebi // Brisaspor
4. Ece Calp // Başkent Üniversitesi SK
5. Hatice Yılmaz // Brisaspor

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
''Dişi Eddy Mercks'' Marianne Vos; 10 ay sonra Giro Rosa galibiyetiyle geri döndü.Baya bi dolmuş The Cannibal
DiARSd-XkAAf01x.jpg

Scudo
Giro Rosa'da yarın Monte Zoncolan'a tırmanıyorlar, çok özel bir etap olacak. İzlemeyi çok istiyorum, yarınki TDF etabını da yakmaya hazırım ama izleyebilecek yer yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
@vetohan Kadınlar bisiklet yarışı izlemek her zaman daha zevkli.Çünkü yarış stratejileri henüz tam oturmadığından çok ilginç,çok sansosyonel ataklar olabiliyor.Ayrıca kadınlarda puncheur,yokuşçu ,sprinter,rouleur gibi ayrımlar erkeklerde gibi net olarak ayrılmadığı için etabı kimin kazanacağını bilmek zor.Yarışları biraz daha kaotik oluyor.

@hamlet2006 Ben olimpiyatlar dışında hiç canlı izleme fırsatı bulamadım. Yayıncı kuruluşlar keşke biraz daha ilgi gösterse, ben illegal streamden falan izleyeyim diyorum ama yarınki etap sanırım dünyanın hiçbir yerinde yayınlanmıyor.

@vetohan Eurosport'ta yayınlandığında izleyebiliyorum.Mesela yarınki TDF'nin sprint etabı yerine Kadınlarda Monte Zoncolan'ı izlemeyi isterdim.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Tour de France'ın kadınlar versiyonu olan ''La Course'' u Annemiek van Vleuten kazandı.
960173878_670.jpg

@hamlet2006
Anna van der Breggen için son metrelerde geçilmek büyük yıkım oldu sanırım. Ben kazandı gözüyle bakıyordum ama Vleuten çok iyi savaş verdi ve yarışı bırakmayarak bitiişi ilk geçen oldu :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006
@Bigpatron
Erkeklerde böyle birşeyin olması çok ama çok zor.Kadınlarda olabildiği için kadınlar yarışı izlemek daha zevkli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Tour of Qhingai Lake'de dün ilk etap yapıldı Torku güzel bir sonuçla Batuhan Özgür 2. Onur Balkan da 3. oldu. Bugün ki etapta Batuhan yeşil mayoyu( en iyi sprint) giyecek.

img_7604.jpg

TORKU, QINGHAI LAKE TURU'NA GÜÇLÜ GERİ DÖNÜŞÜNÜ İKİ PODYUM DERECESİYLE İSPATLADI

Fotoğraflar: Adrian Hoe
Geçtiğimiz yılın puan klasmanı şampiyonu ve üç Qinghai Lake Turu etap galibi Ahmet Örken’i kaybetmesine rağmen – şimdilerde Salcano-Sakarya BB adına yarışıyor - Torku Şekerspor, 17’nci Qinghai Lake Turu’nun Xining, Çin’de bugün koşulan açılış etabını podyumun ikinci ve üçüncü sırasında tamamlayarak, yetenek anlamında bir kayba uğramadığını kanıtladı.
Ledu’da başlayan 162km’lik açılış etabında Türk sprinter Batuhan Özgür ve Türkiye ulusal şampiyonu Onur Balkan, etap galibi ve yarışın şu anki lideri UCI Kıta takımı Ningxia Sports Lottery-Livall takımından Georgios Bouglas’a ufak bir farkla yarışı kaybetti.
img_7601.jpg

Etap öncesi Cyclist Türkiye’nin sorularını yanıtlayan Branko Filip, Batuhan Özgür’ün ilk iki etapta takımın lideri olabileceğini belirtti, Filip etap sonrasıysa başarıya aç genç bisikletçilere şans vermenin önemine vurgu yaptı.
“Aslında üç iyi sprintere sahibiz” ilk etap galibiyetini elde edememenin verdiği hayalk kırıklığıyla sözlerine devam eden Filip, “Bu konuda bir probleme sahibiz, çünkü hepsi kazanmak istiyor ama podyumun en üst basamağında sadece bir tane yer var” dedi.
Qinghai Lake Turu’nun 12 etap uzunluğunda olduğunu referans gösteren Filip, “Yine de pek çok etap var” dedi. “Bu nedenle önümüxde daha fazla şans olacak ve biz de şansımızı deneyeceğiz.” UCI 2.HC kategorisinde bulunan Asya yol yarışında bu yıl yedi ya da sekiz sprint etabı bulunuyor.
img_7605.jpg

“Batuhan’ın tırmanış konusunda problemleri var, bu nedenle etap öncesi söylediğim gibi bugün liderimiz Batuhan’dı, yine de bugün bir problem yaşamadığımız için mutluyum.”
Bugün elde edilen sonuç Filip’in, 2016 olimpiyatlarında yer ala Ahmet Örken olmamasına karşın takımın gerektiğinde sonuç elde edecek yetenekte olduğuna dair inancını güçlendirdi.
Filip etap öncesi mikrofonlarımıza, “Ahmet artık yerl bir takım olan Slacano-Sakarya BB adına yarışıyor ama hala kadromuzda çok iyi bisikletçiler var ve gerçekten yarışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi. “Ivan Balykin (RUS) geçen seneki gibi, aynı zamanda Nazim Bakırıcı ve geçtiğimiz sene Lüksemburg’ta yarışan yeni bisikletçimiz Cristian Raileanu (MOL) var. UCI’da (Dünya Bisiklet Merkezi) çalışrken Raileanu’nun antrenörlüğünü yaptım, o zamanlar küçük bir çocuktu. Şimdi Raileanu 25 yaşında ve burada genel klasman umudumuz olacak kadar iyi bir tırmanışçı. İlerleyen günlerde ona odaklanacağız.
img_7602.jpg

“Onur yeni sprinterimizi, bu sezon 6 ya da 7 tane UCI yarışlarında almış olduğu etap galibiyeti var, fazlasıyla iyi bir isim” diyerek Filip, Qinghai Lake Turu kadrosunu tanıtmaya devam ediyor. “Batuhan da aynı zamanda bugün ve yarın için bizim liderimiz olacak, ayrıca Muhammed Atalay da çok güçlü bir bisikletçi ve Ferit Can Şamlı da güçlü bir domestik.”
Kısa sürece önce ululsal şampiyoluk mayosunu bir kez daha sırtına geçiren ve Tour of Mevlan (2.2)’yı kazandıktan sonra Akdeniz Oyunları yol yarışında 23’üncü ola nOnur Balkan, Qinghai Lake Turu’ndaki ilk yarışı için heyecanlı.

(link)

Tour of Qhingai Lake'de bugün 115kmlik 2.etap koşuldu. Yine sprinte giren Batuhan Özgür 4.lukle yetindi bugün..yarin da yine sprint mayosunu puan klasmanindaki ikinciligiyle giymeye devam edecek..genel olarak güçlü görünen Torku umarım yarış sonuna kadar yukarılarda olur.

(link)

Tour of Qhingai Lake'de 7.etap geride kaldi. çok zorlu etaplarda Torku ilk gunku basarisini devam ettiremedi diyebiliriz. İlk 2 etaptan sonraki en iyi etap bugün sprint finisi ile biten ve Onur Balkan'in 5. olduğu etap oldu. Daha 6 etap daha var insallah daha güzel şeyler yaparlar.

Bana Ahmet Örken'den sonra Torku'da ufak bir geri düşüş var gibi geliyor bu sene pek bir başarilari yok gibi olanlar da Turkiye de yapılan turlar. Onur Balkan ve Batuhan Özgür de iyi yetenekler ama bakalım takım ne yapacak?

Ahmet Orken için de uzun bir dinlenme süreci gibi oldu bu sene o da katıldığı yarislarda bir veya iki podyum yapabildi bı de ITT Türkiye samşampiyonluğunu aldı seneye umarım iyi bir takima geçiş yapabilir.

Bugün başlayan Tour de Wallonie 2018'de 1. etabı Direct Energie'den Romain Cardis kazandı.
1. Romain Cardis (Direct Energie)
2. Michael Van Staeyen (Cofidis)
3. Edward Planckaert (Sport Vlaandaren-Baloise)
DjM5xuoXcAA8YSS.jpg

Walonya Turu'nda bilin bakalım kim var.Giro gazisi Fabio Aru
DjNTAhOXgAEMpoG.jpg

.

Tour de Wallonie'de 2.etabı ünlü puncheur Tim Wellens kazandı.
DjSv_PTXoAAyFMO.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Balkan Şampiyonasında Çumra Belediyesporlu sporcumuz Muhammed Selçuk 6 dalda Balkan Şampiyonu oldu.:harika:
DjSzImpX4AYQcmP.jpg

IMG_20180730_105147.jpg

Ve sonunda Torku etap galibiyeti aldı Çin'de. Tour of Qhingai Lake'de bugün yapılan 9.etapta Onur Balkan Türkiye şampiyonluğu mayosuyla etabı birinci tamamladı. Tebrikler Onur!:harika:

-------------------

Bisiklette transfer dönemi başlamış gün itibariyle:

"L'Equipe'in bugünkü baskısında Andre Greipel'in Fortuneo-Samsic'e transfer olacağı yazıyor. (link) "

Thomas says it's 'not impossible' he'll leave Sky but Brailsford sees him staying on improved salary
(link) (link)

Tour of Denmark da bugün başlıyor.
Danimarkalı güçlü rouleurler arasında bir çarpışma bekleniyor.
Mads Pedersen,Chris Juul Jensen,Casper Pedersen,Mikkel Bjerg gibi isimler var.Wout van Aert da yarıştaymış.Gördüğüm kadarıyla bu senenin yıldızı Michael Valgren'in olmaması ilginç.
DjgL6ItX0AIa37h.jpg

Bir Finlandiya değil ama olsun.:D

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
UCI Başkanı Lappartient'ten Tour de France'ın daha heyecnlı hale gelmesi için öneriler:Takımlar 6 kişiye indirilsin,Maaşlara sınır getirilsin ,takım radyoları ve powermetreler yasaklansın.

20186409_407140_670.jpg

Bunun üzerine gelen tepkiler
Michael Kwiatkowski:''Sagan dominasyonu heyecan verici,Quick Steps'in klasiklerdeki dominasyonu heyecan verici,BMC'nin TTT dominasyonu heyecan verici;Team Sky dominasyonu mu sıkıcı?Yürü git allesen'' demiş:D

Ünlü baroudeur Thomas De Gendt;
Sadece 65 km lik etaplar olsun,hazırlık kamplarına izin yok,akşam yemekleri yok,beslenme bölgeleri yok,günde 2 suluk ve 2000 caloriye izin verilsin.20 saniyeden fazla draft yapılmasın.Bisikletlerin 4 vitesi olsun,freni olmasın,F1 startı verilsin hep,her starttan önce biber gazı sıkılsın:koptum:
gettyimages_1006683858_670.jpg

@hamlet2006
Maaşlara sınır derken, takımların bütçesine sınır getirilmesini söylemiş. Zira Sky gibi zengin takımların en iyi tırmanışçıları takıma alarak diğer takımlara üstünlük sağladığını, kısıtlama gelirse diğer takımların bu iyi tırmnışçıları takımlarına kazandırabileceğini söylemiş. Bu şekilde daha çekişmeli olacağını söylemiş.

Bu arada pek konu ile alakası yok ama hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.

Peter Sagan instagramda yapacağı çekiliş ile takipçilerine karbon jant seti hediye edecekti ancak bazı nedenlerden dolayı avrupa ülkelerine gönderim olmayacağı için jant seti yerine 5 kişiye imzalı dünya şampiyonu forması hediye verecek. Yaptığı kaza sonrası ayağı kırılan Cancellara da yorum atmış. Attığı yorumda iyileşme sürecinde hastahanede olacağını ve imzalı bir forma almak istediğini yazmış. Ayrıca 2016 yılında Flanders turunu benim önümde kazandın, işte ben o işviçreliyim yazmış :)

fabann.jpg

Aqua Blue Sport( tekli ayna kollu 3T marka bisiklet kullanan) takımı Verandas Willems takımını satını almış.Böylece Wout van Aert 2019 yılında bahar klasiklerinde daha da güçlenen bir takımda yarışmış olacak.
r2_Nk2Yk.jpg

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Andrei Greipel,Lotto Soudal'de geçirdiği 8 senenin ardından Fortuneo Samsic takımı ile 2 yıllığına anlaştı.
DjlYYGSX0AA6Y6x.jpg

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bahrain Merida; Dylan Teuns ile 2 seneliğine anlaştı.Dylan Teuns'un çok iyi bir puncheur olduğunu hatırlatalım.Julian Alaphilippe ayarında bir puncheur'dur :)

zfKZpukb_400x400.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Albert Bettiol de BMC' yi terkedenler kulubune katılmış ve eski takımı Cannondale ile anlaşmış.
DjmrGtDV4AAbJtv.jpg

Wout van Aert ;Tour of Denmark'ta ikinci etabın galibi.Bu çocuğu takip edin.:harika:
(link)

Bugün yapılan Tour of Qhingai Lake'nin 12. etabında Torku'dan Onur Balkan 2.oldu.
IMG_20180803_092935.jpg

Torku Şekerspor'un Onur Balkan ve Batuhan Özgür gibi farklı özelliklere sahip iki sprinteri var ki son sprint etaplariyla iyi olduklarıni gosterdiler.( Dun de sprinte biten etap da Torku iyi geliyordu ancak son metrelerde oluşan kazada sprintleri kesildi ve Batuhan Özgür haksız yere kazadan sorumlu tutuldu) Ancak şahsi görüşüm takımda ne dağcı var ne genel klasmanci sanki. Railenu ve Balykin var Nazım abi var ama genel klasman savaşı veren yok en iyi Railenu 25.sirada. umarım sezonun kalan kısmında katılacakları yurt dışı yarışlarda genel klasman için de savastiklarini gorururuz.

@hamlet2006 sizin bu konudaki görusleriniz nedir acaba daha yerinde analiz ve yorumlarla forumun en iyilerindensiniz :)

@drsalihsert Doktor,
Estağfurullah,Amatör bir yarışseverim.Amacımız da hoş vakit geçirmek ve baktığımız yarıştan daha fazla keyif almak için birbirimize yardımcı olmaya çalışmak.
Kendim de gördüğüm en büyük eksiklik ; ülkemizin takım ve sporcularını kendimce analiz yapacak kadar tanımıyor olmam.Yüzeysel olarak tanıyorum fakat yönlendirecek kadar yeterli olduğuma inanmıyorum.
Bu konuda güzel paylaşımlarda bulunuyorsun ,takipteyim.Teşekkürler:harika:

• Beğen
Tepkiler: drsalihsert
" Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası " başladı.
Bugün ikinci gün yarışları var.Takımlar, ulusal takım ( 4 kişilik ) olarak yarışıyorlar.
Yayın 15:45 - 19:00 arası Eurosport 1 de..

@hamlet2006 amatör ruh iyidir :) evet haklısıniz ben de tam cevap yazmış misinizdir diye forumu açarken aklıma geldi Türkiye takımları ve bisikletçileri için yabancılar kadar analiz yapacak ne haber ne veri ne de takım siteleri vs var haklısınız

• Beğen
@drsalihsert
Çok doğru özetlemişsin.Bunun etkisi çok büyük malesef.

(link)

Haksızlık etmeyeyim Torku sitesini guncellemis sonunda yakın zamana kadar en son bilgiler 2013 tarihliydi. Şu an ki en son haber de en son katıldıkları Sirbistan turundan. Yarışların sonuçları yok sadece haber olarak var. Sporcuların da sadece fotoğrafları ve isimleri var. Üzücü bir nokta da yarış programında su an Tour of Qhingai Lake'den başka yurtdışı görünmüyor geçen senelerde çok daha fazla yurt dışında yarisirlardi. Turkiye turu da var program ama zaten ona milli takım statüsünde girecekler diye biliyorum

TRANSFER - Team Dimension Data, Astana’dan Michael Valgren ile 1 Ocak 2019’dan geçerli olmak üzere iki yıllık sözleşme imzaladı. (link)

IMG_20180803_115709.jpg

@cazci

Bu güzelmiş de niye Türkiye'den kimse yok acaba bisiklette. Daha yeni Balkan şampiyonasında mükemmel sonuçlar almıştı neden Avrupa şampiyonasına gidemedik enteresan... Atletizm ve yuzmede ise sporcularımız madalya peşinde kosacak

Uygun yer mi bilmiyorum ama dünya klasmanında bir kategoride dahi ilk 10 içinde bir Türk'ün ismini görmek beni heyecanlandırdı çok hakim değilim belki bunu çok sıkı takip edenler için e ne var bunda zaten bu bilinen birşey diye düşünen arkadaşlar benim heyecanımı af buyurun ama işte paylaşma gereği hissettim ve kendisi bu yazımı okuyup okuyamadığını bilemem ama gönüller dolusu tebrik ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum
Link : (link)

Dosyalar

• IMG_3269.PNG
    IMG_3269.PNG
    34,3 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Geri