Scudo Sports

Yarış gündemi

@mimiksiki
Yani birazda şans gerekiyor hocam, dağ bisikletiyle inerken tolere edebiliyorum hatalarımı ama yol bisikletiyle ve 60-65 kilometre hızlarda olay bambaşka bir boyut alıyor.

@hamlet2006 Abi madem bu başlık yarış başlığı aşağıdaki video sonundaki basit taktik ile ilgili soru sorayım size o halde.
Birinci patlayıcı gücü bir günlük yarışlarda sadece bir kere mi kullanabiliyoruz?
İkincisi ise yarış sonuna yeterli derecede patlayıcı gücü saklayabilmemiz için belirli bir nabız aralığını geçmememiz lazımmı yarış içerisinde?

Bu arada acemi yarışlardada olsa taktiğin çok önemli birşey olduğunu öğrendim hocam, sadece 75-100 metre önce patlayıcı gücünü kullanıp herkesi geçenler tık diye geçildi.
Aynı zamanda bitişe kaç metre kala fiş çekme moduna yani pedallara asılmaya başlamamız lazım?

Videoyu izlerken dikkatimide çekti, yarışı önde görürüp sadece son birkaç yüz metre kala enerjisini iyi kullanan insanlar tarafından geçilmekte kötü birşey galiba, videoda özellikle yarış sonundaki yorulmuş arkadaşlar içinde üzüldüm.

Scudo
@TORUKOJİN
Ara sprint kapısı yoksa bir kere kullanılılır.Ara sprint olsa bile en büyük güç harcamasını son sprintte kullanılır.
@TORUKOJİN
Nabız kontrölü önemli.Nabız oksijen taşıma kapasitesi,laktak seviyesi,yorgunluk vb herşeyi etkiler.
@TORUKOJİN
Etabın karekteri ,diğer yarışçıların atak durumuna göre değişir.Bunu hissetmek iyi sprinterin özelliğidir.

Nabız kontrölü ve sporcu sağlığı konusuna @Cem cm üstadım çok daha detaylı bir şekilde hakim.

iyi bir inişçi gözü kara veya kaybedecek birşeyi olmayan özelliklerini bana göre barındırmaz
ortalamanın üstünde virajı alma çizgisini doğru bulma ve frenaj mesafesini iyi ayarlamaya bakar,virajı en az yavaşlamayla kayıp ile dönmeyi bilmeleri gerekir (genelde motorsikletçilerden ileri sürüş teknikleri eğitimi alırlar)
hepsi bu

Bugün biraz yarışta düşenlerin videosunu izledim, bu sky takımı neden en çok düşenlerden oluşuyor yahu? :D Düz yolda, viraj girişlerinde vb. Kimseye temas etmeden leblebi gibi düşüyorlar haha. :D

Tour de France öncesinde Fortuneo Samsic ve Look ani bir kararla sponsorluk anlaşmasını sonlandırmış:eek:
dsc_0751_670.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Türkiye milli bisiklet takımının erkek ve kadın sporcuları İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Movistarda Valverde,Quintana ve Landa olmak üzere 3 lider var.Paris Nice şampiyonu Marc Soler süper domestik.
Andrey Amador, domestik
İmanol Erviti;Paris Roubaix etabında baş koruyucu klasikçi,
Daniele Bennati,sprintero_O
Jose Jouqain Rojas;Anası babası dünyaya sprinter olarak getirdi şimdi ne domestiği belli değil:okyrm:

Soler'i saymazsak domestikleri yaşlı ve bu takım, takım zamana karşıda denize dökülebilir.:krktm: Dağlarda çok güçlü olacaklar demeye gerek var mı?
DgjodoyWsAA4V-P.jpg

• Beğen
Tepkiler: Saomi Miks
@Cem cm
Sarı öküzün yanında duran ya huyundan ya suyundan:D.
Bennati de İspanyol olsaydı,İspanyollar kartlaşınca birbirine benziyor diyecektim ama Bennati İtalyan:D
Movistar'a sen ne diyorsun?

Kurt sürüsü Fransa'ya indi.:krktm::krktm::krktm:
Sezonun açık ara tartışmasız en güçlü takımı Quick Step,Tour de France Kadrosunu açıkladı.:harika:
Paris Roubaix nin yolları taştan.Klasikçi en güçlü tayfa selam veriyor:Terpstra,Gilbert,Lampaert...
Puncheurlerin yeni veliahtı: Alaphilippe bey de teşrif etmişler.
Genel klasmancımız :Ooo kimleri görüyorum .Bob Jungels
Sprinterimiz Fernando Gaviria hoşgeldiniz efenim saygılar
Piyanist şantörümüz Ümit Besen:D

Tim Declercq
Niki Terpstra
Yves Lampaert
Philippe Gilbert
Fernando Gaviria
Bob Jungels
Julian Alaphilippe
Maximiliano Richeze

DgnK2g1WsAIUXQF.jpg large.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
BMC' nin yıldızı Richie Porte,UAE Emirates'e gidebilir derken; Porte 2019'dan itibaren üç sezon için Trek Segafredo ile anlaştı.
Bu arada Paris Roubaix antrenmanı da yapmış.
DbFDjniX4AA2UAs.jpg

kırmızıdan başka bir kırmızı makinaya geçmiş :) (bisiklet) kendide birşeyler başarabildiğini göstermesi lazım,bence güzel süper domestik olur porte.yaşıda yüksek,son şansları
movistar tdf yi kazanamazsa artık kapatsınlar takımı , bahaneleri kalmadı artık

Bahar klasiklerinin yıldızı Wout Van Aert, Bahrain Merida yolunda.Merida klasiklere de asılacak galiba.:harika:
bettiniphoto_0326248_1_2000px_670.jpg

Phill Bauhaus,Rohan Dennis derken Bahrain Merida yönetimi paraya kıyıyor.

@hamlet2006
Teklif götürmüşler ancak şuan kesin birşey yok ama Wout Van Aert World Tour takımında olmak istediğinden olabilir gözüyle bakıyorlar. Ayrıca yönetim paraya kıymıyor sponsoru elinden kaçırmak istemiyor. Belçikanın büyük market zincirlerinden olan Carrefour Bahrain Meridaya sponsor olacak ancak sponsor olmak için Wout Van Aert'in takımda olması şartını koşuyorlarmış :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
18.Akdeniz Oyunları için Tarragona'da bulunan Milli Bisiklet Takımımız
DgnNYQHXUAA_M2m.jpg

Erkeklerde 27 Haziran'da yol yarışı ,30 Haziran'da ise zamana karşı yarışı olacak.

Kadınlarda da mücadele bugün.
DgocP1dWsAEf8Du.jpg

• Beğen
Tepkiler: Saomi Miks
Bugün 27 Haziran zaten
Yani hem bayan hem de erkek takımının mi yarisi var bugun?

Erkekler yol yarışında en iyi derecemiz 22 ve 23.sıralar olmuş arkadaşlar daha önce koydugum sonuç değil yarışmacı listesi imiş...

Aşağıdaki linkten sonuçlara ulaşabilirsiniz

(link)

Dosyalar

• Screenshot_2018-06-27-13-27-57-524_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-06-27-13-27-57-524_com.android.chrome.png
    16,9 KB · Okunma: 19
@el_Aksa_1903 Ahmet Örken'in twitter sayfasíndan aldım ondandır.Allah güç kuvvet versin.Başarılı olurlar inşallah.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@mimiksiki Hocam, arada cevap vermeyi unutmuşum.Kusuruma bakma:uzgnm:
27 Haziran:Erkekler ve Kadınlar Yol Yarışı
30 Haziran:Hem erkeklerde hem de kadınlarda bireysel zamana karşı yarışı olacak.

Geri